Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 862
  • 580
  •   1
Отговори
# 360
Момичета много пъти съм пробвала да си сея подправки във саксия но винаги стават едни хилави, не знам къде греша обаче не виреят при мен! Sad

И аз не знам, по едно време и на мен ми се искаше да си посея някои подправки на балкона, но нямам много място и се отказах.Но ако продължавате да говорите за подправки... Thinking
Да не би да ги сееш рано и да не им достига светлина и затова да са такива. newsm78

Момичета, проблем ли е в подложката постоянно да се долива вода или то цветето само си поема, когато му е нужно?

Да, проблем ще е, не трябва винаги да има вода в подложката, защото ще загният корените.Някои цветя обичат често поливане и да им е постоянно влажно, но не и подгизнало, а други трябва да поизсъхнат преди следващото поливане.

Къде се изгуби Миленка / Джиджи Биджи / ?

# 361
  • На края на света !
Незнам за Джиджи ,сега ще я попитам  Peace ама и Goodi я няма ,пък за Деси да не говорим  ,нямая никаква и през ваканцийте не се появи  Thinkingзабрави ни тя  WinkГабровки предайте и много поздрави и че ни липсва много  Hug
Да не забравя ,някой може ли да ми покаже снимки на плачещо каланхохе/каскадно каланхое /че ми подариха едно коренче и се чудя дали да го сея или да го дам на свекито.

# 362
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ей, ме на  Sunglasses бях софиянка
за компенсация за нанесените морални щети от престоя ми там си нанесох и някои материални такива  Wink
освен всички други придобивки от ботаническата градина се задомих с една азалия, розова, с много цветове, само за 5 лЪва  Party ;
имаше черно и шарени сакъзчета и едни много особени циганчета, като малки розички,(не знам дали бяха прави, но бяха написали друго име  Thinking )  и малки фиданки кафе, и няколко много особени орхидеи, пъстри циклами...
ooooh! идеше ми да обера магазина, но нямах никакъв шанс да докарам всичко, което ми хареса  Confused

някой правил ли е разсад на еделвайс? цялата ми саксия е пълна с нещо, но не съм сигурна, че е еделвайс  Thinking сякаш са бурени
и кобеите пак не са поникнали  Confused вярно, че са само на 10 дена, но и предишните не се показаха... започвам да си мисля, че тази година ще се разминем  ooooh!

# 363
  • На края на света !
Ами добре си ви дошла Софиянке  Hug
Завиждам ти за придобивките а така ми се иска фиданка кафе ,дано като ходя на София навия мъжа ми да отскочим и ние до ботаническата  Mr. Green а разсада за еделвайса трябва да изглежда така
http://desikostova.multiply.com/photos/album/13/13#2
http://charodeikata.multiply.com/photos/album/5/5#65

А за кобеите търпение ,при мен засега само една бяла е поникнала ,дано поне и една лилава поникне и повече не искам  ,те изглеждат така като поникнат http://desikostova.multiply.com/photos/album/13/13#105

# 364
 Thinking мммммммммммммммммммда, моите не са такива  Confused значи съм завъдила неизвестен вид бурени  Rolling Eyes

ще ги поизчакам, може пък да се окажат най-екзотични китки  Crazy

Tired и кобеите ги няма, ако трябва да купувам и сада трета доза воят ми ще се чуе из цяла България и половин румънско  Crazy

Hug Heart Eyes Hug

# 365
  • На края на света !
Goody да не си ги сяла много дълбоко  Thinkingиначе кобеите е хубаво да се накиснат в хладка вода преди да се сеят  Peace

# 366
Незнам за Джиджи ,сега ще я попитам  Peace ама и Goodi я няма
Да не забравя ,някой може ли да ми покаже снимки на плачещо каланхохе/каскадно каланхое /че ми подариха едно коренче и се чудя дали да го сея или да го дам на свекито.

Как ще я питаш, по скайпа ли? newsm78
И за Гуди се сетих, но тя по-скоро беше тук.
Това каланхое не ми е известно, но остави си го, сигурно е хубавко.

освен всички други придобивки от ботаническата градина се задомих с една азалия, розова, с много цветове, само за 5 лЪва  Party ;

Ооох, давай ги да ги видя придобивките и азалията особено, че нещо много ми влязоха под кожата тези красавици.

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 23:35 от К@ми

# 367
 Flutter и аз искам да се изфукам, но няма как да пусна снимки: картата на фотоапарата отказа, пратиха друга, но и с нея нещо не се получи и сега чакаме трета.
 Blush с една дума - шЪ станИ, ама по-нататък Hug
дано до тогава има и разсад  Praynig ще се хваля до пръсване  Laughing

# 368
Момичета, взела съм си луковици  от Бегония, някакъв вид каскадна. Мисля да ги сея във висящи кошници ,но имам също и празни кашпи. Ако пробвам в тях и ги поставя на балкона, който ми е с южно изложение дали ще виреят?

# 369
Flutter и аз искам да се изфукам, но няма как да пусна снимки: картата на фотоапарата отказа, пратиха друга, но и с нея нещо не се получи и сега чакаме трета.
 Blush с една дума - шЪ станИ, ама по-нататък Hug
дано до тогава има и разсад  Praynig ще се хваля до пръсване  Laughing

Дано стане и да покажеш, че нямам търпение. Grinning Само не разбрах нещата, които си изброила ли купи или други?

Момичета, взела съм си луковици  от Бегония, някакъв вид каскадна. Мисля да ги сея във висящи кошници ,но имам също и празни кашпи. Ако пробвам в тях и ги поставя на балкона, който ми е с южно изложение дали ще виреят?

Не трябва да ги грее директно слънце, има няколко сорта, които са пригодени за слънчеви места.

Цитат от Стрелиция:
Грудковите бегонии се развиват добре на полусянка, но не на сенчесто или много слънчево място.
Осигурете им леки и пропускливи почви(продават се специализирани почви за бегонии).
Обичат често поливане и торене, но ако прекалите, цветните пъпки започват да капят.
Растенията са крехки и чупливи на вятър.
Осигурете им защита при ветровито време.
Простоцветните (женски)цветоноси се откъсват след цъфтеж (преди да започнат да образуват семе), за да не задържите растението и да спре да дава повече пъпки.
Насадете грудките февруари - април на дълбочина 2 - 3см и разстояние 25 - 30см една от друга.
Поддържайте температура 18 - 20 градуса и наблюдавайте как избиват кълновете им.

# 370
К@ми ,благодаря!Значи варианта с кашпите отпада ,,много са ми слънчеви терасите а лятото слънцето е много силно .Остават кошниците, само че незнам къде ще ги слагам? Взела съм си 10 луковици ,а в кошница мисля да слагам по- една луковица.

# 371
Здравейте, записвам се да чета че и аз се зарибявам по цветята а от вас доста научих.
Засадила съм малко саксии-ки на балкона и засях семена. Ще гледам на балкон и в двор каквото поникне и после снимки ще ви покажа!
А сега имам едно питане, получи се едно бяло като мухъл по повърхността на почвата,а само 1 път съм ги поливала. Изнесох ги на вън и съм го завила с найлон, дано да не измръзнат семената. Какво да правя?

# 372
И аз сега умувам моите къде ще слагам, балкона ми е източен, но пак трябва да ги пазя, ще ги садя във висящи саксии, но мисля да слагам по 3 грудки.Утре май ще ми пристигне поръчката от Стрелиция.Като покарат да ги покажеш.

Чаро, това каскадно каланхое видях в нета, но вероятно и ти си го видяла - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=124738&pid=2769335

# 373
Стига да успея да ги опазя ще ги снимам. Толкова красиви са на снимките, дано и моите станат такива .По 3 няма ли да са много ?Те не пълнят ли кашпата ?

# 374
  • Варна
момичета извинявам се че се намесвам в темата ви , но искам да ви питам знаете ли дали в България продават Плумерия ? (по-специално във Варна)
ето за тази китка иде реч: http://www.botany.hawaii.edu/faculty/bridges/Plumeria/gsize/IMG_1885g.jpg
много ми харесва, най-после разбрах как се казва, и искам да си отглеждам Flutter

Общи условия

Активация на акаунт