За Празника на мама АВГУСТинчето е радост най-голяма

• 18 582
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
Някой знае ли как мога да проверя кога ще ми преведат болничните от миналия месец?

Отиваш в НОИ, вадиш си ПИК-код и в страницата на НОИ следиш кога ще ти излезе и кога ще ти бъде изплатен болничния.

Иначе - ако заплатата за февруари я взимаш в края на март, това значи, че ще вземеш болничните си в края на април.
Ако заплатата за февруари я взимаш в началото на март, болничните ще ги вземеш в края на март или началото на април.

Ясно. Благодаря. Hug

Определено се надявам да не стигам често до болнични, че веднага се усеща. Значи ще ги чакам края на март. Трябва да намеря време и да ида до НОИ за този код. Утре сме на консултация, но Тони вчера повиши температура 38 и нещо ( свеки не каза точно). Понеже бях на работа вечерта помолих да го прегледа лекарката и за сега е само червено гърло. Днес няма температура, но пие 3 пъти Панадол + осцилококцинум. Тази седмица съм решила да не ходи на ясла, но ще викам майка на помощ за да не вземам болнични.

# 166
  • София
Кайли в сайта на НОИ има бланката за ПИК-кода. Издърпай си я, попълни я и като отидеш само с личната карта ти дават кода за 2 минути.

# 167
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ОТ МЕН МОМИЧЕТА -БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ОБИЧАНИ     bouquet

Кайли и на мен болничния още не ми е изплатен (бях в болнични в края на м. януари)   Mr. Green,а от утре пак ще съм в болнични,Даяна от снощи е с висока температура и днес бяхме на лекар и се указа,че с гнойна ангина и сега цяла седмица ще сме си в къщи  и ще се лекуваме  Sad
Добре дошла на новата мама и дано да пише по-често  Peace
Хубава вечер от мен  Hug

Кайли в сайта на НОИ има бланката за ПИК-кода. Издърпай си я, попълни я и като отидеш само с личната карта ти дават кода за 2 минути.

Абсолютно и аз си взех кода преди 2-3 месеца и наистина става бързо за 2-3 минути бях готова  Laughing

# 168

"ГОСПОДИН (ГОСПОЖО) ДИРЕКТОР,

Моля да ми бъде издадено удостоверение за персонален идентификационен код, който да ми послужи за проверка на осигурителния ми статус чрез ИНТЕРНЕТ – страницата на НОИ.
"

Това ли пише в готовата бланка?

# 169
  • София

"ГОСПОДИН (ГОСПОЖО) ДИРЕКТОР,

Моля да ми бъде издадено удостоверение за персонален идентификационен код, който да ми послужи за проверка на осигурителния ми статус чрез ИНТЕРНЕТ – страницата на НОИ.
"

Това ли пише в готовата бланка?

обр.П-11. Молба за издаване на персонален идентификационен код

Отиди на карта на сайта - оттам в V. Примерни образци на подавани от граждани документи и там ще го намериш

# 170
Честит 8-ми Март!   bouquet

Блу, евала бе мацко, егати красотите....хайде отваряйте с Марулка едно ресторантче и да идваме да ядем на корем без пари  Whistling

Ели, само да кажа, че си страхотна, мерси за смс-ите и помоюника е много добър Heart Eyes

# 171
  • гр.София
Честит празник,дами !

Напразнувах се,напих се,прибрах се Simple Smile

eli_ym  Peace Laughing
 Къде е сега Дани777к и да го разсъблече?

Спинки, и аз така. Вече съм крайно сдържана към чужди детски изцепки.

Елвинг,нищо не казваш. Как върви Александър?!

Блу, вече направо от-кутюр ги докарваш тортите на външен вид!!!Много са различни от първите ти торти.

# 172
Честит празник и от мен мамчета!
  Аз от няколко дена,чак сега успях да се добера до тук Crossing Arms Тези дни ходим на разходки и Наско не иска да се прибира докато не се стъмни Close Вчера от 10ч.сутринта се прибрахме 18ч. ooooh! Аз едвам издържах а той хич и не беше уморен NaughtyНики се наспа в количката,чак незнам как ще я караме.Застава пред количката и реве да ходим на разходка,ядем по пейките някой джоб или каквото си хареса  Mr. Green Май ще ходи при баба си,че така няма да мога много да устискам на темпото Mr. Green
  Преди малко се прибрахме от рожденият ден на племенника ми и едвам го измъкнах от там #Cussing outНе ще да си тръгва,рев,тръшкате,чак сега млъкна като го приспах ooooh! май пак го е почнал някакъв период,който хич не ми харесва,но се надявам скоро да отмине.
  Иначе ощи понакашлят и си пием сиропите,но е на оправяне Peace
  Сега отивам да лягам,утре ще чета пропуснатото Wink
Елфче и аз очаквам хубавите новини Heart Eyes

# 173
# 174
  • София
eli_ym  Peace Laughing
 Къде е сега Дани777к и да го разсъблече?
Laughing
Ели, а Наско не спи ли на обяд? Не ти е лесно  ooooh!  Hug
За Алекс (или Сашко, както му викат всички д-ри  Simple Smile , на мен и двете ми харесват, ама нали си държа на буквичката  Crazy  Blush) - днес го видяхме пак. Малко извън правилата беше, но добре че има и по-разбрани д-ри. Оказа се, че вече не е на АБ - така били решили още с приемането му в другата б-ца и аз сега си мисля, есествено, щуротии от рода на това дали няма да е доизлекувана пустата пневмония като не е довършен курса на лечение  Rolling Eyes Май са прави хората като казват да не ти се случва това, дето майка ти ти мисли. И едни страхотии из нета чета и само рева. Знам, че няма как да предотвратя лошите неща, но искам да съм подготвена за всичко. Иначе човечето се наддава грамчета, спокоен е засега. Не знам кога ще го изпишат, може би и тази седмица ще е там.   

# 175
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ МОМИЧЕТА! ЖЕЛАЯ ВИ ДА СТЕ ВИНАГИ УСМИХНАТИ И МНОГО ОБИЧАНИ!
 Честити бебчета на Янаст и Елфчето! Heart Eyes Елфче, Алекс да заяква бързо и скоро да се гушкате! Hug Много съм възмутена, как така не ти дават да го виждаш, това е анти-хуманно за мен Rolling Eyes  Вст заведи Лорчето и на друг лекар, че това е много страшно няма да ти разказвам за да не те плаша, но съм виждала много страшни случаи докато работех по корабите, дано не се случва повече  Hug Валка надявам се Али бързо да го мине този период, може да страда, че не те вижда много сега като ходиш на работа. Марио пък е обратното постоянно ме целува и ми казва, че ме обича, даже като му се карам и го наказвам и идва да ме гушка и вика мами много те обичам и мен ми става едно криво, че понякога само му крещя Embarassed Ама какви са тези торти голяма красота, направо ми потекоха лигите аз нали съм с две леви и най много една бисквитена торта да  направя Mr. Green Ние сме добре април за Великден ще ходим до Колумбия за 2 седмици най-после да го видят и другите баба и дядо, много се радвам че ще сменим обстановката Grinning А септември мисля и до Бг за 1 месец да си дойдем, ама още не е сигурно стискайте палци всичко да се нареди по план Praynig Ще записвам малкия на плуване, че много обича водата а аз от другата седмица започвам да ходя на уроци по тенис Party Аз ходя до обяд на работа само от понеделник до четвъртък ама много ми тежи ранното ставане всеки ден в 6.30 ама няма как така си покривам таксата за университета. Тук времето взе да се стопля(не че е било много студено де  Wink) и мисля започваме да ходим на плаж вече. напоследък много ми е носталгично, но като чувам моите приятелки в русе какво ми разказват чак ми е странно, в София усеща ли се кризата? В Русе нещата ги описват много зле, надявам се скоро да се оправят. Аз май се олях с писането Mr. Green До скоро Heart Eyes

# 176
Честит празник на патерици и от нас!

Навън времето е прекрасно! Птичките се чуват навсякъде. Ние с малката отдавна не бяхме ходили в кварталната градинка и днес решихме, че е време пак да почнем там да ходим. Когато отидохме все едно бомба беше паднала. Плочките ги нямаше, само чакъл... Пейките, люлките и пързалките бяха прекатурени в тревата. Работеха три машини. Но пък е за добро, защото я ремонтират. Щели да слагат нова настилка, нови играчки и т.н. Приятелчетата на Елена са или на детска, или са болнички, или при баба и дядо и тя, миличката, около 2 седмици все самичка си играе. Днес влязохме в един магазин за обувки. След нас дойде и едно момченце с баба си и тя като го видя, хукна както си беше по чорапки, гушна детето и почна да го целува по бузите. Много се смях. Явно й е липсвало другарче в игирте.

Марулче, какво стана с твоята торта? Днес щяха да я представят, нали?
Ох, видях вкусотийката и лигите ми буквално потекоха http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361672.615
Завиждам на тези от вас, които могат да готвят. Моите ястия са дотолкова хубави, че просто да стават за ядене. За съжаление не мога да се похваля, че са кой знае какво. Не че ми липсва желание да се уча...Може би това си идва отвътре - или ти се отдава или не.

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 14:36 от polito_87

# 177
cvetyab, радваме се, че пишеш. Колумбия - хуббаво да си изкарате в тази страна.

spinki  и blanc , възмутена съм, че на майките така им посягат и те им позволяват. А наистина някои неща не можеш да контролираш, но да обясниш спокоино може, и то така, че да разбере детето.

polito_87 като каза за птичките как пеят се размечтах.

Elwing щом докторите са предценили да спрат АБ, значи е правилно и Алекс "Сашко" се оправя Hug

# 178
  • варненка от София
Поли, днес е моята тортичка, да. Ето я тук http://www.flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157614179546805/

Иначе аз в момента творя друга торта, която ще е за юлското предизвикателство на тема икебана, но понеже тогава смятам малко да раждам и за това си я правя сега, пък тъкмо и поводи имам. В събота Тошко ми беше именник, а в петък е рожденник, така че с една торта два повода  Blush

# 179
  • гр.София
Не сте хора вие. Нямате милост Laughing newsm22
 Марулка,за колко време правиш една торта?

Общи условия

Активация на акаунт