Отговори
# 120
Цвети,  Hug на Анна-Мария
Мимито ти е обяснила вече..ето по-подробно:
http://www.pramed.com/scarlatina.htm

АБ е задължителен.
Бързо оздравяване Hug

# 121
МТВ, Мими - благодаря ви!
За съжаление не мога да кажа,че има подобрение. Т от нощес нямаше ,но сега пак вдигна макар и 37,8. Гърлото обаче много я боли и не спира да плаче. По принцип пие много вода 2-3л на ден,а сега не може да преглътне даже и слюнката си. Страхувам се да не се обезводни,защото от снощи чак днес на обяд пишка. За ядене -не хапва нищо,но поне да пиеше вода. Косата ми настръхва суга като се стъмва и като знам  какъв ужас е през нощта-носим се докато се съмне.....
Оплакаш ви се и отивам да си нося бебето.

# 122
  • София
Цвети, звучи ужасно... Стискам ти палци да си силна, а на Анна Мария да преодолее болестта по-скоро.  Praynig Peace

А лекар не я ли е виждал? Поне по телефона консултира ли се? Непиенето на течности е много сериозно и колкото и да я боли, трябва да я караш да гълта - по 1-2 капки, дето се вика, но често. Знам, че отстрани е лесно да се говори, но нещата, които пишеш, не навяват нищо хубаво...  Sad

# 123
Цвети, погледна ли ѝ гърлото-звучи ми по-скоро като гн.ангина Confused...аз нали 3 изкарах-точно и слюнката си не можех да преглътна Crazy
Апропо и нашия е с Т /37.9/ от този момент..и кашлица от сутринта, при това дълбока ooooh! Писнаааа миииии #Cussing out

# 124
Привет!

Цвети, дано днес е по-добре малката  Praynig

Аз да се похваля, че си имаме бебче във фамилията - мъжко, но при нас са само такива засега. Да ни е живо и здраво. Още не му знаем името само  Laughing. Чак ми се иска да тръгна за Берковица сега....

Виктор днес започва 4-та седмица на градина без прекъсване. Пу-пу-пу-пу......Да не се хваля много. Това не е било никога. На 25.03 ще има тържество за пролетта, но днес казаха, че има скарлатина в групата, та може и да ни се размине тържеството.

Чакам още снимки за колажа - MTV, LAng, Mimito, Cvetelina, Gabby  Rolling Eyes и др. Надявам се до края на тази тема да ги събера, за да го сложим колажа в следващата.

Приятен ден на всички!

# 125
  • София
Чакам още снимки за колажа - ..., Gabby  Rolling Eyes и др.

Каква несериозна работа значи...   Joy  Hug

Цвети, пиши как сте днес, как изкарахте нощта?  Praynig

# 126
Цвети, дано да е добре детето! На лекар сте, вироятно, затова не пишеш!  Hug
Мими, какво става с изпитите? Grinning
Аман от това време, уж щеше да е топло и слънчево, а то дъжд, дъжд, че и сняг за десерт  Whistling

# 127
  • Варна, морето и сините вълни!
Цвети, дано сте по - добре Peace

Правде, ами с изпитите ще стане ясно от сряда нанатам. Утре пътувам за Свищов, така че облаците моля по моя път да си ходят, а всички пешеходци и шафьори да се вардят, че аз ще карам  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Та моля всички желаещи сряда, четвътък и петък от 8.00 да не ме пуцуват, а да ме виждат грабнала изпита Joy А в събота понеже може да поспите- в 10.30. Ще докладвам за изпитите ако имам мрежа в хотела. Ако не на 23 Peace

# 128
Благодаря ви за съветите момичета!
Пак изкарахме кошмарна нощ,но сега ми се вижда по-добре, даже хапна малко супа.
Обрив - никъде няма,нито даже и малка пъпчица,така че диагнозата не е уточнена. Звънях на личната докторка,но тя каза да не я водя днес ,а утре,за да е пила повече време АБ.
Не минава гърлото обаче. Започна да пийва и по малко вода, а от сутринат има и радстройство, предполагам от АБ- с две думи имаме всички екстри, но се надявам вече да си оправя.
Габи- аз ти изпратих няколко снимки на мейла,но ако не си ги получила да пращам пак.
Мими - ще стискаме палци всеки ден и съм сигурна,че ще вземеш всички изпити!

# 129
Цвети, давай успоредно с антибиотиците и пробиотици-за да няма тези "екстри" от тях /био гая взимам аз, но има и мн други/.

# 130
  • Варна, морето и сините вълни!
Благодаря ви за съветите момичета!
Пак изкарахме кошмарна нощ,но сега ми се вижда по-добре, даже хапна малко супа.
Обрив - никъде няма,нито даже и малка пъпчица,така че диагнозата не е уточнена. Звънях на личната докторка,но тя каза да не я водя днес ,а утре,за да е пила повече време АБ.
Не минава гърлото обаче. Започна да пийва и по малко вода, а от сутринат има и радстройство, предполагам от АБ- с две думи имаме всички екстри, но се надявам вече да си оправя.
Габи- аз ти изпратих няколко снимки на мейла,но ако не си ги получила да пращам пак.
Мими - ще стискаме палци всеки ден и съм сигурна,че ще вземеш всички изпити!

Цвети, не съм доктор, но ако имате разстройство по - добре е да не пиете този антибиотик. /Когато и ние ги употрбявахме АБ , лекарка ми каза че, ако детето има разстройство, дали ще пие или не АБ фекта е един и същ/Ако е в сиропирана форма, може да имате разстройство от подсладителлите.
Вода детето не пие защото си е впрегнало всички сили на имунната система. При спадане на температурата ще започне да изпитва адска жажада и ще пие.
Друго което се сещам - може да опташ да обтриете сливиците с нишадър или мед. Болката се облекчава и с гаргара от лайка с хл. сода. А мног добър ефект има смученето на бонбонки - небетшекер или да дъвче дъвка. Но имате разстройство, така че това не става за вас.
А ако имате ангина може да опитш да направиш компрес с извара - растилаш на памучно парче изварата и слагаш на гушката и леко биноваш, само да не се измка изварата, не да я души. Така детето спи. Казват че помага, но аз не съм го пробвала.

# 131
Мими - и аз ги знам всички тези природни лечения,но госпожицата е толково глезена и кисела,че за нищо на света не би ми дала да и бръкна и да и мажа гърлото. Бобнбони смучеше в събота много всякакви видове,но от вчера не може да преглъщо.а и това не желае да смуче.
А за антибиотика и за съм сигурна,че разстройството е от него ,но пък нали трябвало да се пие за гърлото. Сега и дадох и прахче Ентерол.
МТВ - и аз се замислих да и давам пробиотици допълнително . Стискам палци при Трифи да не е нещо сериозно!

# 132
Цвети, пробиотик е и Лактофлор - пречистена млечна бактерия. Странни предписания дава лекарката ви - да не я карате, та дано се поизлекува от АБ, ама ако този АБ не е верния, какво тогава.... Ще стане като при МТВ - 3 месеца - 3 ангини - 3 АБ и така....
Ти си знаеш за лекарката, сигурно и а Лазар ви е била ДжиПи!
Дано детето се подобри скоро!  Peace

Мими, ще стискам палци, естествено!  Hug

# 133
Правде-поправка-за месец и половина 3 ангини! Mr. Green
То е трябвало преди приема на АБ да пуснат гърлен секрет, ама докторите нали пишат диагнози на "слушалка и ааа-на гърлото" #2gunfire -пляскат широкоспектърен аб, а пък има ли смисъл..после "мислят"..

На мен сега, при нормална кръвна картина, леко завишена утайка и АСТ съвсем в норма, ми обясняват, че сливиците са ненужен за организма предадък и трябва да ги махна Rolling Eyes Аз съм на др мнение /естествено Mr. Green/ и ще видя как ще съм след вече правилния АБ, разните имуностимулатори и лайкучки Crazy..и тогава ще реагирам..

# 134
Цвети, кой е антибиотика? Дали все пак не трябва да го смените, а? Ако е правилният трябва до 48 часа да има положителен резултат - да няма Т, болките да отшумяват и т.н. Нямаш ли някой друг доктор за второ мнение? Уви, и аз не мога да ти дам съвет как да намалиш болката в гърлото.
Правде, аз отговорям на описанието ти - "3 месеца - 3 ангини". За съжаление.

П.П. Забравих! Моят опит сочи (изпитано върху мен, при други не знам как е), че Лактофлорът при диария от антибиотик само влошава нещата.

Общи условия

Активация на акаунт