Варицела 2

• 90 571
  • 460
  •   1
Отговори
# 375
за пъпките и сърбежа ми предложиха спрей с цинк. Показаха ми че като се напръска се разнася много леко и не остана плътен бял слой.  Ако се увеличи сърбежа ще вземем да фо пробваме.

# 376
Пак същите неща... Боже... .  Cry Naughty

# 377
Не се маже с фуксин. Не  се.

Съжалявам ако е говорено вече по темата, но не съм чела назад. Стана въпрос за хигиената и това, че трябва да се къпе детето, добре. Ще задам малко по-конкретно въпроса: Каква е вредата от мазането с Фуксин и всякакви други мазила? И какава е алтернативата против сърбежа?

# 378
Къпането е достатъчно-то осигурява нужната хигиена. То облекчава от сърбежа също. Особено ако ползвате за баня препарати с трици.
Не правим неща без полза-може да няма вреда, но и полза също няма. Тази е логиката.

# 379
Хайде и ние във вашата "групичка". Днес баткото ни се изрина, сърби, боли, а беше в контакт и с много други деца... Най-много се притеснявам за малчо и за племеницата ми, на 9 месеца, че днес преди да го видим ошарен много я целува...  ooooh!

# 380
  • София / Пловдив
Съжалявам, ако се повтарям с въпросите, но тепърва ще седна да прочета всичко, а питанките ми напират...

В градината на дъщеря ми има варицела. Очаквам я прихване, но май аз първа я лепнах  ooooh!
Два дни съм с висока температура, а тази сутрин се събудих с обрив, дето не го знам какъв е - червени петна, има и малки, има и големи, с нещо като балонче по средата са някои, други просто с червени точки в средата. Почти не сърбят, вече два - три часа не се променят.
Възможно ли е, ако изобщо е варицела, да съм я пипнала от детето, но първа да съм се изпъпчила?
До кога най - късно да очаквам и тя да се обрине?

П.П. Джипито ми упорито не си вдига телефона, та гадая все още. Мъж ми е убеден, че това е варицела.

# 381
Най-вероятно "честито" и на теб Бим Бам Sad
Пъпките са с мехурче по средата /не е задължително де. Започват да сърбят постепенно и засилващо. Ако днес ти е избило - утре почти със сигурност ще те сърби.
Периода, през който може да се зарази човек е 21 дена след контакт със заразен. Варира - аз се изринах 10 дни след малкия. Племенника ми се изрина 14 дена след мен.

# 382
  • София / Пловдив
Уф, така или иначе май чак утре ще разбера дали съм се ошарила.
Излизат ми и нови петънца, различни по големина, с точки по средата, след това има по - светла ивица и в краищата са червени. Ясно изявени мехурчета обаче нямам, поне за сега  newsm78
Най - гадното ми е, че другата седмица дребната има рожден ден и ако сме с варицела, ще трябва да отменим купона  Sad а всичко вече е готово - поканите на децата са раздадени, тя само за това говори...
Свързах се с мойто джи пи и той ми предложи да отида да ме видят в инфекциозна болница днес или направо утре сутринта при него. Каза ми да пия и антихистамин, за всеки случай, ако все пак се окаже алергия, а не шарка. Ударих един кларитин, та да видим...

# 383
Защо не отидеш още днес, за да си сигурна и спокойна  Peace
Аз лично ходих по празниците в дежурен кабинет.
Дано да не е шарка и да си изкарате хубаво празненство.

# 384
Уф, така или иначе май чак утре ще разбера дали съм се ошарила.
Излизат ми и нови петънца, различни по големина, с точки по средата, след това има по - светла ивица и в краищата са червени. Ясно изявени мехурчета обаче нямам, поне за сега  newsm78
Най - гадното ми е, че другата седмица дребната има рожден ден и ако сме с варицела, ще трябва да отменим купона  Sad а всичко вече е готово - поканите на децата са раздадени, тя само за това говори...
Свързах се с мойто джи пи и той ми предложи да отида да ме видят в инфекциозна болница днес или направо утре сутринта при него. Каза ми да пия и антихистамин, за всеки случай, ако все пак се окаже алергия, а не шарка. Ударих един кларитин, та да видим...

Бим-бам,то и през шпионката се вижда как си се опъпчила  Wink Бягай в трети блок на инфекции(амбулаторията).А ако все пак е варицела,дори малката да не се ошари отложете рождения ден за нататък,то не се губи.Скорошно оздравяване!

# 385
Да се запиша и аз в отбора на варицелните. Заразих се от дъщеря си, която обаче изкара варицелата по-скоро като почивка у дома, отколкото като болест. Имаше само 10-на пъпки и веднъж вдигна лека Т.
Лошото само е, че съм бременна почти накрая. Tired
Имам два въпроса: Колко време след появата на обрива съм заразна? За децата знам, че могат отново да посещават ДГ на 9-ия ден.
И, дали бебето прекарва вътреутробно шарката?

# 386
Доколкото съм чувала човек е заразен за околните, докато не завехне и последната пъпка(средно-10,14 дена).

# Варицелна инфекция у майката, развила се от 5 до 20 дни преди раждането е свързана с риск от развитие на варицела у новороденото – тя обаче се развива рядко и е лека до умерена по тежест. Това е така, защото през плацентата преминават и синтезирани вече защитни антитела от майката. Майчините антитела намаляват, но не премахват риска от заболяване.

# Варицелна инфекция у майката, развила се от 5 дни преди раждането до 2 дни след него, може да причини тежка дисеминирана варицелна инфекция у новороденото. В този случай детето се заразява от майката преди раждането, но се ражда преди да е получило защитни антитела от нея (необходимо е време за да се синтезират защитни антитела в майката). След раждането, детето, което е с незряла имунна система не може да реагира на инфекцията.

# Освен това при бременните с варицела съществува по-голям риск от развитие на усложнения в сравнение с небременните жени (напр. повишен риск от развитие на варицелна пневмония).

Пиша тази информация,не за да те плаша,а да имаш едно на ум и да потърсиш навреме професионална помощ.Иначе е възможно и  всичко да протече без никакви усложнения,което искрено ти пожелавам!Пий повече течности,консултирай се и с хомеопат.    bouquet

# 387
  • София / Пловдив
Франческа  Hug дано няма проблеми с бебето, заради варицелата! Консултирай се и с гинеколог и пиши как си!

Аз се върнах от Инфекциозна. Любезен дежурен доктор ме прегледа и заключи, че имам атипичен обрив, който обаче можел да се развие категорично във варицела. Трябвало да се наблюдава 24 часа и утре на обяд ме вика пак. Имало 20-30% вероятност да не е варицела. Аз го питах тогава от какво може да бъде, отговорът беше "Не знам, първо трябва да изключим шарката".
Каза още да си продължавам с Кларитина и вит.Це + нурофен за температурата, която пак вдигам.

Вече се моля, ако е варицела, да се ошари бързо и дъщеря ми, че да си се гледаме двете дружно.

# 388
Бим-бам,не си ли я карала тази шарка като малка?

П.П:Вземи махни това послание-"До големия купон за 5-ни РДен остава 9 дней",белким се оправят нещата  Wink

# 389
Благодаря ви!
Мога ли да се мажа с ментолов спирт?

Общи условия

Активация на акаунт