Майки АВГУСТ 2009-Тема №20!

• 12 482
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте мамчета Simple Smile
Относно ЖК.. да си кажа и аз. Аз съм разочарована от ЗК. Мен лично ме осигуряват допълнително работодателите. Имам голям избор от болници и лекари, при които да отида. Преди 2 седмици взех решение изобщо да не се записвам на ЖК по здравната каса. Личната лекарка ще ми даде болничният, който се дава 45 дена преди термина. Решила съм да ходя на прегледи в Токуда - там да ме следят и там да родя / но всичко ще се поеме от допълнителното ми осигуряване /. Все още се колебая при кой да ходя  Embarassed Ако някой може да препоръча добър специалист ..моля да помогне  Grinning
И аз съм с допълнително здравно осигуряване Дженерали. Ходя в Токуда при Лазарова. Доволна съм от нея. Болницата е много чиста и добре устроена и организирана, всички са мили и любезни.
 Само дето се оказа, че застраховката ми не покрива самото раждане Cry. Та в момента се чудя дали да си платя 2 хиляди и да родя в Токуда, или да не плащам нищо и да родя в държавна болница  newsm78

# 241
Нашият татко първоначално не даваше никакви признаци на радост, заради предишната неуспешна бременност - страх го беше да се зарадва. Но откакто корема ми взе видимо да личи и влязох в четвърти месец постоянно ме кара да му го показвам, говори му, целува го, държи си ръката там - въобще голяма радост. Друг е въпроса, че някой път като ми е зле или съм отпаднала не ми влиза много много в положение за домакинската работа специално, но и няма как да е.

# 242
Друг е въпроса, че някой път като ми е зле или съм отпаднала не ми влиза много много в положение за домакинската работа специално, но и няма как да е.

За съжаление и при нас е така... аз все още си върша цялата домакинска / без прането и сушенето/  - чистя, готвя, пазарувам. Но няма как.. милото работи толкова много. И все пак ще дойде момент, в който нама да може да мъкнем торбите и да чистим апартамент от 80 м2 сами   Shocked   Аз още от сега се плаша от момента. Вече ми става доста трудно да клякам, ставам и всички упражнения свързани с чистенето.
Elyah  Да Дженерали не покрива разходите по раждането, това беше една от причините ние да ги сменим. Аз бих си платила да си призная, за да родя на място, където ще ми обърнат внимание и ще са учтиви и внимателни с мен в този момент. Имам 2 познати родили в Токуда и са много, много доволни - от отношението към тях и от грижите за бебето. Но всеки решава сам, разбира се.
bubulina Възможно е да е бебчо Simple Smile Виждам че си вече 17 седмица Simple Smile С всеки изминал ден ще го усещаш все повече.

# 243
  • Кърджали
На нашия татко отвсякъде си му личи колко е горд и щастлив. Още от първия ден в който научи новината. Всяка вечер заспива с ръка върху коремчето ми, гледа и се радва колко е пораснало /което не му пречи да ме нарича шишко/. Няма търпение да усети как дребосъка рита, все пита дали го усещам..Дори по едно време беше започнал да се притеснява защо аджеба така кротува. Все ми повтаря да се пазя, гледа да се грижи за мен, да ми помага. И да ми се кара, че не се пазя като хората...  Абе татко, какво да го прави човек.

# 244
Нашия татко е моето най голямо съкровище на света  Hug Hug Hug Освен, че ми говори но корема всеки Божи ден откакто сме разбрали ами и времето няма да ми стигне да опиша всичко Grinning И той работи и излиза всеки ден в 9 и се прибира в 7 вечерта, но не ми дава нищо да правя освен да готвя(макар, че той е по добър в това Laughing) Ние вече наричаме бебето по име  hahaha БОБКО от Борис  Heart Eyes Вечер ми слага шала му на ЛЕВСКИ и му обяснява от кой отбор точно ще е и БОБКО  hahaha Като се чуваме през деня ме пита за него като за вече роден и тук до мен  hahaha - Как е Бобко, кво прави?  Crazy  hahaha А глезотиите за мен..... да не описвам  Heart Eyes Hug
Ех....много хубава темичка подхванахте  Hug

# 245
А при нас когато нещо повиша тон таткото говори на корема: "Чуваш ли я майка ти?"  hahaha.
Когато доктора му каза, че почти 100% е сигурен, че ще е момче позаленя Mr. Green от удоволствие.
Сутрин ми приготвя пресен сок от моркови!  Heart Eyes  Simple Smile

# 246
Нашия татко пък уж се радва ама не го показва Sick Само когато спя и си мисли, че не усещам ми гали корема Crazy Аз усещам много ясно, ама си мълча. Иначе категорично отказва да дойде с мен на преглед #Crazy Направо незнам защо го е толкова страх. Ако дойдел с мен и ведл прегледа повече нямало да може да прави секс с мене #Crazy Crazy Направо не му разбирам схващанията ooooh! Не ми дава да ходя на работа, а от работата ме изнудват да идвам и става коляма разправия Crazy Още повече, че съм болничен и не съм длъжна да ходя, ама няма кой да работи и аз нали съм добра душа Flutter

# 247
Здравейте и от мен.
Сандра честит рожден ден, всичко най - най - хубаво ти желая.
Аз сега се връщам от преглед, всичко е наред, бебо си отговаря на седмиците, нямам никакви проблеми, не ми е казвал за ниска или висока плацента, така че явно и там нещата са наред. Взеха ми кръв и ми изписаха някакви топчета за течението. Доктора обаче е много притеснен от моите кошмари и каза, че ако продължават още две седмици, ще се наложи да ме спре от работа, за да не се преуморявам. Само дето аз не мога да спра да ходя на работа и незнам какво ще правя  Rolling Eyes Каза, че очите ми били хлътнали и не съм изглеждала много одпочинала. Ама какво да се прави - аз му викам - каква почивка бе човек, аз вчера бях на път да убия някой в офиса.
Нашия татко и той е щастлив. Не говори на бебчо, струва му се странно, но от време на време ми гали коремчето. Иначе и той ми вика шишко  hahaha нищо че съм 50 кг. Иначе на прегледи, днес дойде с мен без даже да го питам, направо сам си каза, че идва. Много се надяваше да му кажат, че е момче, ама на. ... доктора още не иска да казва каквото и да е, преди да е сигурен  Sunglasses

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 18:14 от tracy_t

# 248
Само когато спя и си мисли, че не усещам ми гали корема Crazy
...  202uu spoko newsm62 ... Е, много сладко ми прозвуча   bouquet

# 249
Досега каквото успях да прочета:

Денди, легълцето е на Dibo. Пази се повече си почивай.

Данчето, магнерот не е ли за хемоглобина или се бъркам? Как така първите две ФМ и има още една?

Тея, какво имаш предвид под "Материал"?Ако е микробиология или цитонамаска, на мен ми вземаха веднъж, когато отидох за първи преглед.

Сандра, ЧРД! Бъди щастлива с мъжо и едно сладичко бебоче, зрава и желана!

Захира, споко! и ходи обяснявай на децата, кога могат да видят бебо Joy

Тина, на консултацията може да ги дадеш

Диндла, бременните не плащат такси, и това наистина е на добра воля с ехографа след втория.

Хубото при мен е, че днес ходих на преглед при друг специалист, каза, че не се налага серклаж, шийката на матката е цяла,запазена и щом нямам контракции, да не се притеснявам. Написа една дълга бележка на доктора да дам. Казах му за плацентата, прегледа ме на ехографа, каза че е на задната стена, но с напредването на бременността може да се вдигне.

После ще ви дочета и ще пиша пак

# 250
Сандра, за теб един букет

Hug Hug Hug

# 251
pepejeans, аз вече не си спомням за какво точно сме писали или за кое по точно ме питаш, но МАГНЕРОТА е "магнезиеви хапченца", които се изписват за контракции. За нисък хемоглобин е желязото. А за "ФМ"- аз наричам скрининга, които се прави в различните му там седмици. В 12, 16 и по късно се прави и още едно от въпросното изследване, което е на видеозон. Но дали е точно ФМ- фетална морфология, не знам, може и аз да бъркам нещо, така го знам и наричам.......  newsm78 Laughing

# 252
Само да си видя линииката  Simple Smile

# 253
Аз се извинявам че пиша за това,защото не ви засяга всички ама не знам към кого да се обрна Thinking.Искам да попитам защо не е отбелязано че ще имам МОМИЧЕ след като вчера пратих лично съобщение на август 2009?Отново се извинявам на всички! Embarassed

# 254
Аз се извинявам че пиша за това,защото не ви засяга всички ама не знам към кого да се обрна Thinking.Искам да попитам защо не е отбелязано че ще имам МОМИЧЕ след като вчера пратих лично съобщение на август 2009?Отново се извинявам на всички! Embarassed
Няма такова ЛС в профила на август.

Общи условия

Активация на акаунт