Германската Нова Медицина на д-р Хамер 3

• 69 063
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте на всички,

виждам, че превеждате някакви материали за ГНМ и искам да попитам какви са те и от къде ги взимате за превод? Аз знам английски и ако мога също да помогна с нещо ще се радвам .. Simple Smile
Искам да попитам и дали някой може да ми изпрати това, което е преведено до момента, за  да се запозная малко по-добре с ГНМ. Освен мен, в къщи цялото ми семейство има много здравословни проблеми и ми се иска да им помогна по някакъв начин.
Аз преди няколко дни писах за моя проблем с акнето, което отдавна мина границата на чисто козметичен проблем и е много болезнено, та ще се радвам, ако някой може да ме насочи от какво може да е породено. И въобще дали акнето се явява активна или лечебна фаза на организма. Има ли някакъв принцип, за да определиш кои симптоми от коя фаза са, че започнах малко да се обърквам?
Благодаря предварително!

# 76
galya_g   материалите са оттук:

английски - http://www.germannewmedicine.ca/documents/welcome.html

немски - http://www.pilhar.com/Hamer/NeuMed/Sonderpr/nm.htm

Ако искаш и на български, ми пиши!

........... Има ли някакъв принцип, за да определиш кои симптоми от коя фаза са, че започнах малко да се обърквам?

Да, има - прочети законите.

# 77

........... Има ли някакъв принцип, за да определиш кои симптоми от коя фаза са, че започнах малко да се обърквам?
[/quote]

Да, има - прочети законите.
[/quote]

Законите ги прочетох и на теория всичко е ОК, но като стане дума за нещо конкретно и ... ми е малко трудно да определя  Embarassed
Разбрах, че винаги когато има Т, това означава решен конфликт, но например акнето, мигрената ... там няма затопляне или охлаждане, за да определя към коя фаза са  Thinking...
Както и да е  - ще прочета материалите, които си ми пуснала, надявам се, че ще ми се изясни малко повече Simple Smile
Само да попитам тези, които са на английски, преведени ли са на БГ всички или има още за превеждане - да помогна и аз ако мога ...

# 78
ПиШа само zа малко,zаЩото нямам никакво време в момента...

Истинската ТБЦ е реzултат от рак на белият дроб.
Някои тежки пневмонии сьЩо.
Всякакви други каШлици,коклюШ и тн НЕ са конфликти на страх от смьрт.Особено при малки деца това никога не е конфликт.Когато детето zапочне да раzбира живота и смьртта като част от него,чак тогава може да се мисли zа теzи конфликти.
При вьzрастните има много често коклюШ,но никога не се диагностицира като такьв,zаЩото не е нужно,отделно Ще подрони целият авторитет на ваксинирането. Mr. Green
Много от тежките каШлици при вьzрастните са точно коклюШ.Беz поврьЩане.

Акнето е реШен конфликт на "опетняване".Може да е имало подигравки при иzкарването на Шарката...предполагам варицела,а не вариола ,както е написала жената в постинга (едра Шарка).
За един тинейджьр или дете няколко думи от вида "Виж се на какво приличаШ" са достатьчни zа конфликт.

Ме4та,детето има конфликт на "страх" от неЩо.Трябва да се говори от какво го е страх.

Уртикария е активен конфликт на Шина.

Ако сьм пропуснал неЩо,моля zа иzвинение...и повторение на вьпроса.
Пак да кажа,че не zнам всичко. Peace

# 79
.....
При вьzрастните има много често коклюШ,но никога не се диагностицира като такьв,zаЩото не е нужно,отделно Ще подрони целият авторитет на ваксинирането. Mr. Green
Много от тежките каШлици при вьzрастните са точно коклюШ.Беz поврьЩане.

А какъв е типа конфликт и кое се засяга при коклюша на възрастните??? Различен ли е от този при децата?

Само да попитам тези, които са на английски, преведени ли са на БГ всички или има още за превеждане - да помогна и аз ако мога ...

Да, преведени са. Единствено не съм превеждала личните истории на оздравелите и материалите за химиотерапията, просто защото не ме интересуват и не смятам, че са толкова важни. Иначе, благодаря за желанието!!!

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 14:35 от nenaatoa

# 80
Здравейте!
Можете ли да  ми дадете съвет -  във възрастта около 18-24 месеца детето ми силно намали и почти спря да "проговаря". Използва всичко старо, но ново не показва. Тъпче на едно място като речева реакция, а като комуникация в игра, емоции, поглед се развива според мен в обичаен темп.
Търсих причини... трябва да са доста старички, защото във възрастта 12-18 месеца не виждам...
Благодаря!
OП, да не би от нещо така да се е изплашило, че да си е "глътнало езика"? Крис ще каже другия път, като има време.

# 81
Ровичках доста, но не попаднах на подробности в кои тъкани точно се развива коклюша, а може би зависи от тежестта и фазата на заболяването.

nenaatoa , забрави какво казва стандратната медицина - за нея щом има Bordetella pertussis, значи е коклюш. Да, но тя се появява в лечебната фаза на заболяването, което може да не мине през всичките етапи и да достигне най-тежките състояния, вкл. и смърт. Затова в началото трудно се диагностицира, И бактерията, както знаем, не е причинител, а помага на организма да се оттърве от некротиралите тъкани.

Описанието е, че при децата започва като леко респираторно заболяване, след 1-2 седмици кашлицата се променя в пароксизмална (пристъпна) и може да е придружена с повръщане, което води до отслабване и обезводняване. Според мен конфликтът не е само един.., ако съдя по развитието на картината, очевидно има някакви констелации.
Това обяснява защо при някои деца минава още преди да са започнали да кашлят като магарета и.. не се стига до повръщане. Или просто минава по-леко и без усложнения - когато конфликтът е за кратко и се реши. Разликата с върастните е, че такъв тип детски конфликти е трудно да се получат след определена възраст. Всъщност коклюша не е толкова опасен, а по-скоро усложненията - най-често менингит и пневмония (на съвсем различни места, което може би говори за различни конфликти..?).

Christian,
четох за ТБ и много ми допадна. Hug 
Ще напиша малко по-подробно за другите, които не са го чели.
Хамер смята, че при ТБ се обаразува един вид тумор, който в лечебна фаза се проявява под формата на натрупване на склерозирали клетки,  които после отварят каверни в белия дроб. Изчистването им се осъществява посредством отхрачване (вкл. на кръв) - което води до страх от смъртта. Този страх, съчетан с недохранването (липсата на нужните за запълване на каверните протеини) изтощава организма и води до смърт. В случаите, когато човекът се храни с богата на протеини храна и не се страхува от смъртта, ТБ се лекува от самосебе си.
Той смята, че даването на АБ е вредно, защото пречи на изчистването на каверните, от което туморите не могат да се изхвърлят естествено от организма. А и както всички сме чели - ТБ винаги се е смятала за болест на бедните, с липсата на пълноценна храна и страхове, свързани с оцеляването..
Ракът е на подобен принцип като ТБ, както при образуването на тумори, така и страха от смъртта.

Като четох за рака, ми направи впечатление и ето това:
Цитат
Тoxins such as heavy metals and chemicals, toxic memories and thoughts, and the toxic energy fields called Chronic Miasms in homeopathy theory. In a very real way this phrase is quite true: The Cancer IS the Terrain."
От ТУК

Много сходни позиции има неговата теория с тази на Хомеопатията - смята се, че причините за рака в нашето съвремие се коренят в подтискането (естествените процеси на излекуване) на туберкулозата, което създава терен (миазъм) и замърсява системата. "Лечението" с АБ не премахва нито страха от смърт, нито причината за образуването на тумори... Confused

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 16:06 от multimodal

# 82
  • в моя свят

Ме4та,детето има конфликт на "страх" от неЩо.Трябва да се говори от какво го е страх.
   Благодаря  Hug В момента чета и разсъждавам върху преведените материали,лека полека много неща ми се изясняват.Но има и много,които не напълно разбирам.Изглежда ми много трудно да помогна на детето да преодолее страховете си.Ще следя темата.

# 83

Акнето е реШен конфликт на "опетняване".Може да е имало подигравки при иzкарването на Шарката...предполагам варицела,а не вариола ,както е написала жената в постинга (едра Шарка).
За един тинейджьр или дете няколко думи от вида "Виж се на какво приличаШ" са достатьчни zа конфликт.

Да, така е - става въпрос за варицела. И сега като споменахте, наистина имаше такъв момент с "опетняването", само че беше по-скоро в моята глава. Разболях се точно в края на учебната година, и въпреки, че бях предупредила всички учители  и майка ми лично ходи да говори с тях, единият се заинати и ме принуди да отида в училище да ме изпита за оформяне на годишната оценка. Самата мисъл, че трябва да се появя в такова състояние там за мен беше истински шок! На няколко пъти се отказвах, но някрая ме хвана яд на учителя и отидох. Разбрахме се да ме изпита в междучсието, за да не влизам така пред класа, но той на пук ме разведе из цялото училище та всички да ме видят. Никой не ми се е присмивал и никой нищо лошо не ми каза - даже напротив, но предполагам, че все пак шокът и притеснението ми са си казали думата.

Въпросът ми обаче е защо, след като е решен кофликт, вече 8 години не може да се оправи и нищо не помага .... Или може би състоянието на акне ме връща към преживяното от шарката т.е. ново "опетняване" всеки път, когато имам пъпки и така се въртя в един кръг .... как би могъл да се реше един такъв конфликт ..?

# 84
 multimodal , хич не ме интересува какво казва стандартната медицина за коклюша, не съм и търсила дори... Ясно ми е, че конфликтът трябва да е различен от този при децата и затова се чудех... Моята позната една година кашляше като ..... абе ужасно; само мъжът ми я спасяваше от спазмите (той е рехабилитатор и й правеше зонотерапия на стъпалата, в зоната на белите дробове и така се успокояваше). Сега е по-добре, но не се е изчистила напълно. Просто като се замисля над нейния случай и ми е чудно,.... бих искала да й помогна някак си, ама като не знам какъв конфликт да търся....

Цитат
Тoxins such as heavy metals and chemicals, toxic memories and thoughts, and the toxic energy fields called Chronic Miasms in homeopathy theory. In a very real way this phrase is quite true: The Cancer IS the Terrain."
От ТУК

Това, което си цитирала за ТБ съм го превела и доста хора трябва да са го прочели вече...

# 85
nenaatoa, знам че си го превела!  Hug
На мен ми направи много хубаво впечатление и исках да го споделя. Wink
Защото правя съпоставки между ГНМ и хомеопатията, и много се радвам като открия, че нещата се припокриват.

# 86
Цитат
Уртикария  е активен конфликт на Шина.
Къде пише за Шина? Погледнах материалите малко отгоре-отгоре, защото сега нямам време, но не срещнах нищо относно този термин Rolling Eyes Когато има подуване, обриви, възпаление -се счита за оздравителен процес? Но ако това продължи 3 години -вече не е ли по-сериозно?

# 87
# 88
*Шина* е това, което Кристиян използва за *следи*, което пък аз смятам, че е по-подходящо на български. Сигурно на немски това е най-близкия превод, но английската дума позволява и този превод...

# 89
Привет, благодарности за nenaatoa  и Christian и всички, които доброволно превеждат и разпространяват това знание.  Heart Eyes Искам да споделя нещо. Една позната, която има алергия и която 1-2 години не можех да убедя, че алергията й е психосоматична и че такова животно няма, от известно време я запознах с някои алтернативни методи. Ще ви кажа как стана при нея, за да помогна, ако някой не може да намери веднага конфликтите, особено ако са в далечното минало (както често става). Каквото й да говорех, тя не възприемаше и аз я бях оставила, в крайна сметка всеки си има свой път. Преди 1 месец я запознах с ТЕС и ГНМ. С ТЕС за 3 седмици оправи болките в кръста, които й бяха от години наред (даже не знам точно колко). Явно несъзнателно е отстранила причината за конфликта. Дойде ред обаче на "алергията" (от полени). Говорех й за ГНМ и й казах, ако може да си спомни. Давам този пример, защото виждам как различните методи може да се комбинират и да дадат невероятен резултат. Тя каза, че не може да се сети. Използвала обаче визуализации от метода Силва също така и днес на събуждане (когато все още сме в алфа ниво), си спомнила две случки още от детството (!), когато искала коте вкъщи, но не й давали (днес вече има коте , и то от години). Другата случка е, когато се канила да излезе на разходка с родителите си, станал семеен скандал за нещо дребно, но нейното подсъзнание го е свързало със зеленината от природата навън, защото скандалът е станал отвън, пролетно време. Така конфликтите излязоха наяве и тъй като и до ден-днешен има коте, тя подсъзнателно го свързва с онзи далечен ден и има постоянно смъдене в очите. Когато и пролетта дойде, ефектът от "полените" става двоен. Сега се е амбицирала да го преодолее и много се радвам за нея  Hug Да не говорим, че е в приповдигнато настроение и радост от живота, защото вече има ниво осъзнаване, а не роботизиране   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт