От днес АПРИЛките нетърпеливи си имат четири талисманчета щастливи!

• 19 420
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
betybo, са ти живи и здрави близначките! Да папкат хубаво и да наддават бързо, за да можете да си ги гледате вкъщи!

Gaja, честит рожден ден! Много здраве и късмет, леко раждане и здраво бебче!

# 181
Имената на бебките са Венцислава и Валентина .Ще ви разкажа как стана всичко .На 15/02/09 сутринта като станах и отидох до тоалетната видях че ми изпадна тапата / слуз примесена с кръв /.Отидох до Тина Киркова и там ми казаха че съм с 4 см.разкритие и 50 % скъсена шиика ,но че немогат да ме приемат защото ако тръгне раждане не могат да се погрижат за толкова малки бебета .изпратиха ми в Майчин дом . От там отидохме в Майчйн дом и там ме приеха м родилното на 3 етаж .Включиха ми системи за задържане /кормагнезии и партусистен / започнаха едни контракции през 5 минути ,но нищо не ме болеше само се стягаше коремчето .След няколко часа контракциите намаляха и до вечерта спряха .На другия ден също бях добре и на 17/02 доктора реши да ме какчи на 10 етаж в патологията да ми е по спокойно /поне така каза /Е не ми беше попаднах в ада повярвайте ми .Попаднах на един тъп доктор Борисов който на ултразвук не можа да определи къде са краката къде са главите на бебетата после каза че съм добре и на 18/02/09 вечерта ми изключи системите.Благодарение на професионалните му грижи на 19/02/09 към 8 часа започнаха болки контракции и докато намерят санитарка да ме свали до родилното щях да родя в асансьора .Доло в родилното нямаха време да си сложат ръкавиците .Спестявам ви много гадости .Искам да кажа в родилното се държаха добре с мен,но на 10етаж и след като родих на 7 етаж направо беше ужасно .Не съм плащала а и не остана време за това .Но дори и да платиш доктора ще дойте когато вече те напъва или ще направи секциото ,а после оставаш на грижите на акушерки и лекъри който не им пука

# 182
Привет и от мен
Sisely and Mara Casy http://healthchecksystems.com/product/?product_id=12426  от този сайт с безплатна доставка, но аз съм в Щатите проверете за БГ как е, но количката и с най-добър рейтитг за тук и има пълно легнало положение а в цената е включено и столчето за кола, което е супер цена $320. Момичета харесва ли ви количката?
GAja Честит Рожден Ден пожелавам ти Април да гушкаш едно здраво и пухкаво бебче nbirthday
Betybo Честити ти принцески, да са ти живи, здрави и много да ви радват и бързо прибиране у дома newsm51
За нас какво да ви кажа, ние с бебка сме добре, вече почнах да пазарувам обзавеждането за бебешката стая и другите необходими неща и съм в еуфория  Joy
Обаче започвам да усештам че коремчето почва да ми тежи, ходя по 15 мин. и хоп почвам да се задъхвам и сърцето ми ще изкочи. До сега даже не си усещах коремчето, но вече придобих и походката на бременнен хипопотам Joy така ми каза мъжа ми смеейки ми се.
Иначе с килограмите съм + 14 отгоре ама живот и здраве да е после ще му мислим.
Ами това е за сега от нас лек и положителен ден  newsm51

# 183
betybo Честити момиченца!!! Да наддават бързо и скоро да си ги приберете у дома.  ylinfant  ylinfant
Еййй, супер - вече имаме втора двойка близначета Hug

Емануела- пази се, още мъничко остана, трябва много да внимаваме на финала  Hug

Съни, радвам се, че вече си си у дома. Дано бебчо остане по-дълго в коремчето  Hug

Страхотни новини имаме днес  Simple Smile Дано само така да е докрая  Heart Eyes

# 184
sunny_777 добре дошла!Радвам се ,че вече си си в къщи рано е още(аз покрай обзелото ме любопитство забравих да те поздравя)
Много хубави имена сте избрали ако не успея да заспя довечера ще е заради рони Simple SmileПрави ми впечатление ,че и двете двойки девойки са с една и съща буква.Жабче ти така ли си ги подбрала?

# 185
  • Варна
Betybo Честити ти принцески, да са ви живи, здрави и много да ви радват и много скоро да се гушкате у дома !!!

# 186
kate-rina, данните ги пращай на mara casy. И аз все се каня да направя същото. ooooh!
Цитат на: mara casy
също така ми каза, че по време на кърмене е хубаво, за да се намалят коликите на  бебенце да се избягвата всякакви бобови, цитруси, краставици, кафе, какаови, сини/прясни сирена...
Да добавя и прясното мляко, помня, че като го хапвах с пшеничен зародиш, страшно му се засилваха коликите и черъвцата му къркореха.
Незнам дали сте обсъждали капките за колики, но ето едни, които действат на друг принцип, не като Еспумизана и Саб Симблекс, само да обират пяната от млякото и да изхвърлят газовете: http://www.colief-bg.com/ - не съм ги пробвала, знам че струват към 30-тина лв.
Рони, извинени ли са ми отсъствията... Joy Чета си ви редовно аз, просто днес си пропуснах следобедната дрямка и затова така ви досаждам. Mr. Green

# 187
Благодаря на всички вдъхвате ми кураж защото доста ми е трудно. Сутрин като се събудя първата ми мисъл е за бебетата дали са добре как са прекарали ноща  и т.н.
Жабче гинепрала помогна да стигна поне до 32г.с. защото иначе не ми се мисли ,а и ако не ми бяха изключили системата с партусистен можеби още нямаше да съм родила ,но не ми се иска да се връщам назад станалото станало
Още веднъж благодаря за хубавите пожелания и успех на всички

# 188
Betybo, Честити принцеси   ylinfant  ylinfant ! Да наддават бързо и скоро да си ги гушкате вкъщи!

Гаяnewsm59

Съни, много се радвам, че си вкъщи и по-добре.  fingerscrossed да изчака с излизането бебчо.  Flowers Four Leaf Clover
Мамочка, снимката е невероятна!
Олимпия, и аз се давя напоследък много често.  ooooh! Мислех, че нещо не съм наред, че съм толкова разсеяна, че мозъкът ми не зацепва, че преглъщам.  ooooh!

Момичета, получихме мартенички от мама! Много им се радвам,има и за бебчо!  Heart Eyes
И ще имаме гости от БГ - братовчедка ми и мъжа и! Ще ми донесат доста неща от мама, а тя се е впуснала да пазарува последните дни за внука, направо няма спиране!  Laughing Поръчах си някои неща  за хапване Blush и да ми купи Тео бебе, поне за първите 1-2 месеца. Персил сензитив ще ползвам по-нататък, на кутията не пише да е подходящ за новородени - пише за чувствителна кожа, а специално бебешки прах тук няма никакъв.  Confused Мария, за пръв път го виждам този Персил Бебе, проверих веднага в нета, но го няма и при нас!  Crossing Arms
За течните прахове знам, че могат да се слагат и в отделението за прах и директно в барабана (с дозатор).  Peace

Имам и добри новини от бебчо - обърна се! Даже усетих кога(онзи ден вечерта), беше изключително активен и си личеше, че се опитва да се обърне. Вчера бяхче на лекар и тя потвърди, даже каза, че главата му вече е слязла в таза  Shocked. Не е ли раничко за това? Тежи 1750гр, което на мен ми се стори малко за 33 г.с. като ви чета вас, но според доки си е добре.  Thinking Според вас не е ли малко?!  Вери Найс, твоята госпожица колко е ( пишеш, че е мъничка)? Изписа ми лекарство за киселините и още вчера почувствах облекчение Simple Smile. Освен това и желязо трябва да пия два пъти дневно и да ям повече.  Confused Имам чувството, че по цял ден гълтам хапчета + витамини и магнезий.  Sad
Количка още не сме купили  Tired Не сме избрали окончателно. АБЦ Дизайн ми харесват, но цветовете им - не. Голям проблем с тая количка! А трябва да купим вече, че и доставката се бави, а столчето за кола ни трябва още за изписването.  Whistling Това, което ми харесва е все 700-800 Е  поне Crossing Arms , но ни е пък скъпо и така си се чуууууудим.....  Crazy

Мара Подробната, и аз се замислям за това амбулантно раждане.  Wink Иска ми се да се приберем възможно най-бързо с бебчо, ако всичко е наред, ЖЗ. От друга страна е добре тези 3 дни да сме под наблюдение, да е сигурно, че всичко е добре и да ми помагат акушерките за кърменето като слезе кърмата. За първо дете сякаш е по-добре да се остане малко там. newsm78 Ей гакива мисли ми се въртят в главата и не мога да реша.

Кенга, радвам се за вас и очаквам скоро да се похвалиш.  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Жабче, Рони  Heart Eyes Hug

# 189
betybo , ужасни преживелици си имала! HugДано скоро да гушкаш вкъщи твоите принцески и бързо, бързо благодарение на тях да забравиш лошите случки! Hug
Момичета, явно не съм единствена с тия болежки, Жабче, Нани, благодаря ви за успокоителните думи!Ох, сега пак ще излизам навън, ще взема и аз да си сложа един памперс като на бебетата! Mr. GreenИмам чувството, че наистина съм започнала един такъв бебешки режим: ям през 3 часа, спя или дремя почти постоянно, удрям му редовен рев, уригвам се, даже според мъжа ми и мериша на бебе... Joy Joy Joyостава само и голямата работа да я върша...като бебетата Embarassedотплеснах се...
изчезвам навън...до скоро! Hug

# 190
  • Варна
Ренка,за списъка за Майчин дом е така,нищо не трябва да се носи освен личните вещи и докум.на майката.За бебетата тие си имат всичко,памперси,шишета които са на Авент,даже моята приятелка когато ражда там каза че в банята имало превръзки и лигнин.Обличат бебетата в тяхни дрешки,единствено можеш да си вземеш биберона залъгалка.Аз ще си нося някои неща защото и аз Тома неверни ми се струват чак нереално тези удобства.
Моята приятелка роди декември в МД - Варна и наистина е така момичета, тя е възхитена - казва, че е като във филм и всички са много любезни. Аз ходих на свиждане два пъти първият път беше още в интензивната стая, но втория път беше вече в нормална стая и ми показа банята, където наистина имаше оставени превръзки , така, че е реално. Лошото е че от 01.03.2009 вдигат цените, но за здравно осигурени не е чак толкова страшно май-ако правилно съм разбрала информацията в сайта.

# 191
  • Някъде там...
Дена, моите са с различни букви и различна дължина на имената (3 и 5 букви е дължината).  Mr. Green Щях да лягам вече, но реших да ти отговоря, да не допринасям и аз към безсънието ти довечера.  smile3534
Мисис Т, нали знаеш, че мерките на ехографа са относителни. Важното е, че бебчето расте и наддава.  Hug Между другото прочетох наскоро, че любимото меню на бебетата в този етап на бременността било калций+желязо.  Laughing

Моят пакет памперси е единицата на Памперс, вътре са 44 броя памперси. Ако трябва ще носим още впоследствие.

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 16:50 от Жабче

# 192
Привет и от нас с бебка момичета!

Аз за съжаление не смогвам много да пиша, но чета редовно.

Първо да честитя на щастливите майчета на нашите талисманчета - да са много здрави и щастливи!!!

Иначе ние с бебка сме добре, на преглед съм на 04.03, когато ще определим и датата за секциото. Дрехи накупих много - има много добри намаления в mother care и се възползвах да купя качествени неща на ниски цени. Количка ще вземем Трио - то на Чико, че баткото го возихме в една на Чиполино, но много стар и дървен модел (много беше твърда, много друсаше и изобщо беше ужас).

Иначе и мен ме наболяват всички видове кости и кокали, аз също имам прозрачно течение, така че си мисля, че това са си обичайни симптоми за това време на бременността.

Целувки на коремчетата!

# 193
Gajanewsm59 Tada newsm67 !

Betybo, честити ви две рожби!!! Пожелавам ти скоро, скоро да забравиш лошото и да се насладиш на най-хубавото усещане - да си майка!

mimeto80, количката ми харесва. Чудя се само дали има възможност бебето да гледа към майката?

И аз снощи сънувах кошмар.   #Crazy Бях в общежитието, където съм живяла като студентка и ходех от стая в стая при познати. Последната ми вика, че много скоро щяла да дойде ужасна буря и да затрие природата, а може би и нас. И аз като се загледах в небето и видях едни бързо движещи се облаци в различни тъмни цветове. Докато се усетя и гледам се задава ужасен черен, огромен облак и на него един грамаден с гола глава, приличаше на духът от бутилката на Аладин. И изпаднах в ужас.  Scream Зачудих се дали ще имам време да се прибера в къщи при милото, дали ще се видим отново, ако нещо се случи на някой от нас. Странното е, че реших да бягам колкото ми държат краката и до където стигна, ама не сънувах да съм бременна в този момент. Много странно. И докато седя стъписана и правя планове как ще бягам бързо и се събудих. 

А сега сериозно искам да сондирам малко мнения от вас. Бих искала да се изкажете дали има електрически парен стерилизатор, който да побира всякакви марки шишета, помпа за кърма, биберони и залъгалки?

А знаете ли как може да се вика галено на Пресияна, понеже мъжът ми е харесал това име? Аз пък си харесвам Полина, ама то е лесно на кратко - Поли.

# 194
И аз съм тук да се разпиша. Вчера бях в един магазин да попитам за тоблетки за студена стерилизация и ми казаха че вече нямало такива и нямало да има. Аз лично останах с впеч smile3506етление че вече няма да се внасят  baby. Много странно ми прозвуча.

Като гледам какъв ее голям списъка за РД ще трябва и аз да се захващам с него. За разлика от преди години единственото ново е че се носят ританки . А смятате ли да носите шишета с биберони за хренене. Аз не мисля, нали уж ще се кърмим а и в болницата имат шишета с каучоковви биберони- поне така беше навремето. Там ги стерилизират, оправят

За омекотителя, не бих ползвала този път. Смятам с тео бебе да е карам, гледам че са пуснали и един нов Тео Бебе с алое и с него ще видя как е. Харесва ми бебешките дрешки да бъдат мекички след изпиране.  А плюшените дрешки обикновенно не ги центрофугирам в пералнята, оставям ги така да си изкапят  на терасата и така по този начин не съм имала проблем с тях, остават си мекички, а за гладенето само със слаба ютия и то от опаката страна.

Момичета, като дойде времето за раждане смятатели да изпълните  нещо  за да ви бъде по лесно раждането ? Като например това да се прекара сувово яйце три пъти през пазвата или талисманче някое.

Хороскоп предварителен за деня на раждането не бих си направила, може би от суеверие

Общи условия

Активация на акаунт