Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 870
  • 580
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, записвам се да чета че и аз се зарибявам по цветята а от вас доста научих.
Засадила съм малко саксии-ки на балкона и засях семена. Ще гледам на балкон и в двор каквото поникне и после снимки ще ви покажа!
А сега имам едно питане, получи се едно бяло като мухъл по повърхността на почвата,а само 1 път съм ги поливала. Изнесох ги на вън и съм го завила с найлон, дано да не измръзнат семената. Какво да правя?

Мейз, студено е, за да поникнат им трябва температура около 20 градуса.  За поливането-пръскай с пулверизатор повърхността, не поливай директно, ще отмиеш семенцата надолу.

# 376
Стига да успея да ги опазя ще ги снимам. Толкова красиви са на снимките, дано и моите станат такива .По 3 няма ли да са много ?Те не пълнят ли кашпата ?

За първи път ще ми е, но на снимката бяха толкова буйни и попитах продавачката, от която си купих една грудка, а тя ми каза, че е садила и не са й станали толкова буйни, тези са няколко и затова са така.Затова реших да слагам по 3, но се сетих, че имам само 1 каскадна и ще си я сложа сама.Иначе пише, че грудките трябва да са на разстояние 25-30 см. една от друга.

Virginity, за плумерията не знам. Sad

# 377
  • На края на света !
Джиджи е заета с работа но ни чете редовно  Peace
Плумерия не съм виждала по магазините ,аз си купих семенца и сега чакам да поникне нещо ,миналата година пробвах за пръв път със семена но неуспешно ,о малкия с маркуча оправи всичко а и си имало техника ,която незнаех   ooooh!
Ками ще оставя каланхоето ,реших да ги сложа с обикновенното в една саксийка  Peace

# 378
Аз ще пробвам и двата варианта .Но ми се струва ,че по 3 в кошницата ще са много ,то няма толкова място. На мене ми казаха, че една пълни кашпата, дори може и да разсаждам.

# 379
  • Бургас
Лелеее кога успяхте толкова да изпишете Crazy
За подправките К@ми, април съм ги садила  имаме 4 тераси двете южни но пак не вървяха само люти чушлета ми изникнаха две и то едни такива сухи..И се отказвам да сея а така  ми се иска кориандър, розмарин, босилек да си имам пресен Rolling Eyes
Гуди честито за придобивките и за азалията Grinning нямам търпение да отворят флората да си купя китки и аз вечееее smile3508
Искам черно сакъзче Whistling

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 12:52 от poepie

# 380
  • На края на света !
Гуди и аз забравих да питам за това черно сакъзче ,то чисто черно ли е  newsm78

# 381
  • София
Какво е тома черно сакъзче, искам и аз, от къде да си намеря обаче? Имате ли снимка да го видя?

# 382
Джиджи е заета с работа но ни чете редовно  Peace
Плумерия не съм виждала по магазините ,аз си купих семенца и сега чакам да поникне нещо
Ками ще оставя каланхоето ,реших да ги сложа с обикновенното в една саксийка  Peace

Благодаря за информацията, радвам се, че Джиджи е добре! Hug Hug Hug
Разгледах снимки на плумерията, то разкош, мнооого ми хареса, и бяла, и жълтичка, и розова има, красота. Crazy
Да споделиш непременно резултатите от семенцата.Добре си направила с каланхоето, и нали знаеш - да покажеш после.

Да ви кажа още какво си харесах:
Хемантус                                                     Хабенария

Аз ще пробвам и двата варианта .Но ми се струва ,че по 3 в кошницата ще са много ,то няма толкова място. На мене ми казаха, че една пълни кашпата, дори може и да разсаждам.

Щом е така слагай по 1, аз в голяма щях да ги садя, но като иска разстояние 30 см. няма да мога.

За подправките К@ми, април съм ги садила  имаме 4 тераси двете южни но пак не вървяха само люти чушлета ми изникнаха две и то едни такива сухи..И се отказвам да сея а така  ми се иска кориандър, розмарин, босилек да си имам пресен Rolling Eyes

Ако другите не са южни, на тях ще стане.

Какво е тома черно сакъзче, искам и аз, от къде да си намеря обаче? Имате ли снимка да го видя?

Да не наричате черно това тъмно виненото, напълно черно не ми се вярва, аз даже не бих го харесала ако има такова.

# 383
Черно, няма! Има едно, което е много тъмно вишнево "Tomcat ".То е най- тъмно от всички сакъзи.

# 384
  • На края на света !
ааааааааа това виненото дето е като кадифе,трябва да видя ,свекито имаше такова ,но дали е отцеляло  Thinking иначе не ми харесва чак толкова много ,аз съм фен на шаренкото / hahahaлуд на шарено се радва Joy/
Ками май съм виждала в някои сайтове такива семена    newsm78 ще проверя и ще известя  Peace
Намерих снимка от старите ми албуми ,такова ли е черното
http://images19.snimka.bg/004013347-big.jpg

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 12:36 от Чародейка

# 385
и аз си взех каскадни бегонии вчера..ама от пазара .. на тия в Бриколажа им теглих една яка.. на етикета 4,99, на касата 9,99  Money
аа никакви такив на кака дан прилагат..
Взех си каскадна с миксирани цветове, направи ми впечатление, че тези в Бриколаж са избили, а тези на пазара още не им личат очичките.. да не би да са стари.. ooooh! имате ли опит

Цикламата ми прецъфтя обаче и сега си страдам, много бързо ми се стори .. прегледах, но няма пъпки вече  Close

Сега чакам фрезиите да цъфнат, само най-слабите не са пуснали цветонос .. ама ще им простя. Редовно ги поливам с торта за луковични и след 2-3 дни се вижда как цветовете наедряват
Колко време изкарва един цвят на фрезия, че мама има РД в началото на април.. дали ще мога да я зарадваме с букет собствено производство    newsm78

# 386
Това знам за най-тъмно

аз съм фен на шаренкото / hahahaлуд на шарено се радва Joy/
Ками май съм виждала в някои сайтове такива семена    newsm78 ще проверя и ще известя  Peace

И аз така, шаренко обичам. Hug

Взех си каскадна с миксирани цветове, направи ми впечатление, че тези в Бриколаж са избили, а тези на пазара още не им личат очичките.. да не би да са стари.. ooooh! имате ли опит

Цикламата ми прецъфтя обаче и сега си страдам, много бързо ми се стори .. прегледах, но няма пъпки вече  Close

За фрезията не знам, цикламата да не я изхвърлиш, една от моите след кратко затишие пак пусна цветове, а може и да е решила да почива вече.
За бегониите не се притеснявай, ще покара, има време, не е късно.

Забравих да ви кажа, че едно момиче от др. форум предложи семена за адениум и ще ми прати.
Питах ви за грудката на калата, дали да я поръся с канела, преди малко я поръси и я посадих, добре ли сторих и цялата ли да покрия с почва, че не съм?

# 387
  • На края на света !
К@ми същото е ,моето е огряно от слънцето и затова ти се струва по светло иначе е такова ,не съм му голям фен ,виж беличкото си е друго нещо  Simple Smile

# 388
Това знам за най-тъмно

аз съм фен на шаренкото / hahahaлуд на шарено се радва Joy/

И аз така, шаренко обичам. Hug

За фрезията не знам, цикламата да не я изхвърлиш, една от моите след кратко затишие пак пусна цветове, а може и да е решила да почива вече.
За бегониите не се притеснявай, ще покара, има време, не е късно.

Забравих да ви кажа, че едно момиче от др. форум предложи семена за адениум и ще ми прати.
Питах ви за грудката на калата, дали да я поръся с канела, преди малко я поръси и я посадих, добре ли сторих и цялата ли да покрия с почва, че не съм?

Точно това е от сорта''Tomcat''. То е най- тъмното!

# 389
  • Бургас
Наричат ги черни но няма точно черни както и при лалетата
Това е сакъзчето но аз нямам такъв цвят, ще търся Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт