Разликата в интелектуалният статус пречи ли на връзката/ брака?

• 16 874
  • 302
  •   1
Отговори
# 135
Пречи естествено!!!! Как да не пречи? Допирната точка я няма и единят винаги си остава "Подчинен" на другия!!!!

# 136
А как преценявате кой е по интелигентния в една връзка ми е много интересно. Тест за интелигентност ли си правите или...  newsm78.

# 137
А как преценявате кой е по интелигентния в една връзка ми е много интересно. Тест за интелигентност ли си правите или...  newsm78.
Познай до три пъти!

# 138
Абе, не е, да ти кажа - все ги намира едни такива стройни блондинки (и аз се чудя откъде и как му се връзват) - и си е  щастлив човека - не че моята прогноза е, че рано или късно някоя скрита умница няма да му намери цаката, де...

И кое им е стойностното на блондинките щом не е интелектът  newsm78.

# 139
  • тук-там
Абе, не е, да ти кажа - все ги намира едни такива стройни блондинки (и аз се чудя откъде и как му се връзват) - и си е  щастлив човека - не че моята прогноза е, че рано или късно някоя скрита умница няма да му намери цаката, де...

ооо, интелектът ни е само едно от качествата  - и съвсем не е единственото Mr. Green

# 140
Познай до три пъти!

Ако можех да съм познала до сега.

# 141
На мен ми пречи, не понасям глуповати и неграмотни мъже, въпреки че не причислявам себе си към най-умните и интелигентни хора.Отказах брак с чужденец точно защото опознавайки го все повече разбрах колко е зле откъм обща култура и грамотност.Например възхищаваше ми се, че знам таблицата за умножение наизуст; че пиша правилно на неговия език и съм наясно с правописа без да съм ходила на курсове; недоумяваше как съм запомнила столиците на европейските и други държави, както и някои всеизвестни исторически събития и имена.Иначе е човек с добри доходи и е добър в професията си.

Защото има много ученици, които не им се учи в училище. Но после изучават някакъв занаят, става много добри в него и изкарват повече пари от много бивши отлични ученици. И никак не са тъпи. Просто учат неща, които ще са им от реална полза и с обща култура не се занимават. И на моя мъж му личи, че изпуснал повече от половината училищен материал. Но после е изкарал 2 висшета и си разбира от специалностите и изкарва много пари. Аз за разлика от него съм обратния случай. Учех си всичко в училище ама кел файда, не си вадя хляба с това.  Кое е по добре не знам. Знам само, че с него в екип разботим перфектно.
За нивото на интелекта му не мога да съдя, защото не се е случвало да си правим един и същ тест за интелигентност. Доколкото знам това е интелектът, способността на човек да мисли логично.  Освен това, фактът, че знаеш много неща не гарантира, че можеш да мислиш. Това значи само че имаш добра памет. Може да те направи интересен за компания. Но ако не можеш да мислиш и вършиш глупости няма да си мечтата за съпруг или съпруга. Респективно, това, че не ти  е пълна главата с информация за всичко и не говориш много изобщо не значи, че не можеш да мислиш, да вземаш правилни решения и да си полезен с това си качество.  Да не говорим пък колко досаден и непоносим за съжителство може да е човек, който плямпа непрекъснато и казва много глупости.

# 142
еми, аз с IQ - 146, той милият само със 139 - еми к'во сега да го трепя ли - разбираме се някак си Mr. Green

Предполагам, че сте си правили един и същ тест. Щото моят IQ според различните тестове е различен. Като се почне от 127 и се стигне до 160. Най нисък ми е според тестовете на Менса, но пак съм в интервала Висок. Над 130  следва Менса ниво и накрая Гений май беше над 150. Мъжът ми не иска да си губи времето с такива тестове. Явно е сигурен в интелекта си и няма нужда да си доказва колко е добър.  Sunglasses

# 143
Има една поговорка:Приятелството обича равенството.Ако една връзка не е само сексуална,естествено, че трябва да има интелектуално равенство.Иначе може и по-късно да е, но се  появяват проблеми.

Трудно ми е да повярвам, че тук пишат толкова глупави същества, които са се оженили единствено заради страхотен секс. Не че не знам какво е усещането, но лично аз до сега никога не съм искала да се оженя за мъжете, в които съм била влюбена поради причината, че ме привличат сексуално. За сравнение, била съм адски влюбена и без да съм привлечена сексуално и пак не съм искала да се женя за тях, защото съм виждала, че не си пасваме като партньори. В интерес на истината, въпреки, че не си избирах мъжа по интелект, още на тървата ни среща му дадох няколко математико логически задачи, с които се справи, но си личеше, че не му е приятен изпитът. Разузнах и че играе шах и го пробвах няколко партии за да съм сигурна, че няма опасност да го бия. Това му беше първия изпит, който много му качи рейтинга. Сега понякога дори съжалявам, че си го взех такъв умен, щото на моменти си използва ума в моя ущърб  Embarassed

# 144
  • София
Съжалявам, че ще ви разочаровам,
но ние сме заедно от 8 години и мисля
да сме заедно поне още 80 !
Не ми пука особено, че с мъжът ми не си
говорим за Пикасо или Чайковски.
Каквото ми е нужно като духовност - има
откъде да го намеря и с какво да си задоволя
глада за култура ! Мъжът ми не е по тази част,
но във всичко останало е перфектен.
Не искам и да си мечтая за друг  Naughty
Когато излизаме с приятели се забавляваме -
не се събираме за да бистрим последния роман
на Куельо примерно.
И двамата се чустваме добре - да, имаме различни вкусове,
но за тази цел съществува баланса, който слава Богу
намираме винаги ! Наречете го изкуство дори, но е факт.
Пък може и да сме изключението, знам ли  newsm78

# 145
# 146
# 147

[/quo
ооо, интелектът ни е само едно от качествата  - и съвсем не е единственото Mr. Green

newsm10 newsm10 newsm10Много добре си го  казала smile3501 smile3501

# 148
  • София
Моето лично мнение е, че конкретно за мен - такава връзка би била обречена.
Все пак - разни хора, разни идеали. Други може да намират разликата в интелекта за нещо забавно.

# 149
Има една поговорка:Приятелството обича равенството.Ако една връзка не е само сексуална,естествено, че трябва да има интелектуално равенство.Иначе може и по-късно да е, но се  появяват проблеми.

Трудно ми е да повярвам, че тук пишат толкова глупави същества, които са се оженили единствено заради страхотен секс. Не че не знам какво е усещането, но лично аз до сега никога не съм искала да се оженя за мъжете, в които съм била влюбена поради причината, че ме привличат сексуално. За сравнение, била съм адски влюбена и без да съм привлечена сексуално и пак не съм искала да се женя за тях, защото съм виждала, че не си пасваме като партньори. В интерес на истината, въпреки, че не си избирах мъжа по интелект, още на тървата ни среща му дадох няколко математико логически задачи, с които се справи, но си личеше, че не му е приятен изпитът. Разузнах и че играе шах и го пробвах няколко партии за да съм сигурна, че няма опасност да го бия. Това му беше първия изпит, който много му качи рейтинга. Сега понякога дори съжалявам, че си го взех такъв умен, щото на моменти си използва ума в моя ущърб  Embarassed
newsm10 smile3501 smile3501 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт