Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 857
  • 580
  •   1
Отговори
# 315
Моите теменужки са на западен прозорец и се скъсват да цъфтят, особено и като им боднах по едно хапче Mr. Green.
Мъжът ми отново ми донесе едни торби с луковици иот Германия-има гладиоли, ириси, лилиуми, далии и други, също и пет корена рози,трите са катерливи...Сега се чудя и мая кое къде да боцна.

# 316
silvip ,струвами се,че много често   поливаш теменужките.Аз поливам веднъж седмично или ако преценя,че са пресъхнали.Имам същата бегония,само че в червено,но едва от седмица и не мога д ти омогна със съвет.Моята ,засега изглежда добре.

# 317
  • София
Здравейте момичета Simple Smile

Аз отново за съвет - подариха ми циклама, много красива и с много цветове. Мога ли да я пресадя още сега, защото зная че на пролет се пресаждат цветята. И още един въпрос - мога ли да я изнеса на терасата да стои?

Благодаря ви предварително

# 318
                         Страшно съм доволна: бенджамина който си взех наскоро започва да изкарва нови листенца навсякъде  Blush. Направо не мога да повярвам, че нещо при мен расте  Twisted Evil. Но пък и му пада по едно листенце дневно - това нормално ли е?
                         Освен това гарденията, която взех с него има разни кафяви петна по листата. Като я купувах повечето (ако не всички) гардении бяха така, и хората ми казаха че е нормално. Да, ама мен ме притеснява, още повече, че сега петната сякаш струват повече  Rolling Eyes. Иначе не мога да разбера нищо за многобройните и пъпки - ще цъфне ли или нещо не и харесва, но това рано или късно ще си покаже. Притеснявам се само, че я държа много мокра... но към момента изглежда и харесва  Laughing.
                       Преди четири дни сложих в едни кофички от кисело мляко маганоз, копър и чубрица без да ги завивам. Даже не ги полях, тъй като взех пръст от парка до нас и тя ми се стори достатъчно влажна. Е, вчера вече беше покарало нещо  Crazy. Нямам думи да опиша колко ме радват цветенцата ми тази седмица - снощи дори се учих да им говоря  Blush.

Бях чела, че за да ползвам черупки от яйца за цветята, черупките трябва да ги накисна за две седмици във вода и после с тази вода да поливам. Е да, ама на 4-5-тия ден водата вече миришеше много брутално, и направо я разлях по цветята без да я чакам повече. Вие как го правите това с яйцата? Отделно съм наслагала чесън по саксиите, и май вече има ефект  Whistling.

# 319
Здравейте момичета Simple Smile

Аз отново за съвет - подариха ми циклама, много красива и с много цветове. Мога ли да я пресадя още сега, защото зная че на пролет се пресаждат цветята. И още един въпрос - мога ли да я изнеса на терасата да стои?

Благодаря ви предварително
Не, не се пресажда докато цъфти!
Ето тук подробна информация , а има и още стотици места в нета, където може да се чете.

# 320
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
К@ми благодаря, че ни оплакна очите с красоти с този сайт   bouquet Аз намерих моята, която ми подариха на Илиан приятелите  Mr. Green най-тъмната, но гледам, че новите цветове изсветляват  Whistling .
Blue Jay да това в капсулата (всъщност е украшение за телефон) е живо камъче  Peace Аз имам от този фикус, купих си го септември и не е мръднал, и аз се замислям да му отрежа върхът.
Blue Jay това с гълъбицата е много мило  Heart Eyes
c-mira обича по хладно, можеш да я изнесеш на терасата, но ако стане по хладно(все пак сме женският месец Mr. Green) я прибери поне за през нощта.
poepie раничко е за мушкатата и дъвките (бегониите)  за навън поне още месец  Peace , поне аз така правя първата седмица на април.

Мече Пухче и при мен черупките от яйца много миришеха, аз ги зарявам в почвата, особено на тези за терасата  Peace .

Вчера и аз си купих две луковици на лилиум за по 1.5лв.и се замислям за още една и за бегония. Мисля лилиумите да ги посадя в саксия, поради липса на двор  Mr. Green .

# 321
silvip, теменужките наистина е добре да са на светло място и да се поливат по-рядко, не много обилно.
Орхидеята ми най-после се разцъфна, само един цвят обаче
Днес стъкмих тази икебана, да ви я покажа тук http://www.foto.bg/data/500/medium/DSCN4689.JPG и
И според мен е още рано да се изнасят цветята, аз също нямам двор, но имам една тераса, на която всичко което изкарам може да умре, такъв пек е, и може би нищо няма да сея за там.

# 322
  • София
Благодаря ви много  Hug

# 323
Мече Пухче,нормално е!Докато се климатизира,ще падат.Аз имам 4 бенджамина,и като ги изкарвам на терасата му падат малко листа,и после като ги прибирам!

Вчера си носих,едно листо от еленовите рога,на ветиринарната аптека.Преди това го пръсках,с Лактофол срещу акари и щитоносни въшки-ефект никакъв.Та жената ,явно много разбираща,го оглежда с лупа ,и се оказа,че са въшки.Взех си препарат,който след напръскването снощи,въшките почти изчезнаха.Сега гледам,че и шафлерата ми е така,ще трябва и нея да я пръскам.Н о вече,имат ли някакво заболяване цветята ми,на аптеката.

Искам нещо да попитам,понеже имам само стайни,тази година си зася?х фрезии!Кога точно да ги изкарам на вън?

# 324
Момичета,отъде мога да си купя левизия,видях я в един албум и много ми хареса,подходяща е за алпинеуми, дали се предлага в България?

# 325
Моите теменужки са на западен прозорец и се скъсват да цъфтят, особено и като им боднах по едно хапче Mr. Green.
Чувала съм, че теменужките растат много от противозачатъчни. Умрях от смях. И ти ли за такова хапче говориш?

# 326
Мече Пухче,нормално е!Докато се климатизира,ще падат.Аз имам 4 бенджамина,и като ги изкарвам на терасата му падат малко листа,и после като ги прибирам!...
                          Много ти благодаря  Hug!
                          Сега ако и за гарденията някой се включи...  Blush

# 327
Много сте писали, аз 2 пъти се каня да пиша и не успях.

Не знам със сигурност кафявите петна от какво може да са, може в магазина да са се задържали капки вода, но щом се увеличават не знам, може от сухият въздух, а другите свежи ли са?Пъпките ако не засушаваш пръстта, за да изсъхнат и ако няма заболяване, ще се отворят.

Аничка, много сладка е орхидеята и декорацията ти също.  bouquet
Аз си направих декорация с розичката, но не съм я снимала, ще снимам и ще ви я покажа.

Взех си препарат,който след напръскването снощи,въшките почти изчезнаха.

Искам нещо да попитам,понеже имам само стайни,тази година си зася?х фрезии!Кога точно да ги изкарам на вън?

Какъв е препарата, само за въшки ли е?
Кога зася фрезиите, колко са големи?От тук прочетох това:
Фрезия е много капризна към светлината. Отглежда се в полусветли, добре проветриви помещения при температура 12-16º, която с появата на пъпките е хубаво да се повиши на 18º. Полива се умерено. Ако пък отглеждате вашата фрезия в градина, тя трябва да е на някое скрито от преките слънчеви лъчи място, тъй като обича полусянката. Почвата трябва да е рохкава и отцедлива.

МерСедес, честити луковици и нали знаеш, после да покажеш! Grinning

Чувала съм, че теменужките растат много от противозачатъчни. Умрях от смях. И ти ли за такова хапче говориш?

Да, противозачатъчните ги карат да цъфтят.

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 22:22 от К@ми

# 328
Много сте писали, аз 2 пъти се каня да пиша и не успях.
Не знам със сигурност кафявите петна от какво може да са, може в магазина да са се задържали капки вода, но щом се увеличават не знам, може от сухият въздух, а другите свежи ли са?Пъпките ако не засушаваш пръстта, за да изсъхнат и ако няма заболяване, ще се отворят...
                       Мерси много   bouquet. Дано са от задържани капки вода - доскоро пулверизирах обилно, но вече сложих дренаж. Иначе всички чисти листа изглеждат в много добро здраве. Как измервате температурата и влажността в помещенията в домашни условия?

# 329
Ако другите листа са здрави и са добре и пъпките не жълтеят, а се развиват, макар и бавно, всичко е наред. Grinning
Температурата меря с термометър, а влажността не измервам, защото нямам нужният уред.

Общи условия

Активация на акаунт