Бели и червени, тук са януарчета засмени

• 16 661
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
Честити месечинки на всички! newsm67
Корал,и ние бяхме болни ,но бяхме на сиропчета,защото кашлицата беше доста силна,първо се разболя едното бебе и след няколко дни и другото не можах да го опазя,и най-накрая бях аз.

# 76
за дуфалака, видях че някой е питал - не помня точно по колко се даваше, но за да изчезне проблема се дава редовно поне месец. аз бих препоръчала и чай блевит (има го в хит и по аптеките), хем е по-натурален, хем по-вкусен.

за кърменето и по-малкото боледуване след това - не мисля, че има връзка. по-скоро когато детето се кърми, по-леко минават нещата. с иван точно го отбих и след 20 дни се разболя сериозно и стигнахме до антибиотик. аз си го обяснявам, че точно тогава им пада имунитета и затова така се получи. иначе даването на ам на бебе ми се струва много по-занимателна работа, отколкото кърменето.

корал, да оздравяват дечицата  Hug и ние сме така - баткото се разболя, от онзи ден и ние с бебо. много ме е яд, ама няма как да опазя бебето. аз давам сироп и капки на баткото, на бебо му капя капки. предписани от педиатър. на бабешки илачи не разчитам.

# 77
здравейте,
ние както се очертава май ще сме си в къщи,поне довечера сигурно ще дойде момичето,което гледа децата и ще поизлезнем Thinkingзнаех си аз,че с две деца всяко излизане,където и да е то,ще е сложно или понякога невъзможно Outta Joint
за къменето и АМ-няма връзка м/у боледуването и кърменето.последното е полезно,но и без него не е драма и не мисля,че трябва да се депресираме,ако не става....а и сега с тази храна,която ядем,не мисля,че се доставят кои знае колко полезни в-ва с кърмата и може би АМ се оказва по-чисто и обогатено Peace
за целуването на бебето-много мразя да ми лигавят децата,а свекърва ми е единствента,която го прави с пълна сила и след нея старателно ги мия,че ми миришат на слюнка Sick и полудявам #Cussing out
за миенето на шишетата и т.н-ползвам си нашето веро и отделна гъбичка,а после стерилизирам Peace
приятен ден от мен за сега  bouquet
аз няма да излизам днес,че съм сама с двамата и не ми се правят сложни гинмастики-бебето заспа и ако мога да сложа и Дари,ще е супер Rolling Eyes

# 78
аз няма да излизам днес,че съм сама с двамата и не ми се правят сложни гинмастики-бебето заспа и ако мога да сложа и Дари,ще е супер Rolling Eyes

И аз съм сама с двете госпожици и се надявам да мога да мигна - поне за чааааас.
А времето уж хубаво и слънчево, ама такъв вятър вее....

# 79
стана на моето newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
ще успеем да отидем на Пампорово,бебето ще го гледа свекърва ми и ще отидем с Дари Heart Eyes
дано да не го отбия само Praynig,имам замразена кърма и ще трябва да се цедя там,че и без това не мога да се похваля с голям добив,ама все пак... Wink

# 80
Аз стерилизирам с парен стерилизатор на Авент и е мн. лесно, миенето ми е по-трудоемко. Мия с Нивеа бебе и гъбка.

За ортопед-на нас ни дадоха направление за през втория месец, но е роден в края на 8ми месец, май за родените 9ти месец още първия месец дават-ох, дано да е горе-долу ясно, че и мен ме обърква като го чета. Нас тази сутрин ни преглдаха вкъщи-доктора ми е приятел. Каза, че 4 кг. ми дребосък бил изключително силен-всеки ден виждал бебета и рядко такова чудо! Такава съпротива му оказа с крака повреме на прегледа! Joy  И ми направи забележка, че лошо държа главата, добре че си ми било силно и здраво детето и да внимавам повече! Така се притесних-много било опасно с тази глава, няма да влизам в подробности, че на мен направо лошо ми стана, докато обясняваше доктора какви могат да бъдат последствията!!! Sick

# 81
Корал, Андрей по принцип ми е все болен.. Но тази година му купих витамини "Марсианци"/ синята опаковка/ - по-скоро заради марсианския говорител Joy, но съм много доволна! Не сме имали сериозно разболяване! А като го усетя, че киха, подсмърча или нещо подобно изобщо не му давам да се доближава до бебето... И той, милия слуша, а така го обича.. и иска да го гушка..жал ми е, но съм строга! Naughty

# 82
  • София
Ох, току ще се върнах от една погача - хапнах, пийнах и сега може и да му дремна, но е време за манджа на Голяма уста и го чакам да се събуди.
Аз също не смятам, че от кърменето зависи здравето на детето. Имам примери пред мен. Съседката, детето и е на 2г. и още се кърмят. Изпило е една камара антибиотици-дори и в момента. Моя го кърмих 10 месеца и е по-здрав - да чукна на дърво. Всичко е въпрос на каляване и имунна система.
Все се каня да питам - колко от вас ползват стягащи колани? Сещам се на първо четене за Киша и Мюрвет. Че се чудя дали да не си направя един подарък за 8-ми март. Защото днес си влязох в едни дънки, но това, което стърчеше над колана беше ужасяващо Shocked

# 83
Доника, аз си купих колана преди няколко дена, не знам психически ли физически ли, но вчера дънките ми ставаха по-така, отстрани не стърчаха паласки...Моя е на Триумф, 39лв.
Моята хубавица вчера май я урочасаха и от 18 до 23ч е ревала.  Sad
А преди малко едно хубаво повърна на фонтан, нещо с акито не е наред като се напъна по-здраво повърна. Ада повръща горе долу 1 път на седмица, мисля че е инцидентно, та не съм се паникьосала още.
Лек ден на всички.  Heart Eyes

# 84
  • Варна.....
Доника, аз ползвах колан- още от прибирането в къщи. Триумф, като Мюрвет.
Много бързо ми се прибра корема с него. Сега вече нямам нужда от такова чудо. Доволна съм, препоръчвам, при мен действа.

# 85
и аз ползвам колан - на Опал, български и триумф - и от 2те съм мн доволна, на кила не съм падала още но за 10-15дни носене осезаемо на външен вид съм намалила - за тез дни - преди не си влизах в панталоните - сега да, но 6те кила си стоят...

Ейнджълвайълет - ще ти пусна рецептата по късно, че сега малката малко мрънка - ще се храним, а и аз съм умряла от глад. бяхме на плажа - има открит минерален басейн - 38градуса - и се плацикахме - супер яко, и слънце ми огря голите кълки и гръб, малката се държа супер и се нахранихме и тя заспа. но от топлата вода сега съм звяр гладна... ух, ако утре има толкова яко слънце пак ще сме там.

# 86
Дони,моят е на Мама Дона на чико-той си е колан,а не гащи.доволна съм,не се набръчква като седна,добре изглеждам като съм с него,ама като го махна,коремът ми си е сбръчкан ooooh!-май съм за пластика...
аз оправих багажа и след час тръгваме
до вторник Heart Eyes

# 87
Ха здравейте!

Честита втора месечинка на Дария, Антоан и Алесандра и първа на Яна и Георги!
Доника мерси за чудната бабомартенска темичка и за почерпката да ти е жив и здрав Голяма уста
deni_d81, добре дошла, надявам се да ти е уютно сред нас  welcome

Бързо оздравяване на всички болни!

Лек път и приятно изкарване на всички дето ще пътуват днес  car003

Връщам се от фризьор, козметик и маникюр и се чувствам прекрасно! Освен това мъжът ми днес гледа малчо и получих званието „майка-героиня”, защото съм успявала да гледам детето и да подържам къщата без чужда помощ. Друго си е да те оценят  Mr. Green.
Ужасно много сте изписали от вчера! Не мога да насмогна да ви изчета. Вчера мъжът ми изтегли 9 ти сезон на „Всички обичат Реймънд” и си напарвихме целодневен видео маратон с малчо гушнат на коремите ни – е голям кеф  Simple Smile
Зозима, благодаря за инфото за витамин Д. Аз четох пък това в Feeding and nutrition of infants and young children – Guidelines for the WHO European
„The vitamin D status of the newborn is largely determined by the status of
the mother. If maternal vitamin D status is poor during pregnancy, the
newborn also has low plasma concentrations and low stores of vitamin D.
The vitamin D content of breast-milk is also influenced by the vitamin D
status of the mother, and because of the strong relationship between maternal
and infant vitamin D status, in some countries vitamin D supplements
are recommended for pregnant women.”

И сега се чудя да давам или не, защото незнам колко витамин Д имам /не излизам много на слънце/ и за това реших да давам през ден за сега. Говорихме с мъжът ми и за ваксините, оказа се че той е твърдо против ваксинациите, но каза аз да реша какво ще правим.  newsm78

Сега отивам да правя курабийки и пилешки дробчета с майонеза   chef, после ще подосаждам пак   bouquet

# 88
merrygold, направо ти завидях за минералния плаж, които сте си направили.
Аз обожавам минералните бани, но за нещастие от 1 година не съм посещавала такива заради бременността.

Мен пък корема ми се прибра още 2 седмици след раждането. А и кожата се оправи. Сега си е почти както винаги си е бил, но малко се чувствам като дроб. Имам нужда от движение ама в това време единственото движение ми е до магазина (с колата, че е "много далече") и обиколка около щандовете  Laughing  Mr. Green.   
Искам лятооооо  smile3514.

Сега тъкмо ходих до Хит. Пълна лудница. Явно всички са си останали в София и пазаруват ядение и пиение.

# 89
 Моми... Най-обичам зимата! Толкова обичам зимата, че мисля да се преместя в някоя много северна държава, в която обаче банките не са до една фалирали... което изключва Исландия и Канада.  Mr. Green

Чакайте ся да ви позабавлявам:
http://www.youtube.com/watch?v=eA4pHdN4Pc4

Отворете го само ако сте с много, ама много здрави, нерви... или ако сте много, ама много много, глухи. Enjoy the music!

Общи условия

Активация на акаунт