Re: Fragrancex.com - размисли и страсти...аромати и доставки-5-та тема

• 30 272
  • 433
  •   1
Отговори
# 120
Цитат
Това не е вярно! Необлагаемия минимум , когато се праща от юридическо лице в чужбина (търговец) на физическо в БГ от близо 3-4 месеца е 150 евро вече. 45 евро беше преди много време.
и аз имах такава информация,но звънях на митница Горна Оряховица и оттам жената ми каза тези прагове,каза,че отдавна нямало промяна,аз се позачудих,ама викам си"бре,тя да не знае,нали все пак работи там и с това се занимава " и не съм спорила с нея.

# 121
Вижте аз какво чета:
"По отношение на стойностите, промяната касае пратките с незначителна стойност. Лимитът от 22 евро, вече е 150 евро. Тук се налага едно много важно уточнение. За да се определи една пратка като “пратка с незначителна стойност”, освен че не трябва стойността й да превишава 150 евро, най-малко едно от двете лица участващи в сделката (изпращач и получател), трябва да е юридическо лице. Например, ако сте поръчали чрез интернет дрехи на стойност до 150 евро като физическо лице и изпращачът е фирма от трета страна, то тогава не дължите мито и ДДС, съгласно разпоредбите на Регламент (ЕО) 274/2008. Не подлежат на освобождаване от мита и ДДС алкохолни продукти, парфюми и тоалетни води, тютюн и тютюневи изделия."

# 122
Вижте аз какво чета:
"По отношение на стойностите, промяната касае пратките с незначителна стойност. Лимитът от 22 евро, вече е 150 евро. Тук се налага едно много важно уточнение. За да се определи една пратка като “пратка с незначителна стойност”, освен че не трябва стойността й да превишава 150 евро, най-малко едно от двете лица участващи в сделката (изпращач и получател), трябва да е юридическо лице. Например, ако сте поръчали чрез интернет дрехи на стойност до 150 евро като физическо лице и изпращачът е фирма от трета страна, то тогава не дължите мито и ДДС, съгласно разпоредбите на Регламент (ЕО) 274/2008. Не подлежат на освобождаване от мита и ДДС алкохолни продукти, парфюми и тоалетни води, тютюн и тютюневи изделия."
п.п. http://www.mitnica.com/
Сори за двата реда Sad

# 123
Да не си замислила да им изпратиш пакет, с обявена хубава стойност, за получаване  Mr. Green!

# 124
Цитат
Това не е вярно! Необлагаемия минимум , когато се праща от юридическо лице в чужбина (търговец) на физическо в БГ от близо 3-4 месеца е 150 евро вече. 45 евро беше преди много време.
и аз имах такава информация,но звънях на митница Горна Оряховица и оттам жената ми каза тези прагове,каза,че отдавна нямало промяна,аз се позачудих,ама викам си"бре,тя да не знае,нали все пак работи там и с това се занимава " и не съм спорила с нея.

Това не е информация или слух-а ФАКТ от 01.12.2008-ма.Или се е опитала нещо да те прекара или е тотално некомпетентна  #Cussing out

"Лимитите за безмитен внос са регламентирани с Регламент 918/83 г. на ЕС, като от 01.12.2008 настъпиха някои промени: лимита от 45 Евро се запазва и касае пратки от физическо на физическо лице, лимита от 22 Евро се увеличава на 150 / за пратки от юридическо на юр. или физ.лице/. А относно багажа на пътниците, например пътуващи със самолет лимита се вдига на 430 евро. Пратките да 45 евро трябва да включват стоки за лично ползване, т.е. да нямат търговски характер. "

"За нискостойностни пратки до 150 Евро и 45 Евро мита и ДДС не се дължи. А можеш да прочетеш тук:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008: … :0001:0002:BG:PDF
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008: … :0003:0004:BG:PDF "

С разпечатани 2-та ПиДиЕф-а се натрийме носа с брат ми с една патица от Софийска митница , която си мислеше , че понеже работи там от 30 години е много "над нещата"...  #2gunfire

П.П.
Горните два цитата не са мои думи а съм си копирала от една тема тук от декември месец някъде още-не знам на кой са.

Вижте аз какво чета:
п.п. http://www.mitnica.com/
Сори за двата реда Sad

Може би точно за това са се заяли,но от друга страна това не оправдава всичките глупаци,които са ти казали за тези лимити-едва ли са знаели,че по новата наредба влизат и парфюми (кой знае защо  #Crazy ) а просто са некомпетентни....
Ти им се обади и им кажи - цитирай,пращай факсове,линкове-каквото може...

А бе мацка .... сега ситуацията е кофти-спор няма,но не се сърди ама ти си виновна в случая-никой друг...или поне на 90%.След като отдавна пазаруваш от тях с кой акъл не пусна 2 поръчки отделни?  newsm78 Ти си за бой...

# 125
За мен проблема е станал, защото са пратени по DHL.

# 126
За мен проблема е станал, защото са пратени по DHL.
Абсолютно!!!Ако си бяха както всички останали по пощата,нищо такова нямаше да се случи.
Цитат
.След като отдавна пазаруваш от тях с кой акъл не пусна 2 поръчки отделни?  newsm78 Ти си за бой...
И това не отричам,ама нали това ви обаждам-хич не ми мина през акъла как ще ми го сложат на 3 ката,даже викам си"тез могат да са ми благодарни дето им спестявам 2 отделни доставки ..."
Във връзка ,пък със фактрурата за транспорт,която им исках от  една седмица,най-накрая изплюха камъчето,днес получих мейл от тях,че не могат да ми предоставят такава,много се извиняват и,ако можели с нещо да ми помогната веднага щели да го сторят.как да ми помогната-да се обадят на митницата и да им кажат"Повчервайте ние платихме доставката и тя беше на един каква си стойност".Незнам,дали,ако пусна диспут в Пейпал,изтъквайки,че Фрагранса отказват да ми дадат фактура,която  е редно да ми изпратят,липсата на ,която е довела до мои нерегламентирани разходи на стойност 100 и кусур $,дали ще уважат иска ми.Ясно ми е,че няма да си покрия  разходите по никакъв начин,но поне по този параграф,ако ги оборя и ми възстановят поне тази част от общата сума newsm78

# 127
И като гледам колко благородно на сайта на бг митници са изтипосали,че видите ли всички приходи от митницата са за благото на народа...в тоя ред на мисли се сетих за една позната на съпругът ми,която  е служител на митницата и как всеки път,когато си идва от Сф в родния си град продава най-различни и апетитни конфискувани стоки...тъй,че този филм съм го гледал,играл съм всички роли в този скапан сериал....
От DHL настояваха ,пък да разберат,дали в пратката са тоалетни води или парфюми,какво точно съдъжала пратката,попитах ги защо им е тази информация,а служителката не можа да даде адекватен отговор,каза ми"ами щом колегите от Сф я искат,значи им е нужна тази информация",аз пък й казах"Ами щом не можете да се аргументирате защо ви е,аз имам пълно право да не ви я дам тази информация"Питам ме още какво съдържала,казах й,че незнам,че съм поръчала едно,а те какво са ми изпратили,все още незнам,може и камъни да са ми сложили вътре" Mr. GreenАйде де...

# 128
И като гледам колко благородно на сайта на бг митници са изтипосали,че видите ли всички приходи от митницата са за благото на народа...в тоя ред на мисли се сетих за една позната на съпругът ми,която  е служител на митницата и как всеки път,когато си идва от Сф в родния си град продава най-различни и апетитни конфискувани стоки...тъй,че този филм съм го гледал,играл съм всички роли в този скапан сериал....
От DHL настояваха ,пък да разберат,дали в пратката са тоалетни води или парфюми,какво точно съдъжала пратката,попитах ги защо им е тази информация,а служителката не можа да даде адекватен отговор,каза ми"ами щом колегите от Сф я искат,значи им е нужна тази информация",аз пък й казах"Ами щом не можете да се аргументирате защо ви е,аз имам пълно право да не ви я дам тази информация"Питам ме още какво съдържала,казах й,че незнам,че съм поръчала едно,а те какво са ми изпратили,все още незнам,може и камъни да са ми сложили вътре" Mr. GreenАйде де...

те в тъпата ни държава всички се интересуват от всичко което не ги засяга и най вече как да се облажат от чуждото нещастие..... #2gunfire
В този ред на мисли се сещам че на мими23,която живее в холандия когато и обмитят стоките от ягодка и възстановяваха разходите,пиши й на лични може да ти е полезна с нещо Peace

# 129
Ягодка - да, ама фрагранса ...
Нищо не пречи да се опита обаче!  Peace

# 130
Благодаря. Аз да ви питам и за други такива подобни парфюми, че финансите ми не стигат за скъпи оригинали, но пък и мразя ментета, а от такива, да ги нарека "копия" или "реплики" съм много доволна.
Засега откритията са ми Blue  Cologne равно на Jean Paul Gaultier  Cologne (категорична съм, че са напълно еднакви)

Muguet Desbois  Perfume равно на Diorissimo  Perfume, с уговорката, че е моноаромат на момина сълза (извинете ако бъркам)

и Пол Смит екстрийм=на Май Куийн (пак условно).
Това на Coty какво ще рече Spray Mist?

# 131
  • sofia
Не знам какво ще рече Spray Mist, но си е напълно обикновена пръскалка  newsm12

# 132
  • Има много детски смях.

какво ще рече Spray Mist?

Да не  е Hair spray mist?- парфюм за коса.

Дълго време избягвах да влизам в този сайт- зарибявката е голяма, спор няма.

Открих парфюм, който от много време търся къде ли не и не мога да го намеря... Е, и тук в момента го няма, но временно, надявам се...

Както и да е, като ви прочетох мненията обаче, нещо се позамислих- доста от вас са недоволни, на други им хакнали картите... Чудя се дали да почна да поръчвам от тук  newsm78

# 133
  • Бургас

какво ще рече Spray Mist?
предполагам спрей за тяло, концентрация по-малка от тоалетната вода
Както и да е, като ви прочетох мненията обаче, нещо се позамислих- доста от вас са недоволни, на други им хакнали картите... Чудя се дали да почна да поръчвам от тук  newsm78
само след регистрация в пейпал или ако ти е трудно да се спрсвиш опитай със съдействето на някоя от дамите в първия пост

# 134
  • Има много детски смях.
ga_aMa_He, благодаря за бързата реакция.

Имам регистрация в РР, сега трябва да разуча как точно се "прехвърлят" пари.

Поне знам, че каквито и въпроси да имам, има кой да ми отговори на многото питанки.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт