Вреден ли е слингът?

• 8 544
  • 108
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Много е вреден. Приучва бебето да е непрекъснато в контакт с майка си. След година-две ще питате в някоя тема "Как да отуча детето си да спи в моето легло и да не влиза с мен в тоалетната?"
Ми да, какви са тия глезотии, ще вземе още малко и детето да се привърже наистина към майка си и да иска да му се обръща внимание.
Мястото на децата през деня е в креватчето със забучена залъгалка в уста, какво сте заразнасяли с тия слингове!

Е, че три години да носиш дете на врата си не е ли  ...... обвързващо?
Обвързващо и още как, затова и го има привързаното родителство, нека поне за секунда да допуснем, че на някои родители това има харесва, че даже и удоволствие им доставя...

smile3532 newsm10

# 46
Имам слинг и той, много ми помогна по време на коликите и кърменето в началото  Peace,НО не мога да си позволя да си нося детето постоянно там ,все пак имам две породени деца. Каката ревнува неимоверно, когато нося бебето по-дълго време и почва едно викане "мамо, гуш", докато спра да си чувам мислите  LaughingМисля, че още не са измислили двоен слинг.  Mr. Green
baibibi също има породени деца и много си ги обича, но си мисля, че и на нея ще и е трудно си ги носи и двете в слинг  newsm78

# 47
Много си е добре за бебчо. Аз лично докато се наканя да си купя слинг, и то бебка порасна и вече не можеше да я накараш да седи нито в кенгуру, нито в нищо. Whistling Mr. Green

# 48
Мисля, че още не са измислили двоен слинг.  Mr. Green

Двоен не знам дали има, но има желание да се носят 2 (и повече деца), но не мисля, че е подходящо за всякакъв тип физика.

Ще ползвам слинг, това ми е ясно още от сега.  Peace

# 49
  • София, Младост 2
С два слинга могат да се носят и от двете страни на хълбоците - вариант за близнаци например Wink Макар че се съмнявам раменете и кръста да издържат дълго, пък и е ужас, докато ги нагласиш.
Иначе мога да демонстрирам 4-годишно опитно зайче, носено в слинг от родилния дом (най-обикновен Мая слинг, домашен) - първите 2 години сме се носили ежедневно и по много часове, за последно е носена на 3,5 години, когато бяхме в планината и предвидливо си го бях взела, защото знаех, че ще се умори и ще иска носене. И мен са ме питали дали няма да се удуши бебето вътре - мне, не успях да го удуша, че даже и си й беше екстра Laughing И ми освобождаваше ръцете неимоверно много - много мобилна бях, никакви грижи не съм имала по градски транспорт и където и да било.
Така че - давай смело, нищо му няма на Йоан Heart Eyes

# 50
Кюбит този начеин на носене много ми хареса   Joy , но мисля, че човекът по средета трябва да е бащата на моите маймунки Simple Smile, аз няма да издържа.

# 51
  • София
hedra

# 52
Ето варианти нагледно за близнаците  

И други готини снимки :

А тук има видео клипове за поставянето - Задръжте курсора върху "Meinungen/fotos" (в ляво е) и кликнете на  Videos

# 53
katti79 , тази последната снимка все едно с мен е снимана! Joy
За носене на две деца - само да имате здрав гръб. Затова докато бременеете, не зарязвайте гимнастиката и разходките.

# 54
katti79, страхотен материал!!!  bouquet
Тъкмо се чудех като как сам човек може да си сложи бебето на гръб, ама за всичко си има начин Simple Smile
Трябва да похваля нашия татко - синът ни одавна е надраснал легналото положение на зимния слинг с катарама, но таткото му е намерил цаката и продължава да приспива бебето в него, когато хич не му е време за сън  Joy Примерно като се събуди бебето в 7, а на таткото не му се занимава с бебе, помотае се с него половин час и после го мята в слинга, отива на тъмно в коридора и за 10 мин. си осигурява 1 час спящо бебе и свободни ръце  Mr. Green

# 55
katti79, наистина много интересен сайт.   bouquet
Двойното носене обаче съвсем не е лесна работа, освен ако не си някоя супер яка мама на близнаци висока поне 180, а и широчка  Simple Smile Майтапът настрана дори мадамата от клипчето бая се задъха и озори докато ги намести и двата броя в слинга   Twisted Evil А след това не знам колко се издържа да се разхождаш с подобен товар, трябват железни рамене и врат, от опит го казвам. С две бебета е доста сложна ситуацията, отпред заемат доста място и ограничават движенията, отпред и отзад тежат доста, а и вариантът със задното бебе го виждам повече за по-голямо дете.
Между другото съм живяла в Африка и там бебетата ги носят вързани в кърпа и седнали "на конче" отзад като дори успяват да им бутнат и гърдата в устата от под мишницата /за целта е нужен доста провиснал бюст  Joy/

# 56
Двойното носене обаче съвсем не е лесна работа, освен ако не си някоя супер яка мама на близнаци висока поне 180, а и широчка  Simple Smile

Аз с моите "внушителни" размери от 158 при 48 кг направо нямам шанс тогава...  Confused
fata morgana, ти твоите носила ли си ги заедно?

# 57
Бебчетата са много по-сгънати в корема .Не мисля,че слинга би навредил на бебето,но на мен лично не ми е удобен!

# 58
Двойното носене обаче съвсем не е лесна работа, освен ако не си някоя супер яка мама на близнаци висока поне 180, а и широчка  Simple Smile

Аз с моите "внушителни" размери от 158 при 48 кг направо нямам шанс тогава...  Confused
fata morgana, ти твоите носила ли си ги заедно?

След 9 месеца в корема и досега успявам да ги нося заедно, но за около стотина метра най-много и то без слинг  Joy Майтапът настрана, опитвала съм, имам и кенгуру, но нещо така и не се научих, други майки на близнаци успели в начинанието също не съм срещала. Все пак не е като да носиш едно бебенце от 4-5-6-7 кг. Тук говорим веднага за 8-9-10-15 кила наведнъж, което все пак си е уморително ако не си някоя калена катерачка на планини, свикнала с тежките раници на гърба  Grinning По една на калпак с таткото е най-добре  Wink

# 59
като дори успяват да им бутнат и гърдата в устата от под мишницата /за целта е нужен доста провиснал бюст  Joy/

Joy

Общи условия

Активация на акаунт