ОКТОМВРИЙЧЕТО не спира да се смее когато мама го люлее!

• 11 185
  • 251
  •   1
Отговори
# 135
Има ли някой опит в захранването на повръщащо дете

Купих лигавници с найлон от задната страна и слагам лигавника наобратно- с найлона отгоре.Той плюе и връща, аз забърсвам със суха кърпичка.

# 136
Барабинке, изключително много повръщащия ми Данни спря да повръща, откакто бях започнала да му давам силно разредена с кърма безмлечна оризова каша, когато беше на малко повече от 4 месеца.
Хубавицата ми сега само малко връща понякога... а и не я оригвам с цел изобщо...

# 137
  • Велико Търново
Хеленка, може и вече да са ти отговорили, но не съм дочела тази тема... Това за рахита и слабите бебета не го гледай наистина, защото Преслава е "цели" 5780гр, но докито ни увеличи двойно вигантола..

# 138
  • Варна
Хеленка, може и вече да са ти отговорили, но не съм дочела тази тема... Това за рахита и слабите бебета не го гледай наистина, защото Преслава е "цели" 5780гр, но докито ни увеличи двойно вигантола..

Вече редовно давам вигантол  Tired

# 139
  • Велико Търново
Малко нови снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=310108&pid=10777039

# 140
Здравейте и ние да се отчетем, днес бяхме на консултация. Вече сме 7кг. и 65см. Този месец сме пораснали повече на дължина +5, а на кг. само 400гр.Добре, че обърнахме тенденцията. Иначе се заформяхме ниски и дебелички.Simple Smile Сложиха и първия пентаксим, понесе го мнго добре, нито плака, нито има Т, нито подуване. Спокойна е, хапва, спи. Дано и занапред да е така, че много се притеснявам с тези ваксини. Вигантола даваме по 3 капки и при всеки удобен случай правим "слънчеви бани".
За днес уж трябваше да е по- топло от вчера, пък измръзнахме, но не си пропускаме ние разходката. При всеки удобен случай сме навън.
Ами това е, хайде ще се включим чак в новата тема, живот и здраве!

# 141
Благодаря за всички за съветите и мненията!

Nadejda:))), рядко коментирам снимки - просто всичките ни дечица са по подразбиране чудесни. Но като видях Преслава, не можах да се стърпя. Прекрасна е! Heart Eyes

# 142
Здравейте големи и малки бонбончета,

да се отчетем за прегледа при офталмолог-невролог, но първо да благодаря на jijibiji за координатите на д-р Недева. С малката сме много доволни от лекарката, беше изключително внимателна, с много добър подход към бебчета и доста обстойно обяснява всичко. А какъв мерак ни беше да хващаме всички уредчета на лекарката, даже и очилата й щяхме да отмъкнем  Joy
Очичките са ни добре и нямаме проблеми за сега, ще ходим пак м/у 10 и 12 месеца. Питах я за ТV и тя каза, че проблема за очите е свързан с това, че като се загледат в телевизора и не мигат.

Косата пада, пада ли пада като есенен листопад е вкъщи, то не бяха котешки косми от персийката ни, то не бяха моите коси, то не бяха бебешки, та остава само тати да почне да се скубе и.... Някой беше споменал за тривитаминол, аз дори бях ползвала преди около 1-2 год., че имах страшен косопад, ама само 2 пъти, че едва се отмива и някак все не успявах да се наканя, но във форума за тривитаминола фенките са много и по мое лично мнение поне 50% бяха супер доволни   Grinning. Не знам обаче при нашето положение с хормоните дали изобшо ще помогне нещо.  newsm78

За захранването ние още изчакваме или ако трябва да съм по-точна едва се озаптявам да не почна със зеленчуковите пюрета. Много ми е мерак вече, ама съм си решила да почакам още 2-3 седмици и тогава ще видим (така и преди 2 седмици си казах и леко полеко си отлагам  Laughing). То ако бяхме останали само на кърма нямаше да ми е толкова мерак, ама нали от близо месец дохранваме с АМ на 1-2 яденета и ми е мерак да се захраним та постепенно да отпадне АМ и да останем на кърма и пюрета/каши. Иначе съм решила да започна със зеленчукови пюрета, после каши, после плодови и най-накрая след доста време сокове.

Да допълня за болестите. Аз бях болна, според мен от грип. 1вата седмица беше ужасно 2-3 дни с висока Т до 39.5 после започна гадна кашлица и така още около 1.5 седмици. Йоана нямаше помен дори от настинка. За разлика от друг път, поне мъжа ми не се разболя, че тогава не се знаеше какво ще стане. То тази болест май и подсили недостига на кърма  Sad
А в неделя сме на погача.

Е това е от нас.

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 18:34 от nevidimata

# 143
Здр мами , скоро не съм писала, не ми остава време.
Малкия е голяма терца, всяка сутрин става със смях и говорене , таткото тази сутрин се цепи " всички деца ли така говорят сутрин ? " беше много сладък. От къде да знам дали всички са така...  Rolling Eyes
Не знам кога е нормално да се обръща ? Гледам нашия няма наченки да си обърне голямото дупе. Но за сядането съм в паника. Зареди обувките , които са доста тежки имаме много силни коремни мускули и моя юнак като е легнал се подпира на лакти и почти сяда. Не знам какво да го правя. А пък да не говорим ,че ако го сложа в столчето полу легнал , той сяда сам. Страх ме , че е още малък..  newsm78
Хептен обърках системата за захранване , ама добре ,че не получи някой алергия... важното е ,че си яде всичко каквото му дам.. не отказва.
ето и от мен малко нови снимки ! http://www.snimka.bg/album.php?album_id=346626&pid=10770262

# 144
офффффффф не знам какво му става на това дете и това още повече ме плаши -както си играе и се смее,започва някакъв рев,чак креши,дърпа се нищо не иска,преди малко от рев се задави изкара ми акъла.спи му се а се дърпа и плаче не може да се отпусне.пуснах телевизора за да се забаламоса(и ние го обожаваме)дадох му бибата която преди това плюеше и успя да се унесе

консултацията ни се отложи педи е болен

# 145
  • на Земята
офффффффф не знам какво му става на това дете и това още повече ме плаши -както си играе и се смее,започва някакъв рев,чак креши,дърпа се нищо не иска,преди малко от рев се задави изкара ми акъла.спи му се а се дърпа и плаче не може да се отпусне.пуснах телевизора за да се забаламоса(и ние го обожаваме)дадох му бибата която преди това плюеше и успя да се унесе

консултацията ни се отложи педи е болен

Според мен са зъбки. Peace

# 146
Дами,
утре съм на женско парти, смятам да изляза след като накърмя малката и да се върна до 2 часа, обаче все пак ще връча на свеки кутия формула и бутилка най- безскрупулно (за всеки случай... не желая да се помпя изобщо), та да ви питам набързо въпрос който живо ме вълнува:
децата на АМ- по колко ги оставяте да пият- например ако изпие цялата бутилка на един дъх лошо ли е и прекъсвате ли им пиенето с цел оригване?
Може да ви звучи безумно, но ме е страх да не се задави или преяде и "гледачите" да се чудят какво да правят.
Ще оставя 120мл бутилка иначе, ако пие- пие... няма да съм далече

# 147
  • на Земята
Дами,
утре съм на женско парти, смятам да изляза след като накърмя малката и да се върна до 2 часа, обаче все пак ще връча на свеки кутия формула и бутилка най- безскрупулно (за всеки случай... не желая да се помпя изобщо), та да ви питам набързо въпрос който живо ме вълнува:
децата на АМ- по колко ги оставяте да пият- например ако изпие цялата бутилка на един дъх лошо ли е и прекъсвате ли им пиенето с цел оригване?
Може да ви звучи безумно, но ме е страх да не се задави или преяде и "гледачите" да се чудят какво да правят.
Ще оставя 120мл бутилка иначе, ако пие- пие... няма да съм далече

Совко,тръгвай спокойно.няма да преяде от 120мл,ще яде колкото иска.Поне при на се така.Правя 130мл и яде колкото иска.Понякога го изяжда ,понякога-не.Не я вдигам да се оригне по време на хранене.

# 148
Маски с чесън за косопада !  newsm03 С пълна сила важи поговорката "трай бабо за хубост"  newsm62 Сериозно... помага... а и зимата не мирише чак толкова   Hands Thumbsup

# 149
Софи няма за какво да се притесняваш, освен дали малката пие от бутилка, не е задължително да се оригне, но ако яде много лакомо е хубаво по средата да има пауза или ако почне да се нерви. Поне при нас така процедирам Peace
Да си изкараш хубаво на партито  dazzler1

Валентина знам за чесъна и лука, ама ще си развалим съпружеските отношения  Crazy иначе мога да предложа обогатен вариант-чесън с майонеза Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт