Имате ли близки с болест на Паркинсон ?

• 191 292
  • 644
  •   1
Отговори
# 150
mimi_67 - имам впечатление от лечение на Паркинсон с LDN. Накратко - на едни помага, на други - не. Имам предвид забавяне в прогресирането на болестта. Но не вреди да се пробва.

Но не чакай някой лекар да е чувал за LDN.

Относно Израел - не отказват нищо, всичко лекуват, "елате, платете си и да ви дойде акъла в главата". Вярно че лекуват повече неща от нашите, но  не могат всичко.

inmakolada - да, знам. В12 подтиска глутаматната токсичност и е добре да се приема с Леводопа. В9 - това е фолиева к-на, прекусор на тетрахидробиоптерин - антиоксидант с действие в мозъка. Що се касае до вит. Д, калций и магнезий - тяхното спадане е последица от болестта, не причина. Но трябва да се приемат като добавки.

# 151
  • София
Да, доста четох и за това. Но майка ми ги спря преди години и сега й пречи дори, когато замирише леко на цигари. Четох и за кафето и за какво ли още не. Сега съм я подложила на лечебно гладуване  по системата на д-р Гайдурков.
майка ти била ли е пушачка през живота си , защото и на мен ми казаха, че пушачите не се разболявали от паркинсон.

# 152
Здравейте, моя дядо е с паркинсон, това с пушенето не е вярно, той беше пушач. Искам да ви кажа, че това как ще живее след диагнозата е от значение само от лекаря. Дядо го лекува доктор от Плевен и от криза го дигна на крака поне ходи до магазина и сам се обслужва, но тя е прогресивна болест не очаквайте чудеса.

# 153
Да, доста четох и за това. Но майка ми ги спря преди години и сега й пречи дори, когато замирише леко на цигари. Четох и за кафето и за какво ли още не. Сега съм я подложила на лечебно гладуване  по системата на д-р Гайдурков.
майка ти била ли е пушачка през живота си , защото и на мен ми казаха, че пушачите не се разболявали от паркинсон.

Да, около 30 години активен пушач. Спря ги преди 7-8 години. Те и за кафето пишат, че помага, но...

# 154
  • София
Съпруга ми е с паркинсон от 7 години. Никога не е пушил . Сега един лекар, наш близък, постоянно го пита , защо не започва да пуши  и  до кога ще чака, та затова ми стана интересно при вас  как е . Явно това не е на 100% вярно. Нека и останалите тук да споделят ,  техните болни близки, пушили ли са ???

# 155
  • София
Майка ми никога не е пушила, но винаги е била страстна кафеджийка.
На моя приятелка баща й дългогодишен пушач, който даже претърпя операция от рак на гърлото накрая се разболя от Паркинсон.

# 156
Съжалявам, но това за пушенето е вярно!

Материалите (надлежно разпечатани) са ми в чантата.

Но струва ми се, че го тълкувате неправилно - дългогодишното пушене на млади години намалява риска да се разболеете от Паркинсон с 46 %, а не го изключва.

Пушенето след диагностициране е безполезно.

А рисковете за другите органи остават.

# 157
  • София

ЕДНО Е ВАЖНО ОТМОИТЕ ПИСАНИЦИ:-ЧЕМНОГО ЧЕСТО БЪРКАТ ПАРКИНСОНА С ПАРКИНСОНОВИТЕ СИМПТОМИ,А ОТТАМ СТАВАТ ГОЛЕМИ ТРАГЕДИИ.ПО ДОБРЕ ВЕДНАГА СКЪПО СТРУВАЩИЯ ЯДРЕНО-МАГН. РЕЗОНАНС,НО ПОНЕ ДА СТЕ СИГУРНИ В НАЙ ВАЖНОТО-ДИАГНОЗАТА!
  Аз до колкото зная, точно доагностициране на паркинсона не съществува. Ядрено-магнитния резонанс нищо, свързано с болестта, не показва. Има една треморограма, която нещо показва и  това е .Сигурна диагноза никой не може да постави.

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 23:45 от luchi92

# 158
  • София
 Лелеее, хора , изчетох цялата тема......!!!!  smile3518 smile3518 ..... изплаках си очите!!!! През какви мъки сте минали, и вие и близките ви!!!!  Какво ли ни чака и нас...., но още сме в супер положение в сравнение с това което описвате.!!!!

# 159
Диагностицирането на Паркинсон минава през няколко невролога, електромиография, проба с Мадопар и накрая Дат-скан (снимка с гамакамера след инжектиране с йод 123).

Абе по старому - сцинтиграфия.

Всичко заедно води до ~95 % прецизно диагностициране на Паркинсон или Паркинсонизъм.

# 160
Баща ми е  с Паркинсон. Отначало трудно откриха заболяването - беше някакъв синдром, после съмнения за инсулт и т.н., общо взето - загуби 2 години, докато разберат, че е Паркинсон. Моето наблюдение е, че при всеки тази болест е изразена по различен начин. На татко движенията са му като в забавен кадър, все по-трудно ходи и това му се отразява на психиката. Дори си мисля, че проблемът му с ходенето е повече психологичен, отколкото двигателен. Но ходи вече с бастун и така се чувства по-уверен. Ръцете не му треперят, както при доста хора с Паркинсон. Но лицето му наистина придова израза на маска. Слава Богу, с мисълта няма никакви проблеми. Е, разбира се, трябва да се има предвид , че вече е на 72 г., но все още преподава и няма проблем с лекциите. Постоянно нещо пише по специалността си и в професионален план няма никакъв проблем. Единствено, вече хората на неговата възраст стават по-капризни, егоистични и несъобразителни. Но това е по-скоро от възрастта, отколкото от заболяването. Аз също доста неща бяха чела и знам, че стволовите клетки са "панацеята" за тази болест, но в България тяхното присаждане вече е забранено поради политически и финансови интриги на нашите правителства. Лично бях говорила с лекар от екипа, който е присаждал стволови клетки. Вече им е забранено, за съжаление. Знам, че татко участва в някакви програми, трябва да го разпитам по-подробно и ще пиша по този въпрос. Но много се съмнявам, че го използват като опитно зайче. Но той е от хората, които винаги вярва и се доверява. Тъжно е, когато виждам, че вече толкова млади хора са болни от Паркинсон. Баща ми се разболя на 60 и трудно го прие, още повече, че е бивш военен и никога през живота си дори аспирин не беше пил. А сега пие по една шепа хапчета и се е превърнал в развалина. ТАка, че търпение на всички, които се сблъскват с това заболяване, защото то действително се отразява и на самочувствието на болния.

# 161
Аз пък искам да попитам имате ли проблем с намирането на Мадопар?
[/quot
здраавей.Разликата м-у Синемет и Мадопар е,че Мадопара е с по концентрирано съдържание на същотот лекарствено средство.

# 162
Kaiche - за съжаление и стволовите клетки не са панацея. Оказва се, ча новообразуваните наврони  започват да измират веднага по същия начин както старите.

Все пак опити в тази насока направи преди ~3 години д-р Иво Петров в "Токуда", но не знам да е публикувал резултати...

Сега за сега се предполага, че болестта е резултат на митохондриална недостатъчност и задръстване на клетките от субстанция нигра с отлагания от "окастрен" синуклеин. Това затруднява храненето на клетките и те загиват.

Известно забавяне на процеса се постига с приемането редовно на големи дози Ко Q10.

Все пак Господ ви е отпуснал 10-12 що годе нормални години, а това хич не е малко.

# 163
  • София
Здравейте!
Скоро попаднах на вашата тема и чак сега се изкуших да пиша, защото реших, че мога да съм от полза за някого.
Моят баща беше болен от Паркинсон. На него също много трудно му го диагностицираха, защото има много разновидности на болестта, няма тона апаратура, с която да се установи и лекарите залагат на това дали се повлиява от лекартвата. Той ходеше при едно от "светилата" в областта - д-р Кметска от болница "Св.Наум" в София. Жената ходи по всякакви конгреси и симпозиуми, но на него лично не мога да кажа, че е помогнала с нещо съществено. Майка ми е тази, която се ровеше за новини по въпроса и търсеше всякакви възможности, за да му подобри състоянието и да се запази за по-дълго нивото на напредване на блестта. Стигнаха и до Китай, където се лекуваше баща ми в местна болница цял месец. Посетили са много лечители в страната, всякакви диети, здравословни режими на хранене, йога, акупунктура, психотерапия и т.н. Накрая баща ми си отиде за една седмица от рак, който никой не е установил, въпреки всички изследвания и доктори, при които ходи за различни оплаквания. Всичко отдаваха на Паркинсона и го установиха едва когато нямаше какво да се направи.
Това, заради което се включих в темата, е да ви обърна внимание, че може да има и други заболявания, които само вие, като близки и пряко наблюдаващи вашите болни може да забележите. Паркинсонът е тежка болест, но може да забавите действието й, имате шанс да дочакате намирането на лек, защото медицината се развива с часове. Но ракът убива за миг.
Тук прилагам и малко инфо за алтернативните лечения. По-късно ще кача още материал, за който има интерес.
http://www.mmsbulgaria.com/
http://www.konkurent.bg/novini/18200/svetila-ot-izrael-lekuvat-vav-vraca
http://www.puls.bg/diagnostic/procedure/procedure_109.html

# 164
Здравейте!
Моята свекърва е със симптомите на Паркинсон повече от 10 год. , но при нея няма сковаване, а само силен тремор, иначе е неподвижна. Не може сама да се движи, даже и с помощни средства. В последните месеци доста добре се повлия от Мадопар 250 - розов, който го приемаше на малки дози, но редовно. За съжаление от известно време това лекарство не може да се намери по аптеките. Направихме запитване до Здравна каса, и от там ни увериха, че скоро ще бъде доставено и пуснато с протоколите. Има ли някой със същия проблем и какво знае повече.Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт