Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 930
  • 580
  •   1
Отговори
# 210
Искаш да кажеш - гарденията и цикаса Wink
                       Май това искам да кажа. Няма да се срамувам, защото вече се срамувах по-горе. Нали е нормално листата и да са такива? Малко са... повредени.

# 211
Здравейте девойки.
Онези крокодили дето излизаха от саксията ги обработих с Клинес.  От тогава  проверявам чинийката- за сега не намирам трупове, дано съм се отървала.

Да ви кажа забелязвам че цветята ми усещат настъпването напролетта. На бенджамините спря листопада и сега се появяват малки свежозелени листенца. Драцените също спряха да капят.

Имам цветник на теменужката. Нали бях бучнала по ваш съвет утрогестан - може да е това а може и понеже им е време. Все пак бяха младички досега - на няколко месеца-  и сега да им дошло да цъфтят.

bouquet

# 212
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
хвал, хвал  Sunglasses аз пък си имам циkлама за празника  Blush

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 23:21 от Goody

# 213
  • Русе

Малии, лоша работа тогава.А аз не мога ли да помогна в опрашването? newsm78
К@ми,дано ябълковите дръвчета се окажат самоопрашващи се,защото иначе е трудно да го правиш ти...освен ако не си осигуриш пчеличка Wink....няма смисъл мила,не се занимавай с това  Heart Eyes
Goody,честита циклама Grinning
_re_ge,дано си се справила #2gunfire и аз много мразя гадинките по цветята
 Grinning  за пролетта си права!И моите цветя живнаха,а спатифилума ми всеки момент ще разцъфне  Hug

# 214
Добър вечер,момичета!Приемате ли нови попълнения във вашата тема? LaughingКак не съм Ви открила досега!Започнах с цветята преди 12г,когато една моя леля ми подари кротон,който естествено умря,и до ден днешен!Вляза ли в цветарски магазин,искам да го изкупя целия Laughing
По-напред в темата прочетох,за канелено и ванилово дръвче.Бихте ли ме светнали,откъде мога да се сдобия с такива?
И още един въпрос,ако не ставам нахална!Отдавна си търся ето това http://www.flowers.bitrix.ru/upload/iblock/a0f92eb7964639eff4effce7901714bc.jpg,четох в друг форум,че си поръчват семена.Ако някой знае нещо!

Благодаря за отговорите предварително!

# 215
Аничка, прекрасна гледка е това ново листенце. Hug
А напъпилата орхидея е мечтано събитие от мен, кога ли ще ми се случи?Моята продължава да не мърда, новото листо си порасна, а цветоноса не помръдна. Sad

П.П. И аз искам фурми - може ли да ги сложа заедно с драцената? Или да са самички? Костилките от сушени стават или не стават?
                       П.П.С. Боднах преди седмица и нещо две големи луковици зюмбюл, но засега никакво развитие нямам. Много ли бързам  Twisted Evil?

Костилките от фурмите, които продават стават, може да ги боднеш при драцената, но после ще трябва да ги пресаждаш.За зюмбюла не знам, изчакай, пък дано стане. Grinning

К@ми,дано ябълковите дръвчета се окажат самоопрашващи се,защото иначе е трудно да го правиш ти...освен ако не си осигуриш пчеличка Wink....няма смисъл мила,не се занимавай с това  Heart Eyes

Дано, аз така съм се настроила тази година да ям ябълки.Сетила съм се, нали напролет се подрязват дръвчетата, прави ли се с тези ябълчици?И трябва ли да кърша от клончетата, които са нагъсто?

Goody, честита циклама, покажи я! Hug

Ето да видите новата ми иглика - розовата и мини розичката.
http://www.album.bg/mimi_svetli/images/11907393/
http://www.album.bg/mimi_svetli/images/11907010/

Наина, заповядай при нас, добре дошла! Hug
В други форуми поръчват семена, аз още не съм се включвала, Чаро като се включи ще каже повече за дръвчетата, гледахме някъде ванилено, но не помня в кой сайт беше, че тогава се ошашавих от разни красоти. Simple Smile
Това, което си избрала е много хубаво, но дори не знам какво е. Embarassed

# 216
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ками, с едно памуче можеш да се направиш на пчеличка  Hug но не знам ябълките могат ли да се самоопрашват  Thinking ще трябва да проверя  Peace
и за кастренето не мога да помогна много, то зависи от сорта  ooooh! една съседка имаше ябълка на двора, беше джудже, около метър, малки, но много сочнии вкусни ябълчици, жълти. нямам спомен да е кастрена, но тя толкова и растеше  Blush имаше три-четири клончета и толкова  Hug

моята орхидея продължава да се мъчи  Confused и аз заедно с нея  Tired отрязах цветовете за да я облекча, не виждам някакъв напредък. но и не умира и това е утешително  Wink

ще снимам цикламата разбира се  Hug не е някакъв особен цвят, но  еподарък от любимия образ-безподобен, а това я прави най-хубавата  Wink

от лакомия се сдобих с още едно пакетче бели кобеи  Crazy ще падне сеене  Crazy

# 217
К@ми ,благодаря ти за отговора  bouquet
Това е брахихитон,който бъркат с бонсай!Понеже у наше село го няма по магазините,искам да се сдобия със семена,само дето не знам откъде.

# 218
Благодаря ви, момичета, за хубавите пожелания! Толкова сте мили! Обичам ви  Hug!

Чаро, кажи за кактусите, моля те, за колко време покълват? Аз посях доста преди две седмици - никакво развитие. На опаковката пише, че покълват от няколко седмици до няколко месеца  newsm78.
И пасифлората не ще да се покаже  Sad.

Много са красиви игликите, К@ми, радост за окото  Heart Eyes! Честита и нова розичка! А другата, розовата, цъфна ли вече? Моята стои на прозореца, останаха голи пръчки. Като се стопли, ще я изкарам навън - може да тръгне.

Добре дошла, Наина   bouquet!  Аз вече направих една поръчка преди седмица от EBay  - ако беше писала по - рано, щяхме да те включим. Гледам, че същият човек продава и семена за брахихитон.  Мисля, някъде мярнах и за ванилия, можеш да провериш.

К@ми, един поздрав виртуален за теб  Wink. И с молба за помощ - калатея розеопикта ли е? Открих и друго име - C. Dottie  Thinking.
И другата ми придобивка - една драценка 'Lemon Surprise'. Може ли някой да ми каже латинското й име?

Goody, честита циклама! Гледам, добре се запасяваш и ти със семена  Wink. Да не забравиш да събереш после от кобеята и догодина да подариш на милите ти другарчетата от форума Blush.

# 219
Аничка, прекрасна гледка е това ново листенце. Hug
А напъпилата орхидея е мечтано събитие от мен, кога ли ще ми се случи?Моята продължава да не мърда, новото листо си порасна, а цветоноса не помръдна. Sad
K@ми,
орхидеите или нарастват, или цъфтят, като тези периоди се редуват. Нормално е! След като спре растежа, ще почне да се развива цветоносът и ще цъфне! Peace

Blu Jay,
честити цветенца!
Драценката мисля, че е fragrans, но може и да е deremensis.

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 10:08 от Ленито

# 220
Аз получих вече осмомартенският си подарък от децата Grinning Бегонията е ярко червена , а  гледани отгоре,цветовете приличат на розички.Подскажете какъв вид е!

# 221
  • Бургас
Ако може и мен да приемите във вашата групичка, ще ми е много приятно.Обичам цветята и всичко свързано с тях.Ще следя темата със голямо удоволствие Heart Eyes
Момичета утре ще ходя да си купувам течна тор, препоръчайте ми някоя хубава, моля?

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 10:27 от poepie

# 222
Blue Jay,а би ли дала линк,към този продавач?Ако правиш нова поръчка,би ли ме включила и мен?

# 223
ками, с едно памуче можеш да се направиш на пчеличка  Hug но не знам ябълките могат ли да се самоопрашват  Thinking ще трябва да проверя  Peace
и за кастренето не мога да помогна много, то зависи от сорта  ooooh! една съседка имаше ябълка на двора, беше джудже, около метър, малки, но много сочнии вкусни ябълчици, жълти. нямам спомен да е кастрена, но тя толкова и растеше  Blush имаше три-четири клончета и толкова  Hug

И аз така си го мислех, с памуче, само дано успея.Ще трябва да питам жената, която ми ги подари какво ги прави, реже ли или не.Благодаря за помощта! Hug

К@ми, един поздрав виртуален за теб  Wink. И с молба за помощ - калатея розеопикта ли е? Открих и друго име - C. Dottie  Thinking.

Честити цветенца, Blue Jay!Много са красиви! Hug
Да, калатеята е розеопикта. Grinning Виж тази е розеопикта Rosey, но твоята е с розово, та точно не знам дали и твоята е същата, но си е розеопикта.

Моята е розеопикта Medallion, и тя на места има розовко, но е малко.

Розовата ми розичка след като прецъфтя и старите листа поизсъхнаха, почнаха да растат нови, надявам се като пораснат да цъфне пак. Grinning

K@ми,
орхидеите или нарастват, или цъфтят, като тези периоди се редуват. Нормално е! След като спре растежа, ще почне да се развива цветоносът и ще цъфне! Peace

Ето този отговор чаках, много ще се радвам така да стане!  bouquet

Албена, честита красива бегония! Hug
Аз мисля, че е същата като онази моята, която се чудехме каква е и понеже я загубих не помня. Embarassed

Сега ще излизам, после ще поразгледам, може да я разпознаем.

Ако може и мен да приемите във вашата групичка, ще ми е много приятно.Обичам цветята и всичко свързано с тях.Ще следя темата със голямо удоволствие Heart Eyes
Момичета утре ще ходя да си купувам течна тор, препоръчайте ми някоя хубава, моля?

Разбира се, че те приемаме, всички добри жени с цветни души, са добре дошли! Hug
И аз се чудих каква тор да взема и си купих Мастербленд.

# 224
Добро утро.В моята градина цъфнаха първите лаленца
http://www.happypolly.snimka.bg/album.php?album_id=349814&pid=10916909

Общи условия

Активация на акаунт