Юлчета щастливи, чакат мартенички закачливи (№77)

• 10 671
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
 newsm68 току-що проверих лабораторните резултати супер са, хемоглобин 125  newsm44

# 166
 Sad първи антибиотик, уши. А той дори не плаче.

# 167
  • София
тити  Hug

# 168
Ох, пак не мога да ви прочета.
Нека ви се оплача, Емо е с лек бронхит. Това установи докито днес като дойде в къщи. Изписа му 2 вида инхалации, още не сме ги пробвали, чакам го дедето да се събуди. 

Снощи сме спали има няма 2 часа, големи ревове бяха, големи сополи, откъснаха ми се ръцете от носене и люлеене. Това ми е първото нощно будуване откак се е родила бебо, така че има да наваксва и му прощавам Wink В началото се събуждаше на 15-20 минути, просто му се запушва нослето  и не може да  диша и се започва половин часова обиколка на къщата. Така до 3 часа. До 5 играхме с разни дрънкалки и заспахме до....6.30. Това ни беше сънят, но сега спи доста отдавна, пък се събужда от време на време, но заспива пак.

Видях пишете са селата. Ами и ние 10 години жидяхме в Атина - голяма лудница и сега от 1 година се преместихме на Родос на село, с полянка, гората на 20 метра, морето на 2 км. Разхождат се кокошки, петли, пуйки, кучета, котки. Ще има късмета малкия да расте сред такава среда, не като мен на 10 г видях за първи път жива крава, на 15 разбрах, че картофите растат в земята Joy Joy Това без майтап. И аз нямах баба на село, моята беше в града, имаше само кокошки и гълъби, домати и лук в градината.

Може би бях на 12-13 години когато за първи път спах на село, на гости бяхме. Значи, умрях от страх цяла нощ, то голяма тъмнина, голяма тишина беше на вън. Аз нали съм свикнала на шума на коли и на улични лампи не можах тогава да оценя тези плюсове. Embarassed

# 169
  • Варна
Тити,дано бързо да се оправи Ясен,герой е той щом търпи и кротко понася болката от ушенцето  Heart Eyes

Ех,Пърли и Деница как образно са описали собствените ми спомени от село... Направо се размечтах...
Само дето нас ни гонеха с филии,че не се сещахме за ядене.Голямо скиторене беше,най-хубавите ми детски спомени са от там. Нищо,че често ни гонеха я патки,я други домашни твари  Laughing И патка ме е хапала мен,и в коритото на селската чешма съм падала,че и са ме намирали заспала между яретата в количка за тор  Laughing Добре,че дядо ми (лека му пръст) си я държеше винаги чиста.

Пуканката пак не спи добре напоследък,отново я мъчат зъби,кога ли ще пробият се чудя.Дано не е като майка си,че моите чак на година са се показали.

Забравих да поздравя днешните месечинки,много съм завеяна. Да са здрави и послушни,и да не тормозят мамите!

# 170
Фем солейл, много се смях с твоето заспиване...
Забравих да споделя за тишината в Габрово. Бяхме на санаториум на "Люляците" - на 15 км. от Габрово, заради бронхита на Момчил. Точно в края на юни, имаше светулки. Тогава още пушех. Вечерта отворих прозореца и не можах да повярвам на това, което не чувах. Тишина, от която те заболяват ушите. Нито птичка, нито щурец, нито повей на вятър, нито шумолене на листата в гората. Нищо ShockedНяма такава тишина, просто.

Тити, какво точно му е на ушите? Течност, гной...Момчил страда от тях от няма две годишен, също никога не се е оплаквал от болки. То тогава и не можеше, де.

# 171
femme-soleil,на мене ми казаха да давам калциев глюконат за зъбките десеттина дена от 5 до 10 мл.да избиват по барзо и безболезнено.освен това дава доста енергия на детето и още куп хубави нещица.ако искаш питай педито! Thinking

# 172
  • Варна
Петра,ще питам,мерси  Hug
Дени,ти се смееш,но на нашите хич не им е било до смях докато са ме търсили.Обиколили всички съседи да ме търсят,защото с приятелката ми все сме ходили по хорските къщи. А аз едва съм се виждала,скрита между животните  LaughingА се сетих и как са ме намерили,облегната на задните крака на магарето...  ooooh!

# 173
  • София
Пърли,   bouquet оправи ми настроението момиче, имаш дар слово. Така мило ми стана като си спомних за детството - един месец при баба на село, един месец при баба в Добрич, през останалото време или море или планина с нашите  Peace Ееееех спомени, мечтая си Ади да изживее поне половината от това  Hug

Нагледах се на много красиви деца - много мила картинка е Пепи с дребосъците  Heart Eyes Оценявам повече тях, защото неразбирам от професионална фотография, въпреки че по едно време се бях запалила и редовно посещавах един сайт, за да разглеждам снимките, които качват /даже имам една посветена на мен  Blush/

Темата за спорта е доста 'болна' в нашето семейство  Stop Мъж ми обожава да спортува, според мен дори изпитва едва ли не жизнена необходимост да го прави /преди дори е бил професионален състезател/, а аз съм абсолютен мързел  ooooh! Няколко пъти съм се захващала, но бързо ми писва. Миналия месец щях да започвам да ходя с него на фитнес, но в последния момент пак си намерих оправдание да не ходя, а сама знам, че ще се чувствам по-добре ако спортувам  Crazy По отношение на спорта ще оставя изцяло Адриана в ръцете на баща си, аз ще съм по книгите  Peace Дано само не е наследила моя мързел  Mr. Green

Дребното има някакво петънце на ръката - лекарката каза че било подобно на екзема Sad Причината била понижените защитни сили на организма, заради растящите зъби  newsm78

Много неща исках да пиша, но всичко забравих  ooooh!

# 174
  • София
Момичета искате ли срещичка през почивните дни Peace

# 175
  • София
Момичета искате ли срещичка през почивните дни Peace

smile3521 Аз съм ЗА, но ако е в понеделник, иначе нямам как да дойда  Peace

# 176
Момичета,сега видях че има тема за бебетата родени през юли 2008г.Моя бебео е роден на 28.07.08 и реших и аз да се похваля!Искам да му кача снимчица,но сега нямам много време,ама щом се освободя ще го направя!Честито на всички мами докоснали се да чудото да си и мат рожба!И да ви попитам,как да си направя тази табличка за възрастта на бебо?Благодаря ви предварително!!!

# 177
Добре дошла, Велито!
Много спите тази сутрин... newsm78
Аз ще щурмувам градския транспорт с количката...

# 178
Ех, спомени сладки от детските години Heart Eyes На село не съм била, ваканциите все в Троян съм карала, с баба, по двора...Имаше няколко колци с домати и боб, 1-2 години прасе в кочината, ходене по реката...
Срещата - какво ще е времето, къде ще е срещата, кой ден.
Яйцата - птиците имат клоака - всичкото им излиза от едно място,, а даже имам спомени, че белтъкът се секретирал някъде там....Та - неизбежно е яйцето да е в контакт с курешките. При предварително  намокряне имало риск микробите да преминат навътре, миене - само непосредствено преди топлинната обработка и консумацията. От моята приятелка ветеринар знам, че силно оплескани с курешки яйца не бива да се купуват изобщо, щом кокошката е имала дрисък, може да е белег за салмонела.
При липса на белег от БЦЖ се прави Манту и според резултата от него се прави преценка дали да се слага наново БЦЖ или не. Бях изумена, като научих, че имунитетът срещу тумеркулозата бил активен - т.е почти непрекъснато сме били конткактни с микроба, но да е жив и здрав имунитетът - вършел си работата тихо и кротко. Една полезна битка на тихия фронт. Laughing. Човек се разболявал не защото е срещнал бацила на Кох, а защото имунитетът не се е справил с него.

# 179
Добро утро, сервирам кафе за недоспалите мами  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт