Варицела 2

• 90 553
  • 460
  •   1
Отговори
# 390
  • Germany
Франчи, пробвай с обикновен спирт 70 градуса и фенистил. Според нашия педиатър не е добре с ментолов. Само за фенистила питай лекарката ти дали можеш да го ползваш в момента. Стискам палци да мине леко!

# 391
Франчи, пробвай с обикновен спирт 70 градуса и фенистил. Според нашия педиатър не е добре с ментолов. Само за фенистила питай лекарката ти дали можеш да го ползваш в момента. Стискам палци да мине леко!

За фенистила питах вече и личния лекар и в две аптеки- забранен е за бременни!

# 392
  • София / Пловдив
Франческа, за сърбящи обриви имаше едно мазило - Псилобалсам.
Сега ще се разтърся, трябва да му пазя листовката, ще видя там какво пише.

Редактирам се, заради инфото за гелчето - не пише, че е противопоказно за бременни, но пък пише да не се прилага при секретиращ обрив. А варицелният е такъв, не става явно.

Бим-бам,не си ли я карала тази шарка като малка?...

Според детския ми картон съм я карала. Но майка ми е кагерочина, че тогава три пъпки са ги набедили за варицела, защото сме имали такава в градината. На третия ден обаче, всичко ми било минало, нямало и помен от пъпки, явно не е било варицела  ooooh!

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 17:08 от bim_bam

# 393
Не се маже! Нито със спирт, нито с Фенистил.
Ако се касае за варицела.

# 394
Не се маже! Нито със спирт, нито с Фенистил.
Ако се касае за варицела.

А с какво, моляяя ви кажете, че вече не издържам Praynig

# 395
Изкъпете се.
Поседете в банята и във водата 1/2 час.

# 396
Благодаря, Birdie !
Предполагам, че водата трябва да е хладка?
А дали мога да сложа след това пудра на пъпките?

# 397
Приятно топла.
Не се слагат пудри после.
Къпем се пак след 1-2-3 часа.

# 398
Birdie, още веднъж благодаря!

# 399
  • Germany
Аз мазах Бобо с Псилобалсам преди да купим Фенистила и имаше ефект.

# 400
bim_bam, и при мъжа ми така протекоха нещата - уж я беше карал, но в крайна сметка точно на 14-тия ден, откакто Калина се разболя цъфна и той. Първо вдигна температура и се почувства зле, а после и пъпките започнаха да избиват, при това доста нетипични. Само 1-2 бяха с мехурчета, а останалите като ухапване от комар. Аз се усъмних, че може да е варицела и го пратих на лекар, но не можаха да кажат със сигурност и тогава отиде в Инфекциозна. Там вече му поставиха диагнозата.
Той я изкара леко. Даже пъпките не го сърбяха толкова.
Пожелавам ти ако се окаже варицела и при теб, да се разминеш леко!

Що се отнася до това дали се маже или не - при дъщеря ми къпането не помогна изобщо на сърбежите. Не съм спирала да я къпя, но докато не я намазах с Фенистил, детето ревеше от сърбежи. Чак след като започнах да я мажа се успокоиха нещата.

# 401
  • София / Пловдив
Н а т и,  Hug

С варицела съм, вече е сигурно. Сутринта се събудих отново с температура и с още пъпки, някои вече са с балончета с течност, но повечето си стоят като петна или ухапано.
За сега сърбежа минава при къпане, но за кратко и през 15 мин. съм в банята. Лошото е, че още имам висока температура и под душа ме тресе.
Джипито ми предписа метнолов спирт и пудра... не ги купихме.
Взех и гелчето с овес на Адерма и Фенистил за мазане, та се чудя с кое да пробвам.
Върху пъпките с мехурче мога ли да слагам или трябва да завехнат?
И друго да питам - до кой ден да очаквам да излизат пъпки? Че вече са много, а продължават...  ooooh!

# 402
bim_bam, добре дошла в отбора! Peace
Пъпките излизат поне до 4-5 ден, при всеки е различно.
При мен първия ден бяха само 10-на, сега са над 200 ooooh!
Фенистила помагаше страшно на дъщеря ми.

# 403
Аз съм много притеснена ... на една приятелка голямата дъщеря беше болна от варицела .
Логично беше , че и малката ще се разболее , но какво беше учудването ми , когато слязох в градинката / мъжът ми беше там с детето / и видях малката и дъщеря там с още един куп деца  ooooh!
Естествено , след 4  дни и на малката и избиха пъпки .
Това значи , че и синът ми е бил контактен и да очаквам включване - така ли ? Sick

# 404
Н а т и,  Hug

С варицела съм, вече е сигурно. Сутринта се събудих отново с температура и с още пъпки, някои вече са с балончета с течност, но повечето си стоят като петна или ухапано.
За сега сърбежа минава при къпане, но за кратко и през 15 мин. съм в банята. Лошото е, че още имам висока температура и под душа ме тресе.
Джипито ми предписа метнолов спирт и пудра... не ги купихме.
Взех и гелчето с овес на Адерма и Фенистил за мазане, та се чудя с кое да пробвам.
Върху пъпките с мехурче мога ли да слагам или трябва да завехнат?
И друго да питам - до кой ден да очаквам да излизат пъпки? Че вече са много, а продължават...  ooooh!

Бях сигурна, че си с варицела, но не исках така директно да го пиша... Rolling Eyes
На мъжа ми в Инфекциозна му предписаха за пиене Изопринозин и Ацикловир.
Фенистила се маже, за да облекчи сърбежа, тъй че би трябвало да мажеш, когато те сърби. А гелчето е за къпане и казват, че облекчава доста.
Ако имате вана я напълни и можеш да разтвориш няколко лъжици сода или отвара от смрадлика във водата и да се покиснеш 15-тина минути. На Калина това доста й облекчи състоянието. Освен това от баните със сода пъпките й завехнаха много бързо и хванаха корички.
Индивидуално е излизането на пъпки. Докато вдигаш температура ще излизат нови и нови  Rolling Eyes
Дано да я изкараш по-леко  Hug

Общи условия

Активация на акаунт