Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли значение полът на детето при отглеждането?
Какви са наблюденията на родителите относно темперамента на момчетата и момичетата?
Как родителският опит влияе върху предизвикателствата при отглеждане на деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли значение полът на детето при отглеждането?
-
Какви са наблюденията на родителите относно темперамента на момчетата и момичетата?
Много родители споделят, че проявите на темперамент и поведение при момчета и момичета не могат да бъдат обобщени. Някои майки имат наблюдения, че синовете им могат да бъдат по-палави и изискващи внимание, докато дъщерите им може да са по-кротки или обратното. Наблюденията им показват, че характерът на децата се определя от индивидите, а не толкова от тяхната полова принадлежност.
-
Как родителският опит влияе върху предизвикателствата при отглеждане на деца?
Опитът на родителите оказва значително влияние върху начина, по който възприемат и оценяват процеса на отглеждане на децата. Някои родители смятат, че полът на детето не влияе непременно върху трудностите и радостите от родителството; вместо това те варират в зависимост от индивидуалните темпераменти и емоционалното състояние на майката или бащата в определен момент.
-
Какви са мненията на родителите относно предизвикателствата при отглеждане на деца от различен пол?
-
Каква е основната идея за отглеждането на момчета и момичета?

Аз имам дъщеря, не мога да кажа, че съм имала проблеми при гледането й (освен стандартните настинки, шарки и т.н.) сега чакам момченце и се надявам и при него да е така
,от у4илището на едната са ме викали да се оплакват ,4е е биела мом4етата.Техен братов4ед-много кротко дете-от малък ,4е и до сега.В пуберитета-знам ли,но иза 2та пола си има опасни хобита.

брат ми например винаги е бил много спокойно дете( по думи на майка ми), а и сега е много по- спокоен от мен, аз съм била и все още съм буйна до краен предел, огън направо. Колко пъти съм изправяла косите на майка ми- само тя си знае.