Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 808
  • 580
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
пръстта им отгоре мухляса.

и аз го имам същия проблем ooooh! побеля ми почвата newsm78 и освен това забелязвам някакви бубуляци се мотат из почвата и корените #2gunfire с какво да ги махна newsm78

# 481
Ох, момичета, не мога ви настигна - за два дни толкова много сте изписали!

Aitep, много красива орхидея имаш   bouquet! Честито!

Щастие, аз също гледах видеото за тези торбички, в които си посадила ягоди. За каква сума трябва да ти е поръчката от Thompson & Morgan , за да ти изпратят подарък? Или те решават какво да ти подарят? Сега ще разгледам подробно сайта им, струва ми се, че има доста интересни неща.

Видях, че Джиджи и МерСедес са показали много нови придобивки! Да са ви честити, момичета и много да ви радват!

Леле, К@ми, и аз разногледа станах  #Crazy - страхотни сенполии! Благодаря за линка   bouquet!
Аз до сега поръчка без подарък не съм получавала от тях.Като е по малка поръчката  пращат малки луковички на някое цветенце,например синчец,като е по голяма по голям подарък.Аз съм имала лозарски ножици,в метална малка кофичка луковици,една чантичка за инструменти,последния път ми пратиха 6 коренчета разсад на нещо което като цъфне ще разбера какво е-поръчката ми беше две цветета-1 пакет далии и една друга луковица,в момента не се сещам за името.
www.bakker.co.uk -това е само за Англия също пращат подаръци с всяка поръчка като в сайта е обявено каква е в момента наградата Simple Smile
Томсон и Мирган имат всичко.Ти трябва да решиш какво търсиш.Това което е в месечния им каталог са разсади на това което се търси най много на пазара.По азбучен ред или с търсачка се търсят по редките видове.Ако ти хареса а е свършило в момента го потърси в Гугъл,някой от другите фирми ще го имат,най често малко по скъпо....И  внимавай  Grinning сметката набъбва страшно бързо в този сайт  Grinning

# 482
Благодаря ти, Щастие, за изчерпателната информация Hug! Разгледах сайта, имат офис и в Щатите, правят доставки за Северна Америка Grinning. Аз приключих с поръчките за тая година (основно семена). Набелязах си някои неща за следващата Wink.

пръстта им отгоре мухляса.

и аз го имам същия проблем ooooh! побеля ми почвата newsm78 и освен това забелязвам някакви бубуляци се мотат из почвата и корените #2gunfire с какво да ги махна newsm78

Tanja33, Virginity, не е опасно мухлясването на повърхността на почвата, поразровете я малко и намалете поливките.  А буболяците как изглеждат?
Tanja, има цветя, които се поливат само в чинийката.  Честити придобивки! Давай да ги видим, ние тук задължително се фукаме със снимки на новите ни китки  Wink.

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 21:49 от Blue Jay

# 483

Сега ли са заредили нови цветя?При нас ще има розички по 7 лв. от 19 март.

При нас на сенсавиерата казват свекървин език, заради дългите листа.

Ками, сега има само розмарин и останото от кактусчетата. Орхидеите бяха за 8 март.
Тук свекървин език казваме на еуфорбия тригона
Блу Джей  Hug
Днес на връщане прегледах цветарските магазинчета и се прибрах с няколко луковички фрезия, като тези от аватара на Ками. Казаха ми , че ако сега ги засадя ще цъфнат, а аз мислех, че е вече късно иче се сеят есента  newsm78 Утре ще ги посадя.

# 484
Днес на връщане прегледах цветарските магазинчета и се прибрах с няколко луковички фрезия, като тези от аватара на Ками. Казаха ми , че ако сега ги засадя ще цъфнат, а аз мислех, че е вече късно иче се сеят есента  newsm78 Утре ще ги посадя.

Честити луковички, и аз имам 2 или 3, които не посадих есента, приготвих съд утре да ги бодна, не знам дали ще покарат, но ако си купя сега, те сигурно ще са същите от есента.Но ще пробвам, толкова ги харесвам фрезиите, че ме е яд на мене си, че не ги посадих.
Дойдоха ми грудките, повечето са покарали и утре ще ги садя и ми е много кеф. Grinning
Цял ден държа страницата със сенполиите отворена и ги разглеждам, те са прекрасни, искам гииииииииииии. Sad

# 485
  • Варна
Blue Jay ами едни много малки , черни, като мушички са, само в почвата се крият - няма нищо по цветята, та предполагам че не са въшки,ама знам ли  Thinking
като полея цветята или разровя почвата се разтичват панически на всички посоки Laughing

# 486
Blue Jay ами едни много малки , черни, като мушички са, само в почвата се крият - няма нищо по цветята, та предполагам че не са въшки,ама знам ли Thinking
като полея цветята или разровя почвата се разтичват панически на всички посоки Laughing

Virginity, черните мушички сами по себе си не са опасни. Но техните ларви - едни миниатюрни белички червейчета - могат да повредят корените. Можеш да се отървеш от мушиците, като засушиш малко цветята. Хубаво е и горният слой да се поразравя от време на време. Aitep беше писала, че ги полива със слаб бледорозов разтвор на калиев перманганат. Не се притеснявай  Hug.

# 487
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Blue Jay ами едни много малки , черни, като мушички са, само в почвата се крият - няма нищо по цветята, та предполагам че не са въшки,ама знам ли  Thinking

Да добавя след Blue Jay да си купиш един препарат Моспилан (пакетче като степче) от агро аптека, там ще ти кажат в каква пропорция и да пръскаш и поливаш почвата. Внимавай с калиевият пермаганат  Peace може да унищожиш цветята. И после поливай по-малко тези мушици са от влага.

# 488
  • Варна
 Hug мерси!

# 489
... Внимавай с калиевият пермаганат  Peace може да унищожиш цветята...
                         Мен лично много ме е страх от калиевия перманганат, тъй като се препоръчва много слаб разтвор и при болни животни, но хамстера ми даде фира от това  Tired.
                        Аз съм сложила чесън на цветята, обаче трябва ли да го махна след определено време и кога да сложа нов?

# 490
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
К@ми намерих твой снимки в списание цветя и дом   bouquet Много са ти хубави децата  family4  и цветята  Peace разбира се.

# 491
И аз сутринта си купих списанието, видях ви Heart Eyes

# 492
  • Русе
К@ми намерих твой снимки в списание цветя и дом   bouquet Много са ти хубави децата  family4  и цветята  Peace разбира се.
Ками и аз ги видях.Поздравления  bouquet

# 493
Страхотни са  Crazy Явно само аз не съм си купила списанието, спрях да ги купувам, защото тук при вас научавам това което ми е нужно. Peace
Отново имате страхотни придобивки, според вас още рано ли е да се пресаждат цветята, че имам подарени които живеят в купена пръст, а вече имам чувството че не издържат.

# 494
Аз ще се хвърля направо на Стефанотиса на баба ми, който расте като гора, но неще да цъфне! С Ясмин ( че това имам сега)
Лени - сложих една таблекта утрогестан в Стефанотиса и полях, нека видим сега да не върже круши от тези експерименти...

Общи условия

Активация на акаунт