С мартеница за късмет Баба Марта ще закичи НОЕМВРИйското човече!

• 17 699
  • 297
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Сетих се  Laughing Laughing Laughing  !!!
Измислила съм заглавия за темата:
Наближава пролетта и все по-големи и усмихнати стават Ноемврийските деца!
Баба Марта слънчице донесе и всички Ноемврийски деца са навън вече!
Преди година в коремчето на мама Ноемврийка бях, сега съм в нейните ръце!

Това го постнах при Декемврийките, добре, че бързо се осетих hahaha. Много съм зле, ама и аз съм една Мара, къде се разписва на хиляда места. Joy

# 271
Заспа, заспааааааа  newsm68 newsm44

# 272
Клеева тинктура давам всеки ден през зимата заедно със сребърна вода на големия. Не е боледувал отдавна, но той е и кален. Да не дава Господ болести Praynig
Малкия се опита веднъж-два да се разхремави, но го оправих с 5капки клеева в 15-20мл сребърна вода, на честичко през деня по 1,2капки. На следващия ден беше ок Wink

Забравих да кажа, че в такава форма, клеевата тинктура НЕ алергизира нито има риск от ботулиново отравяне.

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 14:27 от sophiepp

# 273
  • Варна
Yesss най-после успях да кача снимка за колажа  newsm44 Сега с тоз ремонт ми се налага почти всеки ден да излизам и да оставям Габи на майка ми. Мислите ли, че може 1 или 2 хранения на ден да са само с АМ? Колкото и да ми се иска няма как да изцеждам достатъчно, а замразени запаси вече няма  Sad

# 274
Здравейте, момичета!
Това студено време напълно ми дотегна!  Crossing Arms  Нищо че от друга страна нямам сили за разходки...  ooooh! Поне нещата биха изглеждали много по-ведри. Нямаше край тази зима!

Нана, аз от понеделник се опитвам да спазвам в общи линии диетата. Не изглежда трудна. Не мисля, че ще се отрази зле на кърменето до обяд да се хапват само плодове.  Peace Плодовият ден обаче няма да го правя.  Засега не съм прекалено стриктна. Старая се основно да не ям сладко и бял хляб.

Ох, заспиването на нас ни е голям проблем. Задължително е на ръце.  ooooh! И придружено със страховит рев - все едно не се приспиваме, а се колим. Пробвала съм да я оставя в леглото като й се спи, но ревът се засилва.  Sick Не знам как ще я караме така. Вече ме боли цялото тяло - все едно са ме били с тояги...  Crazy Тонеска, аз да взема да ти я пратя Симона малко да я превъзпиташ?!

Момичета, аз съвсем се отчаях с тази наши баби.  Cry Така и не проявяват никакво желание да погледат бебето. Все са супер заети. Изобщо не им хрумва, че може да имаме нужда от помощ. И като презастраховка постоянно повтарят как навремето са ни гледали сами. Просто се брои на пръсти колко пъти са ни посетили, откакто се е родила Симона и то за не повече от половин час. А аз на сила не искам да ги карам. Няма да ги моля!  Crossing Arms Само дето явно няма да мога да отида на концерта на Depeche mode, който ще бъде на 18.05. А съм си купила билет още преди да родя. Тогава изобщо не подозирах, че бабите ще ми спретнат такъв номер. Мъжът ми казва, че има още три месеца до концерта и да не се отчайвам. Но аз му отговарям, че както минаха тези три месеца без помощ от тяхна страна, така ще минат явно и следващите три. Бебето не ги познава, така да се каже. Как да го зарежа за два дни на някого, когото не познава?! Ох, а бе, такива простотии...

За клеевата тинктура - баща ми е страстен почитател от години. Според него лекува абсолютно всичко. Аз така и не съм я пробвала като имуностимулатор. Но при проблеми със стомаха определено действа чудесно. При голямата ми дъщеря добри резултати постигнах миналата година с Есберитокс / ехиницея/. Има и за бебета, но е с кофти вкус и Симона го плюе.

# 275
  • Стара Загора
Астера ама как така.Аз моите още даже не съм ги помпала.Ааааааааааааааа не искам да се пукат Sad

Ели, ами какво да ти кажа, на нас ни дойде като гръм от ясно небе, и двамата гледахме така Shocked Мъжът ми каза да се запасите с лепенки, да не ви изненада и вас Simple Smile Ние вече имаме резервни Simple Smile А относно това, какво ги е спукало - намерил е две миниатюрни шипчета от храст или дърво някакво забити в гумата. Благодаря за комплиментите за Стефи, Анитка също е голяма сладурана, иска ми се да се видим на живо и да й щипна хубавите бузки Simple Smile Абе кроя си планове аз да отскочим от Шумен до Варна с мъжа ми като се постопли, само дето още не съм ги споделила с него hahaha

Сузи, това дето си го писала за Айрис и приспиването в столчето за кола, все едно аз съм го писала. Ние бяхме по абсолютно същия начин със Стефани - през целия ден в него, нощем чак като заспи дълбоко я взимахме с одеалото, което постилахме отдолу и мноооого внимателно в кошарата. Само да не уцелехме момента и да не е заспала достатчно дълбоко, направо изпадаше в истерия, като се усетеше къде е. Но го преодоляхме. Сега, макар и да заспива след доста време, поне си е в креватчето.

Аз също съм дълбоко обидена и лично засегната от прогнозата за времето Crossing Arms Отпреди една седмица си правя планове за целодневни разходки с мъжа ми, тъй като му се насъбраха доста почивни дни, пък то... Днес в Стара Загора е супер мрачно и доста хладно, къде ги видяха тези 14 градуса Shocked А вчера гледам термометъра показва 4, те ми говорят от телевизора, че било 10! Ама-ха!

# 276
  • София
попаднах на нещо интересно и веднага споделям

аромотерапия за бебета: http://www.zdravnitza.com/a/nav/list_center/list_center_id/396/color/4/cat/19

# 277
Ама къде сте се скатали????

Момичета аз май ще почвам със захранването. Бубката така ни гледа и преглъща като ядем  Sad  Е, сега ядем ние сладолед, а тя милата  Shocked  Дадох и аз една лъжичка /празна, разбира се/  и такава уста отвори , изобщо не си помисли да избута лъжичката с езице  ooooh! Явно наистина е готова и и е време  Rolling Eyes
Та, моля ви помогнете ми в избора на първа храна  Praynig Не искам да и давам готови пюрета, притесняват ме и бъканите с нитрати и пестециди продове и зеленчуци , та изобщо незнам какво да правя  newsm78  Имам домашни ябълки, но нали е по-добре зеленчук  ooooh! А,ако дам ябълка как ще е най-добре??? Сок, настъргана или печена????
Моля за вашето мнение.  Praynig Praynig Praynig

# 278
  • някъде там......
Marojinka, и аз съм в такава чуденка, макар да мисля да изчакам още със захранването - поне, доколкото мога. Мислех си евентуално да започна с оризова каша, която първоначално максимално да разреждам с кърма и постепенно да я сгъстя. После мисля да включа и зеленчук - морков, картоф, нещо от по-сладките зеленчуци. Едва след това ябълката и то печена или сварена на пара - намачкана. Със соковете определено смятам да изчакам доста.
Мами, днес отново се сблъсках с хорската простотия и по-точно - простащина.... Laughing Направо не ми побира главата как някои хора могат да падат така низко.... newsm78 И пак се потвърди поговорката, че простотията не ходи по гората..... hahaha

# 279
Гале, тъкмо смятах да те питам как сте с кърменето, оправиха ли те се проблемите с намалялата от стрес кърма? Какво пак те ядосаха?

# 280
За захранването.....като му дойде времето, ако нямам под ръка домашни зеленчуци ще му купя готово пюре, все си мисля че е по-добре от бъканите с нитрати зеленчуци от пазара. От бабите не мога да се оплача, даже без да ги викам идват да си видят внучето и аз се възползвам да свърша малко домакинска работа. За телевизора грешна съм признавам си.......понякога го оставям за малко да погледа поне докато се измия или да свърша нещо неотложно. Днес вярно, че много пусто тука, предвид лошото време къде сте бе хора Simple Smile
А за диетката на Нанунана даже не бих го нарекла диета, а по-скоро правилно и пълноценно хранене, напълно ме устройва  Peace

# 281
  • София
Само да кажа, че сме добре.
Просто днес нямах никакво време за нет, ното в почивните дни, защото го бях ударила на пълен мързел Mr. Green
Имам питане към мамите от София- познавате ли добър лекар-невролог, работещ със ЗК? Имам проблем с ръцете, изтръпват ми и ме болят ужасно, дори понякога не мога Алекс да държа. Личния ми даде направление, което изтича тази седмица, а аз все не мога да намеря начин и време да отида на лекар, а трябва. Моля ако познавате добър невролог- пишете ми на ЛС. Предварително благодаря! Hug

# 282
Гале Ха, сега пък каша ooooh! Не, не и не....Това захранване ще ме  #Crazy А и аз нямам толкова много кърма за цедене, пък и да си призная ми е много омразно занимание  Embarassed

Тофи Мерси са мнението.

Знам, че ви е писнало да дъвчем тази тема,но...

Между другото днес попаднах на трети вид Хъджис  Thinking Представиха ми го като турския вариант  newsm78 Че колко турски има??
Взех си няколко бройки. Мн е мекичък и май, че се окаже по-добър от премиума, стандартния пакет.

Хайде ние отиваме да се  newsm37

Мишле
Дано не е нещо притеснилно, а просто малко да си се преуморила  Hug

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 21:22 от marojinka

# 283
  • София
marojinka аз четох, четох. Съвети разни и разнообразни. Моята педка каза да захранвам с плодово пюре, после зеленчук и накрая каша. И в крайна сметка й се доверих. Давам вече седмица плодови пюрета на Никол сутрин и следобед по малко и тя си ги харесва. Но не замествам хранене с тях, а ги давам м/у храненията като десерт. След около месец ще започна да давам и зеленчуково и с него вече мисля да замествам хранене. Затова аз ще го давам след плодовото Simple Smile
Иначе давам готови пюрета, защото всичко е пълно с нитрати сега.
Това си е мое лично мнение, но каза, че искаш съвети и аз Ъъъъъ такова  Embarassed затова де  Blush

# 284
Ели Благодаря  Hug  Как сте вие? Майка ти замина ли за Гърция?

Лека и поспалива нощ от нас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт