Отговори
# 90
Ха здрасти и от мен!
Мислех си, че поредната криза на растежа е отминала вчера, но днес пак се храним на всеки час - час и нещо  #Crazy и затова само чета и не мога да пиша. Не, че има какво по-различно да пиша .........

Виви, и моята хубосница се дави като суче, няма значение на коя гърда я слагам. Толкова е лакома и като е освирепяла от глад, а това е винаги като се събуди, и започне да цока лакомо ..... и косата ми настръхва..... спира да диша, опулва се и се навежда назад и започва едно тресене ........ не мога да го опиша. Педиатърката ми каза като се задави да я бутам напред, дори да я навеждам ако мога, но иначе спасение няма. Може би вариант е да се поизцежда малко кърма преди да започне да суче детето, за да не тече толкова силно, но при мен не става - тя тогава съвсем ще ореве света от глад. Аз се опитвам да я спирам от време на време, да си поема дъх, за да не се нагълтва толкова много и да се дави, с риск да нагълта въздух и да почнат колики, ама си мисля, че коликите са по-малко зло от давенето. Горкото дете това давене го е наследило от мен - аз така се давя от собствената си слюнка  Rolling Eyes

За запушването - сукането му е майката. Аз преди време имах запушена пора, и със съвет на Яна се оправих. Дори не стигнах до киснене на зърното и масаж - просто упорито кърмех малката от там и стисках зъби докато пробие ..... при мен се получи, явно не е било много дълбоко и сериозно запушването.
Успех и на вас момичета!  Praynig

# 91
Vivi mm, Mia66, питайте да кърмите легнали с бебето върху вас-слагате го да суче в стандартна поза и след това просто лягате назад заедно с бебето-така гравитацията помага млякото да тече по-бавно. Опитайте също да прекъсвате кърменето когато усетите кърмата да потича. Притиснете леко зърното с ръка за да не тече и като отмине поставете пак бебето да суче.

# 92
За кърмата[. От вчера нейна милост намаля драстично. Не я знам моята хубавица колко изяжда, но се задоволявам с това, че акаме честичко - между 6 ш 8 пъти на ден сме с пълни гащи. Иначе тя изсмуква всичко от двете гърди. Двама доктора вече ми казват да я дохранвам с АМ, ама аз нещо се ослушвам.
Днес неочаквано се оказах при един мамолог, за да си каже мнението. Производството на кърма се дължало на един хормон - нищо ново за нас, и щели да му дадат нобелова награда, ако изнамерел начин тя да се появи, когато я няма. Препоръча ми да си слагам тампони, напоени с окситоцин в ноздрите 20 мин. преди кърмене. Но това, доколкото разбрах от него, а и виждам написано тук от някой от вас (сори, че не запомних кой) е за отпушване на каналите, а аз не мисля че имам такива newsm78. Просто гърдите ми сега, за разлика от преди са ужасно меки - просто вътре няма никой, или поне не толкова колкото ми се иска.

И аз от вчера съм на варено жито, поради горната причина. След като го сварих, му сложих захар. В други случаи съм яла такова с прибавена ванилия, за аромат, орехи, настъргани лимонени кори. Общо взето може да му се сложи каквото му душа и тяло иска на човек.

Днес открих слинга - велико изобретение. Заспиваме за нула време. А, ако той нешо не свърши работа, пробвах да го съчетая с онези шумове, за които беше публикуван линк тук. Е това вече хипнотизира малката и сега е една спяща красавица (с пъпчасалото си лице това май не е най-точното определение, ама нали нашето гардже винаги е най-рошавото ...).

Попрекалих малко май, но това за компенсация, че само ви чета, а рядко се включвам. Simple Smile

# 93
Толкова се увлякох в писания, че забравих да кажа още нещо за запушването. На мен ми помогна изцеждането на ръка. В болницата ми показаха как става, а видях и в нета страхотни картинки. Разбира се, нямам никакъв спомен къде. Та установих, че помпата изцежда до един момент, а след това трябва да влезе в действие ръчното действие.

|Дано да съм полезна на някой.
Успех!

# 94
  • Стара Загора
Мамчета,
да ви попитам нещо - с каква АМ дохранвате и доволни ли сте?

# 95
zabche ни е сме на Милумил 1, немско е. Една от детските сестри ни го препоръча като бях в родилното. Каза че с него си е отгледала децата и била много доволна. Ма то моята ламя едва ли ще има претенции какъвто си е лакомичък  hahaha
 Но аз давам като добавка де основно сме на кърма. Най- много 2 пъти на ден давам АМ като усетя че си е гладен , а не виждам да има повече мляко. Аз продължавам да си кърмя със силиконовите зърна в повечето случай и така мога да видя има ли мялко или не. Като се отдръпне от гърдата ако има мляко колкото и да е малко остава в силиконовото зърно, а когато си няма просто няма никой там. Захапва и без тях но рядко когато е на кеф или много гладен, но забелязах, че след един ден примерно кърмене без силонките и ме болят много зърната колкото и да гледам да захапе правилно май съм го пообъркала доста с тия зърна и май не хваща като хората  Thinking, но за сметка на това пък няма проблем с шишето. Не го предпочита пред гърдата защото му е еднакво лесно и при двата варианта.  newsm78

# 96
Здравейте най-после и от нас! Flutter
Най-накрая да седна за малко пред компа,че все до тук не стигам.Освен това малката ми сестра е тук и е окупирала компа от 10 дена!
При нас всичко е наред,Ника спинка,хапва и разбира се я мъчат гадните колики отвреме навреме.Вече успяхме с таткото да влезем в ритъм,спим по 3-4 часа и се изумяваме ,че са ни достатъчни.Кърма имам точно,колкото й трябва,но понякога я дохранвам с АМ на НАН 1-с такава са я хранили в болницата,нямам оплаквания.
Момичета,след като родиш на колко още безплатни прегледа имаш право при гинеколога си?
Как разбирате,че имате запушвания?На мен като ми се образуват нещо като топчета в гърдите,малко ги разтривам и те изчезват/ако това са запушвания ,де/
Ами това е за сега,ще ви оставям и ще бягам да свърша нещо,докато слънчицето спи Heart Eyes
Лек и приятен ден,изпълнен с бебешки усмивки!

# 97
Мамчета, здравейте.

Да ни е честита новата темичка! Фокси -  newsm20

Мамчета, моля за помощ, защото днес вече съм на предела на силите си.

Днес ни дойде лекарката на Кристиан в къщи /на частно/. Последно беше идвала като ни изписаха от болницата на 15.02. Тя си идва с кантарче електронно и всичко оборудвано. Слагаме Криси на везната и резултата - 3250 гр. А на 15.02. беше 3280 гр. на същата везна. НЕ стига че не е качил, ами е отслабнал. Много ревеше милото като го мерихме. След малко се успокои и пак го сложихме и показа 3300 гр. Ние се родихме 3310 гр. Изключително само на кърма сме, но давам и вода като мрънка много между  храненията. Опитвам се да спазвам 3 часов режим, като през нощта правя пауза, но явно това даване на вода ми разказа играта. Няма да ви разправям как се притесних, памперса не можах даму сложа на душичката 5 минути. Направо съм най - лошата майка на света -  #Cussing out - да си държа дететнцето гладно. А то реве до засиняване и аз си викам - колики са. Иначе кърма имам. Той стои на гърдата по 15 минути и сам я плюе, но като я изплюе от нея още тече мляко.
Докторката ми каза да спра изцяло водата и да зачестя храненията - на поискване, единствено да спазвам интервал отоколо 1,5 - 2 часа зарадзи разграждането на кърмата в коремчето му. Също ми каза днес да се цадя и да давам от шише, за да видим колко цадя и колко изяжда.
та резелтат - 100 млизцедени от 1 гърда, изядени - 80. Сега се уригнахме и спим.
Моля Яна или Рени за съвет какво да правя. докторката на бебо подкрепя изцяло кърменето и м и казва да не се цадя повече от 1 ден, за да не свикне на шишето.

Благосаря ви момичета.

# 98
  • София
Здравейте мамчета!
Какво хубаво временце навън само за разходки.
Ние днес направихме едно спане на балкона от 1час. и сме готови за разходки и навън.Дано вече се оправя времето.
Мамчета вашите бебнца повръщат ли?Ако да колко често и по колко,че съм се притеснила за моето.той повръща почти след всяко ядене дори след като се е уригнал.Понякога е съвсем малко само потича отстрани на устенцата,но друг път е още щом е хапнал и връща повечко от млякото.

Сърдечно благодаря на Януарките за топлото посрещане!

zabche
аз дохранвам с Милумил.
А през ноща момичета как за най-бързо приготвяте АМ,че ние сучем 30-40мин. после приготвям АМ ядем и него и то дошло време за другото ядене  #Crazy

# 99
Ние сме на Фризолак, засега сме доволни, няма запек, хапва си го добре!
Относно топленето вечер нашата педиатърка ми каза, преди да взема да го кърмя (максимум да кърмя 20 минути в противен случай ще ми разрани само зърната) да си приготвя водата и АМ в шишето и да го оставя на радиатора (там си държа и към 500 мл преварена вода) и като се насуче веднага да дам шишето. Вече 2 дни така процедираме, иначе беше лудница - ходене до кухнята, слагане в подгревателя, докато стане и т.н.
Относно повръщането - това е според мен връщане, и няма нищо страшно - повръщането е като бълва на струя и стига чак до земята (така пише в книгата дето я четем с мама  Peace) Така че Ларакрофт1, според мен няма нищо страшно и ние връщаме след всяко ядене  Crazy

# 100
  • София
  bibi_iv  важното е да се успокоиш, хубаво е че рано сте открили проблема. Подкрепям изцяло и напълно съветите които ти е дала педиатърката. Ако увеличиш броя кърмения за денонощие с едно нощно поне вярвам, че съвсем скоро бебчо ще навакса. Гледай да имаш мужду 8-12 кърмения за денонощието, като 8 е минимума, а във вашия случай поне първите дни няма да е лошо да са десетина кърмения, това е точно през интервал 2-2,5 часа  Simple Smile Предполагам, че с педиатърката сте обсъдили повторен преглед след седмица или две за да се види как се развиват нещата? Вярвам че тогава ще се похвалиш с много добри новини  Simple Smile

# 101
Аила, благодаря за успокоението. Въпроса е че освен тази педиатърка, тя ми е на частно на 7 март сме си на консултация при другата по здравна каса, та да видим там как ще е положението. Иначе знам, че и двете имат еднакв и теглилки - видях ги и на двете.

Ларакрофт - и ние така честичко си повръщаме. З а щастие днес си повърна пред лекарката, защото правихме пробно кърмене с нея в къщи, та първо се уригна, после повърна по около 1 лъжичка кърма, даже прилича на пресечена кърма, като повръща, но педи каза че това е нормално и всичко е о.к.

На нас ни изписаха Био Гая капки и от 9 март /тогава ще сме на 1 месец/ по 2 капки вигантол сутрин.

Някой може ли да ми каже как да си кача снимка на бебока в албума. Аз нещо не го знам къде е, нито паролата, а искам фоксито като има вреве да ни лепне и на с на първа страничка.

# 102
  • София
Здравейте в новата ни темичка (която вече не е много нова Simple Smile ), в новото подфорумче Simple Smile

Аз нямам кой знае какво да пиша, снощи имахме малко приключение, малко повърнахме както си трябва, не само връщане с потичане на тънка струйка в края на устичката, както прави понякога мъничето, а изстрелване на малко повечко течност на около 30тина см напред, това сигурно е повръщане на фонтан, таткото доста се поуплаши, аз понеже съм чела за това не се стреснах, а порових из нет-а, днес сме с повдигнато с няколко градуса матраче (с помощта на 2 дебели книги под него), храним се по-често и по-малко като количество, храним се почти изправени и се уригваме поне по 2 пъти на хранене, после го държа прав 10тина минутки, резултата е, само малко потичане сутринта както си е нормално за него понякога (но тогава изяде същото количество както друг път наведнъж), не при всяко хранене и то беше не повече от 2 грама, до сега сме добре и спокойни, имахме и доста колики тези дни, но днес е учудващо спокоен, гърчи се милото само като ака, но при него си е така от самото начало...мисля, че си прехранвах мъничето и затова върна така и имаше толкова много колики, освен това използвам 3 вида шишета (понеже сме изцяло на АМ + 10 до към 30 мл. на ден кърма от мама с големите празни цици Simple Smile ), та се оказа, че шишетата на Чико с каучуковите биберони за деца от 0+ имат прекалено големи дупки за Стаси и той се дави от тях, а и гълта много въздух, днес използвах такова само веднъж и то много внимателно точно преди час и сега дано не върне пак милото. Между другото знам, че за различните деца е различно, но той най-добре си хапва от шишенце на БиФрии, за нас са най-добрият вариант. Оххх. то аз имам още да разказвам и да се оплаквам, ама то като се почне, край няма, то е ясно, важното е, че сме си добре, дребчо расте, вече такива бузки е отпрал, направо е видимо, че качва...

# 103
bibi_iv,прати ми снимка на пощата ми и ще я кача на първа страничка Peace
Ние току-що направихме първата разходка навън.Много беше хубаво и спахме като заклани Mr. Green
Сега имаме гости.По-късно пак ще ви пиша.
Цунки по муцунки и бебешки гъзунки Hug

# 104
малеее, че е хубаво тук!
януарки сладки, и аз да се включа в благодарностите - ще си правим компания, ще ви четем за някой и друг съвет! то и аз родих януари дет' се вика...
Фокси, душицо златна, евала ти на отношението, на психическата настройка! аз да бях луднала досега на твое място, честно ти казвам! шапка ти свалям за всичко, което ти се налага да правиш вкъщи и с Жорето и Насето, че и смогваш и темичката да спретнеш толкова уютна и красива!

някой беше питал за разранени зърна - на мен Гармастана хич не ми помогна в болницата, но Лансиноха сътвори чудеса! гласувам с 2 ръце за него!

Дани 2-3 дни оригваше много, след което връщаше по около 1 ч.л. и след като се почудихме с майка какво точно сме променили стигнахме до извода, че бяхме спрели Еспумизана, а нашата кипра си има доста газове. е, върнахме еспумизанчето и положението ни се нормализира.
аз също съм с много течащи гърди, малката се дави редовно, ама си е и лакомия, де. бях писала, че пробвах поза "малкия ездач", ама файда никаква. ще пробвам по начина, по който казва Яна - да я сложа в класическа поза и след това да легна. ама принципно от около 2 седмици кърмя само легнала настрани и пак си тече силно. дотук разрешението ми на проблема беше често вдигане на малката за почивка и оригване. с това малко ни се удължава храненето, ама пък поне да не се тормози толкова детето.

Дарима, днес бях на преглед при гинеколога - имаме право на 1 безплатен преглед след раждането, който се включва в пакета на женската консултация. затова, момичета - възползвайте се, не забравяйте това нещо - все пак е важно да се види как сте се възстановили. аз питах за гимнастика, натоварване, секс - доки каза да изчакам да минат около 40-45 дни след раждането и да си започвам спокойно всякакви такива неща. не че сега не може, но за всеки случай...

Общи условия

Активация на акаунт