Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 882
  • 580
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
К@ми бележката се приема  Peace ще си търся друга картинка

# 301
Момичета, искам да ви попитам за моята роза. Малката ми бонбона ми подари за 8 ми март от малките рози в саксия. В момента цъфти и е много красива, но гледам че започват да увисват новите цветове и да губи силата си. Не смея да я изнасям на балкона защото е студено, кажете как да я задържа свежа. Много е красива. newsm78

# 302
  • Там някъде......
Днес видях вече в магазините са заредили с луковици с лилиуми и това цвете много ми харесва и мисля да си купя няколко луковици за градината.Вие кажете дали е капризно и многодишно ли е

# 303

Знаете ли какво ми се е приискало - калцеолария /пантофка, чехълче/.Видях в същия магазин, където бяха скъпите, неугледни глоксинии, но бяха жълти, а аз искам червена с жълто или обратното, но да е двуцветна, едно време имах.

Подариха ми тази в средата, но вече загина...на стаина температура, пресадих я в по-голяма саксия, че се мъчеше в една много малка, само корени бяха в нея...
Дали съм можела да я спася? Дали ще поникнат издънки? Или трябва пак от семе?За първи път имах това цвете, даже не знаех името му.

# 304
Сега сигурно знаеш, че това е калцеолария или чехълче.
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=191
http://flowersnet.info/article.php?a=123
Гледат се обикновено като едногодишни. Можеш да си ги завъдиш пак от семенца или резници.

# 305
  • Там някъде......
Вчера си наторих всичка стайни цветя с Муртоник по една кибритена кутиика в 2 литра вода и така поливам,също така сложих им по малко от тора с желязо ,но той е бавно разтворим.Моят бенйамин е доста голям,но от единия край листата му окапаха и остана само на голи пръчки.Питам се дали ще покарат нови листа след като е наторен и полят,а на пролет реже ли се короната му с цел оформяне.Той не е от много години и ми е много мил и затова искам да ви питам дали му има нещо за да не го изгубя и какво бих направила?

# 306
Какви красоти сте показали само  Heart Eyes!

Чаро, голяма си майсторка   bouquet! Саксийката много ми харесва, толкова нежно розово. Честити нови цветенца!
При вас времето е прекрасно! Моите саксии кога ли ще ги изнеса и аз навън...
А какви са тези ваши съседи, не обичат цветя или ги мързи да си отгледат, та завиждат на другите  Close?

Aitep, много красиви придобивки   bouquet! А това в капсулата живо камъче ли е? Да ти се похваля - за копривките позна - 100% кълняемост, всичко поникна ( не съм посяла всичките 2 хиляди семена  Wink).

Момиче от провинцията, добре дошла при нас   bouquet! Майка ми слага захар във водата за поливане само на аспарагуса и верно расте като луд.
Аз съвсем скоро се борих с акари - с инсектицид и често пръскане на листата с вода, както ти е казала и Лени. Вече ги няма  Grinning.

Poepie, имаш много хубави цветенца   bouquet!

К@ми, пак си показала страхотни придобивки. А азалията  Heart Eyes Heart Eyes! Аз също получих за мадамския празник, не е толкова красива, но е много кичеста.
Ох, какви прекрасни глоксинии си показала  bouquet!

Лорейн, сложи розичката някъде на хладно - на перваза на прозорец например. Имах същия проблем наскоро, но у дома е много топло и сега само голи пръчки стърчат от саксията. Не са изсъхнали, чакам да се стопли и ще я изнеса на терасата, дано се оправи.

Ani_4ka, честити придобивки и на теб   bouquet! Този сцирпус, що ли го видях, легна ми на сърцето. А не съм го виждала тук по цветарските магазини  Sad.

# 307
Мили момичета искам да се подготвя за пролетно разкрасяване на балкона. Ще ми трябват доста сандъчета и държачи за тях. Имате ли представа къде са по-евтини? Благодаря Ви! Всички имате прекрасни цветя!

# 308
Мили момичета искам да се подготвя за пролетно разкрасяване на балкона. Ще ми трябват доста сандъчета и държачи за тях. Имате ли представа къде са по-евтини? Благодаря Ви! Всички имате прекрасни цветя!

Виждала съм в магазините за левче.
Аз пък не мога да си намеря от широките държачи, защото перваза на балкона е по-широк. мисля да питам някои да ми ги направи.

# 309
К@ми бележката се приема  Peace ще си търся друга картинка

Не е нужно да се отказваш от тази, ако ти харесва, само я смали до височина 200 пиксела. Grinning

Днес видях вече в магазините са заредили с луковици с лилиуми и това цвете много ми харесва и мисля да си купя няколко луковици за градината.Вие кажете дали е капризно и многодишно ли е

Аз бях решила да си купя луковици за саксийни лилиуми, но се отказах, място нямам.
Не съм гледала до сега, многогодишни са.
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=159
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=1428

Бенджамините често губят листата си, после порастват нови, ако няма друга причина, заради която да не покарат, но ти изчакай, идва пролет.

Blue Jay, честита азалия, много е красива, как можа да кажеш, че не е. Hug На мен много ми харесва, и цвета и вида й.  Heart Eyes  Grinning  Heart Eyes

Лорейн, за розичката ти Blue Jay е права, трябва на хладно да я държиш, те не обичат топлото.Моите са м/у 2 прозореца, а сега като е по-топличко през деня ги изнасям на балкона.

Не помня казах ли ви, че си купих грудка на такава глоксиния, но забравих каква е -

В сайта, където я открих пише, че е Алмазная Россыпь, ако можете да преведете, алмазная е диамантена, но Россыпь не знам.А и това май си е тяхна кръщавка на сорта.

http://markiza-viol.web-box.ru/fotoalbom/gloksinii-prostye/
Вижте и кичестите, разкошни са. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 310
K@ми, не бе, аз много си я обичам азалията. Ама в твоята направо се влюбих. А тази глоксиния сигурно ще я сънувам, прекрасна е!

Момичета, някоя има ли опит с този вид фикус ? Имам такъв от половин година и чак сега показа признаци на живот, даже пусна две листенца едно след друго. Три отделни корена са, единият от които скоро ще остане без листа. Та, въпросът ми е  - ако отрежа върха, дали ще се разклони или ще загине. Ама много е капризен.

Ох, че съм забравана! Все се каня да ви споделя, че една гълъбица мъти на терасата ни. А малките вече се излюпили. Хубаво, че се сетих да снимам преди да са отлетели - ето  Grinning.

# 311
K@ми, не бе, аз много си я обичам азалията. Ама в твоята направо се влюбих. А тази глоксиния сигурно ще я сънувам, прекрасна е!

Ох, че съм забравана! Все се каня да ви споделя, че една гълъбица мъти на терасата ни. А малките вече се излюпили. Хубаво, че се сетих да снимам преди да са отлетели - ето  Grinning.

О, аз знам, че си я обичаш, как не! Hug
Честити гълъбчета!  Heart Eyes Много приятно ми се съчетават животинки и цветя, такава мила гледка са, много ми се иска да си имаме папагали и да ми цвърчат на балкона при цветята.Но място няма къде да им намеря, а и всички ме плашат, че много ще цапат.За фикуса не зная, но е много красив.И аз нямам против да сънувам цветя, че тази нощ такива щуротии сънувах, че не искам да си спомням.
Blue Jay, аз защо мисля, че живеете в къща, не е ли така?Сега при вас колко е часът?Утре ще прочета отговорът ти, ако си писала, че отивам да спя.Лека нощ!

# 312
К@ми ,в превод от руски ,името на глоксинията ще е Диамантено находище/съкровище/.Тъй като тази дума означава пласт почва,който съдържа зърна или кристалчета на минерали.Цветът е много хубав,а в сайта има страхотни глоксинии.

# 313
Здравейте момичета имам нужда от помощ.

Не съм отглеждала цветя до сега и изобщо не ме бива. Започнах да се убеждавам в това. Надявам се да ми помогнете. Миналата година си купихме 2 драцени. Но почнаха да вехнат. По рових се в нета и разбрах, че трябва да им сменя саксиите. Така и направих, но тази http://www.snimka.bg/album.php?album_id=352086&view=3&pid=11019760 беше тройка, но аз докато се усетя какво трябва да правя и по-малките растения умряха. Сега ми се иска пак да я направя тройка, и като си ги купя веднага ли трябва да ги присадя или има някакъв период който трябва изчакам.

Другият ми въпрос е за тези теменужки. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=352086&view=3&pid=11019768  Толкова са зле, а бяха много красиви като ми ги подариха. Казаха ми че се поливат в чинийката през ден и така правя, но те вехнат. И не знам къде греша. Вчера даже ги наторих /купих си разтвор/. Но не ми се вярва да помогне.

И накрая тази бегония http://www.snimka.bg/album.php?album_id=352086&view=1&pid=11019769 . Даже не знам какъв вид е. На първата седмица и окапаха листата и цветовете и сега изглежда така.

Направо ме е срам да ги покажа. Вашите са толкова красиви, а моите са много зле. Embarassed Надявам се да ми помогнете.

# 314
  • Бургас
Здравейте момичета имам нужда от помощ.

.

Другият ми въпрос е за тези теменужки. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=352086&view=3&pid=11019768  Толкова са зле, а бяха много красиви като ми ги подариха. Казаха ми че се поливат в чинийката през ден и така правя, но те вехнат. И не знам къде греша. Вчера даже ги наторих /купих си разтвор/. Но не ми се вярва да помогне.

.

Направо ме е срам да ги покажа. Вашите са толкова красиви, а моите са много зле. Embarassed Надявам се да ми помогнете.
Tеменужките ги сложи на прозорец ако искаш да цъфнат пак и ги поливай по рядко, особено зимно време.Ще се оправят Wink
Момичета мушкато и дъвките кога ще ги изкарвате на вън?

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 11:20 от poepie

Общи условия

Активация на акаунт