Разликата в интелектуалният статус пречи ли на връзката/ брака?

• 16 867
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
Когато има разлика в интелекта между съпрузите провалът е сигурен.
1.Това, че ще има коренно различни приятелски кръгове не е маловажно като сметнем колко са поводите за събиране с приятели в годината.
2. Дори гледането на телевизия би се превърнало в проблем(т.е. всяка вечер проблем), ако не двамата в повечето свободно време трябва да стоят в различни стаи.
3. При всеки въпрос да има пререкания и хиляди обяснения като за малко дете. Да не можеш един смислен разговор да проведеш.
4. Да не могат никъде да отидат двамата заедно, защото все на единият няма да му е интересно, а другия постоянно ще гледа нацупена физиономия и ще му мине мерака.
5.Да не излизат с компания, защото страничните хора на единия все няма да му са приятни и трябва да прави компромис.
6. Твърде вероятно и да имате доста различни цели в живота.
 А, бе, компромиси и компромиси до безкрай или да правиш, каквото искаш, но постояно да гледаш нацупена физиономия насреща. Ужас направо. Не си е работа.

нито едно от посочените не е основания за провал, двамата могат да се обичат и уважават и при значителна разлика в интелекта и интересите

................за какъв период от време обаче???

# 121
dawaм им 5 години,и то само,ако прекалено много се обичат Crazy Mr. Green

# 122
  • Варна
И това им е много

# 123
И това им е много
мислех си за две,но ми се стори крайно песимистично Laughing

# 124
И това им е много

Абе в най - добрият случай 2 - 3, докато премине химията.

Така мисля Wink

# 125
И това им е много

Абе в най - добрият случай 2 - 3, докато премине химията.

Така мисля Wink
мда ,тогава химията,отстъпва място на интелекта,и като почнем да си ги мерим,оставаме изненадани

# 126
Или пък отстъпва място на простотията Mr. Green и тогава става страшно. Идва ред на компромисите Whistling

# 127
в тоя ред  ,nа умни мисли,от личен опит ли говорим? Rolling Eyes

# 128
в тоя ред  ,nа умни мисли,от личен опит ли говорим? Rolling Eyes

За лични НАБЛЮДЕНИЯ става въпрос. Задоволих ли любопитството...? bowuu

# 129
  • Варна
Ооох, когато говорим за ПРОПАСТ и химията не помага. Имах една такава 'химична връзка'. Издържах само 3месеца. Сякаш говорехме на различни езици - налагаше се постоянно да правя превод на обикновени думи като 'алтруизъм', 'дуалистичен подход', 'конформизъм' и т.н. Човекът искрено недоумяваше, че това не е преднамерена демонстрация, а начин на изказване. За разлика в подбора на книги, филми и развлечения не искам да говоря. Всячески се стараеше да ме унижава, дори ме наричаше пренебрежително 'принцесата от Монако".
А химията беше невероятна, но само с гол секс не се живее.

# 130
с гол секс ,само,по-интелигентната страна,трудно  ще живее
другата, би я устройвало ,идеално Thinking

# 131
Приятно ми е  - Богиня!,

Тъкмо докато четях поста ти си помислих, че това е било само секс Laughing, ти си го написала накрая де.

Като пуснах темата, идеята ми беше за тези " под прикритие" половинки Crazy, дето в началото успешно могат да заблудят " противника" Mr. Green Laughing

с гол секс ,само,по-интелигентната страна,трудно  ще живее
другата, би я устройвало ,идеално Thinking

Пали, другата ще се чувства като на състезание може би и едва  ли ще и бъде конфортно Rolling Eyes

Абе, аз си имах мнение, но исках да чуя и вашите. Извода е, че понякога противоположностите не се привличат.

# 132
  • Варна
K-A-M, ами какво да кажа. Искаше ми се да е повече от само секс, ама... не става.
Обаче не знам за какво 'под прикритие' говориш? Трудно можеш да заблудиш някого за интелектуалния си багаж или липсата на обноски.

# 133
K-A-M, ами какво да кажа. Искаше ми се да е повече от само секс, ама... не става.
Обаче не знам за какво 'под прикритие' говориш? Трудно можеш да заблудиш някого за интелектуалния си багаж или липсата на обноски.

Ааааа, може, може....това е заучен талант Twisted Evil и по - лошият вариан разбира се.

# 134
  • В сърцето на любимите мъже!
Не е нужен талант... любовта е сляпа и не вижда.. различията, докато не пропадне в пропастта между двамата...

И аз гласувам за 5-те години, даже и повечко... зависи колко постоянни са влюбените...

Общи условия

Активация на акаунт