Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 939
  • 580
  •   1
Отговори
# 180
Честит празник!

К@ми,
ти пак така ме разсмя, че нямам думи! Поведението ти ми напомня на това на мъжа ми, когато е обсебен от някоя идея (при него предимно кулинарни са залитанията, но не само)
Ето тук да видиш стелажа на сайта на Кауфланд - http://www.kaufland.bg/Site/Sortiment/Pre-advertising/01_Current … rs/05_Product.htm
а това е саксийката:

# 181
Честит празник, момичета!

Лени, честити ти придобивки! Същата оранжерия съм си харесала, може да се ползва и за цветарник през лятото на терасата. Саксийката за подправки много интересна, такава не съм виждала. В нея различни видове ли можеш да си посадиш?

Добре дошли на Мона - Балона и Сунгурларска   bouquet.

Мириел, орхидеята ти е разкошна, направо се влюбих Heart Eyes! Уха, колко пъпки има само!

К@ми, Sve, живите камъчета нищо особено не са още, като всички други току що поникнали растения - ето ги -  дребнички, дребнички.
Моят тайвански лонган взе, че поникна. Така му се радвам, много бързо расте.

Вчера ме нямаше, та днес да ви почерпя със закъснение - нашето семейство стана на една година.

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 05:01 от Blue Jay

# 182
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Честита Баба Марта и Честит национален празник bg
Blue Jay Честита годишнина   bouquet luvbed Two Hearts Много любов и да съхраните любовта между вас завинаги  lovekiss
Добре дошли на всички нови попълнения във форума и честити придобивки    bouquet
Goody много изгодно си намерила Албутона, аз в Габрово го намерих на едно място и то с изтекъл срок на годност и за 80 или 90 стотинки.
Моите цветенца от семена вървят добре. Мушкатата са станали за пикиране, но ще чакам да мине Тодоров ден (нали съм млада булка и гости ще посрещам  tooth ) копривката и тя върви много добре. Имам и много семена, но и те след Тодоров ден.
И да ви споделя да не ми се появява мухъл и болести си купих Топсин и на всеки разсад го поставям. В една агроаптека даже ми казаха и зимата цветята да поливам против болести  Peace.

# 183
  • На края на света !
Blue Jay Честита годишнина  !!!

Лени стилажа е страхотен а за саксийката да не говорим  Hug
Blue Jay този логан си е вече дръвче  Simple Smile амоите кактуси изглеждат точно като твоите живи камъчета  Peace

# 184
  • Бургас
Здравейте момичета

Имам една молба!Срам не срам ще си призная, че не знам какво означава пензиране
Моля за  помощ  някой да ми обясни:bouquet:

# 185
Целта на пензирането е растението да се разклони,а не да расте единствено на височина.Обикновено се прави когато разсадът образува 6-7 същински листенца.С палеца и показалеца се прищипва връхчето .

# 186
Здравейте момичета. Извинявайте че нахлувам в темичката ви, но имам едно питане за цветята, а вие сте професионалистките.
Накратко имам много цветя с които се гордея. Всеки път когато ми подарят или си купя цвете от магазин, за няколко дена и то умира  Cry. Когато аз съм си го засадила от семка или по друг начин ми се развиват страхотно. Имате ли идея какво да правя за купежките, да ги запазвам.  Praynig

# 187
Момичета днес и аз имам повод да почерпя големия ми син днес става на 20 години .
Обещах да покажа снимка на цъфналия Исусов венец .
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=279310&pid=10880294

# 188
Blue Jay, честита годишнина!Бъдете винаги щастливи заедно, обичайте се много и се наслаждавайте само на радостни мигове!

Благодаря ти, че ни показа камъчетата, интересно ми беше такива сочни растения как покарват, за кактусите също щях да питам, но Чаро каза, че и те така изглеждат. Hug

Гале, честит ти рожденик, жив и здрав да ти е, много щастие и любов му желая!

К@ми,
ти пак така ме разсмя, че нямам думи! Поведението ти ми напомня на това на мъжа ми, когато е обсебен от някоя идея

Лени, много са хубави, оранжерийката е чудна и както казва Blue Jay  за терасата ми ще е идеална, че лично аз нямам много място, а толкова растения трябва да сложа на балкона.В саксийката направо се влюбих, много е сладка, много.Като посадиш билките, да покажеш. Grinning
Вярно е, че съм обсебена от тия цветя, направо вманиачена, ма какво да се прави. Crazy

Имате ли идея какво да правя за купежките, да ги запазвам.  Praynig

Когато ги донесем в нас, цветята преболедуват до някаква степен, сменят условията, разбираемо е.Някои оцеляват, други не, но важното е да знаем нуждите и изискванията им - каква почва обичат, колко да ги поливаме, каква температура е подходяща и така ще имаме повече успех.

# 189
  • Русе
Blue Jayчестита годишнина!Желая Ви щастие и любов!    bouquet
 И аз ти благодаря ,че ни показа камъчетата Grinning
galia69,честит ти рожденник!Да ти е жив и здрав!
zaika baika, както ти е казала Ками,цветята сменят условията при които се развиват,но някой от тях не могат да се нагодят към новите условия и не оцеляват.Аз единственото което правя когато си купя ново цвете е да го измия с вода,ако растението го позволява разбира се и да го полея,защото все ми се виждат сухи...дори и нолината си оставих да се напои хубаво Embarassed,а знам че трябва по-рядко да се полива....слава богу още е жива и много си я харесвам.....

# 190
Все се каня да ви питам и забравям - имам на терасата 3 ябълки, посадени в голям съд, от ниските са, точно сорта не знам, знам че стават високи метър и нещо /1.50-1.70 мисля/, сега са около метър, та въпросът ми е сега мога ли да ги разделя поотделно, почнали са да се разлистват вече и едната съм я обещала на братовчед ми?Мисля, че есента и пролетта са подходящи за засаждане, но да ви питам?Дадени са ми по-миналата есен, това ще им е втора пролет при мен, да чакам ли вече плод?Ако цъфнат, значи ще вържат, нали? newsm78

# 191
  • Бургас
Благодаря  bouquet

# 192
Здравейте!

Все още не съм си уморила цветята......Имам ги още.....Та ми се ще да питам....Оцелелите от НЕполиването ми китки кога да ги пресадя? Имам един сангониум, и един спатифилум, и една декоративна лоза, имам и едни мушкати тънки и нежни, та се чудя тях какво да ги правя........някакви идеи? Благодаря!

# 193
Здравейте и от мен, момичета!
Толкова време не съм писала, простете ми  Embarassed Но, както вече споменах - чета всичко, просто при мен няма особени новости, свързани с цветята и затова гледам да не ви досаждам (нали сега чакаме Бебчо и се старая максимално да редуцирам цветята и да се въздържам от покупка/засаждане на нови). Не мисля, че ще ми тежи или ще ми отнема много време да се грижа за тях. Напротив, за мен (както и за всички вас) е удоволствие, разтоварване, наслада ... Проблемът е, че сме в апартамент с 1 тераса само, неостъклена. През лятото всичко е наред, лесно и бързо се поливат на терасата, но като ги приберем ..., а и ще си имаме помощник, живот и здраве, който точно през зимата/пролетта ще пропълзява и прохожда и ще се чудя как да го опазвам от тях.

Исках да ви споделя, че вчера видях в рекламния вестник на Кауфланд, че пак са пуснали поставки за саксии - дървени, кръгли и квадратни, с колелца, цена 9,99лв (не можах да намеря снимка, но мисля, че се сещате за какво иде реч).

Хубав ден на всички!  Hug

# 194
...Осигури висока въздушна влажност - пръскай с мека, отлежала, темперирана до стайна температура вода - и то предимно въздушните корени и никога цветовете...
                         Това за всички цветя ли важи, тъй като отскоро имам гардения с много пъпки, и пръскам и по тях  Blush.

Общи условия

Активация на акаунт