Варицела 2

• 90 548
  • 460
  •   1
Отговори
# 405
Почти на 100% очаквай да се разболее и той.
Варицелата е силно заразна.

П.П. Наистина хладките душове успокояват кожата.

# 406
  • София / Пловдив
Франческа, как си ти?
Сърбежът преминава ли?

...На мъжа ми в Инфекциозна му предписаха за пиене Изопринозин и Ацикловир.
Фенистила се маже, за да облекчи сърбежа, тъй че би трябвало да мажеш, когато те сърби. А гелчето е за къпане и казват, че облекчава доста.
...

Нищо не ми предписаха за пиене, освен температуропонижаващи и да си продължавам кларитина. Забравих да питам дали не мога някои пъпки да ги мажа с Ацикловир крем, защото тези, дето са като големи петна, започнаха да образуват балончета, но не едно цяло мехурче, а малки, ситни, едно до друго, като херпес точно.

Вана нямаме, само под душа се кисна.
А кремчето с овес, дето го взех е за мазане, не за къпане, толкова и съм погледнала в аптеката  ooooh! явно няма да го ползвам сега.

# 407
  • София
Аз съм много притеснена ... на една приятелка голямата дъщеря беше болна от варицела .
Логично беше , че и малката ще се разболее , но какво беше учудването ми , когато слязох в градинката / мъжът ми беше там с детето / и видях малката и дъщеря там с още един куп деца  ooooh!
Естествено , след 4  дни и на малката и избиха пъпки .
Това значи , че и синът ми е бил контактен и да очаквам включване - така ли ? Sick

Според мен е малка вероятността синът ти да се разболее от варицела.Да силно заразна болест е,но в деня на избиване на пъпките и 1-2 дни преди това.За след това е ясно.

# 408
Днес в детската градина госпожата много убедително ми каза, че имало Вариола Crazy..Реших да я поправя, че най вероятно става дума за Варицела, тя категорично каза, че било Вариола  newsm78...Нали не съществувал този вирус вече???   Confused

# 409
Днес в детската градина госпожата много убедително ми каза, че имало Вариола Crazy..Реших да я поправя, че най вероятно става дума за Варицела, тя категорично каза, че било Вариола  newsm78...Нали не съществувал този вирус вече???   Confused

Не, това е едрата шарка, която е уморила сума ти народ, но вече не съществува  Peace

# 410
От 1978 г. в България не е регистриран случая на вариола.

bim_bam, вчера майка ми донесе правена пудра от аптеката с ментол и цинк. Пъпките ми буквално завехнаха за часове.

# 411
От 1978 г. в България не е регистриран случая на вариола.
Така и аз четох Peace....

# 412
@Франческа Салиери
Ами време им е да завяхнат. Все пак толкова дни минаха.
Чакайте да падне пудрата под тях... .

# 413
Според мен е малка вероятността синът ти да се разболее от варицела.Да силно заразна болест е,но в деня на избиване на пъпките и 1-2 дни преди това.За след това е ясно.

Дано да си права  Praynig
Ама много се дразня така - като знаеш , че едното ти дете е болно и , че почти 100 % ще се разболее и другото , защо по дяволите го водиш в градинката с децата ?
Все пак тя не е наясно кога ще избият точно пъпките и не знае от кога детето е заразно  Rolling Eyes
Аман вече ...

# 414
  • София / Пловдив
...като знаеш , че едното ти дете е болно и , че почти 100 % ще се разболее и другото , защо по дяволите го водиш в градинката с децата ?
Все пак тя не е наясно кога ще избият точно пъпките и не знае от кога детето е заразно  Rolling Eyes
...

По този въпрос съм малко раздвоена  Rolling Eyes
Аз съм с варицела, очевидно и щерката ще я прихване и съм я спряла от градина, именно за да не заразява другите деца в дните преди да се опъпчи. Педиатърката обаче ми се скара. Каза, че не мога да държа три седмици детето изолирано, без да е реално болно към момента. Госпожата в градината каза същото, когато й се обадих да кажа защо не водя детето на градина. Още повече, че в градината ни има варицела.
А и детето полудява вкъщи. Излиза с баща си за малко, уж гледат да няма деца около тях, ама това е мисия невъзможна направо.
И какво да направя, ако следващата седмица, когато мойте болнични свършат и тръгна на работа, детето още няма шарка? Как да я държа изолирана?

# 415
  • София
В този случай ДА, може да ходи на градина, както са ти казали. Защото детето е контактно от 2 места, от градината и от теб и се събира с други деца, които също са контактни. Но не бива да я пускаш на места, където играят деца неконтактни извън групата.

Pipinka, дано не се е заразил малкия, но това ще знаеш едва след 21 дни след контакта.

# 416
  • София / Пловдив
Ами другата седмица искам или не, ще я пускам на градина, ако до тогава не се е обринала дребната.
Иначе варицелата е в друга група, не в нейната, но децата се събират заедно на двора, т.е. пак са контактни.

Консултирах се с инфекционист от Военна болница.
Каза ми да пия поне три дни Зовиракс или Ацикловир на хапчета, както и да мажа с кремче Зовиракс възпалената пъпка на окото, другите не. И да направя рентгенова снимка, за да се изключи бронхопневмония, която била често усложнение при възрастни с варицела.
Че тези неща джипитата не ги ли знаят?
Сега съвсем ме хвърлиха в джаза  newsm78

# 417
...
Ама много се дразня така - като знаеш , че едното ти дете е болно и , че почти 100 % ще се разболее и другото , защо по дяволите го водиш в градинката с децата ? ...

Ако е болно - да, но иначе как да го затвори профилактично  Tired
И не е 100%, миналата година София живя в един апартамент с братовчедка си, точно в най-заразния период и не се разболя.
А тази година веднага след Нова година им сложиха карантина, чак 2 месеца по-късно я изкара, и ако щеш вярвай, миналата седмица като ходихме на открит урок по танци, гледам на вратата - още продължава, е, това са 5 месеца  Crazy ходи си по градинките, няма да я изолирам за толкова дълъг период.

# 418
Инкубационният период на варицелата е 21 дни, обикновено се появява около 14-ия ден.
Но човек е заразен два-три дни преди излизането на обрива до пълното завяхване на пъпките.

# 419

...И да направя рентгенова снимка, за да се изключи бронхопневмония, която била често усложнение при възрастни с варицела.
Че тези неща джипитата не ги ли знаят?
Сега съвсем ме хвърлиха в джаза  newsm78

Варицелата отслабва много имунитета. Аз лично веднага след варицелата изкарах и пневмония наистина. Но не е задължително  Peace

Общи условия

Активация на акаунт