Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 966
  • 580
  •   1
Отговори
# 105
Да се похваля Grinning Вече имам две стапелии,благодарение на Гери.А днес съм ходила да ровичкам в снега край пътя,за да открия пясък.Намерих го де,обаче който мина край мен  ме гледаша малко особено.Сняг до колене и аз с една детска лопатка за пясък ровя из него Crazy Та пясък вече имам,сега ще сея семената от адениум.
 Чаро,честито за родедендрона Peace Подозирам,че и аз ще се поизмъча с адениума,но си пожелавам резултат като твоя Wink
 А в Габрово теменужките са по 6 лева Sad

# 106
здравейте момичета.
На Чародейка- да й е жива и здрава дъщеричката, да е умна и с късмет, да ви радва и кара да сте горди родители.
  bouquet

Имам нужда от съвета ви.
Като мих вчера чинийката на марантата в нея видях една жива гадинка. Дълга около сантиметър с плоско тяло и много крачета, движи се много бързо и се изгъва , сякаш има и пипалца на главата.
Полях саксията с клинес за стайни и днес намерих в чинията още 3 мъртви екземпляра на различна възраст. Как да се боря с това чудо ?

На моите фикуси има спря листопада и започнаха да пускат нови листенца - идва пролетта.
На междуетажието три олеандъра от новопосадените са "предали богу дух". Листата им са като хербаризирани и се чупят- много странно.

На Ками мерси за линка към темата в бг-мамма за орхидеи.

# 107
  • На края на света !
albenap вие много сняг имате  Shocked тук си е пролетно времето ,тези дни е толкова приятно  Hug а адениуми и аз съм насяла ,но ме съмнява да има резултат  Tired,пазя си няколко семенца за по топло време ,но дано ти се похфалиш със поникнал  Praynig тук не видях колко са теменужките ,но преди месеци бяха по 5 лв ,сега за 8 март може и по 6 да са  Mr. Green аз моите ги захванах от листенца  Peace

# 108
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Да се похваля Grinning Вече имам две стапелии,благодарение на Гери.А днес съм ходила да ровичкам в снега край пътя,за да открия пясък.Намерих го де,обаче който мина край мен  ме гледаша малко особено.Сняг до колене и аз с една детска лопатка за пясък ровя из него Crazy Та пясък вече имам,сега ще сея семената от адениум.

Joy Joy hahaha
Албена разсмя ме  hahaha
Аз ще чакам или от вас за пясък или да се поразтопи малко снега  Mr. Green
Честити придобивки на всички   bouquet .
Днес ходих до Севлиево и обиколих магазините, на едно място видях намалени цветя на цената на Габровските здравите  newsm78 И наистина вътре имаше много екзотични цветенца, но с тези цени скоро ще бъдат за намаляване  Mr. Green . И в Севлиево видях едни семена за 1.5 в Габрово са по 0.8; 0.9 стотинки и бяха със скоро изтичащ срок на годност.

# 109
Ками ами ако ги бива тия орхидей ,вземи една и на мен  Wink

При нас няма такива, тия са в Русе, ако бяха тук, до сега да съм ви се похвалила с няколко.Аз се чудя тази жена как само 1 си е купила.
Много се радвам за рододендрона! Hug Ще чакам и с цвят да се похвалиш, тази година ли ще цъфне?

Да се похваля Grinning Вече имам две стапелии,благодарение на Гери.
А в Габрово теменужките са по 6 лева Sad

Честити стапелии и аз искааааам! Hug
При нас теменужките са 4.50, но съм виждала и по 4 и по 5.50лв.
Успех със семената и мен ме разсмя със сдобиването на пясък, аз пък ще ходя да искам от съседката камъчета от двора й, за дренаж като пресаждам.

Имам нужда от съвета ви.
Като мих вчера чинийката на марантата в нея видях една жива гадинка. Как да се боря с това чудо ?

На Ками мерси за линка към темата в бг-мамма за орхидеи.

Виждала съм такива гадини под саксиите ми, когато са били на балкона, отвратителни са, но не знам как да се отървеш.
Намери ли нещо полезно в темата?

Сега ходихме за мартенички и щях да си купя една синя иглика, но се отказах и сега ме е яд.Ще видя утре какво ще реша.Като минахме покрай един цветарски с колата мернах нещо лилаво и веднага помислих да не мечтаната от мен азалия, но нямаше къде да спрем.Утре ще излезем и ще проверя.

# 110
К@ми ,само да се вкоренят и да поотраснат стапелиите,ще  ти  отчупя и ще ти изпратя.

# 111
К@ми ,само да се вкоренят и да поотраснат стапелиите,ще  ти  отчупя и ще ти изпратя.

Много си мила, но аз не исках да излезе нахално, просто ме е яд, че затрих моята и искам пак.Благодаря за предложението! Hug И кажете, че ми е било интересно как си пращате цветя, като колети ли?Няма ли да изсъхнат?  newsm78

# 112
  • На края на света !
Ками  цветя и резници пращам с куриери ,а семена в пликове за писма  Peace
Но миналото лято стана фал с едни папаи ,момичето не си беше дало телефона и докато я намерят от тях нищо не беше останало  Tired

# 113
Специално за стапелията,няма проблем в малка кутийка по пощата.Четох,че трябвало да престои ден-два преди засаждането,за да поизсъхне.И въобще не е нахално.Знам аз,че е страст цветарството,нали съм болна от същата болест Mr. Green

# 114
Имам нужда от съвета ви.
Като мих вчера чинийката на марантата в нея видях една жива гадинка. Дълга около сантиметър с плоско тяло и много крачета, движи се много бързо и се изгъва , сякаш има и пипалца на главата.
Полях саксията с клинес за стайни и днес намерих в чинията още 3 мъртви екземпляра на различна възраст. Как да се боря с това чудо ?

Re_ge, същите гадини имаше моето корделине, когато го купих. Пресадих го, като смених почвата. Полях с инсектицид. Но продължавам да намирам по някое умряло животинче на повърхността. Иначе на цветето нищо му няма вече няколко месеца, видимо е пораснало на височина, пуска си нови листа. И аз се чудя вредител ли е това  newsm78?

За любителите на екозитики ( и най - вече Чародейка, К@ми, Goody) - вижте какви съкровища открих тук. Има и семена за бонбонено дърво  Grinning.

# 115
  • Русе
Момичета,ходих в МЕТРО-Русе и нямаше нито една орхидея.....жалко,за тази цена от 4лв.бях решила да си купя две-три Sad

# 116
  • На края на света !
Blue Jay тами има всичкоооооооооооооооооооооооо  Shocked

# 117
Blue Jay тами има всичкоооооооооооооооооооооооо  Shocked

Нали  Grinning? Ама как ти се радвам  Hug!

О, Sve, много съжалявам, че са разграбили всичко толкова бързо  Sad. Не тъжи, ще пуснат още по - хубави цветенца!

# 118
Действително има какво ли не...

А и аз съм кадидат за изпращане на цветя  Wink Ако някой има някое клонче ( или повече) аптения, ще съм много благодарна. Предполагам, че трябва да се стопли още обаче.

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 22:38 от Ленито

# 119
Момичета,ходих в МЕТРО-Русе и нямаше нито една орхидея.....жалко,за тази цена от 4лв.бях решила да си купя две-три Sad

Чак мен ме е яд, но на тази цена не се учудвам.

Сега и аз ще разгледам съкровищата, Blue Jay, да помечтая още.
Сънувах много красива аглаонема, но не беше моя. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт