Епилепсия-тема 6

• 37 461
  • 589
  •   1
Отговори
# 75
Истината е една: да не ти идва до главата  Sad

# 76
Следя форума но май изпуснах нещо.Последно разбрах че nikiki  има записан час за Ралчева.И след това се обърках -тя ли е поставила тази диагноза?Без ЕЕГ?!nikiki  стискам ти палци за днес миличка.Дано получиш отговор на въпросите си.Ще чакаме с нетърпение да пишеш Hug

# 77
nikiki, миличка....
това с мигането си е вид ЕПИ....  Rolling Eyes
не съм д-р, но лично видях едно момиче в болницата в Сф... беше в съседната стая... тиинейджърка...   мигаше почти непрекъснато....  казваше, че неможе да го спре или овладее... не я боли, но неможе да го контролира и беше мн тъжна.  Rolling Eyes
стискам ви палци, мила... дано следобяд пишеш хубави новини Praynig

а ние, вчера правихме ново ЕЕГ, понеже от Св.Наум неможахме да си го вземем... беше видео ЕЕГ  Rolling Eyes  а за да ни отпуснат направление за ЯМР, трябвало да имаме прясно ЕЕГ. ooooh!
За щастие отново е чисто... вече 3 поредни чисти ЕЕГта, в рамките на 6м Praynig
от 04.01. сме и без пристъпи Praynig
Сега трябва да ходя до Здр. каса да подам молба за ЯМР ooooh! и да се обаждам на доц.Димоова да ми прати експертно становище за да може диспансеризираща ни лекарка да ни даде протокол за Кепрата... Егати хамалогията ooooh!

# 78
Тедка и аз се чудя как да взема портокол от Димова но се оказа че кепрата е за деца над 4 г и няма да ни огрее.
Карат ли те да лежиш 5 дена при тях за да ти го дадат.

# 79
nikiki, миличка....
това с мигането си е вид ЕПИ....  Rolling Eyes
не съм д-р, но лично видях едно момиче в болницата в Сф... беше в съседната стая... тиинейджърка...   мигаше почти непрекъснато....  казваше, че неможе да го спре или овладее... не я боли, но неможе да го контролира и беше мн тъжна.  Rolling Eyes
стискам ви палци, мила... дано следобяд пишеш хубави новини Praynig

а ние, вчера правихме ново ЕЕГ, понеже от Св.Наум неможахме да си го вземем... беше видео ЕЕГ  Rolling Eyes  а за да ни отпуснат направление за ЯМР, трябвало да имаме прясно ЕЕГ. ooooh!
За щастие отново е чисто... вече 3 поредни чисти ЕЕГта, в рамките на 6м Praynig
от 04.01. сме и без пристъпи Praynig
Сега трябва да ходя до Здр. каса да подам молба за ЯМР ooooh! и да се обаждам на доц.Димоова да ми прати експертно становище за да може диспансеризираща ни лекарка да ни даде протокол за Кепрата... Егати хамалогията ooooh!
tedka* каде са ви правили видео ЕЕГ и с каква продълвителност????

# 80
manka, за една година 3 пъти сме лежали по минимум 3 дни в Св.Наум при Димова. Rolling Eyes
последно бяхме на 28.01., след месец Деби навърши 4г и затова сега трябва да взема това експ. становище, че преди Коледа ни свършиха сиропите и трябваше да пием хапчета... голям зор беше ooooh! с помощта на нашата хоспитализираща докторка се снабдихме със сироп, който след 1-2 седмици ще свърши и сега действам за това становище и съответно вземането на протокол. Rolling Eyes

Mamma Ani, в Св.Наум, при доц. Димова правихме видео EEГ.... което продължи 1 час.
след него правихме в будно, по-скоро в разбуждащо се състояние.... но и то беше чисто... и беше за около 20мин.
Не съм настоявала аз за видео ЕЕГ, доцентката прецени за нужно... понеже м/у две чисти ЕЕГта, в рамките на 3м... ние получихме пристъпи по 10 на ден, в продължителност от 8 дни. Rolling Eyes

# 81
tedka*,след като вземете експертното решение и ви напишат протокол ги подаваш с молба в РЗОК и от там ги изпращат до София ,да ги одобрят и така ще чакате около месец,защото кепрата е от скъпоструващите медикаменти!

# 82
Добър вечер, (чудих ли се чудих как да започна и реших да е така) Blush

нещата май отидоха на зле...не получих отговорите и резултатите на които се надявах, ами си имаме и нещо там (пак не е ясно какво) отгоре на другото! Tired
Цитирам, че не разбирам  ooooh! :  "Данни за недостатъчност на средните мозъчни структури и фокус дясно предно темпорално"  #Crazy В превод на български се касае за възпалително огнище някъде си.....трябва да направим ЯМР и от утре сме на Ламиктил (май беше  Embarassed )...накратко това е, нервна съм ДА, но няма да се дам.От утре пак фърчене и търчене за това и онова...

ПП. Забравих да се похваля  Wink Днес Крис толкова се изплачи, че ще я боцнат, че заспа сама и ни се размина упойката! Wink

# 83
"Данни за недостатъчност на средните мозъчни структури и фокус дясно предно темпорално"

nikiki,

първото не го разбирам и аз, но "фокус/огнище еди-къде-си" в ЕЕГтата използват за мястото/точката на мозъка, откъдето започват или където са съсредоточени особените вълнички, които най-често се свързват с епилепсия. Това не е възпалително огнище в смисъла който влагаме в ежедневието (напр. поддържа повишена температура, защото има възпалително огнище). Ясно е че в тази точица на мозъка нещо се случва, но не винаги може да бъде открито/видяно на снимки, ЯМР и други такива. И много хора с епилепсия, а и някои без епи, си имат такива огнища цял живот - нито нарастват, нито се размножават...

Иначе, като прочетох поста ти и изведнъж ме върна 20 години назад, как си гушкам детето в таксито след първото ЕЕГ и си преглъщам сълзите...Горе главата, не се тревожи излишно преди да сте говорили с невролога си. Пък и дори да е епилепсия, то учените и докторите не са спрели да откриват нови лекарства, изследвания, лечения...

# 84
  • Варна
Nikiki не знам какво да ти кажа, защото знам колко си притеснена и хиляди думи да изрека те няма да помогнат. Единственото което ще ти кажа за подкрепа е да не се отчайваш и да вярваш че всичко ще се нареди в положителната насока. Стискам палци и знай че съм с вас. Hug.

# 85
Момичета днес Никики е рожденичка милата!
Поздравявам я от всички нас ,ако ми поволите! Blush

Мила ,Нина Честит Рожден Ден!

Вярвай, защото вярата спасява!
Надявай се, защото надеждата крепи!
Обичай, защото чистата обич e завинаги!

Всички сме с теб в тези трудни за теб моменти! Hug Hug Hug

# 86

Искам в днешния ден (освен хилядите пожелания за Криста, които ми се въртят из главата) да БЛАГОДАРЯ на Ваня за всичко което прави за нас и за другите!Без теб нямаше да успея, дори днес успя да ме разведриш.Благодаря ти!!!! newsm51

# 87
  • В къЩи.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ,МИЛА НИКИКИ Hug
 newsm59           party023           ura
 Нека всички твой желания бьдат мой пожелания, с теб сме smile3525

# 88
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НИКИКИ !  bigdance2 newsm38 baloni happy bdДа си жива и здрава!

# 89
  • Варна
                                    newsm59 Честит Рожден Ден НИКИКИ newsm59
                                                        Пожелавам ти да си упорита, за да следваш мечтите си,
                                                  Пожелавам ти смелост, за да ги осъществиш,
                                              Пожелавам ти търпение за да ги постигнеш,
                     И най-вече ти пожелавам любов, за да има смисъл всичко това.
                                              bdbaloni  party023  bigdance2 hbday baloni

Общи условия

Активация на акаунт