Германската Нова Медицина на д-р Хамер 3

• 68 852
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Когато например умре вну4ето....или снахата затвори вратата на бабата завинаги. Wink

т.е. бабата ще получи нещо на матката..... ок! Hug

# 301
Слагам тук нещо от Пилхар за брадавиците.С една мама си писахме на ли4ни за тях.
На немски е.

http://www.pilhar.com/Hamer/NeuMed/Sonderpr/20090401_Warzen_am_Po.htm

Warzen am Po eines Mädchens (Dellwarzen)

01.04.2009

Im Winter 2003 / 2004 bekam meine Tochter Kathrin ca. 30 – 40 kleine Warzen „nur“ an der „rechten Pobacke“. Sie kamen nicht alle auf einmal, sondern immer wieder war es eine mehr.

Leider habe ich in den Büchern von Dr. Hamer nichts dazu gefunden. Ich wusste nur, dass Hautveränderungen zwei verschieden Konflikte sein können, 1. Besudelungskonflikt, 2. Trennungskonflikt.

Irgendwann im Januar 2003 habe ich doch mal einen Termin bei einer Hautärztin gemacht. In der Hoffnung, dass es eine Salbe gibt, die
die kleinen Warzen verschwinden lässt. Wir gingen oft ins Hallenbad und die neue Badesaison stand bevor, so hatte ich Bedenken, wir könnten Ärger bekommen, wenn ich mit einem Kind ins Schwimmbad gehe, die „ansteckende Warzen“ verteilt. Ich glaubte das natürlich nicht, aber Sie wissen ja, wie die Mehrheit und die Ärzte darüber denken.

Am 09.02.2004 (das ist Opas Geburtstag, deswegen weiß ich es noch genau) hatten wir den Termin beim Hautarzt. Es gibt natürlich keine Salbe, das wäre ja viel zu einfach gewesen. Diagnose „Dellwarzen“.

Die Haut wurde von Kathrin mit einer Betäubungssalbe eingerieben und dann hat sie mit einer Art Löffelchen die Warzen entfernt. Sie hat natürlich ziemliches Theater gemacht. Zur Belohnung gab es dann die gewünschte Faschingsperücke.

Im Laufe der Zeit kamen dann wieder ca. 30 kleine Warzen im gleichen Hautbereich. Ich fragte immer wieder Leute, die sich mit der GNM auskennen, ob sie mir den Konflikt sagen können. Leider vergeblich. Ich überlegte und überlegte auch immer wieder, was es denn sein könnte?? Ich war dann irgendwann im Frühling (April oder Mai) bei einem Vortrag von Herrn Pilhar. Nach dem Vortrag habe ich ihn befragt. Er sagte mir, es handle sich um einen Trennungskonflikt. Das heißt, sie will an dieser Stelle eine Trennung oder sie hat an dieser Stelle eine Trennung, die sie nicht haben möchte.

Herr Pilhar fragte mich, ja wo am Po denn die kleinen Warzen sind? In dem Moment als ich ihm antwortete, dass sie weiter unten, so ungefähr am Sitzknochen sind, war mir klar warum Kathrin diese Warzen bekommen hatte.

Sie ist rechtshändig, das heißt, es ist ihre Partnerseite.

Kathrins Lieblingspferd, der Neptun, stand bei unserem Besuch auf dem Hof nicht mehr im Stall. Alles war leergeräumt. Er war gestorben.

Ich sag es Euch, das war wochenlang, ja sogar monatelang ein Riesentheater. Kein Abend ist vergangen, dass sie nicht geweint hatte.

Ich habe von der Besitzerin ein Foto bekommen. Es steht übrigens immer noch auf ihrem Schreibtisch.

Jedesmal, wenn wir auf den Hof gingen und sie sah den leeren Stall, hatte sie einen neuen Konflikt. Das war die Schiene.

Mir war das gleich klar, dass sie nicht mehr den Stall sehen darf. Ich ging mit ihr einfach nicht mehr dort hin. Wir sind dann öfter mal auf einen Ponyhof gefahren, dort durfte sie reiten und fand dann bald ihr neues Lieblingspferd.

Von dem Tag an, als wir den Stall von Neptun gemieden haben, bekam sie keine einzige Warze mehr. Sie jammerte dann immer, dass die Warzen jucken würden. Nachts kratzte sie die kleinen Warzen weg. Es hat ziemlich geblutet und die kleinen Stellen heilten ab, wie kleine Pickel. Sie hat seither keine Warzen mehr bekommen, obwohl sie gelegentlich wieder auf Neptuns Hof kommt. Sie hat ihren Konflikt gelöst.

Die Warzen sind in einem Zeitraum von ca. einem halben Jahr gekommen. Wir waren ca. 1 – 3 mal pro Woche auf dem Hof von Neptun.
Das kommt mit ca. 60 Warzen hin.

Anmerkung:

Warzen sind das Ergebnis einer sog. "hängenden Heilung" eines Trennungskonflikts, die äußere Haut (Epidermis) betreffend. In der aktiven Phase des Trennungskonflikts entstehen Ulcera und die Haut ist taub. In der Heilungsphase wird Plattenepithel aufgebaut und es tut weh (äußere Hautschema). In einer hängenden Heilung wird immer mehr Plattenepithel aufgebaut und es kommt zu Warzen. Eine hängende Heilung liegt dann vor, wenn es Schienen gibt. Die Schiene verursacht eine Konfliktrezidiv und unterbricht die Heilung. Kommt man von der Schiene runter, schaltet der Körper wieder um auf Heilung, bis man wieder auf die Schiene kommt usw.

Der Konflikt selbst wird assoziiert. Das Kind hat den Tod seines geliebten Pferdes als Trennung assoziiert. Selbst die Stelle, an der die Trennung erfolgte, wird im Moment des Konfliktes bestimmt. Im Falle des Kindes war es der Po, da das Kind ja am Pferd ritt.  An der Stelle hat das Kind die Trennung assoziiert, genauer - die Partnerseite. Das Kind hat das große Pferd als "Partner" empfunden. Das Kind ritt am Partner "Pferd", deshalb reagierte die Haut an der Partnerseite an der Stelle, wo der Kontakt abriss.

Und die Schiene war der leere Stall des verstorbenen Partners Neptun.

Ein Konflikt ist dann gelöst, wenn er gegenstandslos geworden ist.

Es war klug von der Mutter, den leeren Stall von Neptun zu meiden und Ersatz für Neptun zu suchen. Durch Meidung der Schienen werden Rezidive gemieden und man wird wieder völlig gesund. Als dieser Ersatz gefunden war, wurde dadurch der Tod von Neptun für das Kind gegenstandlos, das Kind ist dadurch darüber hinweggekommen. Und nun kann es an den leeren Stall von Neptun vorbeigehen, ohne zu reagieren. Die Schiene (leerer Stall des verstorbenen Partners Neptun) hat sich aufgelöst.

Ist das nicht alles fabelhaft (bio)logisch und unendlich menschlich?

Man sieht an diesem Fall sehr schön, wie individuell unterschiedlich die verschiedenen Patientengeschichten sind. "Trennungen" gibt es Hunderttausende! Der eine möchte getrennt werden, der andere nicht. Der eine möchte von einem Partner getrennt werden, der andere nicht vom Kind. Der eine assoziiert die Trennung am Kopf, der andere am Po. Es gibt unter dieser Vielzahl kaum zwei gleiche Fälle. Und doch haben sie alle die von Dr. Hamer entdeckten biologischen Naturgesetze und Regeln gemein. Mit diesem Wissen kann man nun ursächlich vorgehen. Die GNM hat keine Nebenwirkungen, kostet fast nichts und stellt das Leben ins Zentrum. Die GNM ist für jeden verstehbar.

siehe auch:
Sonderprogramme in der Germanischen Neuen Medizin - Hautveränderungen

# 302
  • в моя свят
ГНМ има ли обеснение за какъв конфликт става дума при херпес зостер?Също и от медицинска гледна точка не намирам достатъчно информация за това заболяване.
Интересува ме също за всякакви проблеми със зъбите според ГНМ.
Не знам дали тези въпроси са коментирани вече,не съм изчела всичко по темата.. Embarassed

# 303
Порови назад - коментирани са.  Peace

# 304
Christian, благодаря 4е си се сетил за мен и дъ6теря ми.   bouquet
Аз съ6то полу4авам e-mail-ите от Pilhar.

За вси4ки останали искам да споделя, 4е малката има6е мнооого брадавици (бе6е невъзможно да се преброят  ooooh! ). В на4алото бяха по лявата гърди4ка, после се появиха и по надолу (там където са ребрата), а след това и по вътре6ната страна на лявата ръ4и4ка. Когато писах на Christian се бяха появили и по клепа4а на лявото око. Tired  Ло6ото за мен бе6е, 4е в един момент те се възпаляваха и събираха гной. После се прибираха и из4езваха от самосебе си.
С помо6тта на Christian и след като се рових надълго и на6ироко в спомените си и постоянно наблюдение на малката мисля 4е ве4е съм открила вися6тия конфликт.
На 11 Септември и купихме стол за хранене (дотогава сяда6е винаги в мен). На нея оба4е не и хареса да сяда в него. Въпреки това ние я слагахме всеки път в него. След няма и една минута тя ве4е мърморе6е и се изправя6е в него, иска6е да седне отново в мен. Така всеки път.
Мисля 4е DHS е бил момент в който тя е хапвала не6то в което е имало кр. мляко (тя е педагоги4ески захранена и по него време готвех редовно със сметана) и е искала да я взема от стола. А аз съм я разо4аровала или не съм била достатъ4но бърза. Sad
Конфликта е липсата на телесен контакт с мен, млякото и стола са 6ини.
И така около 20 Септември се появи първата брадавица.
Искам да отбележа, 4е тя е много носено бебе. Малко след като е преживяла DHS бях запо4нала да я нося по по-малко. Предполагам това съ6то е карало конфликта да се активира.
И така брадавиците ставаха все пове4е...
По съвет на  Christian спрях кр. млякото. Запо4нах отново да я нося пове4е. Винаги когато иска.
Тогава спряха да се появяват нови брадавици и старите не се възпаляваха. Слу4и се наяколко пъти да хапне по погре6ка не6то с мляко или да се забавя да я взема. На следва6тия ден винаги има6е възпалена брадавица. Tired
От два месеца сяда на банката до мен когато се храним, така 4е стола сме го елиминирали тотално.
От около месец и ходи ве4е. Та не иска винаги да бъде носена. Надявам се скоро да надрасне тоси конфликт. А дотогава винаги 6те съм на разположение.
Ве4е има само 10 брадавици, 5 на ръката и 5 тялото.  Hug

# 305
Lolita007, много е хубаво да се споделят такива опитности...... радвам се, че сте успяли да намерите и да решите проблема!

Ей такива истории може да слагаме и на "нашия" сайт.....

me4ta22, питала съм точно за Херпес Зостер и сме го обсъждали; в Пулс Бг има и много медицинско инфо по въпроса.
Ако не откриеш ми пиши да ти изпратя...
За зъбите има преведена статия - прочети я и ако нещо не ти е ясно може да питаш!

# 306
Здравейте отново  Hug
До сега в някаква степен си изясних причината за моето дългогодишно състояние/след време може би ще споделя и затова в темата/ - активни конфликти,които за момента няма май как да реша,тъй като разбрах,че трябва на 100% да игнорирам дразнителите,а за сега няма как да се получи това  Sad  В първата тема,която все още дочитам има изразени мнения,че в подобни ситуации някои са се справили с приемане на дразнителя такъв какъвто е ,и че той вече не може да доведе до такъв конфликт.И въпроса ми в случая е при положение,че аз все пак не мога да го игнорирам,примерно опитам да се примиря /въпреки почти пълната ми непоноимост  Embarassed/това ще доведе ли до решаване на конфликта или просто ще продължа да съм в активен такъв?Моля ви да споделите мнение и опит,тъй като фазата,в която се намирам създава конфликти и на дъщеря ми и аз определено не мога да й бъда полезна дори обратното  Cry

Имам и друг въпрос - 
Аз съм с късогледство висок деоптер и астегматизъм.Водят го вроден и от малка съм с очила.На 16 години дори ми направиха  склеропластика,тъй като деоптъра ми бързо се увеличаваше.И въпроса ми е за късогледството и астегматизма - какво точно означават,или каква фаза,защото до колкото успявам да разбера - това е оздравителна фаза може някъде да бъркам или нещо да не съм доразбрала  Blush
Сигурна съм,че това са неща,които вече сте обсъждали и дано не ми се разсърдите,че задавам обсъждани въпроси,но определено за една седмица информацията ми идва много,малко трудна за осъзнаване и се нуждая от помоща ви като по - запознати и по - опитни  Blush
Темата е наистина невероятно полезна,за да си "отворя очите".
Силно вярвам,че  вече поемам в правилната посока  Praynig но сигурно ще имам нужда и от вашата помощ и подкрепа,че доколкото става ясно при мен има доста активни конфликти за решаване  Sad

Благодаря ви от все сърце  Heart Eyes  bouquet

# 307
Поздравления за всички, положили огромен труд, за да направят тази ценна информация достъпна за нас!
Ето и моят въпрос:
Дъщеря ми вдигна преди 3 дни 39, 5. Не и дадох нищо и на другия ден започна кашлица. Не я пратих на градина, естествено...но тя много страда като не е на градина. За два дни кашлицата се усили и аз я взех да спи в моята спалня, въпреки нежеланието и. Днес вдигна отново висока температура.
Заведох я на лекар, оказа се бронхит.
От прочетеното знам,че бронхитът е териториален конфликт. Свързвам го с преместването от нейната стая, което тя прие с неохота и всъщност симптомите се изостриха след преместването. На прав  път ли съм? Да я върна ли тази вечер в нейнат стая?

# 308
Lolita007, много е хубаво да се споделят такива опитности...... радвам се, че сте успяли да намерите и да решите проблема!

Ей такива истории може да слагаме и на "нашия" сайт.....

Проблема не е о6те ре6ен, но поне знаем как да го избягваме. Надявам се просто с времето да го израсне. Друго ре6ение за сега не съм измислила.

Ако се слагат и на6и истории мога да напи6а на6ата малко по-подробно.

# 309
Christian  благодаря за отговора!   bouquet
Анна Благодаря за превода!   bouquet

дано успея да намеря онлайн преводач, който да ми помогне с текста за брадавиците.

# 310
Алекси, превела съм само историята която е написала жената без коментара, 4е стана късно.

Ако има смислени гре6ки се извинявам. Коригирайте.

Брадавици по дупето на едно момиченце

През зимата на 2003 / 2004 моята дъщеря Катрин получи около 30 - 40 малки брадавици "само" по "дясната страна на дупето". Не се появиха наведнъж, ами винаги идваше по още една нова.

В книгите на Dr. Hamer не намерих за съжаление нищо за тях. Знаех само, че промени по кожата могат да са свързани с два възможни конфликта, 1. Besudelungskonflikt (конфликт на опетняване, омърсяване, да отблъсна нещо???), 2. конфликт на раздяла.

През януари направих термин за кожен лекар. С надеждата, че ще има някаква паста (мехлем), коята до накара малките брадавици да изчезнат. Ние ходехме редовно на басейн и откритият сезон предстоеше, така че в главата ми се въртеше мисълта, че може някой да ни се ядоса, когато отида с едно дете, което може да разпространи "заразните брадавици". Аз не вярвам в това, но Вие знаете как мислят лекарите и по голямата част от населението.

На 09.02.2004 (това е рождният ден на дядо ми, затова си спомням точно датата) бяхме при кожния лекар. Естествено че няма паста (мехлем), иначе щеше да е прекалено лесно. Диагноза "Брадавици" (не зная как се превежда Dellwarzen на български).

Кожата на Катрин беше намазана с една паста, която я прави нечувствителна и така лекарката отстрани с един вид лъжичка брадавиците. Естествено тя направи доста театър.За награда получи желаната от нея перука за карнавала.

С течение на времето се появиха отново около 30 малки брадавици на същото място. Аз продължавах да питам хора запознати с ГНМ, какъв може да е конфликта?? За жалост безрезултатно. През пролетта (април или май) бях на един семинар на Хелмут Пилхар. След това го разпитах. Той ми каза, че става въпрос за конфликт на раздяла. Това означава, че тя иска на това място да се раздели с нещо или че се е разделила с нещо без да го е желала.

Господин Пилхар ме попита, къде на дупето са брадавиците? В този момент когато му отговарях, че те са отдолу, някъде където са кокалите за сядане, ми стана ясно защо Катрин е получила тези брадавици.

Тя е деснячка, което означава, че това е нейната страна за партньор.

Любимият кон на Катрин, Нептун, не беше в обора при нашето посещение в двора. Всичко беше опразнено. Той беше починал.

Казвам ви, вкъщи беше седмици, месеци наред театър. Нямаше вечер, в която тя да не е плакала.

Получих от собственичката една снимка. Между другото тя стои все още върху бюрото.

Всеки път, когато ходехме в двора и тя виждаше празния обор, е получавала нов конфликт. Това е било шина.

На мен ми стана веднага ясно, че тя не трябва да ходи повече в двора. Просто не я водех там. Ходехме често в един двор с понита, там можеше да язди и скоро намери нейния нов любим кон.

От деня, в който повече не виждаше обора на Нептун, не е получила нито една нова брадавица. Мърмореше, че брадавиците я сърбят. Нощно време ги раздраскваше. Доста кървяха и после малките места заздравяваха като пъпки. Оттогава не е получавала нови брадавици, независимо че беше отново в Нептуновия двор. Тя реши своя конфликт.

Брадавиците се появиха в интервал от около половин година. Ние бяхме около 1 - 3 пъти седмично в Нептуновия двор.
Излизат около 60 брадавици.

# 311
И въпроса ми в случая е при положение,че аз все пак не мога да го игнорирам,примерно опитам да се примиря /въпреки почти пълната ми непоноимост  Embarassed/това ще доведе ли до решаване на конфликта или просто ще продължа да съм в активен такъв?
По мое мнение, ако не си решила конфликта би трябвало да останеш във така наречения висящ конфликт - ситуация, в която лицето остава в активната фаза, тъй като конфликтът не може да се разреши или все още не е разрешен.
Прочети втория закон от материалите!

Цитат
И въпроса ми е за късогледството и астегматизма - какво точно означават,или каква фаза,защото до колкото успявам да разбера - това е оздравителна фаза може някъде да бъркам или нещо да не съм доразбрала  Blush

Прочети също и темата за очите - там има за късогледството.
За астигматизма не пише нищо и не съм сигурна дали сме го обсъждали...

# 312
Лолита, много е хубаво, че сподели историята  Hug Много ясно става така. А също и за превода   bouquet

# 313
nenaatoa  Благодаря ти за отговора   bouquet
Чета за това,но точно,защото споделения от други момичета опит ме накара да се замисля,че реално дразнителя може да е само следа или шина на която да се качвам,а не самия конфликт,и всъщност води до избягването му,което за момента мога да направя и един вид ще си реша проблема с него  Wink.Конфликта явно пък ще си остане активен,но поне ще насоча мисли за откриването му,а не как да го реша с дразнителя.Точно заради това исках ако има и други с подобен опит да ме посъветват  Rolling Eyes
За късогледството също чета,но при мен се води „вродено”  и това е което не мога да си изясня.Дали това е мой "страх" или на майка ми по време на бременността й ,както и комбинацията с астегматизма как точно се обяснява....и че доколкото съм разбрала прочетеното е оздравителната фаза/а аз съм на 35 години и съм така откакто се помня/.Да не споменавам лазарната операция,и до какво ли е довела тя  Embarassed.... но кой да знае преди 19 години....
Колкото до четенето, повярвай ми опитвам максимално бързо да наваксам с информацията  и мога да съжалявам ,че едва сега я откривам/въпреки,че може би е трябвало да измина този път,за да достигна до осъзнаването/,защото това за мен са 17 години безрезултатно „ходене по мъките” и болниците ,приемането на неимоверни количества лекарства/отрови/и всички други конфликти,до които е довела тази моя неинформираност.За болници и лекари буквално не искам да чувам и затова съм ви и ужасно благодарна.Вече дори започвам да се плаша и от самата оздравителна фаза при толкова дълъг активен конфликт,както и дали не е по - добре да не бъде решаван  Rolling Eyes Все още не мога да си изясня всички тези неща.Вие сте вече доста запознати,аз откривам всичко едва сега,търся,осмислям....Предполагам с всички,които сега откриват ГНМ е така и дано не ви досаждам с въпросите си Rolling Eyes
Дано и в последствие и аз да мога да ви бъда полезна  Hug

# 314
Прочети също и темата за очите - там има за късогледството.
За астигматизма не пише нищо и не съм сигурна дали сме го обсъждали...

nenaatoa, по принцип много малко сме обсъждали за очите, явно там не са съвсем ясни нещата. Самата статия за очите съм я чела доста пъти, след като Анна В. я преведе, както и преди това - с автоматичен превод, но много трудно се разбира нещо. Също така не е написано категорично дали измененията на окото са обратими и в каква степен, само е вметнато, че се коригират с очила (което аз лично все още не мога да приема).
Не става много ясно и какви са конфликтите.
За астигматизма в общи линии пише, че е смесица между далекогледство и късогледство (1 изречение мисля беше всичко общо).
Включих се се понеже следя темата за очите много активно, защото синът ми има силен астигматизъм на едното око (аз самата също имам късогледство и астигматизъм) и много ми се иска да оздравее и да не му се налага да носи очила (нищо обнадеждаващо обаче засега). Не че написах нещо полезно, само исках да споделя, че статията за очите е особена, и човек спокойно може да се почуства глупав, докато я чете и се опитва да я разбере..

Общи условия

Активация на акаунт