Бели и червени, тук са януарчета засмени

• 16 702
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
Ха добър ден и от мен!
И аз като ЛОРИНИ  спя с малкия,то няма и  с кой друг де и го кърмя денонощтно през 2-3 часа,ама издържам някакси.За 24 часа  ми  се събират около 4 часа сън само. Да не ме чуе дявола коликите почти изчезнаха,има само едно напъване без плач ,докато си изпръцка газовете и после е щастлив.
Крустите обаче са отвратителни,едни такива твърди,за съжаление тук нямам мас да ги намажа,веднъж ги мазах със зехтин,ама не ми се видя да има ефект.
Под гушката имаше обрив от запарено,много гадно червено и на плюски и да ви кажа как ги излекувах.Свекърва ми миналата година беше пратила крем МЕДИКО ИДЕАЛ за кожни раздразнения крема е от едно време ,но го има още по магазините,намазах го и му изчезна.Сега мажа профилактично.

Копривкееееее, хайде завръщай се вече,че децата проговориха и проходиха,докато се завърнеш при нас.
Някой да вземе  да пише на тази жена,че се притеснявам вече за нея  Sad

# 136
Здравейте,
Накрая ревеше защото реве  #Crazy.
  Joy Joy Joy
Пре нас е същата работа Днес за разнообразие Сами е бял и добър – рева само 3 часа, но има време да си навакса Laughing. Спряла съм всички капки против колики – и с тях и без тях – все едно е
sladur4esta, голяма мъка това при теб с кърмата. При мен става периодично и с повече висене на цицата после всичко е ок, но ако беше през ден вече да съм откачила и да съм минала на АМ. Възхищавам ти се за упорството!
pepi_slanchogledche, и Сами не ще залъгалка – плюе е, въпреки отчаяните ми опити да му запуша устицата когато реве. Много рядко се навива да го подържи за минута, две и като разбере че нищо не пуска плюе с рев
elena_d, и в орисването не вярвам, не че на питката не накарах всички мацки да го орисат.
Крустите на веждите ги мажа с масажното олио, почнаха малко да понамаляват ама има още мнооого
Кръста и мен ме боли от вчера зверски,с нищо не мажа – охкам си само
Хубава и безревлива вечер ви желая  bouquet

# 137
Краси е самостоятелно дете.  Laughing Не иска да спи при нас, но пък и ние в това отношение сме приложили метода на лорини с бибата,  не знае, че може да му се случи такова нещо... защото не може. Бибата си я цоцка непоклатимо. По отношение на яденето, знаете, той е много специален, та не мога да го сравнявам с другите бебоци.

Някой питаше за програмата за видео-обработка - Sony Vegas 7.

PS: Айде да вземе някой да пита за тоя лаптоп дето го продавам, ще й докарате комплекс за малоценност на машинката.  #Cussing out

# 138

Някой питаше за програмата за видео-обработка - Sony Vegas 7.

Аз питах. Мерси !!!

# 139
Уфф, егати, рева около 1 час докато заспи като хората .. ooooh!  На тези, които споменават нещо от сорта на 3 часа рев и нагоре може и малко да им се стори Mr. Green, но ние досега не сме имали таквиз изпълнения.
Но мама днес се запъна и реши , че няма пък да седи в шезлонга толкова време. Вие казвате - 2 часа... седяли ваш'те бебоци - абсурд - тя само през деня седи по толкова сигурно и се събират и като сложиш цялата вечер от 8 до 12 - нещо не мъ кефи тоз вариант. И съответно днес бяха предприети мерки.... И съответно тя рева... Rolling Eyes ама не искам пък да спи така.
Вие приспивате ли? Вариантът с заспиване на гърда при нас малко не е приложим, т.е. тя си заспива, но Марти решава да влезе в стаята в най-неподходящия момент и да ми извика нещо супер важно Tired според него. И тъй като редовно се справям сама с къпане, лягане и т.н. вечер, и след като Дария е събудена порядъчно, досега ми беше по - лесно да я сложа в шезлнга и да почвам къпане на големия... Уфф, и бибата ми плюе, но аз пък предпочитам да я свикна - доста пъти е действала успокояващо в критичен момент при Марти. А отказването поне при нас не беше въобще трагично въпреки, че той беше доста пристрастен. Hug

# 140
Ох и ние имаме проблеми с приспиването  ooooh!. Или шезлонга с яко люлеене, или на гърда. Незнам въобще как да го приспивам Sadnewsm78
Споделете и другите мами някакви трикове.

# 141
Е, тази нощ не можахме да издържим до 5 ч.! Гушкаме се да се уригнем и - пак в леглото! И ние спим заедно на спалнята! Ами не мога иначе! Embarassed
Сладурчеста, много е гадно това с недостига на мляко! Възхищавам се на теб и другите мами с тоя проблем за упоритостта!  bouquet Аз един ден бях с по-празни гърди и щях да отача..... Crazy
Аз честичко приспивам Георги, като го гушкам в поза като за кърмене и потупвам дупето или го друскам....
Хайде пак в леглото!

# 142
Аз честичко приспивам Георги, като го гушкам в поза като за кърмене и потупвам дупето или го друскам....

Peace и на нас това ни е един от триковете ... а също така като вече е сложен в креватчето, да го поклащам лекичко с ръка опряна на гръбчето и разбира се, придружено с неотменното шъткане  Rolling Eyes

p.s. Честита Б.М. и от нас - Sorry за закъснението, но затова пък първа(надявам се)  ще ви честитя националния празник на БГ!  Hug

И накрая да се отчетем след вчерашнаат консултация: гушко Даниел трупа грамчета, та и килограмчета: за 34 дни е качил 1.490 кг и вече прескочи петте кила  #Crazy. Доста ми се виждат, но пък и с 6 см е в +... Та не знам все пак дали да не минем вече на хранене по график, досега е на поискване, и само на кърма. Нощните паузи са между 4 и 5 часа, а дори веднъж имахме промоция от 6 часа -  ихууу bowuu 
весело изкарване на празника и вкуснички усмивки от беборлинчета!

# 143
Добро утро на всички ранобудници!
Хайде на по кафе

Честит празник на всички българи!
 bg bg bg

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 08:33 от bubchenceto

# 144
Добро утро на всички. Честит празник. bg

# 145
Честит празник и от нас!
Макар че тази година май-няма да разберем много от него - нали всички дни сега са повече или по-малко еднакви...

Да ви кажа снощи Рая като почна да нервничи вечерта с типичния рев (по-рано периодичното набутване на бибата в устата вършеше работа, но вече  Naughty) пак реших, че ще е поредният кошмар, защото в такива моменти прости си реве и единственото, което помага е сушоарът (за 15-20 минути) и силното люшкане на една люлка, която си имаме вкъщи (пак за толкова). Остатъкът до 5 часа си е рееев. Вчера обаче реших, че все пак и аз трябва да вечерям. Рая си викаше и мрънкаше от спалнята с кратко прореваване от враме на време, но, за разлика от другите вечери, ние не отидохме при нея. И...познайте... тя се кротна след 10-15 минути и по-късно се обаждаше доста рядко като накрая дори си спеше спокойно като дойде време за баня. Та какво излиза - май като е нервничка вечер и й обърнем внимание или я вземем при нас и се превъзбужда още повече и ревеее, което не е добре нито за нея, нито за нас... Не знам дали пак ще проработи този вариант, но мисля да пробвам пак при нужда...
Ха дано не се налага  Simple Smile

Празнично настроение ви пожелавам и по-малко дъждовни дни, че разходките закърпват положението  Laughing

# 146
Благодаря за кафенцето Бубченце. Аз мойто го пия с торта  Wink.

Оф ми няма - това е нашия режим - до 12, до 1 ние се люшкаме, гушкаме, пеем, друскаме.
Приспивам го в повечето случаи гушнат като за кърмене, често с биберон - после плюе биберона, но продължава са суче и ми е много сладко  Heart Eyes.
Патилина голям юнак отглеждаш и ти  Grinning. Да е жив и здрав. И Марти трупа, ама не мога да го храня под режим. Знаеш ли колко кърмени добре деца, след като проходят, стават като щиглеци - аз съм свидетел. Вярно, че за костната система не е добре, но пък му даваш кърма в крайна сметка. Разсъждавам си аз.

Честит празник на всички!
Днес може и да отидем на разходка, като гледам навън как е пекнало.
Лек ден и от мен.

# 147
Добрютро момичета,
честит 3ти март - дано България пребъде и дано нашите наследници са по борбени от нас, както ние сме по-борбени от нашите родители.

мерси за кафенцето, аз тамън си направих - нашите колики май свършиха - да не ме чуе дявола - и вече съм по-айляк за това какво ям, ама пак внимавам де...

от уийкенда насам няма много движение тука - отдавам го не само на мамини задължения, но и на четерите дена празници. аз направих страшна почивка за тялото си тез дни, 2дни ходих на открития топъл минерален басейн на плажа, а вчера за капак направих страхотен масаж, моята рехабилитаторка ме успокои, че корема ще бъде като преди, след като се разделя със сланинките, ама не бързам за сега - че нали са добър признак на кърма. също ми каза, че свалям на сантиметиметри, а много минимално на кила, защото се преобразуват от масни натрупвания в мускули - гимнастиката с беба - по 50пъти на ден да се вдигаме, а мускулите тежат повече от сланинките.

Данинце много добре изглеждаш, бе, какви ги говориш.

Ралче за кръста - ако искаш само да притъпиш болката - свещички - нещо като Волтарон 100, няма проблем за кърмене.... е най-добре, а ако искаш облекчение - отиди на масаж, аз имам обикновено страхотен проблем с гърба, а и след раждането отнема няколко месеца на гръбачния стълб да заеме предишното си място. няма какво друго да го оправи освен времето, а по бързо става с 2-3 масажа - веднъж на 2седмици. аз вече съм много по добре, направо танцувам, въпреки че още съм над 70кила.... леле, аз верно съм върлина, ама то бива, бива, хихи.

за шезлонга - гледам малката да не остава дълго, не знам дали се събира 2 часа на ден. а и забелязах, че тя не може да заспива в него. нашият е жабчето на Чиполино - те имат пълен лег. сега в хола съм направила легълце на стол-фотьоил,  и и е добре.

за заспиването - аз много се притеснявах - моя приятелка - първата която роди от всичките ми мацки - научи сина си да заспива като го люлее на крака -главата на коленете и така, ма много тежък бе, и тя имам чувството че така и не отслабна от това - той е вече на 2години и когато му е едно такова - сещате се - пак заспива на колене, а не знам колко тежи вече... За мой късмет, малката заспива всякакси - на ръце, понякога все пак успява на шезлонг, на цица, на рамо, но и няма проблем да заспива сама. много съм благодарна на т'ва че ме е избрала мен за майка - ня плаче много, заспива сама, абе супер бебе, пу, пу,  Joy иначе спи в нейното креватче - ама то е до нашия креват, понякога я вземам, май не се притеснявам, че може да привикне. но така или иначе ние нямаме друга стая - така че ще споделяме дълго... докато не съберем пари за нов апартамент или се преместим на село в къща - второто ми е по любим вариант.

за бибата - малката отказва биба - за мой късмет я взема в 2случая - същите и когато приема вода - след баня и по време на разходка към края като се умори и вземе да мрънка.

това от мен, лек ви ден мацки и безревливи бебоци

Мале, Биляна +6см, да не стане баскетболистче твоето бебче, хихи.

# 148
аз вчера щях да дописвам, ама не ми остана време...коко като е тук все ходим някъде...вече и с Катерина...ей я на...наяде се заспа...даже я оставих на леглото (добре, че има такова в кухнята-нещо като кушетка) и спи все още..обикновено като я оставя след хранене, ако е заспала веднага се събужда...еми няма как, обича в мама...

за приспиването само на ръце, а ако е много уморена и където е оставена...но предимно върху мен...аз я похвалих и тя се събуди...а пък оригванеро е голяма борба...

а това за оставянето да реве не мога да си го позволя...мога да не ям, да не спя, но да я слушам как плаче и да не правя нищо за да я успокоя ми се струва много гадно...не обвинявам никой за избора си, просто сърце не ми дава да я слушам как плаче...
все пак те са толкова малки и беззащитни...много са малки за да плачат от глезотия...и затова има време, да се глезат...

10минути след хранене ей сега я събух изпишка се и доволно се усмихва...ей като се усмихне ми пълни душата...няма по-хубаво нещо...

от две-три седмици спи при нас на спалнята от моята страна, не между двамата, понеже е опасно от ръкомаханията на коко и предишната нощ я сложих да си спи в креватчето...беше ми много, ама мнооооооооооого криво...тя си спа спокойно...ама на мен не ми беше...и като се събуди да яде си я взех при мен...

иначе вече ходим на разходки и тя си спинка спокойно...а онзи ден в парка на свободата я кърмих на два пъти...по пейките...

и малко на майтап, някой няма кърма, а на мен и двете гърди постоянно са пълни...ма и тя яде много неориентирано...в последните дни яде по много малко през 30-40минути...ама кво дая правя...на мен не ми пречи...

айде засега весел празник на празнуващите....

мислех си по повод празника на България...какво му е празничното...на 4ти юли в Америка какви са празненствата, а при нас какво...една заря и толкова...ми как да усетиш че е празник, пък и да му се радваш...аз поне не мога да го усетя...

# 149
аз ви се чудя на това оригване какво толкова му държите
нормално е кърмените бебета да не се оригват- все пак сучат от гърда и няма от къде да им влезе въздух в стомахчето
и Стефания и Преслава много рядко ми се оригват, даже Стефания като я захраних навремето и спря въобще да го прави

Общи условия

Активация на акаунт