Епилепсия-тема 6

• 37 148
  • 589
  •   1
Отговори
# 45
никики, незнам как да ти помогна,но знай ,че всички тук сме с вас
консултирала ли си се с личната,да те насочи на някъде
среща с психотерапевт ли и аз се чудя
пиши като направите консултация Hug

# 46
и от мен ЧЕСТИТА БАБА МАРТА (е с малко закъснение е пожеланието,но ще ме извините Peace)И ЧЕСТИТ 3-И МАРТ.ЗА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ БЪЛГАРИ.  bouquetА сега НИКИКИ моята дъщеря също мига с очички.И установиха лекарите,че това са пристъпи.Но това се вижда на ЕЕГ.Аз също давам конвулекс на гладно защото го давам много рано в 6 сутрин и вечер и няма как да ядем по това време.Малко ни се увеличи апетита,но след време се нормализираха нещата.

# 47
Искам да попитам как това излиза на еег?Тоест как съвпадате момента на провеждане на еег със настъпване на пристъпа.
Това е почти невъзможно освен на късмет.Моето дете освен мигане прави и други неща. За някой съм почти сигурна че са пристъпи
други ги обяснявам но нищо не им говори на лекарите и ако няма съвпадение в часа записан за еег всичко е наред-аз си въобразявам
 пък и да не си въобразявам това е положението "с вашите увреждания".

# 48
  • гр.Гоце Делчев
Честит 3 март на всички и от мен.Никики не мога да ти дам съвет ,но стискам палци нещата да се пооправят.

# 49
# 50
Искам да попитам как това излиза на еег?Тоест как съвпадате момента на провеждане на еег със настъпване на пристъпа.
Това е почти невъзможно освен на късмет.Моето дете освен мигане прави и други неща. За някой съм почти сигурна че са пристъпи
други ги обяснявам но нищо не им говори на лекарите и ако няма съвпадение в часа записан за еег всичко е наред-аз си въобразявам
 пък и да не си въобразявам това е положението "с вашите увреждания".
   Ми понеже нашите пристъпи са ежедневни и многократни се хващат с ЕЕГ.

# 51
Мигането с очички ,това са абсанси и са много чести ,затова могат да се хванат лесно на ЕЕГ,ние когато за първи път правихме ЕЕГ,още на 3-4тата минута ,сестрата ни запита дали имаме заглеждания,толкова били чести!
Но сега са много рядки по 2-3 на ден ,но не всеки,само когато се преумори или нещо се разтревожи.
А ако имате ежедневни пристъпи ,е добре да се направи видео ЕЕГ,апарата да ви наблюдава ,докато се хване пристъпа ,но за съжаление много рядко назначават това изследване!

# 52
Ванче, назначават го рядко, защото на малко места го правят.
Може ли да попитам нещо, с риск да се повторя- кои от всички санаториуми по НОИ могат да се посещават от болни с епилепсия.Като разгледах сайта-почти всички са противопоказани.Някой водил ли е детето си.

# 53
манка, освен това не е важно да се види само дали ще хване пристъп ЕЕГ-то, а като общо видът на ЕЕГ-то. Не знам как е на български, но така да се каже "фона" може да е разстроен, може да има някакви по-бавни вълни например, които не са специфични пристъпи, но са признак за нещо, което не е наред. Надявам се, естествено, при вас да не е така. Но в тоя смисъл мисля, че е особено важно кадърен човек да ти разчита ЕЕГ-то.

# 54
мами, зависи за какво ще ви тябва санаториума ,за какви процедури!

# 55
ЗДРАВЕЙТЕ!
мами незнам какво имаш в предвид по НОИ
детето ми е с епилепсия и сме ходили в КРО ГР.Банкя на рехабилитации(ако имаш рех.в предвид)
миналата година бяхме там един път по клинична пътека а вече втория си плащахме,защото само деца с ДЦП могат по клинична пътека (всеки месец или през месец не съм сигурна)за съжаление Cry

# 56
По клинична пътека деца с дцп могат да ходят в БАНКЯ всеки месец по 10 дни,а придружителя плаща на ден по 7 лв.Но мами това е рехабилитационен център а не санаториум,но ползвахме социалната оценка те ни дадоха фактура която ми изплатиха социалните,защо не попиташ невролога си,и аз ще разпитам и ако разбера нещо ще пиша!

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 08:59 от emа-диди

# 57
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА !Малко със закъснение но за съжаление още имам проблеми с комп.вкъщи.Ванче , апетита му се засили малко след като започна конвулекса но се надявам да е съвпадение защото съпругът ми казва ,че и при него е така.Хубав ден на всички!

# 58
SMA139,само ,че между детето ти и мъжа ти има разлика ,единият е на лекарство от което може да се усили апетита и да се увеличи теглото му ,а другият просто му е сладко това което приготвяш в къщи!

# 59
  • София
Видях, че в темата за координати на лекари, липсва телефона на д-р Литвиненко, някой въобще контактувал ли е с него на ГСМ, или се записват часове само през регистратурата на Педиатрията, ако го имате да го добавя за улеснение на бъдещи интересуващи се!
И покрай този въпрос да попитам, имате ли представа при доц. Алексиев от Александровска болница дали се прави ЕЕГ, по здравна каса или се плаща, ако се прави такова?

Общи условия

Активация на акаунт