Впечатления от Amway!

• 249 133
  • 678
  •   1
Отговори
# 330
да, по този начин ти ставиш представител на компанията. а това за банковата сметка , за да пусне той порачка без да те занимава теб, трябва да имаш пари в сметката, но банковата сметка може и да не е на твое име, след като ти няма да порачваш. попринцип не си обварзана с хората след теб, ти си си ти, но не си давай банковата сметка , щом няма да порачваш. аз си я дадох, но имам сметка само за фирмата. вкарвам пари в сметката и след това пускам порачката по интернет. ако нямам пари в картата , няма как да пусна порачка, не се изваршва плащане. надявам се да си ме разбрала парвилнно.

# 331
Здравей,

той иска да си поръчам нещо малко веднага щом се регистрирам. Може би, за да може да заработи системата. След това не е нужно да си поръчвам, каквото и да е било.
Но пък, ако аз съм представител на компанията, както ти казваш най-вероятно банковата ми карта ще е запаметена. Аз имам само една сметка тук в UK и нея си ползвам, винаги има пари в нея.
Значи ли това, че и той би я ползвал, за да поръчва продукти послещ

Благодаря ти

# 332
  • Varna
Здравейте!
Заглавието на темата е Впечатления от Amway.
Четох доста и просто ми се втръсна от хора. които пишат без да четат темата.
Ще си позволя да обобщя на фона на всички писания:
България е, последната страна от европейският съюз, в която Амуей открива бизнеса си.
За цяла източна Европа официалното представителство на всички страни е събрано в офис на Амуей в Румъния, където си има отдел България, и хора които могат да отговорят на въпросите ви на чист български език.
Регистрацията за българи в момента се нарича Член+ и е на български език.
В момента в Българския сайт на Амуей няма продукти поради простата причина, че няма логистика в България, няма етикети на продуктите на български език.
В аспект на законите бих искал да обърна  внимание, че България е част от европейския съюз следователно – всички сертефикати издадени от Европа – важат и в БГ. Следователно за продуктите, за които се изискват такива сертефикати – продуктите си имат. Просто попитайте за тях.
Офис на Амуей ще има. Един от клоновете на Амуей – организация Шварц планира да открие във Варна.
Към настоящият момент, организация Шварц е организирала логистиката от Румъния за Българските си партньори, така че, да не усещат липсата или ускъпяване на продуктите на Амуей.
Вярно е, че продуктите не се продават на този етап. Партньорите имат право да си ги купуват за свои собствени тестове. Но това не означава, че тяхните приятели не могат да ги помолят да им доставят за тестове.
Амуей – няма представители. Има бизнес партньори, които работят съобразно със законодателството на всяка държава. Нека не лъжем нито хората нито себе си – дали се плащат данъци или не – зависи персонално от партньора. Но на същия принцип се действа и в останалите търговски обекти. Смешно ще е ако някой твърди, че във всеки един магазин всичко е законно.
Запозната съм със системата на Амуей от 2007г и съм много щастлива, че най-после имам договор с Амуей на български език и, че ще имам възможност да развивам бизнес в България.
С радост бих отговорила на всички, които имат въпроси (на лично съобщение) както и да споделя опита си за бизнеса и продуктите.

# 333
Организация ШВАРЦ не е офис на Амуей, а офис на някой дистрибутор г-н Шварц. Това няма нищо общо с офис и склад, с управляващ директор назначен от Амуей, който да организира доставката на продукти и работата на дистрибуторите от всички мрежи, не само на мрежата на г-н Шварц Peace

# 334
България е, последната страна от европейският съюз, в която Амуей открива бизнеса си.
За цяла източна Европа официалното представителство на всички страни е събрано в офис на Амуей в Румъния, където си има отдел България, и хора които могат да отговорят на въпросите ви на чист български език.
Интересно, има представителство в Гърция, Хърватска, Чехия, Словакия, Полша, Унгария, Русия, Турция, Украйна, Румъния... Те да не би да не са в Източна Европа? Или Източна Европа са само Румъния и България?
Цитат
Регистрацията за българи в момента се нарича Член+ и е на български език.
В момента в Българския сайт на Амуей няма продукти поради простата причина, че няма логистика в България, няма етикети на продуктите на български език.
И така нареченото представителство за България защо не се занимава с това?
Цитат
В аспект на законите бих искал да обърна  внимание, че България е част от европейския съюз следователно – всички сертефикати издадени от Европа – важат и в БГ. Следователно за продуктите, за които се изискват такива сертефикати – продуктите си имат. Просто попитайте за тях.
Просто е незаконно да се продават продукти без етикети на български език. Защото човек няма как да разбере дали не си купува нещо вредно или нещо към което е алергичен. Или просто какво си купува. А за сертификатите - дори думата не е написана правилно.

Цитат
Към настоящият момент, организация Шварц е организирала логистиката от Румъния за Българските си партньори, така че, да не усещат липсата или ускъпяване на продуктите на Амуей.
Вярно е, че продуктите не се продават на този етап. Партньорите имат право да си ги купуват за свои собствени тестове. Но това не означава, че тяхните приятели не могат да ги помолят да им доставят за тестове.
Какво е "организацията Шварц"? Фирма ли е, фондация, кооператив?
Цитат
Нека не лъжем нито хората нито себе си – дали се плащат данъци или не – зависи персонално от партньора. Но на същия принцип се действа и в останалите търговски обекти. Смешно ще е ако някой твърди, че във всеки един магазин всичко е законно.
Само дето при магазините е изключение, докато при Амуей това е най-естествения начин.

# 335
  • София
Здравейте!

Интересувам се има ли качен в интернет каталог на продуктите на Амуей? Преди години съм ползвала телен рон он против изпотяване, но сега не мога да намеря каталог.

Благодаря!

# 336
# 337
  • София

......
Да, и къде да видя тези съставки, като състава на продуктите е изписан или на румънски или на друг език, а по бг стандарт трябва да има поне превод на съставките и съответно няма и срок на годност?
В момента, в който се отвори пазара на Amway в България, ще има и на български език, разбира се!  :peace:

Срок на годност имат всички продукти, просто четейки не отчитате някои специфични срокове, например като този - Използване от момента на отваряне: .

Ползвам amway откакто ги има в Бг. Доволен съм, като цена/качество, но и като еко продукти.
Но за 'отварянето' на Бг-пазара се говори от толкова години, че вече не помня .... И както почти винаги, цената у нас си държи първенството. Да не говорим, че ако сравним на фона на стандарта, ще се ужасим още няколко пъти.
И все пак, продуктите им се ги бива, меко казано. Освен ароматите им, почти всичко съм опитал и ползвам и до днес.
От друга страна си мисля, че подобни продукти разчитат главно на трети и пети страни, като нашата. Гостувайки в някой от страните в ЗЕвропа, не веднъж съм се убеждавал, че 'това у нас' е безкрайно далечна сянка на нормалните стоки по света. Една и съща опаковка - нищо общо в качеството. Или - много по-евтино там и много много много по-качествено.
Като така, или ще си пазаруваме от там /вече не е никакъв проблем/ или ще си въобразяваме, че ползваме нещо качествено, разчитайки на нашия пазар.

# 338
  • София

От глистера на amway не никнат на никого крила. Години сме го ползвали, заблудени от безбройните захаросани приказки на един или друг. И като се наложи да се сборим със сериозната пародонтоза на жана ми .......... познай! И слава Богу - преборихме се на 100%. Забравихме и за глистер и за каквито и да било рруги одобни митове и легенди. И е доста наивно да се разчита на която и да е паста за доброто здраве и забележителния външен вид на зъбите. Редовно почистване на зъбния камък и плака, с добавено избелващи третирания правят чудеса. Ключът - РЕДОВНО.
Редовното и правилно отношение!!! А в основата и на здравето, вече почти всички си дават сметка /надявам се/ е чистотата на мислите и чувствата. Т.е., онова, което става в ума и в душата на човека е определящо и за здравето. И това са факти, а не 'бабини приказки'.
Успех на търсещите!

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 15:06 от bubanka

# 339
http://en.wikipedia.org/wiki/Amway
http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-level_marketing
http://en.wikipedia.org/wiki/Pyramid_selling
Тези 3 статии подробно обясняват защо и как Amway е лоша компания.
Компанията е основана през 1959г. През 2014 лекторите твърдят, че компанията има още 80г живот.
Публичен факт е, че не повече от 20% от дистрибуторите генерират приходи. Останалите 80% регистрирани са със сигурност просто потребители.
Но да се върнем на живота на компанията... 55+80 = 135г живот.
Нека приемем за леснота, че всеки дистрибутор има точно 3 души, които е "зарибил".
Тогава за да покрием населението на планетата, което би могло да се възползва от подобен тип пазаруване, са ни нужни около 1млрд души. От 6-7млрд между 3 и 4млрд нямат компютър или не могат да си позволят такъв, или не могат да си позволят да влязат в какъвто и да е магазин.
От оставащите около 3млрд ще приемем, че компанията е толкова добра, че да привлече 1млрд.
3^19 (три на деветнайста степен) е 1,162,261,467 - малко над милиард.
Т.е. компанията може да се развие на максимум 20 нива, т.е. под собствениците има точно 19 други нива.
Това са 19 периода, в които всяко ниво да намери по 3ма души за всеки свой член на най-ниското ниво.
135:19 = 7.105г, т.е. грубо 7. Компанията в прав текст ми казва, че на мен са ми нужни средно 7 години, за да привлека 3ма души.
Което идва да покаже, че или потенциалния живот на компанията е съвсем различен, или калкулаторът не може да смята.
Не на последно място ще отчета факта, че лекторите твърдят, че компанията е регистрирала 12млрд $ оборот последната година. Ако приемем, че 50% от това е печалба (което е повече от безумно) и разпределим печалбата между 100млн души в мрежата на компанията, това прави средно по 60$ годишен доход на дистрибутор.
Освен всичко останало и малкото награди, които компанията е получила за 55 години работа (ако погледнете подобни компании ще ви учуди колко малко постижения всъщност има Amway), тази компания е осъждана неколкократно за нарушения от едно и също естество.
Няма да споделям повече детайли. Не, аз не ви карам да не се занимавате с Amway, аз ви представям моята гледна точка, базирана на 15 минути изчисления и един ден активно събиране на данни, дадени ми от лекторите на Amway и на официална информация за населението на планетата, интернет потребителите, както и няколко прости принципа на multi-level marketing-a.
Колкото до екологичната страна на нещата - наречете ме черноглед, но е публична тайна, че повечето благотворителни дейности по света са способ на юридическите лица да си осигуряват данъчни облекчения и - да си го кажем в прав текст - да перат пари. Освен това, поправете ме ако греша, но обикновено ЕКО продуктите и техните представители не изискват от вас такса за регистрация, нито пък минимална стойност на първата ви покупка. ЕКО компаниите на теория са "добрите" в бизнеса. Само на теория, разбира се.
Честно казано, когато разбрах колко точно от всички хора, които познавам, са въвлечени по един или друг начин в multi-level marketing, останах много разочарован.

Искрено се надявам дори да не прочетете останалата част от моите писания, поне да обърнете внимание на посочените горе статии. Това все пак е wikipedia, а не мои свободни съчинения.

# 340
Занимавам се с друга мрежова компания вече 10 години, наслушала съм се на какво ли не, но по-голяма глупост не бях чувала.

# 341
аз пък мисля, че Дначев(ако така се казва)е прав Peace

# 342
Няма да коментирам цената и качеството на продуктите,единственото което ме интересува е СЪСТАВА -СЪДЪРЖАНИЕТО.ЗА съжаление ,такава информация няма,нито на етикета на продукта,нито на сайта-никъде.Дистрибуторите ,,знаят,, само,че продуктите са еко,био,натурални,органични-това е.Всичко ,което съдържа въглерод е органично.а ка да разбера.че е всичко останало???? Химик съм и затова не вярвам на клетви,а искам да видя съдържанието-не се заяждам.Няколко страници по-напред ,някой е публикувал състав-не зная дали е коректен-само на еин елемен извадих MSDS-лист за безопасност http://www.arkpharminc.com/files/document/B_COA_MSDS/MSDS-AK-68008.pdf
за другите няма смисъл да търся,как да повярвам,че са натурални продукти.

# 343
  • Sofia
Те НЕ са натурални, или поне повечето не са, мисля че стана ясно по-горе.
Просто дистрибутиращите не са запознати с това що е натурален продукт и как се сертифицира, затова се получава това объркване.
От фирмата ползват разни други термини, като "естествени съставки" и др. подвеждащи термини, а останалото според мен са разни вариации и опит за търговски трикове/непознаване на материята, което не винаги е умишлено.
Просто объркване.

# 344
  • Varna
Dharma Ето линк, където има съдържание на продуктите :

http://www.amway.com/Shop/Product/Product.aspx/L-O-C-Plus-Multi- … aner?itemno=E0001
Трабва да отидете на more и след това на Ingredients. Другите продукти можете  да видите по подобен начин. Ще ми е интересно да коментирате след това.

Общи условия

Активация на акаунт