МАРТенски купон настава щом Пролет вече наближава!

• 11 573
  • 300
  •   1
Отговори
# 60
  • София, Борово
Тере, благодаря за почерпката! Да ти е жива и здрава Дари!   bouquet
Дивна, ти как си практикувала относно забелването. Аз вчера пак четох доста и пак се убедих, че е по-добре да не се пипа.
Радостина, Станкова, дано по-бързо минава на дечицата, че ми е толкова мъчно... Hug
Радостина, аз мисля, че щом се  е подуло трябва да го заведеш на лекар.
Деситка, благодаря за разяснението  bouquet
Чили, честита ви последна месечинка Hug... и внимавай с тия чинии, нека Виктор ги измие, ти си с маникюр Wink
Къдрич, много сте хубави и двете;)
Ради и ти си показала сладурковци Heart Eyes Разкажи за куч - как са нещата при него?

# 61
Чили, честита ви последна месечинка Hug... и внимавай с тия чинии, нека Виктор ги измие, ти си с маникюр Wink
Ммм добра идея, но в момента бърше пода, доста е зает bowuu По повода дядо му му вика "Делонгито на дядо" Joy

# 62
   Савина,понеже ние кошмарно вадим зъби,докторката каза свещичка Ефералган,от розовите,но да не се случва много често,най-много 2-3 последователни вечери.Помагат,и Карина спи по-спокойно,и аз успявам да си почина.
   Тези количества от 300гр.които разисквате изяждат ли ги бебоците?Карина яде по 200гр. и то понякога с голям зор.
   Аз да се похваля-довечера съм на парти,мъжо ще я гледа за пръв път откакто се е родила Mr. GreenПодозирам,че ще ми се обади по някое време да се прибирам,той откакто почнаха да растат зъбите се пренесе да спи в друга стая,та довечера не го виждам....Аз ходя на йога от няколко месеца и довечера групата се събираме на весело хапване и пийване.Имам големи очаквания и направо нямам търпение.
   Честито на празнуващите годинки и месечинки Heart Eyes
    Диана,да цункаш Вико по сладките бузанки Heart Eyes

# 63
благодаря за комплиментите Hug
http://manevi.us/gallery/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=4412 - тук можете да видите цялата спагетена фотосесия Mr. Green

да ви кажа за храната ... 200гр. Алина изяжда за цял ден, и то в добрите дни Joy
готвя и всеки ден ooooh! ... мах.50 грама ... има случаи и на 100, но много редки Confused. Купувала съм всякакви готови пюрета, Ози пробва, ама Sick ... от другата седмица ще взимам и държавна кухня, дано да я яде. Всъщност и да не я яде, няма вече да и готвя, така и така не ще Whistling ... Виж ако е нещо за мазане /като спагетите/ - може /само дет тея си бяха за мен Whistling/ ...обаче не знам колко отива в устата, защото предимно маже по земята и ... навсякъде наоколо Crazy

Зори, кога ще се разходим младостки Flutter

# 64
  • София
здравейте и от нас! Hug
После ще чета и пиша,сега влизам набързо с въпрос:
Жори от снощи е със сополи, а сега откак е станал от предиобедният сън и започна да кашля и гласчето май му е сменено.Исками се да отидем на лекар,но ние още нямаме педиатър.Ако го заведа в поликлиниката дали ще го видят и ще трябва ли да плащаме.Ако ще плащаме е по-добре май да отидем при Масларски във Вита - там ще ни вземат ли без час за едните сополи. newsm78Изобщо някакъв съвет. Thinking
Той до сега  не ми е боледувал(само веднъж имаше малко сополи,но без кашлица ) и малко ми е кофти сега.

Къдрич,само да се оправим и сме на линия! Hug

За кухнята - изяжда цяла порция основно и веднага след това крема -ако са по 200гр.,значи изяжда 400 гр. ядене на обяд.Следобед яде 2 бискити закуска с един банан и една ябълка - всичко заедно ,не знам колко грама става.

# 65
  • София
Зори, звънни си на частно при свестен лекар, иначе в поликлиниките ще платите 15 лв. за първичен преглед и ще чакаш сигурно сума ти време сред кихащи, кашлящи и ученици, редящи се за извинителни бележки...
Къдричка, направо сте страхотни и двете. Алина ми пълни душата просто...  Heart Eyes
Janett, аз на Маги имм чувството, че и 500 грама да й дам, ще ги изяде. Много лакома ми се струва  Crazy Гледам да и давам 200-220 и някакво десертче-сокче 40-60мл. или 1/2 пресен плод (банан или ябълка), а ако е супа (когато имам от кухня и я давам за вечеря), не слагам в нея сухар за сгъстяване, давам си я направо, но после давам десертче-кремче 100 грама, че на 200 мл. "гола" супа ми се струва млако да я оставя.

# 66
  • София, Борово
Зори в поликлинката ще платите 10 лв такса. При Масларски знам, че е със час. аз ходя в Токуда при Масларска и там е с час и се чака по 2 седмици. Най-добре някой да му чуе гърдичките в поликлиниката, за да си спокойна.
Писах ти, че Виктор ми е  скашлица, доктора каза чисти гърди иявно си е алергията му, но аз давам сиропче Стодал. Нашият педиатър каза, че мога да му давам спокойно от него. Той е за всякакъв вид кашлица.
Цункай Жори от нас и бързо да с еоправя.
Janett, целувки и на вас Heart Eyes Виктор също яд 400-500 гр.

# 67
За кухнята аз още взимам от мама люси карат ми я вкъщи,но иначе още като се родиха на втория месец съм подала в държавната молби и чакам,че в момента са в ремонт.Иначе ще ми излиза значително по евтино,а и ми е на ъгъла на блока.
За 410 дни аз съм чак до 14.04 понеже съм родила месец по рано. Grinning
За справянето трудна работа с това прохождане,но поне вече си играят,разбират почти всичко и така все по лесно става.Само не знам като тръгнат как ще е на вън единия в едната посока другия в другата,а има и трети вариант девойката понеже все ми е в ръцете да гоним двете Деян. Rolling Eyes
Искам да ви питам за пробата манту на нас педито ни каза,че има още време и нищо не им е гледала и проверявала.При вас вече правихте ли нещо защото с тези новите ваксини дето слагат в родилното няма такива белези по раменцата.

# 68
Зори, ние ходим без час при Масларски, няма проблем, ще ви приеме. 30 лв. е прегледа. Но не знам тази седмица сутрин ли е или следобед.

Страхотни снимки момичета.
radi, много сладко си играят двамата ти сладури, кажи как е кученцето Simple Smile
kokolina, твойте дечица са невероятни слъчница Hug
pepe, зетя голям сладур с тия къдрици, нооо виждам нещо че се заиграва с какички, няма да се разберем така Naughty

По-късно ще се включа пак, че Али се събуди.

# 69
  • София
благодаря ви ,сега ще звънна да видя Масларски кога е днес.И без това имам много въпроси и за ваксините,а искам мнение от добър лекар.

А в Токуда мога ли да си избера педиатър,които да ни е по касата и да си ходим на прегледите,които ни се полагат там.Нещо не ми се ще да сме в нашата поликлиника,че не са добри отзивите за педитата там.

# 70
Свеки пристигна вчера и беше голяма емоция Laughing Донесе страхотни подаръци на Сияна от цялата рода  Heart Eyes

Зори, много хубав рожден ден сте имали - със весела и шарена украса и много играчки. Peace Рожденикът е страхотен, с много готина прическа и все от хубави мадами обграден (начело с Бела естествено Heart Eyes)

Савина, и аз харесах маратонки Nike, само дето най-малките са 20 номер, а Сияна носи 18, но за есента ще станат  Laughing

Kokolina, Olympia пишете по-често! Hug

Всички мартенски дечица са страхотни бонбончета Heart Eyes

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 13:23 от angelfish

# 71
Честито на днешните рожденици
честито и на месечинките

само да се отчета има и 6 зъб
тежи 9600 (+500) и е 74см(+2)
педито ми се накара че си ляга към 24 но как да го променя хубаво било да спи от 20-21 мак,че от 20до24 деиствал хормона на растежа Confused то мойто от бебе си заспива късно newsm78та как ще и сменя режима незнам

страхотни снимки

# 72
  Зори,дано да се оправи бързо Жорката Heart Eyes
  За маратонките-купих Найкове на Карина,струват ми се доста удобни,пък и лесно се обуват,21 номер са,11см и са й съвсем малко големи.
  Деситка,Диана,направо ме убихте с 500гр. ядене Shocked

# 73
  • Тук и там
Честит празник на масечинките и рожденниците ни !

И ние сме от късно заспиващите: вчера спа за около 50 минути към 13 ч., след което до 23 и 30 ч. настана голямо обикаляне на кревата. Етествено сутринта се събуди първа към 8 и 20 ч. Днес е друга история - изобщо не иска да заспива, а от 2 часа я мъча... какво е това дете, което не иска да спи - и идея си нямам  newsm78
 #Crazy от количествата, които някои мартенчета си хапват - пу-пу, но ние едва ли скоро ще ядем такива количества.  Crazy

# 74
  • София
Деситка,Диана,направо ме убихте с 500гр. ядене Shocked

Аз не съм казала, че давам 500 грама, а 200-220. Казах, че си мисля, че ако й дам 500  (образно казано) ще ги изяде, защото ми се струва много лакома и все плаче като свърши манджата. Маги иначе се храни 4 пъти за денонощие, последното от които 200 мл. АМ тройка, т.е. си има 3 твърди хранения-закуска, обяд и вечеря (ранна).

Специално за порциите съм много стриктна и гледам да не превишавам, защото все ме е страх да не я прехранвам, да не напълнее и т.н. , че има обремененост и е предразположена към затлъстяване. За сега мисля, че удържам фронта. На годинка стигнахме до 73 см. и 8.8 кг., което мисля, че не е много, въпреки, че е такъв лакомник.
Освен това има много голямо значение двигателната активност на детето и продължителността на съня. Маги нон стоп е в движение. На 1 място повече от 2-3 минути не остава и дори докато се храни често пружинира на дупе, рита с крачета, изправя се в стола, за да се хване за облегалката и да скача и т.н. За съня съм писала и друг път-само веднъж дневно, от около 4-5 месечна. Спи следобяд за ок. час и половина, понякога 2 часа, а понякога 20 минути за целия ден. Нощният сън е ок. 11 часа, с поне 2-3 разбуждания, като често се случва 1-2 от буденията да са за игра или песни от по час-два, а понякога и повече  Crazy

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 14:40 от desitka*

Общи условия

Активация на акаунт