Бели и червени, тук са януарчета засмени

• 16 667
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте и от мен за днес,
Ние успяхме да излезем днес с количката, и много се радвам, защото бебока много обича, и веднага щом излезем и тя заспива.
Относно кърменето и АМ- аз в началото почти нямах кърма, а и бебока в болницата нали беше само на АМ, а и не искаше да засуче като хората, в резултат, на което ми се бяха разранили така зърната, че като я сложех на гърдите и виех от болка- тогава тя редовно дояждаше с АМ, и даже аз си мислех, че ще мине изцяло на него....отначало ми беше кофти за това, но после реших, че все пак най-важното е детето да не стой гладно, а аз няма да съм по-малко майка, ако не я кърмя и се успокоих- нямаше да съм първата майка, хранила с АМ. Но така или иначе явно все пак усилията ми за увеличаване на лактацията дадоха резултат и сега е почти на само на кърма Та радвам, се че мога и да я кърмя, но и да не беше станало, щях да го приема.
И наистина май е относително това за кърменето и здравето- аз самата съм кърмена до една година и точно тогава съм боледувала толкова често, че майка ми ми е казвала, че почти не е имало АБ, който да не съм пила, а пък сестра ми изобщо не е кърмена и до годинката почти не се е разболявала- явно си е до имунната система на самото детенце.
Еспа- и аз искам да отида на фризьор, да си направя малко кичури...ама да видим кога ще се стане. Честита ти прическа и браво, че те оценяват, това е важно за самочувствието на жената, или поне й помага да го повдигне.
Желая бързо оздравяване на всички болни дечица Praynig
На нас утре бойната задача ни е да отидем да си купим повивалник, че досега позлвахме този на кошарата, ама на малката вече й е тесен Mr. Green

# 91
Сладурчеста - аз ходех веднъж на 10дни на минералния басейн откакто свърши лятото и плажовете и спрях по Коледа,вече бях в деветия, при температура 38градуса. много добре ми се отразяваше. едва чакам да стане време за плаж.обича юни-още няма летуващи и е мн свежо.

Иники - аз пък обожавам лятото, ще се разберем, харесва ми Тайланд, бих се метнала като една учителка по английски.

корема ми още не е прибран - ама то от сланинките, иначе след като се съблякох по бански днес, значи съм добре  Joy

# 92
ИНИКИ, вярно пееш бе душа, хич не е зле пък и на малкия хич не му пука наистина.
Кажи сега програма за видеомонтаж. Котката ти също ме кефи  Laughing

# 93
Момичета, здравейте - да ви попитам нещо, може да е вече коментирано и ако е така ще ме извините......... Кърмата ми намаля драстично и напарво изпаднах в депресия. Пия и ям какво ли не, но ефект няма. Преди малко реших да дам на малкия от замразената преди месец кърма. размразих я като следвах указанията във форума. преди да му я дам реших да я опитам - вкусът и беше много различен от прясната кърма и не до там хубав. Имаше някакъв дъх. Със свито сърце дадох малко на малкия, но той като че ли не пожела да я пие и аз реших да я изхвърля за по-сигулно. Остана си гладен горкия, защото нямам и АМ за да го дохраня. Та въпросът ми е такъв ли е вкусът на замразената кърма - по различен от прясната и някак странен или по някакъв начин съм я развалила при претоплянето. Иначе я съхранявах по правилата за съхранение във фризер...... newsm78 Cry Cry Cry
И ако някоя е открила рецепта за стимулиране на кърма, моля, нека ми пише на лични, много искам да кърмя и не знам защо не се получава, просто усещам как със всеки ден кърмата си отива, а аз от толкоз ядене станах плюс пет кг. - без ефект.

# 94
Сонче,
Виж тази статия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0 в нея в точката за А ВКИСНАЛОТО ИЛИ „ЛОШО” МЛЯКО? е описано по странен вкус на кърмата и на какво се дължи
Иначе за кърмата – аз имах такъв спад – в кърмаческия казаха, че е нормална лактационна криза около 40 тия ден. При мен се оказа и че е заради това, че ми дойде месечния цикъл – има намаление на кърмата тогава заради хормони, после се оправят нещата. Ето един линк за лактационните кризи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5186 В общи линии лекът е по-често поставяне на бебето на гърда и то си изработва нужното количество мляко
Надявам се нещата при теб да се оправят бързо

# 95
Joy Joy Joy
Иники, страхотен самороден талант си
ще те гледаме ли в неделя  hahaha hahaha hahaha

# 96

Подаръци от Баба Марта - Петя Йорданова

Взела две игли от Ежко,
прежда от върбите взела,
Баба Марта тази заран
мартенички е изплела.

Ето ти една за здраве,
ето ти една за сила.
Баба Марта на децата
пролет днес е подарила.

Laughing Laughing
Баба Марта прати вест,
ДА НЕ СЕ РАБОТИ ДНЕС!
Да качим краката на бюрата
и да се чешем по главата....
бели, румени, засмени...
от божествен мързел днес опиянени!
След кафенцето горещо
иде време и за още нещо...
сандвич със кюфте
и много бири със мезе...!
Здраве, щастие и рози,
Виното - във двойни дози.
Бурен секс във всички пози.
Пожелаваме на Вас
Баба Марта, Пролетта и Аз
hahha, Chestita Baba Marta!

# 97

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 05:42 от natali81

# 98
А И ми направи забележка, че лошо държа главата, добре че си ми било силно и здраво детето и да внимавам повече! Така се притесних-много било опасно с тази глава, няма да влизам в подробности, че на мен направо лошо ми стана, докато обясняваше доктора какви могат да бъдат последствията!!! Sick

Angelviolet ,моля те,сподели за това с главата как трябва да се държи и кое е толкова опасно !?

# 99

А И ми направи забележка, че лошо държа главата, добре че си ми било силно и здраво детето и да внимавам повече! Така се притесних-много било опасно с тази глава, няма да влизам в подробности, че на мен направо лошо ми стана, докато обясняваше доктора какви могат да бъдат последствията!!! Sick

Angelviolet ,моля те,сподели за това с главата как трябва да се държи и кое е толкова опасно !?
Angelviolet, и на мен ми стана интересно, сподели!

Иникиsmile3501 smile3501 smile3501. Много добра певица си, хаха.

naiema, много готини стихчета.

соня-82, това с кърмата е много гадно. И аз съм в отбора на тези с намаляващата кърма. От 2 седмици се мъча, че и повече и лек не съм открила траен.

merrygold, на мен ми бяха казали през бременността никакви минерални бани. Много ме беше яд.

# 100
Честита баба Марта и от нас!
Да сте здрави, весели и засмени и вие и бебоците ви! Grinning
И мнооого слънчеви мигове!

След пожеланията пак да се оплача... Е, не самоцелно, ами ако някой може да помогне със съвет... Ооох, вчера беше най-кошмарният следобед досега. Ама просто НЕВЕРОЯТНИ колики и плач  ooooh! Просто се побъркахме и тримата. Кажи-рече нищо не помогна... Но това, което ме тревожи повече и за което моля за съвет, ако някой може да ми даде, е, че малката последната седмица (а това е страшно много в живота на толкова малко бебенце) не качва нищо или само по 10 грама на ден. Кърма със сигурност имам. Тя яде докато пусне сама. Подканям я още няколко пъти, а тя стиска устни и не иска повече... Просто не знам вече какво да правя  Sad А нали едно от най-важните неща за бебчовците е да наддават...

А, ето от грижи забравих да спомена, че вчера преди кошмарния следобед си направихме погачата  Simple Smile. Беше много приятно. Вече бях забравила какво е да си имаме гости. Е, това с тръгването без да се взима довиждане малко ме прекара, защото така и не забелязах кога някои хора си тръгнаха. Но пък с други успяхме да си побъбрим, да се посмеем...макар и за кратко  Laughing Дано тези мигове са повече занапред и да преобладават пред грижите и тревогите.  Hug

Хайде, много усмивки пожелавам днес!

# 101
# 102
Добро утро.

Честита Баба Марта! Да сте много здрави и весели. Всички дечица да растат щастливи!

При нас неакането вече е голям проблем и може и до клизма да стигнем  Sad. Беше всичко наред, а сега такива  ooooh!. Опитах всичкооо и без резултат. Иначе спането снощи беше по-добре, само дето насън се мъчи милото и се напъва.

Иники, браво Party! На мен тая не ми я харесват и пея една за палците и една за две калинки hahaha. Точно си мислех че не знам никакви песни, когато открих фонда на сайта - и ела да видиш.

Катериче, моята сестра се изцеждаше 6 месеца, защото детенцето нещеше да суче. Просто беше по-мързеливичка и така. Те някои девойки сакън да не се озорят малко.
Аз погача така и не направих - то в къщи хем място няма много, хем кото съм сама не ми се разправя.
Ще я направя пролетта навън - все пак е важно да се съберем, не е важно кога.

Хубав ден и от мен.

# 103
Да сте бели и червени, румени, засмени!
Да сте здрави, като скалите и волни, като орлите!
Радост в сърцето ви да блика, да сте свежи кат' иглика.
Много здраве, щастие, късмет да ни водят за носа напред !!!

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 09:59 от roksi77

# 104

Общи условия

Активация на акаунт