Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 920
  • 580
  •   1
Отговори
# 225
Честити лаленца, много са красиви

# 226
  • Бургас
Добро утро.В моята градина цъфнаха първите лаленца
http://www.happypolly.snimka.bg/album.php?album_id=349814&pid=10916909

Ехааа, каква красота Heart Eyes Heart Eyes винаги съм мечтала за градина със лаленца, това ми е любимото цвете!
К@ми  благодаря за посрещането Wink а за течната тор се двоумя дали да не взема за цъфтящи и за екзотични по отделно newsm78

# 227
http://media.snimka.bg/2337/010928652.jpg  Моят phalaenopsis, за съжаление от 10-те пъпки се запазиха само 3 ..
Фрезиите пуснаха цветоноси Simple Smile пак ще ги наторя утре

# 228
К@ми , бегонията наистина е като твоята.Май е от този вид ,които не спят и цъфтят целогодишно.Дано я опазя.
И да се похваля.Семенцата от адениум поникнаха.Приличат на малки дебели зелени червейчета Mr. Green

# 229
Албена,браво за адениума. Аз моите семена още не съм ги посяла Embarassed .Но какво да посея по-напред. С моето лакомо око-каквото видя и купувам Mr. Green.То много семена станаха и не мога да насмогна .Пък и нали се сее в едър пясък. Трябва да се разходя до реката и да си извадя. Честита ти бегония,незнам какъв вид е но е много красива. Децата ти имат вкус Peace.Щастие,много хубави лаленца си имаш. Моите все още не са цъфнали. Честити нови придобивки на Ками и Blue Jay Peace.Добре дошли на новите момичета! HugТолкова се радвам,че ставаме все повече Grinning. За наторяване на този етап и аз като Ками използвам Мастербленд. Харесва ми защото е универсален и не ми се налага да разтварям различни торове за различни китки. Дори вчера в един цветарски магазин ми го препоръчаха и за разсади. Иначе за цъфтящите цветя през лятото ще използвам бял кристалон. Аз сега съм много заета с моите разсади. Вече пекирах мимулоса,петунията,върбинката,салпиглосиса и аубриецията. Сакъсчетата от семена направо посях в сандъчета. Другите разсади ще изчакат още 10 дни,че мъжът ми остана без сили-толкова много пръст пренесе горкия . Mr. GreenКато имате впредвид,че пекирах и около 100 кофички с домати,направо убийство!За него де,той се грижи за пръста! Mr. Green

# 230
Щастие, много красиви лалета, аз несериозната така и не посадих есента моите, сега и аз щях да се радвам.Мечтая си пролетта да имам наредени на терасата всички цветя, които разцъфват след зимата.Тази есен ще се постарая повече.
Тази иглика много ми харесва, търсих такава и като намеря ще трябва да си купя:

Нови ли са ти игликите или при теб цъфнаха?

К@ми  благодаря за посрещането Wink а за течната тор се двоумя дали да не взема за цъфтящи и за екзотични по отделно newsm78

И аз се чудих и накрая избрах тази, защото четох и слушах все похвали за нея.

http://media.snimka.bg/2337/010928652.jpg  Моят phalaenopsis, за съжаление от 10-те пъпки се запазиха само 3 ..
Фрезиите пуснаха цветоноси Simple Smile пак ще ги наторя утре

Увехнаха ли другите?

К@ми , бегонията наистина е като твоята.Май е от този вид ,които не спят и цъфтят целогодишно.Дано я опазя.

Ще я опазиш и дълго ще те радва.На моята без да искам откърших и двете клончета, а исках само едното, че нещо не беше добре, във водата изгни, иначе щеше да си е добре и сега.Но нали съм поръчала други, ще имам. Grinning
Много се радвам за покълналите семена, наистина са като червейчета.Успех! Hug

С моето лакомо око-каквото видя и купувам Mr. Green.То много семена станаха и не мога да насмогна .

Същото е и с мен, толкова семена купих, а и стари си намерих, ще опитам и с тях, а лакомея за още, днес купих за далии, хризантеми и годеция.Последното ме поблазни с това, че пише, че е лятна азалия.И не помня дали ви казах, че и къдрави теменужки взех, пак да опитам.Мисля вече да спра.Най-радостното за мен е, че и аз се сдобих с 7-8-мо мартенско цвете - азалия, каквато исках, с тези не кичестите цветове, утре ще я снимам.Не мога да й се нагледам, много исках такава. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Катка, да поздравиш мъжлето ти, голям зор е видял, а и ти с тези 100 кофички. Shocked

# 231
К@ми,
Тази е нова,но и другите които са от семена са цъфнали,чакам всички цветове да се разтворят за да ги снимам и тях.

# 232
Днес се сдобих с Цикас,този ми е втори,и  ако и той умре,повече няма да си го купувам!Жената в цветарницата ме посъветва,да не го пресаждам сега,а чак май месец,щял бил да боледува #CrazyКойто има Цикас,би ли споделил какво да го правя,да пресаждам,или не?

И още един въпрос,ако може!Понеже много ми станаха бенджамините,мисля да засея един пъстър,с един зелен-заедно!Някой да е правил подобно нещо?

# 233
И още един въпрос,ако може!Понеже много ми станаха бенджамините,мисля да засея един пъстър,с един зелен-заедно!Някой да е правил подобно нещо?
Правила съм го. Ако е в МНОГО голяма саксия може, но иначе не! И никакво сплитане заедно! Пъстрите сортове растат в пъти по-бавно от обикновените и това създава проблемите. Освен това пъстрите сортове имат нужда от повече светлина и са много по-чувствителни.

# 234
К@ми,
Тази е нова,но и другите които са от семена са цъфнали,чакам всички цветове да се разтворят за да ги снимам и тях.

Розовките от семена ли са?Аз съм си купила и много ми се иска да покълнат.

Днес се сдобих с Цикас,този ми е втори,и  ако и той умре,повече няма да си го купувам!Жената в цветарницата ме посъветва,да не го пресаждам сега,а чак май месец,щял бил да боледува #CrazyКойто има Цикас,би ли споделил какво да го правя,да пресаждам,или не?

Честит цикас, не го пресаждай известно време, може да не чакаш чак до май.Моят го купих есента, не съм го пресаждала още, не съм и торила, а избиха 3 нови листа.

# 235
Не,от семена са само едноцветни.Моите всички покълнаха и пораснаха но по късно когато трябваше да ги присъдя отидохме на почивка и като се върнахме по едрите бяха унищожили (засенчили) по дребните коренчета.Спасените са само жълти.

# 236
Blue Jay,
честити цветенца!
Драценката мисля, че е fragrans, но може и да е deremensis.

Благодаря ти, Лени  Hug! Поразрових се тук - там, поразгледах, май е deremensis.

Албена, много е красива бегонията. Мисля, че е от вида Elatior. Противно на написаното, че цъфти само през зимата, аз си купих същата миналата пролет. Богат цвят чак до юли, но хвана мана  Sad.

Наина, честит цикас! Моят е много капризен - започна да жълтее, пресадих го. Позакрепи се за кратко. Вече е без листа, но не губя надежда (като К@ми - нейният се оправи). Ама ти мен не ме слушай, сигурно нещо в отглеждането бъркам  newsm78. Мисля, че Катка беше писала в предишна тема, че листата  на цикаса трябва да се отрежат, за да се увеличи размера на грудката.
А семената са от тук. Поразгледай, има доста интересни и екзотични. Аз май приключих с поръчките за тази година, но ако размисля, непременно ще ти обадя  Wink. Можеш да питаш Чародейка в кои други форуми още се комбинират и поръчват.

К@миHug! Като си донесох калатеята у дома, първата ми работа беше да разгледам подробно твоята колекция.

Как хубаво са ти цъфнали лалетата и игликите, Щастие! Благородно ти завиждам, че си имаш двор с градинка  Hug.

Леле, Катка, сто кофички с домати  Shocked! Шапка ти свалям   bouquet!

# 237
Момичета,Честит празник!   bouquet   bouquet   bouquet
Бях чел анякъде много назад за шефлерата и дифенбахията,но нямам време да търся  Tired
Да попитам:Станаха доста високи и мисля,че за сметка на листната маса...Нали мога да ги отрежа,да речем през средата и  и върховете да ги бодна направо в други саксии?  newsm78
Или?
Благодаря предварително за отговорите  Hug

# 238
  • Разпиляна във въображението

# 239
Честит празник момичета!

Да попитам:Станаха доста високи и мисля,че за сметка на листната маса...Нали мога да ги отрежа,да речем през средата и  и върховете да ги бодна направо в други саксии?  newsm78
Или?
Може и в същата саксия;) шефлерата е по-безпроблемна. Драцената иска да затвориш отрязаното с парафин или дъвка и няма гаранция, че ще избие пак връхче.

Общи условия

Активация на акаунт