АГ клиника Селена гр. Пловдив - 6

• 27 362
  • 277
  •   1
Отговори
# 150
привет момичета.първо бих искала да благодаря за отговорите и успокоението.
аз лично повече не искам да чета нещата които се изписват,че винаги има по нещо за някой да се пише.
до сега винаги съм си била доволна от моя доки,винаги е бил много внимателен и отзивчив към мен.когато се е случвало да му се обадя за съвет винаги съм го получавала,независимо колко е бил часа.дано е такъв и с всички други.
леко бременеене на всички,и не правете като мен да четете разни глупости,че да се вкарвате в размисли.трябва да имаме повече вяра в докитата.
аз въпреки това ще хвърлям по един поглед,но само тук.лек ден от мен.

# 151
Момичета, чудя се дали в Селена правят ранна фетална морфология, или  е само в София?Някой правил ли е, тя е до третия месец.
Тя пак е със вземане на кръв, нали?
Във ВМИ така или иначе се ходи, катедра по генетика. От там пращат кръвта до Майчин дом, София.

# 152
Момичета, чудя се дали в Селена правят ранна фетална морфология, или  е само в София?Някой правил ли е, тя е до третия месец.
Тя пак е със вземане на кръв, нали?
Във ВМИ така или иначе се ходи, катедра по генетика. От там пращат кръвта до Майчин дом, София.
До колкото знам Феталната Морфология е изследване с висококачествен ехограф.
Не е кръвно иследване. И защо да не правят ранна??? Най-добре се обади на рецепцията в Селена. (имат сайт в интернет с телефоните).
Аз съм си правила ФМ, но в 23 г.с в Селена

# 153
извинете, обърках се с БХС-то ooooh!

# 154
Здравейте и от мен! Скоро ми предстои раждане и се интересувам относно това, когато отидеш месец преди раждането на контролно посещение, какво включва то и каква е неговата цена?
Става въпрос за случай при който нямаш никаква предварителна уговорка с лекар, отиваш за пръв път.
И ако впоследствие решиш да не раждаш там, какво става?

# 155
Здравейте и от мен! Скоро ми предстои раждане и се интересувам относно това, когато отидеш месец преди раждането на контролно посещение, какво включва то и каква е неговата цена?
Става въпрос за случай при който нямаш никаква предварителна уговорка с лекар, отиваш за пръв път.
И ако впоследствие решиш да не раждаш там, какво става?

Ще ти кажа как беше при мен. Отидох в клиниката само да попитам как стоят нещата с въпросните консултации преди раждането. Явно е имало свободни часове и имах възможността да разговарям с д-р Матев, който ме прие веднага. Направихме ехограф- за да се запознае с общото състояние на бебето- размери, зрялост на плацентата, дали околоплодната течност е в нормата. Цената за ехографа беше 30 лв. След около седмица си записах час пак при същия лекар по собствено желание, според мен е добре като си започнала при един лекар той да проведе и следващите консултации. Втората беше вагинален преглед, с който се установи, че имам един пръст разкритие, но с толкова много жени изкарвали по- голямата част от бременността си- прегледа струваше 25 лв. Веднага след него минах и през анестезиолог, за когото не си бех записала час просто попитах на информацията дали има възможност да го посетя. Имаше още няколко мами за анестезиолог, някои от тях бяха без час. Д-р Георгиев беше в операционната и ни прие д-р Кючуков. Консултацията при него е около 10- 15 мин. а цената е 20 лв. Утре ми предстои отново посещение на клиниката за да видим как са тоновете на бебето, обадих се да си запазя час при лекаря,при който ще раждам, д-р Матев, но от информацията ми казаха, че за запис на тонове нямало нужда да се записва час. За цената незнам, но няма и значение, най- важното за мен е всичко да е ОК. Надявам се да съм била полезна. И още нещо трябва да носиш с теб изследванията, които си правила през бременността си.

# 156
Момичета, аз май така или иначе ще съм секцио, много се отчаях днес, цял ден ми се плаче, а мъжът ми се видя в чудо. Цял живот си мечтая и си представям моментът на раждането, а сега...  Cry Мъжът ми щеше да е с мен, да сме заедно в предродилна, после в родилната... Сега ще трябва да гледа през някакво стъкло как ми вадят червата (извинете за образността) и за мен ще е така, все едно съм сама.
Д-р Матев каза, че все пак може и да мога да родя нормално, но шансовете са минимални, а рисковете - големи! Страх ме е, да не се заинатя за нормалното раждане и да навредя на бебето... Как се взима такова решение?! Искам, много искам да съм естествено! Но накрая да не пострада бебето от моя егоизъм?! Оф, че ми е тъпо! Вярвам на д-р Матев и знам, че съм в добри ръце, но понякога нещата се объркват за секунди и нищо не може да се направи. Кажете ми, какво да правя? Да продължавам ли да настоявам за нормално или да не рискувам?
Посъветвайте ме...  Hug

# 157
adi защо ти казаха секцио не се отчайвай какви са причините да те режат.

# 158
Ади, не се втелясвай толкова - няма нищо страшно или лошо в секциото, особено ако има медицински показания за това, а щом лекарят е ЗА - довери му се. Рисковете за бебето и майката са минимални при секцио. Всичко ще мине бързо и пак ще видиш бебка като излезне на бял свят - просто няма да те боли толкова Simple Smile
Успокой се и не драматизирай нещата, всичко е наред, нали бебка е добре? Лекарят е добър, довери му се Hug

# 159
Ади, не се притеснявай от секциото, мила! Наистина всичко минава много бързо. Щом е за доброто на бебка... А пък ако искаш, може и мъжът ти да е с теб в операционната. Не е нужно да глеад всичко, може да е зад паравана и той. Peace
Леко раждане ти желая и здраво бебче на финала! Hug

# 160
  • Асеновград
Ади,миличка,няма никакво значение как ще се появи бебенцето,особено щеом има рискове-изобщо не се чуди-отивай и да действат секцио.Щом лекаря казва,значи това е най-правилното за теб  Peace Важното е и ти и бебенцето да сте добре,а не начина на раждане Peace

# 161
  • София
Ади, не го мисли, не е страшно.Не трябва да се притесняваш.При мен се получи подобна ситуация.През цялата си бременност бях с настройка за нормално раждане, уж всичко си беше наред, но на последния преглед лекаря ми каза да направя запис на тоновете(бях вече един ден след термин) и се оказаха слаби. Вкараха ме по спешност за операция.До последно исках да раждам нормално, но се доверих на лекаря.И не съжалявам, бебенцето ми беше с двойно увита пъпна връв около вратлето и дори да беше започнало нормално раждане, пак щеше да завърши секцио.На ехографа се виждаше пъпната връв, но не и това че е увита.
Най-важно е ти и бебчо да сте добре, довери се на лекаря си.Спокойни дни и леко раждане. newsm10

# 162
  • Кърджали, България
Здравейте!
Предстои ми операция на киста на левия яйчник, доста голяма (8 см) и решихме да я направим в Селена при д-р Кръшков възможно най-скоро. В понеделник ме вика там за консултация с анестезиолозите и насрочване на дата за операция. Ще се радвам да получа колкото се може повече информация както за самата операция, така и за условията в клиниката, отношението на персонала, колко време е болничният престой, разрешава ли се свиждане и т.н. Много ми е притеснено и само се моля да не се спука кистата, преди да отида, че тогава ще трябва по спешност да ме оперират тук (в Кърджали), а аз им нямам много вяра.....

# 163
Ина, успокой се, всичко ще мине по вода!
За самата операция само лекарят ти може да ти обясни, зависи по какъв метод ще махат кистата - по стандартния или с лапароскопия - вторият е по-лека операция, възстановяването е по-бързо, няма рязане и т.н. Наскоро оперираха моя дружка от киста, но в Окръжна болница - стоя десетина дни, но тя беше с доста голям разрез, който при теб мисля, че няма да има.
предполагам тарифата на ден и при теб ще е 60 лв.
За храна, персонал, екстри - хич не се притеснпвай, луксозно е, удобно, спокойно, има си тв, самостоятелна баня и тоалетна - всичко, което ти трябва. Носи си какво искаш, макар че родилките си носят само чехлички - от там дават хавлии и нощници (аз лично като лежах, си носех разни неща). Храната е вкусна, всеки ден имаш избор на меню, поръчваш си. Носят ти сокчета и водичка постоянно. не ги мисли тези неща, условията са невероятни, яе останеш очарована.
Стискам ти палци операцията да е лапароскопска и всичко да мине бързо и лесно Praynig Hug

# 164
  • Кърджали, България
Стеф, благодаря за успокоението! Не знам още какво ще е, защото вчера ходих уж за консултация и после реших да им се доверя. Д-р Кръшков обясни, че операция не е сложна, но може да стане, ако при изследването по време на операцията се окаже, че кистата е злокачествена и трябва да се изреже всичко за всеки случай. А тук в нашата болница изобщо не споменаха за такава вероятност, операцията била рутинна, дори и санитарката можела да я извърши! Е, как да им имам доверие!

Общи условия

Активация на акаунт