Майчинството - счетоводно - 17

• 60 673
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 840
Момичета имам следния въпрос - след изтичане на 135 дневния болничен каква декларация се подава и къде трябва да се подаде?

# 841
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
Здравейте,искам да ви питам нещо за болнични по майчинство,тъй като нищо ама нищо не разбирам.
Пускам ви копирана информацията от нои

''Извършени плащания до момента (общо 567,68 лв.):
за м.12/2008г.: 156,60 лв. ; за м.1/2009г.: 411,08 лв.
Доход, от който е определено обезщетението по месеци за периода на болничния лист:
за м.12/2008г.: 200,00 лв. ; за м.1/2009г.: 525,00 лв.

Тъй като аз съм в болнични от 17,12,08,родих на 05,01,09,не можах да разбера защо имам преведени само 411,08 за цял месец,нали уж са 90%.
Може би за вас  въпроса ми е  много тъп ама аз наистина нищо не разбирам и честно казано много мразя  счетоводството.
ще съм ви много благодарна ако ми отговорите

# 842
  • Пловдив
Здравейте,искам да ви питам нещо за болнични по майчинство,тъй като нищо ама нищо не разбирам.
Пускам ви копирана информацията от нои

''Извършени плащания до момента (общо 567,68 лв.):
за м.12/2008г.: 156,60 лв. ; за м.1/2009г.: 411,08 лв.
Доход, от който е определено обезщетението по месеци за периода на болничния лист:
за м.12/2008г.: 200,00 лв. ; за м.1/2009г.: 525,00 лв.

Тъй като аз съм в болнични от 17,12,08,родих на 05,01,09,не можах да разбера защо имам преведени само 411,08 за цял месец,нали уж са 90%.
Може би за вас  въпроса ми е  много тъп ама аз наистина нищо не разбирам и честно казано много мразя  счетоводството.
ще съм ви много благодарна ако ми отговорите

90 от брутното,но не повече от нетното.Най-общо казано месечно болничният ще ти е колкото заплатата,когато си работила.

Прочети първото мнение на тази тема,за да се ориентираш  Peace

# 843
  • Пловдив
Момичета имам следния въпрос - след изтичане на 135 дневния болничен каква декларация се подава и къде трябва да се подаде?

Работодателя ти дава да попълниш приложение 2 и той я носи в НОИ.

От тук може да изтеглиш приложение 2 http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6

# 844
Здравейте, дали някой може да ми каже как като физическо лице мога да сключа договор с детегледачката си, т.е. какво се прави в този случай  Rolling Eyes
Виж в тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365416.0
Благодаря Стики не приемат молби, програмата е спряна. Тъй като момичето иска да го осигурявам, аз като физическо лице как мога да сключа договор с нея?

# 845
  • Пловдив
Здравейте, дали някой може да ми каже как като физическо лице мога да сключа договор с детегледачката си, т.е. какво се прави в този случай  Rolling Eyes
Виж в тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365416.0
Благодаря Стики не приемат молби, програмата е спряна. Тъй като момичето иска да го осигурявам, аз като физическо лице как мога да сключа договор с нея?

Ти като физическо лице не може да я осигуряваш.Може да я назначите във фирма на приятел и така да я осигуряваш.

# 846
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
Elfita ,
Много ти благодаря за бързият отговор.
Искам да ви питам още нещо :зависи ли получаването на парите,от това дали фирмата в която съм работила си е внесла осигуровките или не?
тоест,ако фирмата не е внесла осиг. за месец февруари,за да получа болничните тя трябва първо да ги внесе ли?

Още веднъж благодаря предварително.
Повече няма да ви занимавам ,обещавам

# 847

Работодателя ти дава да попълниш приложение 2 и той я носи в НОИ.

От тук може да изтеглиш приложение 2 http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6

Благодаря много за бързия отговор.

# 848
Благодаря Елфи   bouquet

Сега вече се обърках много  #Crazy.Ходя на ЖК в Майчин Дом гр.Варна,но платени не по ЗК.Една позната вчера ми каза че е трябвало да имам направление от личния лекар за гинеколог,независимо че ходя на такъв  newsm78.Някой може ли да ми обясни  Praynig.

И аз бях при тях само на частни прегледи не е имало проблем, когато се е налагало са ми издавали болничен, включително и тези 45 дни преди раждане. Само за самото раждане си взех направление от личната лекарка. Попитай акушерката тя ще ти каже какво да и занесеш  Peace

# 849
  • В Европа!!!

Сега вече се обърках много  #Crazy.Ходя на ЖК в Майчин Дом гр.Варна,но платени не по ЗК.Една позната вчера ми каза че е трябвало да имам направление от личния лекар за гинеколог,независимо че ходя на такъв  newsm78.Някой може ли да ми обясни  Praynig.

И аз бях при тях само на частни прегледи не е имало проблем, когато се е налагало са ми издавали болничен, включително и тези 45 дни преди раждане. Само за самото раждане си взех направление от личната лекарка. Попитай акушерката тя ще ти каже какво да и занесеш  Peace
Мерси за отговорите ви   bouquet.Аз всъщност не съм питала в МД понеже си мислех че не би следвало да има проблем.Само се обърках от тази позната която твърдеше нещо друго.Но сега се успокоих от вашия опит  Peace.

# 850
Момичета,бих искала да ви попитам от 26.03.09 съм в болничен(45 дни преди термина) интересува ме ако родя по рано от термина какво ще ми платят и кога ще стане това,в какъв период от време?
И ако може бихте ли ми казали как мога да си изчисля майнчинството имам 6 месеца осигуровки на 1000лв заплата,но предишните са ми чак от 2004г. 2х180 лв. и 4х 150 лв. и от по предните години имам,но и те са на минимална заплата отново,та се чудя какво ще стане,ако не ви притеснявам много бихте ли ми помогнали с изчисленията.
Съжалявам, май станах нахална ,много питам Embarassed
Благодаря ви!

# 851
Отпускът ти за бременност и раждане ще е 415 дни, броени от 26.03.2009г. Обезщетението се изчислява към тази дата и не се променя до края.
Изплаща се по месеци - значи първо ще получиш превод за 4 дни от март, после за целия април и т.н.

Периодът ти за изчисляване на обезщетението е март 2008 - февруари 2009г.
За месеците, когато не си осигурявана, в базата за бруто и нето ще влезе мин. раб. заплата. Тя миналата година беше 220лв. месечно.

# 852
  • Пловдив
Момичета,бих искала да ви попитам от 26.03.09 съм в болничен(45 дни преди термина) интересува ме ако родя по рано от термина какво ще ми платят и кога ще стане това,в какъв период от време?
И ако може бихте ли ми казали как мога да си изчисля майнчинството имам 6 месеца осигуровки на 1000лв заплата,но предишните са ми чак от 2004г. 2х180 лв. и 4х 150 лв. и от по предните години имам,но и те са на минимална заплата отново,та се чудя какво ще стане,ако не ви притеснявам много бихте ли ми помогнали с изчисленията.
Съжалявам, май станах нахална ,много питам Embarassed
Благодаря ви!

Дните в болничен от март месец ще ти ги платят към 25 април.След това май месец ще ти платят дните в болничен от април.Ако родиш по-рано,двата болнични листа ще се застъпят.Представя се втория болничен в НОИ и вече зависи кога си родила.Може да са ти изплатили всичко за 45 дневния и чак след крайната му дата да започнат да превеждат по втория болничен.
Смятам ти среднодневно 20,95 лв на ден.Ако месеца има 20 работни дни,ще получиш 419 лв обезщетение за бременност и раждане.

ПП-Стики ме е изпреварила,но пускам и моя отговор

# 853
Май не казахме за това, че болничните са за 135 дни и как се издават.  Sunglasses

# 854
Много ви благодаря за бързите отговори Стики и Elfita Peace
Мисля,че ми се изясни малко ситуацията Peace

Общи условия

Активация на акаунт