Бели и червени, тук са януарчета засмени

• 16 687
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
то с кърменето не зная да има връзка, ама виж със скорошното раждане
най-добре попитай във вашия център по хематология ще ти кажат със сигурност

хора, много неочаквано за мен, но се опитва да ми дойде цикъла  ooooh! със Стефания откарах до 11 й месец

# 181
Ралче, не знам, но не виждам причина да не можеш.. Сигурно обаче може да ти намалее кърмата заради това, че ще ти отслабне организмът, ама знам ли  newsm78 И така да е - ще е за ден-два макс... предполагам само... Дано проблемът, заради който се налага да ставаш кръводарител отмине скоро  Praynig Praynig Praynig
А защо не питаш лекарите, които ще ти взимат кръв?

# 182
Добро утро!

roksi77, Мим, мерси за кафето и закуската!

Мамчета да ви попитам има ли вече някои от вас които сте слагали Пентаксима?Ако има кажете как го понесоха бебчовците?Защото на нас ни престои тази седмица да слагаме.
Не се притеснявай, при нас нямаше никакви странични ефекти. Доколкото ни каза педито много рядко има странични ефекти.

Иники, много сте готини  Joy Joy Joy.

хора, много неочаквано за мен, но се опитва да ми дойде цикъла  ooooh! със Стефания откарах до 11 й месец

И на мен. Имам кефеникаво зацапване. Май затова са били проблемите с кърмата.  newsm78
От кърмаческия ми казаха, че спирането на нощното хранене благоприятства идването на цикъла. Аз пък отново започнах да го храня нощем и засега имам само зацапване.

# 183
  • Варна
Пепи, лекарството е Зоверакс, но се продава само с рецепта. Доста е силно - на мен вчера сутринта ми се появи херпеса и вече значително го е пресякъл, т.е. мина фазата на мехурчето и коричката, сега е само раничка и то доста малка. Но се консултирай с педиатър, ако кърмиш!

# 184
Ей че съм късметлийка, всички такъми са готови за разходка, а то едно времееее... Crossing Arms
Ще я снимам тази прословута количка, която сега ме дразни пред окото ми че не мога да изляза, всеки момент ще завали.  Sad
Моята кукла заспива докато я кърмя или на ръце или в леглото. Биба и купих,но мн.рядко за засуква за няколко минути.
Вчера и купих фибички, нали сме с мн. коса та да използваме момента да се кичим... Flutter
И аз съм на мнението на Лорини относно държането на ръце, приятеля ни който е педиатър непрекъснато ми вика да не я уча да я нося непрекъснато, да съм я оставела да си поплаче, но на мен душа не ми дава да я гледам как се дере и веднага  си я гушкам. После кога ще имам тази възможност...
Данинче, изглеждате страхотно... Heart Eyes
Тези дни нали всички си бяхме в къщи и единия ден малката си показа магарията и не спа цял ден,само за по няколко минути и все на ръце и мъжа ми ми вика:"Ще ти давам всеки ден по 100лв че гледаш детето."  Joy hahaha

# 185
  • София
мъжа ми ми вика:"Ще ти давам всеки ден по 100лв че гледаш детето."  Joy hahaha

моя му е широко около врата, че максимум време с децата е около час, но така съм му набрала...
Сладурчеста, не виждам връзка...Хриси го кърмех и нощем 10 месеца, ама на втория още ми дойде...
Честити месечинки на Преслав,  Кристиан, Пламен, Йордан и Калоян.
Отиваме да се пробваме за мерки и теглилки Laughing

# 186
здравейте,
ние се завърнахме от Пампорово-Дари се държа добре,вече не е такава бесовица и не е нужно да я гоня из хотела или ресторанта Heart Eyes
Евгени също не е тормозил баба си и дядо си и е бил воден по гостита и разходки Mr. Green
аз се мъчих да се цедя и резултата съответно е почти никаква кърма и сега се мъча да си я върна като го карам да цока на празно Sick-ако стане-стане,ако не-имам доста замръзена и ще стигне за още около 1-2 седмици за сутрешното хранене newsm78
той иначе си мина вече на 5 хранения и си спи плътно от 23 до 6.30-7ч,но пък преди това м/у 19 и 23ч е неспокоен и иска на ръце-няма колики,ама си мрънка Crossing Arms
вече не го слягам на една страна и той си върти главата и започва да му се протрива тиквето отзад hahaha

# 187
Хайде пак тук да си изкажа каквото имам, че няма на кой друг в момента.

Проблемът със запеченото коремче при нас е вече 20 дни. Последно му направихме клизма  ooooh! , защото иначе изобщо не щеше.
Давах му вода със захар, мед!!!!, сироп, термометър /с този уред хич не се оправям аз/, мушкато, био гайа - абе каквото се сети човек. Резултат нула. Накрая се принудихме клизма да правим.
Той има силни газове, които го мъчат и плаче доста от тях, в комбинация с пълни черва направо е ужас....
Днес звъннах на педито /иначе е разбрана/ и тя ни даде направление за гастроентеролог. Мъжът ми веднага излезе от работа. Отиваме първо в поликлиниката до нас - уж че там има всеки ден гастроентеролог. Да, ама не - оказва се че има веднъж седмично по 2 часа  Shocked, във вторник /а детето 3 ден не ака/. Аз реших да идем до Терапията /една от големите болници във Варна/.
Отиваме в поликлиниката до болницата - гастроентеролог с направление - веднъж седмично  Shocked. Същевременно ми подсказаха /да е жив и здрав човека, който ми каза/, да отида в болницата и да търся д-р Георгиева /аз бях чела за нея тук във форума доста/.
Отиваме с мъжът ми /Марти през цялото време спиии/ и какво да видим - цялата болница пълна с нарооод /повечето цветнокожи ooooh!/. Качваме се в отделението - пълно с деца. Почакахме докторката, която малко се изненада как сме се насочили към нея като тя няма приемни часове, но го прегледа.
Искам от тук да й благодаря най сърдечно   bouquet!
Коремчето му пълно и тя предписа увеличаване на дозата сироп лактулоза и парафин /това са парафина е доста често срещано като лечение на запек при бебета/, Био Гайа по5 капки, също така и термометър за помощ.
Та така приключихме за сега в петък сме на преглед при нея /страшно отзивчива лекарка се оказа - даде си и мобилния телефон/.
На всичкото отгоре да ви се оплача - до терапията няма как да се стигне освен с кола /много гадно място е/ и са направили паркинга за посетители платен  #Crazy по 1 лев ако си с кола!!! Малоумници! Ще речеш, че е частен паркинг а не обществен - ужас бе каква е тая оправия. На всичкото отгоре места за паркиране няма, а се паркира кой където завари  ooooh!.
Ами това е. то станааааа ферман голям, ама аз всичко да си кажа.

# 188
  • София
Здравейте хубавици  Heart Eyes

Опитвам се да ви насмогна и да ви изчета, но без особен успех Crossing Arms

Mini_79  гледах клипчето на Belly Dance на Стефания.....и аз да изкоментирам че е мн. сладка, направо дя я изядеш Hug

Мин.събота бях"градска"отпуска- цял ден по шопинг, фризьор и т.н. Пребирах се само за храненията (Мъжа ми гледа бебо целият ден) и по едно време по обяд ми се обажда и ми казва:
 - Как си го научила на ръце,вече е 12 ч. а аз още не мога да стигна до банята да си измия зъбите" Twisted Evil    Та видя и той малко как сме по цял ден с бебо и къщната работа, за да не ми казва вечер " Ама ти какво правиш по цял ден???"  ...Все едно аз по цял ден си гушкам бебо и си почивам на дивана #Cussing out

Вие как приспивате бебоците? Аз до скоро го правех на ръце, но тези дни го свикнах сам да си заспива в кревата и ми е мн. добре  Laughing  Баткото беше така- сам си заспиваше, без да го дундуркам часове Peace

Гледах назад, че някой още се оплакват от колики...Ние може би сме от малкото които ни подминаха. Давах само чай от копър на Хип. С баткото също не сме имали ядове с коликите- тогава ползвахме шишета( за вода и дохранване) с анти-коликовата система на ДР. Браун.....Сега ползвам същите на Би Фрий- с помпичката. Не знам, дали е от шишетата, но и с двамата се разминахме с коликите. Бях длъжна да споделя, ако мога с това да помогна Hug

И един бърз спам-въпрос... Сега съм "на вълна" "Сушилня" и чета из форума отзиви. решила съм да си взема, но мои познати с такъв уред не са доволни и ни разубеждават, че няма смисъл. Мн. се колебая, та моля, който ползва- да сподели заслужава ли си  newsm78.......щото мн. мразя непотребни предмети да задръстват къщата и нещо ако не го ползвам- го подарявам. А няма смисъл да купувам нещо което после да подаря, нали?

# 189
Пак аз /като вися тук.../.
Бръм, сушилнята е много удобна. Аз в ЮК съм ползвала като бях. Единстввеното е, че памучните тъкани се свиват много. Чаршафите бяха се скъсили доста, иначе си е удобство. Но пак всеки си знае.
Според мен е хубаво да пробваш нечия сушилня и тогава да прецениш. Аз ако имам място и пари, бих си взела да.

# 190
  • София
Привет! Първото пътуване на беба беше успешно.  Simple Smile Спа спокойно в колата и на отиване и на връщане. Само дето баткото ни се разболя. От някъде е пипнал вирус и вдига температура. Аз също съм на разболяване  Sick Дано опазим бебето   Rolling Eyes Сега ще изведа бебата малко на разходка, но баткото не смея...

# 191

И един бърз спам-въпрос... Сега съм "на вълна" "Сушилня" и чета из форума отзиви. решила съм да си взема, но мои познати с такъв уред не са доволни и ни разубеждават, че няма смисъл. Мн. се колебая, та моля, който ползва- да сподели заслужава ли си  newsm78.......щото мн. мразя непотребни предмети да задръстват къщата и нещо ако не го ползвам- го подарявам. А няма смисъл да купувам нещо което после да подаря, нали?

Нямам представа за сушилня, но ние сме с комбиниран уред - пералня и сушилня Candy. Изключително съм доволна (без да правя скрита реклама Joy). Отпадна ми простирането, чакането на дрехите да изсъхнат (особено чаршафи или нещо по-обемно). В началота се притеснявах, че ще повреди тъканите или ще излизат намачкани дрехите, но се оказа, че ако не се натъпква максимално барана - всичко е ок. Просто за мен това се оказа много добра покупка Peace

Днес бяхме на консултация с Яна - качила е 1кг. и е станала по-висока с 3см. Взеха й секрет от носа, за да видим защо е толкова гъргорещ и дали няма стафилококи #Cussing out Трябваше да й бият ваксина, но понеже всички в къщи сме болни и аз имам леки съмнения, че сме я заразили и нея (вижда ми се отпусната и няма апетит), та й се размина ваксината поне до другата седмица.
Та в тази връзка, споделете, ако някое бебе тук се е поразболяло - какво правите. Че нещо не ми остава време напоследък да чета внимателно. Ама това е, защото таткото тези дни гледа беба, а ние с каката скитаме Sunglasses и е голям кеф.
И въобще не зная какво да правя с остатъците от кърмата, които имам. Категорично нямам, за да се храни Яна нормално. Но веднъж на около 30 часа усещам напрежение в гърдите и цедя по 30 грама общо. Започвам да се изнервям леко, щото това е хем да няма, хем да дразни. Чудя се дали да не пия нещо за окончателно спиране на кърмата, ама според джипи-то ми не било за препорэчване. Ама до кога ще се влача така....пък и ме е страх да не се запуши някъде канал и да се оформи проблем... Thinking

# 192
  • София
Павлина, Елена... Hug благодаря за отговорите!

Та в тази връзка, споделете, ако някое бебе тук се е поразболяло - какво правите.

Ние не сме боледували, но мои приятелки с малки бебоци даваха смело Осцилококцинум, ако детенцето е настинало ( т.е. ако не е вирус) но 1 шишенце го разделят на 3-4 приема. Но най- добре консултирай се с лекар, защото във форума мнения- много, ама здравето на детенце е най- важно  baby_neutral baby_neutral

# 193
  • София
Хайде и аз да докладвам след консултацията - Голяма Уста е качил 1.600 и вече тежи 5.5 кг и е пораснал с 4 см - 57(58) според мен, защото не даде хубаво да го опънат на метъра. Биха му и ваксина и сега е малко неспокоен милия...Но излизаме пак на разходка Simple Smile

# 194
здравейте момичета,

студено днес навън и мрачно, и на мен ми е кеф, че въобще не ми се мърда и мърдясвам на дивана. днес любият ще прави вечерята, вчера чисти къщата, аз прах бърсах и баня мих и днес без никакви задръжки ще мързелувам цял ден, ама съм се наконтила да ми е хубаво... малката като че ли разбира и спи яката и тя. гледах филмче, списание четох - с една дума разкош... утре майка ми ще дойде от Русе за една вечер и ще излезем на бар с моя любим.

Павлина - ако все пак решиш да се цедиш, по малко и за да спира кърмата сама - можеш да я използваш за лицето и шията си - маски, и за растения да поливаш по малко - аз не се цедя, само като са напрегнати и това правя.

за сушилнята - и аз имам комбинирана пералня със сушилня и почти не ползвам сушилнята. някак си не ми харесва, защо не пробваш при приятелка първо - да видиш дали е по твой вкус?

лек ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт