Отговори
# 75
  • Варна

А и ти като гледам не си първескиня, така че не разбирам за какво ти го е казала това изобщо.... newsm78 newsm78 newsm78

Каза ми го, когато й споделих, че много държа да не ми правят епизиотомия и че вече имам едно раждане, протекло без разкъсвания и епизиотомия. Похвалих акушерката, а тя каза, че изобщо не било за хвалба, по-скоро е трябвало да ми направят предния път. Иначе каза, че щом първия път съм нямала епизиотомия, най-вероятно и сега няма да се наложи. Peace

# 76
Аз лично поради мноооогото информация, която бях събрала преди раждането изрично предупредих лекарката, че не искам епизиотомия, убедена съм, че в моя случай това беще правилното решение. Разминах се с 2 шева.

# 77
И двете ми раждания са с епизиотомия.

# 78
  • където има любов
При първото раждане  епизиотомия не са ми правили,имах разкъсване и няколко шева,след това около месец не можех да седна.

# 79
и двете раждания с епизиотомия

# 80
Родих с епизиотомия и въпреки това имах разкъсвания и вътрешни и външни шевове.Бебо беше голям и нямаше как . Simple Smile

# 81
Както съм писала - първия път си родих без разкъсвания и без епизиотомия, благодарение на акушерката си. Докторката ми обаче твърди, че това не било особено постижение, а е трябвало да ме срежат, за да не започна да изпускам урина в по-зряла възраст.
chockolina, направо не мога да повярвам, че лекар може да се изкаже толкова некомпетентно!  ooooh! Той явно не е чувал за стягане на тазовото дъно с упражнения... (?!?) Упражненията на Кегел се правят точно с такава цел! След редовни упражнения всичко си идва на мястото, като преди да родиш. И това е много важно, защото ако тонусът на въпросните мускули не се подобри след първото раждане, след второто е вече доста късно и трудно. Същото важи и за коремните мускули.

# 82
Първото ми раждане беше с епизотомия.Нямах разкъсвания.

# 83
първото с епизиотомия

# 84
Първото ми раждане не се размина с епизиотомията, вторият път няма нито разкъсвания нито епизиотомия, бебето беше голяма колкото първият път, мисля че и първият път е могло да мине без, ама лекърите се застраховат с разреза, така им е по лесно явно

# 85
При мене нямаше друг начин и ми направиха епизиотомия.Бях с къса пъпна връв и при всеки напън малкия излизаше, и се връщаше.Щях да задуша малкия.За щастие всичко свърши добре Peace.

# 86
Според моя лекар е по добре епизотомия,отколкото да се разкъса в процеса на раждането
По бързо след това  зараства мястото
Аз бях с епизотомия,детето беше омотано около гушката с пъпната връв и трябваше да се реагира бързо

# 87
не са ми правили епизиотомия,нито съм имала разкъсвания и шевове по време на раждането,толкова ми беше готино след това,можех да стана веднага и да прекопая една нива Wink

# 88
  • Варна
При мен беше първо раждане без епизиотомия и без разкъсвания, така че не мисля че е задължително, те на място преценяват дали се налага

# 89
Първо раждане - 2 вътрешни шева на шийката. Друго нищо. Бебето беше 3500.
Второ раждане - некакви разкъсвания. Бебето беше 3380.

Общи условия

Активация на акаунт