Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 959
  • 580
  •   1
Отговори
# 120
  • На края на света !
Ех Лени ,защо не каза по рано ,аз моята аптения я оставих тази зима навън , ooooh!беше станала огромна но вече я няма  Tiredщях да ти я пратя цялата ,ако видя някой от съседите да има ще взема за теб ,на мен ми мина мерака  Peace

# 121
Имам нужда от съвета ви.
Като мих вчера чинийката на марантата в нея видях една жива гадинка. Дълга около сантиметър с плоско тяло и много крачета, движи се много бързо и се изгъва , сякаш има и пипалца на главата.
Полях саксията с клинес за стайни и днес намерих в чинията още 3 мъртви екземпляра на различна възраст. Как да се боря с това чудо ?

Re_ge, същите гадини имаше моето корделине, когато го купих. Пресадих го, като смених почвата. Полях с инсектицид. Но продължавам да намирам по някое умряло животинче на повърхността. Иначе на цветето нищо му няма вече няколко месеца, видимо е пораснало на височина, пуска си нови листа. И аз се чудя вредител ли е това  newsm78?

Благодаря за отговорите на Ками и блу jаy. Притеснява ме дали не може да се прехвърли на друго цете тък като принципно изг;жедат доста подвижни, току виж плъпнали из всички саксии ... Мисля че сега няма да сменям почвата- рано е, но след седмица ще полея обилно пак с клинес и ще преброя труповете - дано са по малко ...

# 122
  • София
.........................................................................................
Имам нужда от съвета ви.
Като мих вчера чинийката на марантата в нея видях една жива гадинка. Дълга около сантиметър с плоско тяло и много крачета, движи се много бързо и се изгъва , сякаш има и пипалца на главата.
Полях саксията с клинес за стайни и днес намерих в чинията още 3 мъртви екземпляра на различна възраст. Как да се боря с това чудо ?

Гадинката такава ли е http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/66/Centipe … 5px-Centipede.jpg ,
http://www.frontiersinzoology.com/content/figures/1742-9994-3-2-1-l.jpg ?Ако да,това е т.нар. многоножка.Крие се в почвата или в подложката под саксията.Изгризва коренчетата,стъблото,което е под земята.Най-често се появява,ако е торено с недобре угнил оборски тор.Решението е да се прехвърли растението в чиста почва и да се внимава да не се скрие някоя гадинка из коренчетата и да се прехвърли в новата почва.А можеби е това http://www.animalpicturesarchive.com/WebImg/125/1207578422-t.jpg , http://www.biopix.dk/Temp/Oniscus%20asellus%2000006.JPG ?Това пък е мокрица,обикновенна.И тя живее в почвата или под саксията.Обикновенно се храни с разлагаща се органична материя,но и жива растителна тъкан хапва.Решението пак е прехвърляне в чиста почва,а също така прочетох,че може м/у растенията да се сложат като примамка издълбани картофи  newsm78,които  привличали гадинките и така да се премахнат.

# 123
Някой има ли нерине--   
 Да сподели опит,че много ми е харесало и мисля да се пробвам Wink

# 124
Още снощи видях поста на Etna, но като знаех какво има на снимките не се осмелих да погледна.
Гадината, която съм виждала е тази на първата снимка или поне подобна на нея, многокрака и бърза.Тръпки ме побиват като я гледам.
Мен обаче много ме е страх от препарати, все си мисля да не увредят листата или корените.
Сега дайте съвет - една от калатеите ми отзад по листата има като бял прах-акари ли са или друго?Ще пробвам със сапунена вода и съм намислила да ползвам някое натурално средство, Чародейка беше пуснала един линк за борба с вредителите, от там ще избера нещо.Но ако знаете някой универсален и действащ препарат, споделете го, за всеки случай.
Сайта от Blue Jay наистина предлага примамливи растения.А за тия красиви бонсайчета предлагат семена, нали?Но докато стане....
Аз излизам и ако трябва най-евтиното ще купя, но ще си взема нещо. Grinning

# 125
# 126
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Някой има ли нерине--   
 Да сподели опит,че много ми е харесало и мисля да се пробвам Wink

аз се похвалих  Mr. Green с луковица  Peace
засега имам само две перца (като на лук) ще чакам да видя какво ще стане по-нататък

Wink Честита пролет Щастие! и аз се похвалих с минзухари и иглики още преди снега. Странно е, че моите цъфтят на етапи - първо белите, после жълтите, сините и шарените са последни  Peace

днес се изкуших и боднах малко семенца от еделвайс и пасифлора  Blush надявам се втората ми партида да е по-добра от първата и да се получи.

искам и да се пожаля: купила съм си семенца, а в къщи като погледнах на едно от пакетчетата пише срок на садене 2005  Shocked
Все нещо ще поникне, но ми е малко кофти така. Познавам продавачката, винаги е била любезна, разбира си от работата и съм сигурна , че не се е опитвала да ги пробута на всяка цена.  Tired

# 127
Ох, Чаро... ами аз де да знам....умира ли на студа аптенията? Искам я за вилата и за моя жарък южен балкон...А миналата година имаше едни мънички за 3-4 лева в Бриколажа, но за толкова лесно захващащо се растение ми се видя много! Даже бяха без цвят!

# 128
  • На края на света !
Лени и тук бяха по толкова ,но определено не си струва да се купи Peace
Момичета ,наистина ли алстромерия от семенца цъфти чак на втората година  Tiredчак сега разбрах ,като насадих семенцата в едно сандъче ,да знаех по рано щях да ги насадя в градината  ooooh!много ме е яд  Confused
Щастие честити ти цветтове аз тази година май няма да видя цветове на пролетни цветя ,от тези гуми  Tiredведнъж всичкжо да се оправи ,че дая си направя мечтаната градинка  Praynig
идсам ей такава пълна с цветове  Heart Eyes http://www.gardens4you.co.uk/ShopImages/product/10067WH.JPG

# 129
# 130
# 131
Чаро загледала съм се в сайта на който е мечтаната от теб градинка и си харесах толкова неща.Кога ли ще ги имам?А на мен пък колко ми се иска градинка, думи нямам да ви опиша.Даже се замислих долу пред блока да посадя нещо, но там постоянно късат, близо е до тротоара и минавайки хората все късат по нещо.Някое цъфтящо дръвче бих сложила, но ме е страх да не го изскубят.Иначе съм посадила много луковични и други растения, които донесох от село.Но пък до нас имам две приятелки, които живеят в къща и се радвам на тяхната градинка, пием си кафето заедно и мога да участвам в разкрасяването на двора им.

Ето такава камелия искам да имам:                                          А вижте тези хибискуси каква красота са:

Не помня казах ли ви, че се влюбих в бугенвилеята, особено ако се оформи като дръвче и да е с шарени листа:

Чаро, не се ядосвай, че си посяла семената в сандъче, нали после можеш да ги преместиш, те нека да покълнат, защо ще се ядосваш?

Щастие, много хубави цветенца имаш. Hug
Игликите са много крсиви, сега ли ти цъфнаха?Кажи и за бегониите-грудковите, как ги гледаш, също и глоксиниите?Чудни фуксии имаш.
Момичета семена за фуксии има ли?

Аз отидох до цветарския, в който ми се лилавееше нещо, а то било циклама, но пък разбрах, че там са имали тъмно лилави азалии, по 12 и 14 лв. А моята беше 7 лв. и малко по-голяма /понеже видях тези при лекарката ни, там я харесах/.На малко да си взема селагинела, но се отказах и сега ме е яд /както винаги/.За успокоение си купих синята иглика.Видях и едно непознато за мен цвете - орнитогалум:

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 16:27 от К@ми

# 132
  • София
Здравейте дами, да се представя във вашата тема.Казвам се Мариана и досега не съм участвала в никоя от предните теми за цветя.
Обичам цветята много, но живея в малък апартамент и няма много възможност за много цветя.Най - горда съм с петгодишния си банан.Любител съм на палмите и храстите
Може да сте говорили вече за билките.Лятно време си отглеждам лавандула и босилек на терасата

# 133
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ками, дървесния хибискус се хваща лесно, издържа на ниските температури зиме и на високи лятото и изобще се държи като бурен  Laughing
около блока има много и ако не бързаш чак толкова много може да се опитам да те снабдя  Wink има оформени като жив плет (с много стригане) има и дръвчета, а тези, които са на самотек са храсти  Hug знам, че някои са бели, другите бледи лилави

чари, точно семенцата на най-лявата лупина се оказаха с изтекъл срок  Tired обещали са ми туфа от по-тъмно синята ... (май е самакитка, но ще проверя пак името) имам и ружите  Laughing и някои от другите  Peace

живот и здраве ще показвам лятото.

остригах бенджамин-барока  Blush любимия каза, че съм го "офъкала безмилостно и безжалостно", надявам се да е за добро  ooooh!

# 134
  • На края на света !
Аз пък не си намерих тук никъде семенца за лупина ,а много ми се искаше ,ама нищо  Simple Smileще чакаме сники разбирасе ,тази година май всички ще има с какво да се фукаме ,колко семена се купиха само  ooooh!
На бенджито не се коси ,ще порасне  Peace
p.mariana  добрпе дошла  Hug ще чакаме снимки на гордоста ти  Wink
Ками Вчера гледах една камелия ама 26 лв не ми се даваха  Mr. Greenа такива сибирски хибискуси може най спокойно да си насадиш пред блоко ,и да ти кажа чесно като гледам снимката ми иде да отскокна до близката градинка и да си начупя клонки  Embarassed Joy
Семена за фуксии съм виждала пусках линк преди време ,но сайта не беше бг.ще го потърся  Peace
А да ти кажа и аз искам бугенвилея със шарени листа ,дано тази година заредят по магазинчетат тук такива  Praynig

Ето ги гигантските фуксии http://www.tradewindsfruit.com/order_fruit_f_o.htm

Общи условия

Активация на акаунт