Бели и червени, тук са януарчета засмени

• 16 636
  • 298
  •   1
Отговори
# 60
Ха и аз като Сладурчеста щях да пиша за независимостта с АМ.  Laughing

Аз честно казано в началото защото нямах кърма бях убедена, че ще се наложи да давам добавка. Почти всичките ми приятелки даваха добавки - не мисля че е нещо страшно - напротив ужасно улеснение е /като не стерилизираш непрекъснато де/. Наистина и на мен ми липсват социалните контакти и работата. Искам ей така да си изляза /макар че бях наясно че няма да е така/ да се видя с познати, да разгледам по магазините. Няма да пуша!!! защото доки казва, че не е хубаво  Naughty но пък не отказвам кафенце /при положение че пушех доста, сега даже не се и сещам, само ако някой заговори, пък и повечето ми приятели и познати са непушачи/.

И аз се радвам че не давам Ам заради парите най-вече. Имам една кутия тук и трябва да я хвърля, но пък видях рецепта за течен шоколад с Ам и се чудя дали ако няправя ще стане нещо?

Айде стига толкова за сега.

# 61
ще последвам традицията със снимките и ви пожелавам следното за 8ми март :

Mr. Green гаднярчееее, а ?!
Просто нямам търпение!!!

Как може да хвърляте АМ, това е все едно да хвърляте хляб, грехота е и освен това носи лош късмет. Много лош късмет, даже! Мене обаче тоя лош късмет не може да ме достигне - на 3-4 дена купувам нова кутия. Даже се договорих с една аптекарка да ми го дава на 10 лева. Стерилизирането си е врътка, но като свикне човек и влезе в такт не прави чак такова спечатление. Имам парен стелизатор на Чико (още една тънка находка от продавалника), в началото ми беше терсене, сега ми е като малкото нещо, което трябва да направя като вляза в кухнята... когато и да е това.

Напущам ви, защото трябва да нахраня двама мъже и да поемаме към Благоевград, а после - Банско и световната купа. Кой кат` мене а?!

И да не пишете нещо лошо зад гърба ми, аз общувам свободно и веднага ще разбера.  Mr. Green

# 62
  • София
Хайде да почерпя за първата масечинка на малката ми Голяма уста

Да честитим и на нашата астрална близначка Яна, както и вторите на Дария и Антоан Hug
Напущам ви, защото трябва да нахраня двама мъже и да поемаме към Благоевград, а после - Банско и световната купа. Кой кат` мене а?!

Е, ти сега заяждаш ли се , а Crossing Arms
Сиси, и на вас лек път.
Тате каза, че и ние ще пътуваме, ама друг път.
Стела, дай боже всеки му за празника такова удоволствие Rolling Eyes

# 63
Павлина, така си е. Съгласна съм, че от друга гледна точка е по-лесно с АМ. Ама пусто като си помисля колко пори ще хвърля за лекарства като спра кърменето... А пък аз съм си стисната що се отнася до лекарства. Пък и за АМ.
Между другото, колко ви излиза на месец АМ, горе долу?
Да знам колко към спестила досега, де... Mr. Green
Честита ви месечинка!

Не разбрах връзката - АМ и лекарства. Ако имаш предвид, че некърмените бебета боледуват повече - хич не мога да се съглася. Каката е кърмена 20 дни и не мога да кажа, че е боледуващ тип. Единственият период, в който боледуваше по-често беше, когато тръгна на ясла и й се адаптираше имунната система, но това няма как да го избегнеш. Най-добрата й приятелка в детската е кърмена до 8 месец и боледува също толкова. Това е божа работа (а и гени, предполагам).
За цената на АМ - не оспорвам - кърмачките пестят...Ако приемем, че една кутия се харчи за 3 дни, то са ти нужни 10 кутии месечно. Разходът зависи от това какво мляко ползваш, но стандартно са около 10лв, което ти е 100лв месечно. При нас е повече, защото анти-рефлуксните млека са по-скъпи. Ама в крайна сметка - няма гладна да седи, я. А пък и аз цял живот съм се осигурявала на максимума и сега ми е максимално майчинството, така че все ще ми стигнат за млека парите Joy
Ама то, ако почнеш да смяташ всичко...Сметни колко памперса ползваш месечно и виж каква сума ще ти се върже до 1 годишна възраст (примерно) и ми кажи дали няма да има за кола на старо hahaha

# 64
Здравейте мамета!    bouquet
Аз докато се наканя да пиша и хоп - нова темичка. Хайде да ние е на късмет, да са здрави бебоците и само положителни емоции! Hug Hug Hug

Честита месечинка на Георги на Доника! Да ти е жив и здрав малкия мъж, много да ви радва и слушка!  smile3525 smile3525

Относно кърменето и даването на АМ - аз кърмя, но следобедните хранения имам по-малко кърма и дохранвам с АМ, 40-50 мл. 2-3 пъти на ден. Моето мнение е, че кърменето е по-лесно и по-приятно. Иначе изварявай води, топли, пък после охлаждай...Освен това Александрина много се задавя от шишето и елате да видите как се храним, на порцийки - тя дърпа, аз дърпам шишето...Да уточня, че ползваме биберони на Чико, смених ги два пъти вече, не че е яла кой знае колко от тях, но ми се струваше, че от стерилизацията са се разширили дупките. Но тя и от нов биберон пак така се дави, много ми е лакомичка куклата  Laughing Laughing Laughing. Аз стерилизирам в парен стерилизатор на Авент и съм доволна, голямо улеснение си е.
Да ви питам - с какво измивате шишета, биби, помпата? newsm78 newsm78 newsm78. Имало специални препарати за миене, но за не съм ползвала досега такъв.

И още едно питане - кога за първи път трябва да водим децата на ортопед?

# 65
Хайде да почерпя за първата масечинка на малката ми Голяма уста

Вярно, че са астрални близнаци - голям съм заплес, че не  съм се сетила:ooooh:
Айде да ви е честит първият месец!  bouquet

И честито на всички, които днес правят месец, два или имат друг празник! Hug

# 66
Честити първи месечинки на Ана и Георги и втори на Дария и Антоан!!! Да са живи и здрави и да радват много родителите си!
Ние днес правим 40 дни и отиваме до църквата за молитвата  Simple Smile
elli_g - на малкия нещата ги мия с препарата на "Бочко", който е специално създаден за тази цел (поне според производителя). Има го по магазините и изобщо не е скъп.
Хайде лек ден от нас, че трябва да излизаме Hug

# 67
Пак съм аз - явно днес ще е така.
Четохте ли, че някаква майка в UK заразила бебчето си с херпес след целувка и то починало Cry.
Много тъжно ми стана.
По този повод - не бих разрешила никой да пипа детенцето ми по лицето, пък камо ли да го целува /може да оглушее ако целувката е силна и близо до ухото/.
До сега не се е срещало с чужди хора, но смятам да ги предупреждавам, за да няма скандали после.  Naughty.
Вие бихте ли дали на някой да ви целува детето?

# 68
Доника, мерси за почерпката! Честита месечинка на всички малчовци! Да са ви живи и здрави!

Павлинче, ти направо ме успокои! Всички ми викат, че като детето спре да се кърми и започва да се разболява, но явно не винаги е така.

Аз давам само на баба му и дядо му, ама те повечето хора се съобразяват де.

Хайде и ние ще ходим на църква макар и с месец закъснение, но не мисля, че ще ни върнат.

Вижда се хубавото време  newsm44.

# 69

Ами ние като не сме излизали от един месец - кой да ни целува Joy

А сериозно - могат да го целуват само бабите и дядовците, ако много настояват, но те се съобразяват. Други хора - НЕ Naughty Всъщност с каката не съм имала случаи някой да е искал да я целува newsm78 Най-много да я пипнат леко по крачето...явно съобразителни познати имам Joy

# 70
Добро утро!
Мерси за закуската,кафето имам нужда след безсънната нощ и то не защото детето не спа,ми аз нещо не съм в ред.Първо не можах да заспя,после след манджата в 3 ч изгасна тока и СОТ-а пиукаше постоянно,а аз вместо да спя слушах пиукането Crossing Arms И най-тъпото е,че уж сме на газ,но парното не работи ако няма ток,та и срудено ни беше #Cussing out Моята дрисла нещо все реве сутрин и вечер и постоянно ми е на гърдите.Колики ли са,чудо ли е Crossing ArmsНамрънках се.
elena_d Много гадно това за херпеса.На мен не ми излиза.Хич не ме кефи да я целуват по бузите,ама най-близките го правят,свеки най-вече. Crossing Arms
Дони Голямата ти уста много пораснал бре.Хайде да ти е жив и здрав и да слуша много. Hug
Също така честити месечинки на Яна,Дария и Антоан  bouquet
За АМ и ние имам една кутия,която вече е за хвърляне,ама нали вече сме на кърма.Дано скоро не ми се налага да минавам на АМ,че и там допълнителен разход.Та като стана въппрос за разходи...докато ругаех НОИ,че нямам за 2 месеца майчинство,се оказа че за бой са работодателите ми,които не са ми внесли осигуровките от декември #2gunfire И сега пари на кукуво лято.
Сиси точно Мотилиум са прахчетата с още нещо си.Ама не сме ги взели още.Не трябвало да се предозира,щото пък щяла да повръща още повече Shocked Ааааа и лек ти път.Топни си палеца на крака в морето заради нас Hug
Ейййййййййй,аз вече си получих подарака за 8-ми март,Стелаа дай Боже всекиму. smile3521
Хайде намрънках се,отивам да ям баница,която сама си става,винаги си става. smile3533

# 71
Ха здравейте!
Доника, отново поздравления за труда

Честити месечинки на Гого, Яна,Антоан  и Дария !
Абе, наистина, вие деца нямате ли? Wink Много сте изписали вчера пак! А аз голямо хойкане му ударих! Малкия вчера имаше удоволствието да е с мен само за кърменията - преди обяд ходих по банки, след обяд - на гинеколог в Стара Загора / възстановила съм се "прекрасно" /, а вечерта в Казанлък на пазар в Била..... Поразпуснах си душичката, видях свят... Heart Eyes Само че малкия явно се беше стресирал, че ни няма и като се прибрах сука в 19,20 после в 22 ч. пак... и заспа чак в 23,30! Обаче какъв сън - явно се успокои, че повече няма да му бягам...и се събуди чак в 6,30! Hug
За целувките - Бабите го целуват по косичката....поне пред мен newsm78!
Хайде, от мен толкова, че трябва да newsm79 wash

# 72
  • Пловдив
Привееееееееееет!

Времето щяло да се стопля  newsm44 просто нямам търпение  smile3521
По въпроса с целувките на бебето.......ние в понеделник правим 40 дни и след църквата ще се съберем дамите у нас на почерпка и........не ми се мисли с целувките.......обаче съм решила да съм много строга Naughtyи никакво целуване по лицето........
За коликите/понеже голям зор видяхме с тях-голям рев/.......Гери се успокои от чай от копър и анасон.......не от готовите,а семена от пазара и аз и ги варя.Готовите  не иска да ги пие.........а колко капки сменихме и изпихме без никакъв ефект,не ми се говори.
Блазе им на пътуващите........Сиси и Иники-лек път!
Приятен ден и дано да е много слънчев! Hug

# 73
Айде здрасти и от мен Heart EyesНие сме болни-Васи най-много CryТолкова ми е тъжно за детето...Лекувам го  при хомеопат,но ви моля -кажете ми бабешки лекове за кашлицата.ще правя компрес с мед на гърдичките-това можело,но приемам всякакви рецепти.Големият зарази малкия-как опазвате едното дете от другото,мами с две дечица?Иска ми се да се гръмна просто...Иначе си купихме сладка количка и подхващам хубавото време-и нема пущане family
Хубав ден за всички Hug

# 74
  • Варна.....
Сладурчеста, АМ не е болестотворно мила. Алекс го кърмих 6 месеца и винаги е бил по кекав и болнав от децата на брат ми, изгледани с АМ.  Naughty
То не само забранявам на други да го целуват Преслав, ами аз и на себе си съм си забранила- само по главичката. Три пъти да го нацелувам и е опъпчен.
Айде отивав да се обличав и да се поразходим малко с бебко.  1stroller

Общи условия

Активация на акаунт