Капама - харесвате ли и коя е вашата рецепта

  • 29 579
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 381
В рецептата на баба ми няма капка течност (вино, за вода да не говорим).

А за ориза не трябва ли? Или пуска достатъчно от зелето?  Thinking  А картофа за какво е?  Thinking

За заек не съм се сещала, че може да сложа, ще опитам  Simple Smile

Блонди, зелето, цвеклото и месото пускат достатъчно. Не става суха в никакъв случай.
Картофът се слага предполагам, за да "убие" тежестта на мазнината от месото. Както писах в този край се използва предимно свинско - кървавици, суджуци....на дъното аз слагам малко бекон, но те слагат сланина.

# 16
  • София
  • Мнения: 3 789
Обожавам капама, майка ми прави почти винаги за Коледа.
Слага свинско, телешко и пилешко, зелеви сърмички, сланинка, домашна кървавица, червено вино и подправки. Става нещо божествено Peace

# 17
  • Мнения: 5 228
Моята капама се различава от стандартната основно по това, че слагам постни сарми със стафиди - много ги обичам. На дъното на гювеча нарязвам зеле с кимион и бекон, след това свински пържоли, мариновани в зехтин, червен пипер и чубрица.  След това още малко зеле с кимион, поръсвам с червен пипер, редя пилешки пържоли, мариновани заедно със свинските. След това - сармите, върху тях - наденица. отгоре поръсвам с малко олио, черве пипер и още чубрица. Сипвам 1 к.ч. зелев сок и 1 к.ч. вино, завивам със зелеви листа и пека ок. 4-5 часа, първия час на 220 градуса, след това - на 160.

Общи условия

Активация на акаунт