Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 844
  • 580
  •   1
Отговори
# 345
Ками вече го посадих в саксия  и ще го ям ако роди  Wink,доколкото разбрах е много благородно растение и ражда доста Hug а препарата беше ЕК

Радвам се, Чаро, а в саксията ще роди ли?
След като писах веднага излязох и купих единственият комбиниран препарат, който ми предложиха и за въшки, и за акари - Талстар 10ЕК.

Щастие, едри ми изглеждат цветовете на игликите, много са хубави! Grinning

В коктейла тописн-ът е против гъбички (мухъл, гъбично гниене и т.н.) Верото се слага, за да полепне по-добре препаратът към листата и клонките.

За топсин мислях да питам, но забравих.Той прахообразен ли е?А грудки топят ли се в него?
Мислех ако става да топна една грудка на кала, дали да го направя с канела?

Чаро е в един от най-топлите градове в страната, при нас е студ, сутринта се опита да грее слънце, но докато излязохме се скри, задуха, смръзнахме се докато се приберем с малкия.

Днес моя мъж ми подари Stephanotis/или Мадагаскарски жасмин/-много е красив и целия е в пъпки. Heart Eyes Ще го снимам и ще ви го покажа. Grinning

Честит да ти е! Hug

К@ми  тъкмо щях да ти пиша за верото,но видях че Ленито вече ти е отговорила.
Чародейка,успех с пепиното Grinning
Момичета,кажете ми много ли са капризни азалиите,защото като гледам вашите и на мен ми се иска да си взема.

Както писах веднъж, в другия форум една жена сподели, че само в торф пресажда азалиите, тя има 11 годишна.Трябва да внимаваш да не преполиваш, но и да не засушиш, че ще паднат пъпките.Аз вече мисля, че не е сложно, като видях излизащи нови листа и много си вярвам, че ще успея. Praynig

Забравих да ви кажа, че и аз съм натопила 2 клонки във вода и мисля едното да го сложа в торф и под буркан.Прочетох, че азалиите могат да пускат листа и да цъфтят без да са израсли още корените.Май в другия форум го четох, но не съм сигурна.

# 346
  • Бургас
Босилека от семена още седи на терасата,чудя се да си вземам ли нови семенца или е многогодишно растение?Извинявам се за лаишкия въпрос.

# 347
  • На края на света !
nezito честит ти Стефанотис да те радва с много цвят и аромат  Hug
а за азалиите наистина си цъфтят без корени ,аз веднъж си купих една прекрасна ,отрупана с големи хубави цветове ,и по най бързия начин побързах да я пресадя ,за да е на по широко , Mr. Greenоказа се че няма корени  ooooh! следващата ми азалия ,която си купих ,не я пресадих толкова бързо  Joy
Ками незная дали ще роди ,посъветваха ме да го посадя в най голямата саксия ,която имам ,и така като гледам в нета ,доста реколта дава в саксия  Peace

Belle Fleur ние всяка пролет сееме нови семенца от старите корени  Peace

# 348
  • Бургас
Написах питането си и се засрамих,та влязох да потърся в интернет.Пише,че е едногодишно растение.А как става това от корените да си садя-при мен след като обрах листенцата и си ги замразих останаха едни голи пръчки в сандъчето...? newsm78

# 349
  • На края на света !
Belle Fleur замразен има ли вкус  newsm78ние само сушен го ползваме  Peace като цъфне образува много семена ,ние тогава го събираме и ушиме на сянка  Peace доколкото знам и други билки се събират когато цъфтят  Rolling Eyes

# 350
  • Бургас
О,изтървала съм момента значи.Ще си купя пак семенца от Била.Сега ли му е сезона за сеене?
Аз си го ползвам за салата с домати и моцарела и замразен,пак е вкусен.Също и на пица.Изобщо съм голям фен на босилека,много харесвам вкуса му.

# 351
  • Бургас
*sve*  азалиите искат гледане, редовно поливане и т.н.
А бре момичета дайте акъл за тия незабравки, че не знам кога да ги сея, на семена са дали първо разсад да правя или!!!! newsm78

# 352
  • Бургас
Belle Fleur замразен има ли вкус  newsm78ние само сушен го ползваме  Peace като цъфне образува много семена ,ние тогава го събираме и ушиме на сянка  Peace доколкото знам и други билки се събират когато цъфтят  Rolling Eyes
Босилека и аз замразен го съхранявам и пак си е хубав!Сушен не знам дали е толкова ароматен Peace

# 353
  • На края на света !
Аз също много харесвам босилека ,ползвам го зо спагетки и пица ,но като няма пресен сушен ,слагам по малко и в чая  Peace
аз исках да попитам за еукомиса ,купих си една малка луковичка ,дали има шанс още същата година да цъфне или ще чакам догодина  newsm78

За незабравките знам ,че сес сеят ,когато се затопли добре ,към края на пролетта ,и цъфтят на следващата година ,но на теб не ти пречи да си ги сееш още сега вкъщи  Peace

# 354
Ками незная дали ще роди ,посъветваха ме да го посадя в най голямата саксия ,която имам ,и така като гледам в нета ,доста реколта дава в саксия  Peace

Браво, щом и в саксия дава е чудесно! Grinning

А бре момичета дайте акъл за тия незабравки, че не знам кога да ги сея, на семена са дали първо разсад да правя или!!!! newsm78

Мисля, че могат да се разсаждат.

За босилека мисля, че сега се сее.

аз исках да попитам за еукомиса ,купих си една малка луковичка ,дали има шанс още същата година да цъфне или ще чакам догодина  newsm78

Аз не зная, но си мисля, че ако сега е времето за садене на луковицата на еукомис, трябва тази година да цъфне.

# 355
Честити гълъбчета!  Heart Eyes Много приятно ми се съчетават животинки и цветя, такава мила гледка са, много ми се иска да си имаме папагали и да ми цвърчат на балкона при цветята.Но място няма къде да им намеря, а и всички ме плашат, че много ще цапат.За фикуса не зная, но е много красив.И аз нямам против да сънувам цветя, че тази нощ такива щуротии сънувах, че не искам да си спомням.
Blue Jay, аз защо мисля, че живеете в къща, не е ли така?Сега при вас колко е часът?Утре ще прочета отговорът ти, ако си писала, че отивам да спя.Лека нощ!

K@миHug! Как цапат гълъбите, ако знаеш. Ние и хранилка със семена сме сложили на терасата и всички птички са у нас. Ама пеят хубаво сутрин.
Още не живеем в къща, за съжаление.  Аз затова само въздишам по градинките и дворовете на момичетата. А за времето - назад сме със седем часа.

Belle Fleur, босилека на балкон ли го гледаш? Аз също съм си взела семена за някои подправки (и босилек) и мисля тези дни да ги насея в саксийки. Докато се стопли, ще ги гледам вътре.

Чаро,  честити ти луковици! Това еукомиса - красота!
А семената още ги няма  Close.

Poepie, и аз знам, че незабравките много лесно се разсажат. Само дето няма да ти цъфнат тази година.

П.П. Чаро, това в подписа ти торта ли е?

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 17:43 от Blue Jay

# 356
  • На края на света !
Blue Jay не се ядосвай ,ще дойдат  Hugи при мен една година на покрива над терасата имаше гълъбчета ,постоянно им падаха яйцата по терасата Tiredно котката май ги пропъди  Thinking и между другото имаш прекрасни придобивки  Heart Eyes

Ками аз я посях луковицата ,но се чудех дали има шанс да цъфне това лято ,защото е малка  newsm78

# 357
K@миHug! Как цапат гълъбите, ако знаеш. Ние и хранилка със семена сме сложили на терасата и всички птички са у нас. Ама пеят хубаво сутрин.
Още не живеем в къща, за съжаление.  Аз затова само въздишам по градинките и дворовете на момичетата. А за времето - назад сме със седем часа.

Спомням си едно растение, което беше много красиво и не знам защо мисля, че беше твое и беше в градина.Тогава с кой ли те бъркам? newsm78
Ако се сещате, подсетете ме. Embarassed

# 358
  • Бургас
Момичета много пъти съм пробвала да си сея подправки във саксия но винаги стават едни хилави, не знам къде греша обаче не виреят при мен! Sad

# 359
Момичета, проблем ли е в подложката постоянно да се долива вода или то цветето само си поема, когато му е нужно?

Общи условия

Активация на акаунт