Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 819
  • 580
  •   1
Отговори
# 465
Добро утро момичета   bouquet
Ето и снимки на новата ми орхидея. За нея прочетох, че много лесно се гледа  Peace
Листата http://media.snimka.bg/2414/011084151-big.jpg
http://media.snimka.bg/2414/011084152-big.jpg
Орхидеята http://media.snimka.bg/2414/011084150-big.jpg
http://media.snimka.bg/2414/011084149-big.jpg
Котето и орхидеята  Mr. Green http://media.snimka.bg/2414/011084148-big.jpg

Ретя това е скъпоценна орхидея Лудизия Ред Велвет. Имам такава с триголеми стръка от повече от половин година, цъфна, прецъфтя сега се разкланя. Ако имаш проблеми питай ...

P.S.Някой няма ли да ми отговори за утрогестана...

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 15:21 от _re_ge

# 466
Пухче, фитонийката...
                      Уф, дано. Че аз четох тук и много страшно започва: http://zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=70. Моята е същата като на картинката в линка.

# 467
Здравейте и от мен.Много обичам цветята и у дома имам много,нямам градина защото живея в блок,но винаги се радвам на цветните градини на майка ми и на свекървата.Радвам се и че най-после открих тема за цветята!Имам въпрос и се надявам,че някоя от Вас ще ми помогне-как да се грижа и какви условия изисква цветето"Свекървин език",незная латинското му име-цъфти с цветове подобни на коледничето,но по големи.Май му казват и "пролетен кактус".Предварително благодаря!

# 468
re_ge,
не съм слагала на други цветя таблетки, но мисля да слагам. Не мисля, че може да навреди, само може да помогне. Поне така си мисля и се надявам.

...Имам въпрос и се надявам,че някоя от Вас ще ми помогне-как да се грижа и какви условия изисква цветето"Свекървин език",незная латинското му име-цъфти с цветове подобни на коледничето,но по големи.Май му казват и "пролетен кактус".Предварително благодаря!

Това, на което казваш свекървин език, сигурно е вид рипсалис (rhipsalis) или рипсалидопсис (rhipsalidopsis), което си е вече великденчето. Ако е с по-големи членчета е Epiphyllum ackermanii. Всичките можеш да ги разгледаш в Google images и да намериш информация за отглеждането им.

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 16:10 от Ленито

# 469
re_ge,
не съм слагала на други цветя таблетки, но мисля да слагам. Не мисля, че може да навреди, само може да помогне. Поне така си мисля и се надявам.
и аз се чудя дали да не сложа но се страхувам , трябва да избера някое непретенциозно цвете за опит...

# 470
Аз ще се хвърля направо на Стефанотиса на баба ми, който расте като гора, но неще да цъфне! С Ясмин ( че това имам сега)

# 471
М,да  Laughing и моите луковици на лилиумите и една роза са купени от Алди.12 големи луковици за по малко от 2 бг лева.И една жълта роза имам от там за 2 бг лева.
Семена не съм вземала ,нито почва-нямам им доверие.Особенно пръстта с която имам много лош опит и затова купувам само такава която е предназначена за зеленчуци и от градински центрове.
Дребните ми розички са от магазин за един паунд.Слагам им органична тор от кутия и цъфтят по 20 едновременно цяло лято.Мин. год цвета много натежаваше и се наложи да слагаме кол до бялата роза а червената докато се мислеше да живее или не към края на лятото потръгна много добре и я вързах за оградата.Един и същ сорт са и ако и тя цъфте по толкова ще ми е по лесно да я вързвам(имам опит с клематисите,те се катерят по оградата).
Който има възможност да си купи такава тор няма да съжалява.Аз ползвам една кутия почти 2 год.Разгражда се много бавно и се вижда до корена когато свърши.

Чантичката в която са засяти ягодите ги имам във всички варианти.Томсон и Морган ми ги изпратиха като подарък по една от всички видове.Две год неможах да им измисля какво да засея в тях.Петуниите ги сея във висящи кошници,пак подарък от тях и после купихме още няколко.

К@ми,родендроните не са за снимка.Само зеленки са още,без цвят.

Лалетата... да,нискостъблени и ранни са,имам и по късен сорт.От някъде в Нета ги поръчах.Исках и други видове,но цената им не ми беше по джоба и взех по едно пакетче (5 луковици).Малко са ми като закърпа там където съм ги засяла,ще гледам тази есен да взема и други интересни видове-като са в групичка е по красиво Simple Smile

Хубаво е да имаш красива градина,но за съжаление не е никак евтина инвестиция и минават много години докато намериш на всяко растение правилното място а и да събереш интересни и подходящи видове.Аз вече 5-то лято работя върху моята градина и все нещо и липсва.
от единия край вече е пълно с луковици и най отпред до бордюра заея едногодишни,от другия е сянка и единствено хостата и здравеца се радват на успех.

# 472
Аз ще се хвърля направо на Стефанотиса на баба ми, който расте като гора, но неще да цъфне! С Ясмин ( че това имам сега)

Аз имах един Стефанотис в продължение на две години. Цъфна две пролети подред после взе да бере душа и умря. Да не тъжа мъжа ми ми подари нов, а той вече трета година не иска да цъфти ... Това е идея даго нагостя с утрогестана ..

# 473
                        А пише ли някъде кое цвете колко живее?

# 474
Тази тема новата ли е или са 2 различни, че вече се обърках http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375259.0

# 475
Тука си пишем в момента Peace

# 476
Не мога да разбера кога изписахте толкова, цял ден мързелувам, направя нещо и седна пред компа и така цял ден, а ви изпуснах.

Моля, кажете задължително ли окапват листата на Цикламата? Моята продължава да пуска листа.

И моите пускат, даже едната почва отново да цъфти.

Ками, с нетърпение чакам да покажеш "мамината" циклама  Laughing
А за 8 март имаше разкошни орхидеи за по 19 лв. Фаленопсис и дендробиум-красоти  Heart Eyes Някой взе ли си от тях ?

Само да отида да я снимам, веднага ще ви я покажа.
Когато ходихме имаше 2-3 бели фаленопсиса по 25 лв. мисля, дали е имало други не зная, аз не съм купувала. Sad
Сега ли са заредили нови цветя?При нас ще има розички по 7 лв. от 19 март.

При нас на сенсавиерата казват свекървин език, заради дългите листа.

Който има възможност да си купи такава тор няма да съжалява.

К@ми,родендроните не са за снимка.Само зеленки са още,без цвят.

Каква е торта?
Да снимаш като цъфнат. Grinning

Знам, че птичата тор "побърква" цветята и изобщо растенията, някой ползвал ли е?

Вижте, това ще ме довърши:  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
http://markiza-viol.web-box.ru/fotoalbom/zarubezhnye/

# 477
Ох, момичета, не мога ви настигна - за два дни толкова много сте изписали!

Aitep, много красива орхидея имаш   bouquet! Честито!

Щастие, аз също гледах видеото за тези торбички, в които си посадила ягоди. За каква сума трябва да ти е поръчката от Thompson & Morgan , за да ти изпратят подарък? Или те решават какво да ти подарят? Сега ще разгледам подробно сайта им, струва ми се, че има доста интересни неща.

Видях, че Джиджи и МерСедес са показали много нови придобивки! Да са ви честити, момичета и много да ви радват!

Леле, К@ми, и аз разногледа станах  #Crazy - страхотни сенполии! Благодаря за линка   bouquet!

# 478
  Ленито,непременно да споделиш резултата,че моя Стефанотис в момента цъфти и ухае страхотно ,но да знам за по-нататък. Wink Честита орхидея на Айтеп. Ками,страхотни са тези теменужки. Heart Eyes

# 479
Здравейте дами,
имам въпрос, на който сигурно много ще се смеете  Embarassed.
Преди седмица си купих няколко саксии с цветя и след 2-то поливане пръстта им отгоре мухляса.
Кое правя неправилно? Може би не трябва да поливам директно пръстта, а само отдолу и то само да "пие"? Или ми липсва някаква съставка във водата?
Вида на растенията не е важен, или да ходя да търся как се пишат на латински  newsm78?
Благодаря   bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт