Май-чета и Май-ки (3)

• 11 020
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
ППфу,и Ясен е болен,мислех да ни се размине след като 1 месец ходи на ясла без проблем,ама нъц.
Май не е много сериозно де,но няма глас детето.Плюсът е,че не може да плаче силно,чува се само хъхрене Mr. GreenДнес ще видим какви илачи ще му предпише док.

Пуканки Ясен яде,когато аз ям,а а з ям рядко.Но умира за зрънчовци,проклетникът!
И въобще иска от всичко ,което ние хапваме.

# 121
Добро утро Hug
Ние всичко ядем, каквото иска това му давам Peace

# 122
да ви кажа, 'начи, как да ги откажете  Wink

ние нали всеки ден водим децата с кола до яслата/ДГ. пътят е не повече от 3 км, но ни отнема х 20 минути. както и да е. пипа пътува нормално и възпитано, докато камен се ДЕРЕ нон-стоп. и за да намалим количеството шум, започнахме да купуваме боклуци - вафли, зрънчовци, оризончета, солети, каквото и да е - всеки ден е нещо различно. е да, ама децата ядат подобни неща в последните 2-3 месеца: хапват по 1 на ден е, но всеки ден е различното познато нещо. и вече не ги искат  Mr. Green така че, мацки - давайте боклуци на воля, ама всеки ден по едно и също време- да стане като ритуал, и ще видите, че маймуните скоро ще започнат да не ги искат  Peace
и ся ако ми кажете какво ново да измисля, за да спре това дране в колата, ще съм ви много задължена  Rolling Eyes

# 123
Добро утро!
Мила днес ни събуди рано - рано посред нощ в 8.30ч  Tired , а аз от онзи ден съм болна и ми е едно криво и гадно... Снощи заспах седнала, защото легнала се давя от гадната хрема. Нямам спомен да съм имала задна хрема, ма това много гадно било  Sick . Мила вече е по-добре, има си пробил кътник и зъбиките й станаха 17броя. В момента се мъча да й взема урина, обаче това е мисията невъзможна  ooooh! , как се справяте с тази задача? Тя нито сяда на гърнето, нито мога да я изпишквам над нещо, нито пък с тъпите колектори се получава...

Пуканки не съм давала и зрънчовци не е опитвала, а и скоро няма да й се случи, че с тоя гаден АД ме е страх, че ще влоша нещата, та много внимавам за всякакви консерванти, оцветители, изкуствени аромати и подобни... иначе много й хареса салама, но спряхме и ние да го ядем. Маслини яде с удоволствие и много внимателно си оглозгва костилката и я изплюва. А като ходим на пазар много обича да граби разни неща и тя.  Mr. Green

# 124
За дрането в колата - казах ти вече - просто не им обръщайте внимание.

Пуканки рядко ядем, аз не ям, мъж ми също, само Теди мрънка чат пат. Дано не стигаме до там да вадят пуканки с бронхо квото там беше  Rolling Eyes

# 125
Асе, ти ме разби с това ранно ставане Laughing. Мила се буди всяка сутрин към 8-8.30 и съм се замислила лятото да ставаме по-рано, за да не се шокира като тръгне на ясла. Само като се замисля, че почвам работа в 8.30 и тръпки ме побиват.

Подкрепям твърдението на маик за лакомствата. Доскоро Мила обожаваше киндерчета и й давах по две най-много на ден. Вече като я питам в магазина дали иска тя не ще и да ги погледне. Сега е на тема бонбони и очаквам скоро и тях да спре.
Изхождам от собствените си наблюдения, че забраненото е най-желано и най-сладко, а разрешеното все някога писва Peace

# 126
  • България
да се присъединим и ние към феновете на пуканки, царевички, зрънчо, кисели краставички, маслини (без последните две почти не сядаме на масата), но напоследък човечето иска да яде слънчогледови семки (ама е адски изнервящо да се белят...), пробва с успех при смилането кайсиеви ядки и царевица. Ама най смешно е като акито е пълно с пърченца маслини и краставички. Коко не яде месо от манджа или супа - ако се опиташ да му го дадеш - плюе веднага, но щом стане реч за малотраен колбас или суджук - направо подлудява.
Миналото лято също ползвахме непромокваеми памперси - Хъгис - не пропускат вода, ама са си памперси - като си свърши работата детето пак трябва да го смениш  Laughing
От раждането до сега не съм сменяла Памперс с друга марка - доволна съм, а да  - лятото пробвах пак на Памперс - Слийп енд плей - но нещо не ни понесе - и за това класически Памперс - напоследък улучваме тези с разтегателните ушички - което много ме кефи, поставят се много по - лесно.
Приятен ден!

# 127
Е сега къде да ги търся тия памперси.Утре сутрин ще търся.Нямам време. Ама ако наистина , като детето се изпишка и излиза , то за какво са ми тогава.Ще ходим на хотел с басейн и за това ми трябват.Да не като се изпишка и да се оцвети около нас. Grinning
За месото - Никол му е голям фен.От яденето само месото обира.Дай и месо и маслини и и гледай сеира.

# 128
Ау, аз съм най-лошата майка сигурно  Embarassed - пуканки, шоколад и бонбони не давам  Naughty - пуканките заради опасността от задавяне, пък сладките щото кака и аз не обичаме, и тя си знае, че вкъщи само татко яде сладки глупости  Wink За сметка на това пък с удоволствие хапваме маслини и солети - на последните Мая яде основно "сочицата", та затова гледам да купувам от тези без сол...
И гризе всякакви зеленчуци - сурови и готвени, особено мамините гозби  Crazy, обича сирене и кашкавал, и месце, но пък изяжда количества колкото новородено злоядо коте Simple Smile

# 129
О,чудесно е,че не даваш сладки неща-знаеш ли как ми се иска и аз да не съм му давала никога!Но нали съм пристрастена към сладко и шоколад,та малкия като ме гледа с този кучешки просителен поглед,няма как да не му дам Sad
Аз лично от ранно детство имам проблеми със зъбите основно заради начина на хранене и
ми е много мъчно,че и с Яс може да се получи същото Sad

# 130
  • Перник
Ох, с шоколада и при нас е сложно. Ние с мъжо обожаваме сладки неща, естествено и Калоян се разтреперва като види шоколад. Бях решила да дам след 1 г. и половина, но се предадох на година и 3 месеца. Сега поне се опитваме да даваме по малко. И на данониното съм сложила лимит 1 на ден.
Майче, за возенето в кола не мога да дам съвет - Калоян обожава да се вози, и то САМО в неговото столче и задължително със закопчани колани - много ми е примерен  Crazy Даже понякога го приспивам в колата като не ще да спи на обяд - качвам го, казвам, че ще се возим, паля и на 2-рата минута той сладко спи  Mr. Green

# 131
Аз от всички боклуци само шоколад давам, но в минимални количества напр. 1/2 шоколадово яйце седмично. Но аз правя сладки неща - кексове, торти и давам от тях. Не ги броя за боклуци, защото са домашно направени и знам че не съдържат консерванти, оцветители и т.н.
Ник вече не кашля, но още е хремав. Аз също бях болна, но се оправих вече и то без лекарства.
С возенето в кола и ние нямаме проблем. И двамата се возят на столчетата си и с колани и им харесва. Особено на Ник. Аз никога не съм се возила отзад при тях.

# 132
мира торта и кекс не ще да опита Sick шоколад яде, но аз давам ултра рядко, винаги си ям моя много скришно, напр си ям киндерчета обелени от хартията в джоба и при лапането се обръщам настрани Crazy давала съм от тези на киндер млечните десерти и мн си ги харесва, но 4-5 пъти макс / всичко като кренвирши и т.н. ям с гръб към нея, крия ги зад разни подходящи неща, за да не ги види / лютеницата не мога да я скрия и от нея мн хапва и я обича Crazy кашкавал, сиренце, баниц и м(акар)онки мн обича Heart Eyes и овесена каша си обича Heart Eyes солети, бисквитки и т.н. също Heart Eyes зръчно и давам сравнително често, особено ако искам да гледам филм Mr. Green обича амриновани чушки, мия ги, но кис.краст, не са ли много солени Thinking

ние сме с памперс, особено след като вече имат ластици Flutter

кво друго да кажа Crazy

# 133
рядко,  напр си ям киндерчета обелени от хартията в джоба и при лапането се обръщам настрани Crazy   
....
зръчно и давам сравнително често, особено ако искам да гледам филм Mr. Green

Joy

# 134
Абсолютно права е Майчето  Peace не съм ги лишавала и каквото искат опитват,но никога не са били настървени,както лош пример имам с племенника на него нищо не му се позволява/всичко се крие,прибира,масова психоза настава Shocked/ и той освирепява като отиде на гости.

Общи условия

Активация на акаунт