Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 978
  • 580
  •   1
Отговори
# 90
Hug Чаро   bouquet
За темата съм се объркала. Embarassed

# 91
Честит рожден ден на малката рожденничка.Да расте жива и здрава за радост на мама и тати!                 
Днес,както преди мен Петя писа се срещнахме цветарките от форума.Прекарахме си както винаги много добре.Решихме да си направим колективна поръчка на луковици.Някой питаше дали е късно за фрезий?Ами аз го обожавам това цвете и съм си го набелязала за поръчката.Четох,че може да се посее и сега-няма проблем.На срещата Гери ми подари семена на пустинна роза.Нямам търпение да се стопи снега,да отида на реката за едър пясък и да ги посея.Албена ни подари семена за декоративни тиквички.Аз много ги харесвам.С Петя също често си разменяме цветя.

# 92
  • Русе
Пак ще питам..
този път за фрезиите. Имам луковички насяти, избуяха листи, но цвят няма..
да започна ли да ги поливам с тор за цъфтящи и ако ДА с каква ?

ще има цвят.
Към края на предишната тема бях сложила снимка на моята фрезия.
Позях е юли, чак сега има цвят  Peace

# 93
  • Русе
Чаро,честита ти рожденничка и от мен!Само хубави емоции да Ви носи!
Лени,бонсая ти е чудесен....и аз много искам такъв....надявам се,че сина ти е добре!
Ками,завиждам ти благородно за цикаса.....моя изсъхна и много съжалявам за него

# 94
  • Пловдив
Чаро ЧРД на дъщеричката ти! Много здраве и усмивки !

# 95
Сигурно скоро ще ни залепят снимките по витрините с надпис " Не ги допускайте  Stop "  smile3521

hahaha hahaha hahaha

К@мче, мира няма ти от тези кошмари, ей! Радвам се за цикламата ти. Аз съм уморила няколко от преполиване. Обаче последната още е жива. Най - после разбрах, че наистина трябва да поливам в чинийката  Blush.

Чаро, К@ми, Goody, последно се спрях на семена от дарлингтония (cobra lily) и абутилон за втората поръчка. ОК ли е?

Ще чакам тази нощ нещо хубаво да сънувам.За цикламата е така, трябва да се внимава да не се преполива, за да не загние грудката.Добре е за семената.

За азалията в другия форум една жена писа, че гледа нейната 11 години, ще потърся какво беше писала, но най-подходящата почва е торф, даже ми отговори, че и в дървени стърготини може.
А това прочетох преди малко в същия форум, сега да съм в Русе, реве ми се направо: http://media.snimka.bg/2261/010777087.jpg тези малки фаленопсиси ги намалиха в метро русе от 23 на 4 лв.този си го купих днеска и дори го присадих за да видя корените.оказа се в перфектно здраве.нямаше нито един изгнил а листата са твърди и жилави.в магазина има още десетина броя.

Представяте ли си - по 4 лв.  Shocked

# 96
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Чаро, К@ми, Goody, последно се спрях на семена от дарлингтония (cobra lily) и абутилон за втората поръчка. ОК ли е?

за мен е ОК Simple Smile що е месоядно все ми е на сърце,а и не месоядните също  Mr. Green

Цитат
А това прочетох преди малко в същия форум, сега да съм в Русе, реве ми се направо: http://media.snimka.bg/2261/010777087.jpg тези малки фаленопсиси ги намалиха в метро русе от 23 на 4 лв.този си го купих днеска и дори го присадих за да видя корените.оказа се в перфектно здраве.нямаше нито един изгнил а листата са твърди и жилави.в магазина има още десетина броя.

Представяте ли си - по 4 лв. 

newsm45 и аз искааааааааааам newsm45
моето е за 28 и е с измръзнали корени, откакто съм го купила е само борба  newsm45

# 97
Момичета,срахувам се,че цикасът ми ще изгние.Пръстта му е направо мокра  Cry НЕ съм го поливала никога отгоре,само в паничката....Един път само майка ми го поля,но не знам как....
Но тов беше преди....10 дена,а почвата е все така мокра направо....
Сложила съм го на южен прозорец да го пече слънцето и вчера пръстта като че ли беше малко поизсъхнала отгоре,но днес сутринта -пак мокра!!!  Tired
Какво да направя,че да изсъхне по-бързо?
По цикаса няма все още признаци за страдание,но не искам да чакам да се появят....

# 98

тези малки фаленопсиси ги намалиха в метро русе от 23 на 4 лв.този си го купих днеска и дори го присадих за да видя корените.оказа се в перфектно здраве.нямаше нито един изгнил а листата са твърди и жилави.в магазина има още десетина броя.

Вчера като обикаляхме нашите цветарски магазини имаше почти умрели цветенца на доста високи цени.Много ме е яд,че никога не ги намаляват #2gunfire.Единствено има намалени коледни звезди.Луда работа .Дори се замислих дали пък някой обеднял мъж не би купил за осми март на жена си коледна звезда,съблазнен от табелата-ПРОМОЦИЯ.А пък в нашата БИЛА какви напълно капитулирали екземпляри има,просто нямам думи.Дори мислех да ги снимам и да ви ги покажа,но се страхувам да не ме забележат и да ми направят забележка.Лени,много хубава придобивка!Дано малкия вече да е по-добре и ти да си по-спокойна.mamadjanka,нямам цикас,но май да продължаваш да го държиш на южния прозорец без поливане още доста време.Другия вариант е да смесиш сегашната му почва с нова,суха.Но щом няма признаци на страдание мисля,че и първия вариант е удачен.Петя,моят бенджамин също е пуснал коренчета!Днес ще го посея в саксийка Grinning

# 99
  • На края на света !
Момичета благодаря на всички за страхотните пожелания   bouquet голям купон ,голямо нещо ,и много работа за днес  Mr. Green
Аз днес май ще имам възможност да обиколя няколко цветарски магазина ,дано нещо ми хване окото   Simple Smile
katka72  аз вече имам 3 реанимирани растения ,като питам за тях колко струват ,те казват тези ще ги изхвърляме или тези ги подаряваме ,което за мен е добре дошло  Mr. Green
Ками ,ако бях аз ,щях да си ги купя всички  Hug

mamadjanka  сложи му суха пясък отгоре да попие влагата  Peace

Blue Jay ама и ти една ,как си забравила да събереш семената  Mr. Green иначе ,каквото харесаш това ще е  Hug,не видях там нещо от моя списък   Peace

L 0 V E случвасе  Wink а ти нищо не казваш за твоите цветенца ,поизгуби се  newsm78

# 100
Много ви благодаря за милите думи, момичета! Heart Eyes Този бонсай има малко по-дълга история, но понеже не засяга само мен, не съм сигурна дали е редно да разказвам.
Малкият човек засега не е качвал пак температура и се надявам да ни се е разминало само с това.... Praynig
Честити нови придобивки на всички!

# 101
Запалихте ме момичета..
вчера на примоция си купих от практикер теменужка и орхидея .. ще снимам да покажа по-късно
Орхидеята ми е 8-мо мартенския дар ( in advance) oт мъжо..Има доста цветове отворени и 9 неотворени ...

# 102
Ками ,ако бях аз ,щях да си ги купя всички  Hug

Ох, Чаро и аз ако бяха различни цветове, сигурно щях да ги взема.Ама как може така, от 23 на 4 лв. и ние да не можем да си вземем, реве ми се, казвам ви.И не мога да забравя онези красиви орхидеи от 15 лв. които изпуснах. smile3518

Малкият човек засега не е качвал пак температура и се надявам да ни се е разминало само с това.... Praynig

Лени радвам се за момченцето ти! Hug

КОТЕ, честити цветенца и да ги покажеш, че нямам търпение, чуя ли за орхидея.Днес ще изляза да видя при нас изкарали ли са нещо хубаво.Като казваш, че е имало промоция, на какви цени са?

# 103
  • На края на света !
Момичета навън няма нищо интересно ,циклами ,азалий ,иглики ,зюбюли ,все неща ,които имам ,имаше и едни орхидей с микроскопични цветове ,не ми харесаха  Confused

Обаче да ви споделя най ,хубавата ми новина ,едно семенце на рододендрон е покълнало  Partyще се спукам от кеф  Hug откога се мъча с тия семена ooooh!

Ками ами ако ги бива тия орхидей ,вземи една и на мен  Wink

Коте честити ти китки и на теб ,да те радват много   Hug

лени радвам се че сте по добре    bouquet

Момичета иначе цените тук са много солени ,моята нова циклама в Италия е само за 3 и 90 евро ,а същия сорт циклама и то с по дребни цветове ,и 5 пъти по малка от моята тук е 10 лв  ooooh! не е чесно  #Cussing out

# 104
20 лв е орхидеята, а теменужката беше 3,50 ..
Аз се зааглеждах по цветарските магазини, но не ми харесаха само с по 1-2 цвята и без пъпки

Общи условия

Активация на акаунт