Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 29-а тема

• 58 136
  • 367
  •   1
Отговори
# 270
Ох, отдавна не участвам...  Whistling май пропуснах даже няколко теми.... ами хайде, ще наваксвам!  Peace
ето ни вечерята
руло от свинско, омлет и моркви (моята измислица Blush ама стана страшно вкусно) и кафяв ориз.

и морков сок  Heart Eyes

# 271
Момичета благодаря ви за милите думи за тортата ми  Hug Hug Hug.Пепчо то дизайна на тортата не съм го измислила аз - взаимствам от тортената библиотика.Твоята приятелка сигурно и тя хвърля по едно оченце там Wink Hug Hug.Защо само на Мамето хвърляш крилче - искам и аззззззззззззззззззззз Praynig Heart Eyes Heart Eyes
Вивиан страхотна питка.Селмаааааааааааа какви са тези изкушения пак от тебе  Hug
Антоан поздравления за тортата - защо не пишеш и в Тортената тема - в подпика ти има такива невероятни торти.Бих искала да те питам но  Rolling Eyes в Галерия торти и тук не става Rolling Eyes
ilrai78 - ще си хапна от това на половинът Peace много обичам Peace
Бразилка много е интересна тази баница - на какво наподобява newsm78 на юфка ли newsm78

# 272
Пепчо то дизайна на тортата не съм го измислила аз - взаимствам от тортената библиотика.Твоята приятелка сигурно и тя хвърля по едно оченце там Wink Hug Hug.

Naughty Naughty не, тя по форуми не пише, не чете. Не успях да я зарибя. Само в гответе чете и използва няколко теми с препоръки  Laughing Никога не е правила торта, за РД си решила да направи точно Бялата Неделя от сайта на Бон апети.  С такъв хъс започна, дори шприц нямаше, та ползва фуния от хартия. Получили се неравности отгоре, казах и да купи фигурки и да покрива. Като за първа торта се справи чудесно.

Всъщност ето и тортата

# 273
  Момичета,за тези ,които желаят да разберат рецептата на Осетинските Пироги засега мога да дам само линк към руския сайт,където я открих.А утре или вдругиден ще публикувам и превода на рецептата.

Всъщност:
  1 ч.л. мая
  850 мл вода
  1 ч.л. сол
  1 с.л. захар
  брашно,колкото поеме
  краве масло 30 г(плюс още 100 г за намасляването на пирогите след изпичането)

Аз правих половин порция на тази рецепта.
  Авторката пече 3 големи пирога,докато аз изпържих няколко малки(като десертна чинийка).
  Вместо маслото,което се слага в тесто,сложих 1 супена лъжица олио.
  Описанието на процеса няма да превеждам сега.Аз ги оформях,като хачипури(вижте хачипурите на Лабрекс,например  Simple Smile )
  Пълнежът:сирене,кашкавал,задушено зеле,намачкани картофи(каквото ви пожелае душата).В оригинала се слагат няколко вида различни сирена и кашкавали.

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 23:22 от Селма

# 274
alpha_beta, направо ме зарадва, че съм те вдъхновила  Laughing

Бъни, Пепчо, Селма, Антоан, страхотни торти  Peace

julianka, много ти е хубаво рулото  Peace

Бъни, благодаря за вниманието към моята питка  Flutter

# 275

Бъни, благодаря за вниманието към моята питка  Flutter
А недей така Naughty аз да не съм някакъв коректив Wink.Което си е хубаво си е хубаво.Недей да скромничиш.
Пепчо страшна торта се е получила. Да я поздравиш приятелката и още малко да я понавиеш - има талант момичето.Щом пък е и за първи път - евала Peace Peace Peace.Браво.Много ведела тортичка Peace

# 276
Здравейте! Гледах да не влизам тук, че бях почнала диета, но се разболях и от две седмици съм на антибиотици, така че дотук с диетата. Мойта костенурка скоро няма да мръдне, ако ще и космически кораб да си закачи!  Laughing  ooooh!

Да се включа и аз с една снимчица. Днес вечеряхме с

Лазаня - /С кайма, лук, гъби, домати и кашкавал/

Снощи правих и Кодрит кадир, но не го снимах. А преди малко го изядохме. Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 00:04 от dixi

# 277
  • И тук, и там, навред....
ЧЕСТИТА Баба МАРТА!

На всички любители и посетители във най-вкусната темичка, пожелавам много здраве, топлина в душите и сърцата и много усмивки!
 newsm51 Kissing Heart newsm51

Да поискаме прошка на днешният ден и от най-близките хора!
Смятам да се захващам с направата на ето тази баница:
 http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9209406
Една питка "Маргарита" - http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10021805
И умувам какъв сладкиш да направя newsm78, newsm78, newsm78...... Все пак трябва да се отчетем достойно пред родата Laughing

п.с.Снимките не са правени сега, но се надявам да получа същият ефект, поне по вкус Laughing

# 278

И умувам какъв сладкиш да направя newsm78, newsm78, newsm78...... Все пак трябва да се отчетем достойно пред родата Laughing

Какви сладкиши предпочита родата?Кексове,пайове,торти(макар,за торта вече нямаш време....)?

# 279
  • София
Добър ден и от мен! Hug Честита Баба Марта на всички, да сте живи и здрави!

Ето закуската на детенце, по нейна молба- шоколадови бисквитки. Simple Smile

# 280
  • София
ЧЕСТИТА Баба МАРТА!
Здраве, щастие и късмет момичета. Hug

# 281
# 282
Гелева много хубави бисквити-може ли рецептата   bouquet
пеп-чо тортата е много хубавка  Heart Eyes

# 283
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА
Да сте живи и здрави и много щастливи! Пролетно настроение за всички!

Селма, много си харесах твоите оситински пироги и си копирах всичко от руския сайт!  Heart Eyes Днес интернета ми нещо не е в ред и ако нямам повече проблеми, ще следя за превода ти на рецептата - аз уж всичко разбрах, но за всеки случай ....
От снощи /пържените филии от тази сутрин не ги снимах/:
гъби с ориз:

парче от бързия сладкиш с вафли:

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 11:04 от nela_66

# 284
Хей, хей......

Я малко се спрете...Какво е това готвене от вас? Аааааааааа???????

Вие свекърви нямате ли, че да им идете на гости и те да готвят? Стига са мързелували? Ресторанти за вас - няма ли? Какво сте се разготвили, аааааааааа..........

Гала си търсеше готвач...Яд ме е,че това няма да е мама от готварския форум тук.......Щяхме да им скрием шапката......Всяка от вас е достойна да си вкара манджите в телевизора........

И знаете ли...и най-изискания ресторант няма такива готвачи каквито има тук, във форума......

Хвала на всички дами, които не се страхуват да влязат в кухнята си, не се страхуват да бъркат, да режат, да месят и да правят фанстични произведения на изкуството! Хвала ви!

То...аз се страхувам да ви изброя поименно......То само монитора на компютъра да оближеш, ще ми е достатъчно да се наям...Дали тази тактика ще работи и при децата и мъж????? Принтвам им от тук някоя снимка, ще имат закуска, първо, второ, трето, коктейли и всичко що им душа иска.........

Разкошни манджи сте направили! Супер са! Предполагам,че са и толкова вкусни!

Хайде и моите снимки да ги тупна тук........

Козунак с п … 03;ко + Грах + Зелена сал … 90;ка + Печено пил … 83;ио + Закуската  … 90;о.......

Честит Женски месец!

Аз да си покажа мартеницата от Рая...Направила я е на кръжока по декоративно и приложно изкуство, на който ходи тази година. Много и харесва там, интересни неща правят, а и тя се справя с лекота...За тази се оплака,че и е било трудно да шие, но все пак се  е справила...защото била за мама!

На всички ви Hug

Времето е чудно, излизам с децата, оползотворете максимално добре почивните дни сега! И ако може - по-малко в кухнята!

От едната и от другата страна.......

Общи условия

Активация на акаунт