Отговори
# 105
 Хелоу, мацки

Бързо включване и от нас с Дара.

АМ - спряхме се на Милумил 1 ХА (хипоалергенно) и да ви кажа доста добре го понася. Толо, благодаря, че първа ме насочи към него.  Hug

Био Гайа ползваме от вече 10тина дни и съчетано с Инфакола, ни се отразява екстра (да чукам на дърво). Акаме си, попръцкваме, оригваме се и най-важното вече нямаме колики. Ама ние продължаваме с "терапията", че от педита знам - спрат ли се капките рано, коликите се връщат още по-остри.

Жито аз обожавам! Ама трябва да е направено само по един начин - като за помен  Rolling Eyes Гадничко звучи, ама аз съм си така - свикна ли си с една храна, приготвена ли е по друг начин не я близвам. Та моята рецепта е следната: сварявате житото вечерта, вадите го с решетъчна лъжица и го разстилате върху кърпа (най-добре "вафлена"), стои така цяла нощ да изсъхне, на сутринта вече го обърквате с галета, захар, настъргани лимонови кори, начукани на едро орехи и ванилия. Туй то. Знам, че е трудо и времеемко, ама аз затова го правя в най-големия възможен съд.  Party

Гадните рагади мен ме мъчиха до последно. Гармастан и Лансинох мазах нонстоп, свършиха опаковките, ефект - йок! Ужас беше! Накрая се реших и спрях да кърмя за 2 дни. За ден и половина изчезнаха като с магическа пръчка!!! И заедно с тях изчезна и кърмата ми  ooooh! Ама няма страшно, момичета. Аз като видях, че вече няма рани се престраших и пак "отворих млечния бар". Сега сме на смесено хранене - едно с АМ, едно с кърма. Мога да ви кажа, че доста лесно се релактирах. Вече събирам по 100мл. с помпата на хранене и като знам, че бебси суче два пъти по-силно съм спокойна, че гладна не остава  Peace

И последно за секса. Аз с моите пусти хормони не издържах и още на 20 ден нападнах любимия. А като видях, че всичко си е наред, стой та гледай какво стана - само дебна бебка да заспи и таткото да е буден Joy Е, трябва да отбележа, че имах изключително леко раждане, бързо възстановяване и никакви шевове и сигурно затова се развихрих така, иначе едва ли щях да се престраша. А за консултацията при гинеколог - задължително се възползвайте! Аз няма да пропусна!

Хубава вечер и прегръдки на всички!  Hug

# 106
Ива ейнджъл, някъде бях чела, че шишетата и бибероните на БиФрий наистина са най-добрите и от тях не тече такава силна струя, така че добре си се насочила. Пък и казват, че тяхната система против колики е най-добрата, но това можеш само ти да го кажеш най-добре.
Като гледам пак се връща темата за кекса - явно бая ни бият хормонтите, както и когато бяхме бременни. Това означава, че и вече влизаме във форма/аз все още не се чувствам достатъчно привлекателна, за да споделя прекрасните си форми с мъжа ми, доста килца имам още да свалям Laughing Cry/,  а и влизаме в такта на бебетата. Значи всичко си е наред!
Да чукна на дърво, но май малкия успя да изсуче част от запушването, но да видим как ще е утре, защото нощем като че ли не е много активен в сукането и затова може би се задържа доста кърма в гърдите ми, от където може би идва и проблема. Благодаря на всички за съветите и ви желая да не ви се налага да ги ползвате! Praynig
Мартеничка, радвам се, че нещата при вас са се нормализирали. А за тези капки на Био Гайя, аз ги давах 2-3 дни, но не видях никакъв ефект, после спрях пак за толкова да ги давам и преди малко пак му дадох, дано да има ефект. Иначе му давам предимно Еспумизан и 1-2 пъти Саб Симплекс, че го запича. Вчера на всяко ядене давах капки и честно казано ефектът беше обратен - май му дойде в повечко и цяла нощ не можа да спи милия, постоянно пръцкаше и скимтеше, вися ми на гърдите цяла нощ и доста се изнерви горкото. Днес пропусках да давам на всяко, пък да видим Praynig

# 107
Здравейте,мамита!
Относно шевовете при секциото.При мен конците на външния шев се виждаха.От едната страна имаше възелче,а от другата фльонга.Док каза,че въпреки,че се разграждат да отида да ми го махнат конеца на 10-я ден и да не се притеснявам ако се скъса - парчето ще се разгради.Но той пък си излезе цял.
В началото ползвахме Фризо,но минахме на Хумана 1.Тогава спрях и капките за колики,защото четох,че голяма част от децата на Хумана нямат колики и май и на нас подейства.Остана ни пръцкането,но ...
Другата седмица сме на контролен преглед е ще видим колко сме наддали.Като гледам бузките на Белослава,доста ще е  Wink
Вит.Д не давам допълнително.АМ и доставя дневните нужди.Пък и се оказа,че сме с малка фонтанела,така че добре че не сме ги почнали.
Някой май беше питал как бързо да си приготви АМ за през нощта.Ние сме с ел.кана,така че стоплянето на водата става за секунди.Шишетата ги стерилизирам само един път на ден,така че през ноща и това ми отпада.Слагам вода,АМ и въркам докато се върна до кошарата.Има няма 3-4 мин.цялата работа.Понеже и ние връщаме понякога след храна,като се оригнем я слагам на столчето за кола да поседи по изправена,че ръцете и гърба не заболя да я нося.И после в кошарата.
Днес си купихме кенгуро.И ще се разнасяме така из къщи  Wink

# 108
  • Велико Търново
Да се разпишем и ние с Габка - Жабка в този подфорум!
Чак не смея да се похваля с моето дете, но последните две вечери след къпането в 21.30 се кърмим между 40 и 60 минути, след това будува мрънкайки до около 23.30 и после като заспи, та чак до към 3 часа. Е отспах си  Laughing След това пак си се буди през 3 - 3.5 часа. Дано и тази нощ пак да е така, че ми хареса  Flutter
Писче аз съм на същото положение със силиконовите зърна, само дето и едно кърмене не мога да направя без тях, защото беба не иска. Почва да се дърпа, да се нерви, щото е гладна и накрая вече се дере и аз слагам силиконките. Щеше ми се да се научим да се кърмим без тях, ама ми се струва мисия невъзможна. Иначе кърма имам, дано да си е така още дълго време  Praynig Общо взето си се кърмим на поискване. Някои дни по на често, последните дни вече прави по-големи нощни паузи. А бе детето ме води. Ама с тез силиконки ми писна - то миене, изваряване, пък като вземе да мята ръце малката ги събаря от гърдите ми  Laughing Ама това да е проблема, все пак се кърмим! Ако някой има идеи как да премахнем силиконовите зърна ...  Thinking
Мартеничке кога ще разходим количките из града? Вече нямам търпение! То в нашия град в момента е страшно по улиците, ама се надявам скоро да се стопи снега, щото се е видяло, че няма да го разринат, от тротоарите пък хептен  Stop
А и утре сме на консултация да видим как ще са мерките и теглилките на нашето мишоче и ще се похвалим после задължително!

# 109
  • София
На 07.03. Консултативният кабинет по кърмене към Майчин дом - София организира лекция на тема "Начало на кърменето и първи дни с бебето". Ако се интересувате - заповядайте от 10 часа във фоайето на Майчин дом. Цената на лекцията е 5 лв.

tutubutu за силиконките мога да ти дам съвет как да не падат често, а именно преди да ги поставиш ги обръщаш малко наобратно, така че като ги сложиш да засмучат зърното, незнам дали правилно го обясних обаче  Embarassed и дали си ме разбрала. Вие винаги ли се кърмите съ силиконови зърна? Ако през ноща хапва или друг път когато е сънена може да опиташ първо без зърната, тогава бебчетата сучат повееч по инстинкт и има голям шанс да не обърне внимание на това че ги няма  Simple Smile

# 110
Момичета, въздържайте се от този мед, докато кърмите... Силно алергенен е. Peace

Аз все още не мога да разбера кое е в реда на нещата и кое не: през деня  се буди на около 2.5 часа, но през нощта се получават периоди от по няколко часа, в които непрекъснато иска да яде. На практика, се буди например в 4 и с малки почивки суче до 7... Има ли някой с подобен "график" и означава ли това, че трябва да дохранвам?!

# 111
Здравейте и от мен!

Виви, имаш страхотна докторка-или поне ти е дала много правилен съвет за кърменето. И аз мисля, че ако увеличиш броя на кърменията (да станат 10-12 на ден) бебето ще наддаде! Непременно проследи след седмица при същата докторка (дори и да са еднакви може да има разлика м/у везните)

Мартеничка, страхотна си! Явно си много мотивирана, упорита и търпелива, щом си успяла въпреки всички проблеми и въпреки болката да запазиш кърменето! Малката ти принцеса има късмет с майка като теб!

Момичета, не си мислете че като омекнат гърдите кърмата ви е намаляла-просто след 1-2 месец кърмещите гърди стават маки, "леки" и "празни". Това просто означава че имате точно толкова мляко, колкото е нужно на бебето. Има обаче една подробност, която често подвежда-като се урегулира лактацията става доста по-трудно да се цеди. Така че всъщност омекването на гърдите си е повод за радост-край на течовете, болезнено препълнените гърди и постоянната тревога дали ще станат бучки! Най-точният критерий дали бебето яде достатъчно е броя на напишканите памперси (след 4-6-та седмица бебетата обикновено разреждат аканията - от 4-8 на ден на веднъж дневно или веднъж на няколко дни), ако бебето пишка добре, ако е активно и енергично, ако кожата е свежа и наддава добре-значи всичко е наред!!!
Всъщност на мен вече започна да ми се регулира кърмата-вече не ми се препълват гърдите Simple Smile

И последно да се похваля-не съм предполагала че може да ми е толкова по-лесно с второто дете! МИналия път бях само с едно бебе, но ми беше много по-трудно-все не можех да се наспя, чувствах се като в капан, беше ми ужасно напрегнато, поплаквах си, все бях уморена, опитвах се някакъв режим да създавам на детето, което ми костваше мноооого усилия (добре че се отказах в края на първия месец и ми стана по-лесно).... Докато сега не гледам часовник, просто като измрънка дреболин му давам да суче, някак успявам да уцеля момента и да си приспивам баткото с гушкане, чета му книжки докато малкия суче, ходим на разходка, даже имам време и да заредя машината за хляб, да заквася мляко, да сготвя, да заредя миялната (но повечето дни не го правя де, предпочитам да си играя с детето, а засега наоколо се навъртат баби, които вършат тия работи Simple Smile )

# 112
MamaZ, моя мъник прави така-прави дълги паузи без да суче, но преди това суче примерно 4-5 пъти през 10-15 минути. Но не винаги, де, понякога си суче през равномерни интервали-или поне на мен така ми се струва, защото аз не гледам часовника...

# 113
Здравейте мамчета, аз съм си постоянно във форума и чета всичко но нещо не ми достигат ръце да пиша Simple Smile Имах питане за гърдите но Янчето ми е отговорила в аванс  Peace много ми беше чудно това че сутрин ги усещам пълни и тежки а вечер са съвсем меки и си мисля че по това време нямам достатъчно кърма а и бебето суче в най различни интервали между 3 или 1.30ч. и то в рамките на един и същи ден  newsm78 тази вечер му дадох АМ+кърма от шише 60+30мл. но изпи само половината (би трябвало да папка повече нали) ще видим в колко ще се събуди за следващото хранене. Първите няколко дни след раждането пиех хапчета за спиране на кърмата и имам съмнения че това ще ми се отрази. Споделете мнение ще ви бъда много благодарна  Heart Eyes
За бучките в гърдите знам че се разкарват като се масажира мястото с бутилка с гореща вода опитайте дано помогне
Мажете ли телцата на бебетата (освен дупето) колко пъти и с какво аз използвам преварен зехтин вечер след като се изкъпем но гледам че кожата на сгъвките на китките и глезените ни е напукана и се бели пак  newsm78
Спирам преди да съм досадила лека и спокойна нощ пожелавам на всички бебета  така ще си починат и мамите Hug

# 114
  • София
Момичета, аз вчера взех акта за раждане на Йоан и бях доста удивена на ЕГН-то му: 094130****
41 за януари? newsm78 Това било, за да няма съвпадения с миналия век... Ама защо 41? Вашите как са?

Яна, много ти благодаря за полезната информация за олекването на гърдите! Hug

# 115
Набързо да се включа Simple Smile
К.Пенкова,При нас Ника изсуква/изпива само 60 мл всеки път и педиатърката казва,че е нормално количество,но понякога и по-малко се случва или повече.Иначе си има добър апетит,но не ядем по определен график на 3 часа,а когато тя се събуди и огладнее,което е понякога на 3 часа,понякога на 4.Имаме проблем със заспиването,много будуваме и все се напъваме-от коликите...При вас кога са започнали коликите?Иначе сме на чай от копърче и едни капки ..."ентерокинд".
Аз от една седмица съм болна и все с температура 37.4,вече съм на антибиоик ,кашлям и носът е запушен,но все не минава тая температура и много ме изтощава. ooooh!Явно организмът след раждането е доста ослаблен и боледуването се оказва по-дълго.Нося специални маски на лицето заради бебка и изглеждам като хирург Laughing
На кой ден след раждането започнахте с леки излизания на въздух?
Аз отивам да полегна,че не се знае тая нощ дали ще е спокойна  Wink
Фокси,мерси ,че продължаваш да се грижиш за темичките ни,евала ти! Hug
Споки!

# 116
k.penkova, бромкриптина всъщност не е много силнодействащ медикамент и за да подейства трябва да се пие доста дълго време. При теб по-скоро може да има временен недостиг (но може пък и да си имаш достатъчно кърма) заради комбинацията от това, че първите дни бебето не е сукало и 2-те хапчета Бромкриптин. Но би трябвало с повече сукане да се оправят нещата (все пак при теб има някакво заболяване, за което не съм компетентна да кажа дали се отразява на лактацията). Следи броя на памперсите и състоянието на бебето и ще прецениш сама.

Иначе омекването на гърдите вечер си е нормално явление и го има при всички. То се дължи на комбинация от фактори-умора при майката, бебето се превъзбужда вечер, опитва се да изсуче повече мляко за да спи по-дълго през нощта... Обикновено ако му давате да суче по-често всичко е наред. Понякога може просто като се уморите да дадете бебето на таткото или някоя баба за да отдъхнете 15-20 минути, да хапнете нещо, да пийнете и да си починете и отново да продължите с кърменето. Сменяйте гърдите и все ще има какво да суче Grinning

# 117
малеее, че е хубаво тук!
Фокси, душицо златна, евала ти на отношението, на психическата настройка! аз да бях луднала досега на твое място, честно ти казвам! шапка ти свалям за всичко, което ти се налага да правиш вкъщи и с Жорето и Насето, че и смогваш и темичката да спретнеш толкова уютна и красива!

Благодаря за милите думи! Hug Не ми представлява проблем.Справям се някак,учудващо и за мен самата и не ми тежи Simple Smile

# 118
Фокси, имаш чуден аватар!

Хайде и аз да споделя за кърменето при мен - и моите гърди олекнаха преди около 10 дни, но продължавам да си кърмя без проблем Peace

И моята госпожица яде през половин час напоследък. Давам едната гърда, след това я уригвам, ако усещам гърдата съвсем празна предлагам другата и млякото стига Sunglasses

# 119
  • София
Фокси newsm20

Общи условия

Активация на акаунт