ОКТОМВРИЙЧЕТО не спира да се смее когато мама го люлее!

• 11 185
  • 251
  •   1
Отговори
# 150
  • София
За маската с чесън - бях чела из форумите че много я хвалят, ама е купешка и не смърдяла. Гледах я в Ремедиума ама не помня как се казва. само че според мен никакви мазила няма да помогнат срещу хормонален косопад.

Софко, имам нужда от консултация   Mr. Green Нали твоя Дани не е искал шише преди? Нашата мома и тя. Много ми е притеснено ако ми намалее кърмата как ще се храним. Та в тази връзка прочетох, че към 5 месец е добре да се приучва детето да пие от чаша, като в началото тренировките са свързани с това да свикне с чашата а не да успее да пие от нея. Днес започнах, слагам малка глътка вода (може би трябваше да е кърма) и й давам. И така два пъти. незнам изпи ли нещо, определено й намокрих лигавника (пишеше че това е резултата който да очаквам). На прав път ли съм? Как процедирахте вие? Незнам ако й купя чаша с накрайник дали ще го приеме като не признава биберони.

# 151
Не се мажете с чесън за бога!!! Ще се оправите и без него... или пробвайте нещо по модерно...
Една приятелка след маска с чесън мноооого беше смърдяла, и при дъжд и... и в автобуса. За полза нищо не каза... Адинка е права- ще си развалите съпружеските отношения  Joy...
В другата ми отчетна се мажеха с някаква овча рецепта (предполагам с ланолин) навремето...  Crazy

*** Мерси за инструктажа това ми трябваше... Отивам да купувам би фрии бутилка... ***

mylili , това беше и моят ужас, ама не че ще ми намалее кърмата (явно съм оперирана от тоя страх), ами че ако недай боже вдигне Т другаря или получи разстройство от нещо, ще вземе да ми се дехидратира. Слава богу подобни болести ни прескочиха точно до първият му рожден ден в БГ...
Та при мен каква беше най- успешната тактика:
Започнах да го уча да пие и държи неразливаща чаша с мек връх на Плейтекс горе- долу откак стана на 6 месеца и бях много упорита... Внимавай, че гризат накрайника и я хвърли, ако се наруши целостта...
Научи се в крайна сметка, но пак предпочиташе да суче пред всичко останало, дори на първия си рожден ден... но това си е до дете...
УСПЕХ и не бързай, с чашата, води се 1ва фаза от 6 месеца нагоре... http://www.playtexproductsinc.com/infant/CupsByStage.asp
П.С. Пиенето от обикновена чаша не го умеем още и това си е до родител вече  Blush Crazy...

# 152
Ето успяхме да се доберем до компа - най-после Grinning
Цял ден гости,гости - малкия се радва, а мама я заболя глава  Crazy
И все пак получих страхотни подаръци от една приятелка ,която си беше дошла от Казанлък и ни донесе един много хубав календар със снимки на Ками, който беше направила сама.Получихме и нови дрешки - много се кефя още утре ги изпирам и обличам.
Мога да се похваля и че имаме напредък с хапването - днес на обед изпапа 60гр. пюре от картофки, а след обед 50 от кайсии, както и че продължава да си изпива млякото (правя си му 140 и той си ги дръпва  Grinning )
Преславчето много сладка беборанка  Hug
Сега заминавам да спя че ме чака поредната тежка нощ  Crazy
Лека и спокойна нощ  smile3524

# 153
  • Bulgaria
Здравейте и аз поседнах най-накрая на компа.Това е моето време Simple Smile Напоследък нямам много време за чат и форум.
Виждам че се отчитате,ние утре ще ходим на консултация и ще ни бият пентаксима.
И моята коса пада ,пък и лудостта ми преди половин месец да се изруся. Слагам маска на гарниер с моментален ефект, после ампули на влажна коса без отмиване и в краищата перли.А чесъна наистина е ефиксан но не ми се занимава и времето е ограничено.
С това захранване още повече се обърках,нали се въвежда само един компонент,после 2 седмица може да се добави и други, 3 друг, а кога се започва примерно с напълно нова храна.След цял месец ли или по рано Rolling Eyes
Да ви се оплача днес се скарах много с майка ми и баща ми и сега ми е тъжно макар че аз съм правата.На който не му се чете да го пропусне.Помолих днес майка ми да доиде за 30мин да гледа Ива и да ми донесе кг картофи че бяха свършили та аз да панирам рибка и други глезотийки.По принцип тя слуша като готвя но нали знаете като се панира какво става в кухнята.И ...в 18 започнах да я кърмя тя се дърпа, не иска изобщо почна да реве,направих и АМ и пак така 15 мин се дърпа и реве,а аз все още съм разпищовена от кърменето,голям цирк а детето реве и не ще.Звъни се на пожар,аз си викам ако е майка ще си отключи,ама пак се звъни.Ставам, оставям Ива а тя реве щото и взех шишето милата.Баща ми на вратата и ми връчва картофите.Аз го питах къде е майка,ами нямало да дойде и той ми носи картофите.Казвам му че ние се храним ама малко троснато и ядосано защото ми прекъсна храненето.А той нищо не каза и си тръгна.Звъннах на майка ми и тя не била разбрала да идва,казах и добре ама доста злобно защото по това време готвех и Ива беше осрана...и така.След 15 мин пристига и ми вика идвам и мен да ме изгониш както си направила с баща си.Крака му няма да стъпи тук. При това много се ядосах.Защото не се съобразява че в 18 ч се храним и да ми звъни един телефон преди това.
Аз бях наготвила и тъкмо приспивах Ива,а тя вика ето ме идвам да я гледам.Викам и тя спи какво да я гледаш и влезе и я разсъни. След като и казах че вече нямам нужда от помощта и тя си тръгна ядосана. А аз два пъти повече,чак си мисля че кърмата ми ще спре.И исках да изпуша една цигарка и да пия едно питие.Ох ooooh! оплаках ви се .
Извинявам се ако съм ви отегчила с  моите проблеми.
Някой знае ли къде моога да намеря таблица с мъжките размери,намирам само за женските.
Лека нощ момичета Hug

# 154
Добро утро, като нас ранобудни май няма,вече трета сутрин малчо като стане 6.30 ,7.00 часа и почва един рев newsm45 ,за косата на мен не ми пада,а много бързо се омазнява  Cry deniim дано бързо да се оправите със вашите и да те разберат и аз съм изпадала във такава ситуация,от недоспивани от рева на малкия и др.,не се издържа някой път  smile3511 и си го изкарваме на близките около нас

# 155
  • Варна
Имам новина. И тази година ще влизам в октомврийския отбор,обаче родени 2009 година.  Shocked Тези дни ще говоря с лекарката си мога ли да задържа бебето  и какви са рисковете.Има голяма вероятност въобще да не ми разрешат тази бременност.

# 156
deniim не че съм голям специалист  Crazy ама примерно ако започнеш със зеленчуци, след месец даваш друго-например каши на друго хранене.Т.е. един месец яде храни от един тип плодове, зеленчуци, каши, следващия месец даваш друг тип и заместваш-ако това ти е целта, друго хранене(можеш да даваш храна и да си яде основно мляко, а с храната само за запознаване;някои кърмачки не заместват хранене до 1год на дедтето). Месо се дава след един или два месеца от захранването и да не е преди 6ти месец.Също така първите каши са без глутен-например с ориз, 6ти месец най-рано даваш глутенова, например с овес, че той съдържа най-малко глутен.Между новите храни, дори да са от един тип трябва да има поне 3-4 дена, за да разбереш ако има алергична реакция-от какво е, а първата храна е добре да я даваш седмица-10ина дни, за да свикне.Лъжицата да е мека-например силиконова, за да не разраниш венците.Когато въведеш дадена храна, например моркови няколко дена, се счита, че е ''одобрен'' от организма и после можеш да му даваш морков  в комбинация-с тиква и т.н.Гледаш в началото-ако взимаш купешки да няма мляко и глутен вътре.Някои каши, които са млечни се правят с адаптирано мляко, но доста от тях-не, затова чети внимателно етикетите. Малко се разширих в темата, сори  Embarassed Crazy
Дано се сдобрите скоро с вашите, нормално е в изнервена ситуация да стават такива неща  Hug

# 157
Имам новина. И тази година ще влизам в октомврийския отбор,обаче родени 2009 година.  Shocked Тези дни ще говоря с лекарката си мога ли да задържа бебето  и какви са рисковете.Има голяма вероятност въобще да не ми разрешат тази бременност.
Леле Пуки  Hug Hug Hug
Дано го задържиш, сигурно си с раздвоени чувства Rolling Eyes
Как е Дани?

# 158
.... добро утро, ама с  каква новина...е това е чудесно Пуки, незнам дали да ти честитя, преди да се върнеш от консултация, само се надявам всичко да е както го искаш... Praynig Hug

deniim  това с вашите е много гадно, при все, че понякога и най-близките ни не разбират когато имаме нужда от помощ и сме изнервени, а си вирнат носа и се правят на дръж ми шапката....то със сигурност ще се сдобрите, ама що да е ... Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на barzova...
      Да бъдеш жива и здрава и много да те радват твоите съкровища...

И ние сме ужасни вече няколко дни-мрънкане, глезене, все едно има трънки в дупето. Също червейче се огъва, ръмжи...абе направо нямам думи... ooooh!  И с храненето сме така-суче по 3-4 мин. и почва дърпане, клюкарене и направо нямам думи. И със спането сме така- спи по половин час, а след обяд може да направи по-дълъг сън, но вечер... ooooh!  през един час е будна и имам чувството, че ако я оставя ще играе цяла вечер, става към 6-7ч., а на мен ми се спииии... Rolling Eyes
  Просто незнам какво им става на тези деца...кога ще свършва този период, аз имах едно от най-кротките, а сега все едно бяс я е хванал.. Crazy

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 08:36 от aleksandra_85

# 159
Дано всичко е наред и да си задържиш бебчето това е хубава новина  smile3501

# 160
  • София
Софко, много ти благодаря за бързата реакция!  Hug Тя още не си тика предмети в устата та незнам как ще реагира на накрайника на чашата но съм длъжна да пробвам.

Оооооо, Пуки, честито миличка! Като знам, че искаше още едно бебче след Дани си позволявам да честитя. Дано да можеш да го задържиш (нали заради секциото е проблема?)

Денимче, напълно те разбирам и съчувствам. аз в момента си имам една нафасонена свекърва у нас, която дойде да помага ама ми носи умишлено бацили в къщи (ходи при болни хора на гости въпреки че изрично й забранихме). И след като мъжа ми снощи й каза че не е права и да ме слуша тя се разсърди. Все едно не е виновна и нейното дете ще се разболее. И се изцепи че по-скоро хората трябвало да се страхуват от нас с тези пъпки и конюнктивит  Shocked Какво да ти кажа?! Аз гледам да се абстрахирам, имам хиляда неща на главата си в момента, не ми се занимава с глупости. Само дето съм затворник в собствената си къща сега. Държа Мишето в спалнята да нямат пряк контакт.

# 161
  • Бургас
Пуки дано всичко е наред с Дани и да позволят това малко чудо да се роди Hug

Наде Пресито е не бонбон ,а яла бонбониера Heart Eyes

Влади също е много готин пич с тия дънкиииии Hug

Честит дед ден на Галето  bouquet

Деничче много кофти мила,но те са ти родители ще им мине.
Ти не се притеснявай за глупости,а си гледай принцесата Hug

Пете
Пу-Пу дано все така си хапва Simple Smile

Софко аз Никол не винаги я уригвам и не ни е проблем Peace
И много приятен купон ти пожелавам Laughing

Ние изкарахме много кофти нощ ,защото Никол се будеше и плачеше
от запушеното носле и от кашлица Sad
Днес сме на доки и да видим какво ще предпише,за да и улекне най-накрая.

# 162
  • Пловдив
Ееее, браво, бе, Пуки, кога успя? Страхотна новина, дано ти разрешат да го задържиш.

# 163
  • Bulgaria
Ха Добро утро
Добре почва деня с хубава новинка.
Пуки честито мила! preggo Дано да позволят да задържиш бебо и всичко да е наред. Hug
Успех и на прегледа сега ,дано мине всичко че много ти се насъбра,какво ли не. Hug

Честит Рожден Ден на Барзова.Бъди жива и здрава,щастлива и много обичана newsm51

Адинка много благодаря,толкова изчерпатено си ми написала.Повечето неща ги знам,но май ще си напиша най-важното че се забравя, не знам някой друг дали така си пише.Не ми се смейте,но то едно ли е, а искам да не пропусна нещо.
Днес сме на консулт,ще дам отчет довечера.
Лек и спорен ден мамчета smile3534

# 164
  • при любимите ми хора
Добро утро !

ГАЛЕ,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ТИ ПОЖЕЛАВАМ!  bouquet

Пуки,с тази новина ,деня ще е много добър!Хайде сега с добри новини за Дани и дано да ти позволят да оставиш бебето!
Чакаме после да кажеш какво става.   Praynig

Неди,дано Никол оздравява по-скоро милото!

Общи условия

Активация на акаунт