Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са бидите, споменати в публикацията?
Как се приготвят лютика, качамак и чомлек?
Как се приготвя пиле саламура?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са бидите, споменати в публикацията?
-
Как се приготвят лютика, качамак и чомлек?
Истинската лютика се приготвя от печени чушки, печени домати, чесън и сол. Някои рецепти включват и печене на син домат, а добавянето на боб я прави още по-вкусна. Необходимо е да се нареже добре и да се консумира с топла домашна питка и сирене. Качамакът се приготвя чрез варене, след което се изсипва в тава и се запича, за да стегне и покафенее. След това се залива с маджун и нарязва на квадрати. Чомлекът е ястие в глинен съд, приготвено с телешко месо, обилно количество лук, домати, червено вино и подправки. В някои региони се прави със заешко или свинско месо и се добавя картофи. Оригиналната рецепта обаче използва телешко.
-
Как се приготвя пиле саламура?
За да направите пиле саламура, ще ви трябва половин пиле, няколко средно големи домата, печени чушки, няколко скилидки чесън, олио и магданоз. Първо изпечете пилето във фурната. След като се изпече, извадете го и добавете печените домати и вода към тигана за разтваряне на мазнината. Накрая добавете обезкостеното и нарязано пиле, чушките, доматите, сол на вкус и оставете да заври за няколко минути на котлона.
-
Как се приготвя комбусът?
-
Как се приготвя катъкът?
направо така ми се дояде,даже и бегла представа си нямам даже за какво става въпрос.
. Баба правеше и бялата гозба (чушки с мляко), и гюзлемите, и качамак с маджун. Наскоро пак ми донесе маджун, но така и не съм си правила качамак. Много ми е интересна темата, ще ви следя настървено
много смешна дума, ама така му викаме) лапада на едри парчета. Не бива да става на пюре, добре е да си личат листата в манджата. Добавяте го в тигана при лучеца.
. Добавяте и тях в тигана.